Linde föll i femsetare, till slutspel som femma

Lindesberg Volley kliver in till slutspelet som femterankat. Detta står klart efter att laget på lördagen förlorat i den avslutande grundserieomgången, via 2-3 i set hemma mot Hylte/Halmstad. Linde inleder därmed slutspelet hemma i Arenan på tisdag och kvartsfinalmotstånd avgörs senare ikväll.

Det blev ingen topp fyraplacering för Lindesberg Volley. Laget, som de senaste säsongerna klivit in till slutspelet med hemmaplansfördel, hade chansen att i slutomgången säkra en fjärdeplats. Men då krävdes seger hemma mot tabellfyran Hylte/Halmstad.

Matchen började i en avvaktande stil, där lagen drog jämnt. Poängmässigt låg Linde länge i linje med Hylte, men ju längre det första setet led desto mer drog gästerna ifrån. Siffrorna skrevs slutligen till 19-25 och det innebar 0-1 i set.

Till andra set skulle dock Linde studsa tillbaka. Med ett högt bolltempo och stor beslutsamhet gick man tidigt upp till 8-2, en ledning som sedan stod sig. Som mest var avståndet uppe i sju poäng och även om Hylte närmade sig mot slutet var Lindes setvinst ohotad.

Femte 2-3-förlusten för säsongen

Tredje set gick sedan till Hylte, sedan gästerna gått ifrån till klara 16-5. Men återigen skulle Linde hitta in i matchen och i det fjärde setet var man konstant i förarsätet. Hylte stretade dock emot, men en stark avslutning gav Linde 25-18 och ett femte set.

– Vi gör mindre misstag och vi följer det som vi ska göra på planen. Då blir det bra, säger Elsa Arrestad om Lindes fjärde set.

Upphämtningen till trots skulle eftermiddagen sluta i förlust för Linde. Skiljesetet gick till Hylte, som ledde från start till slut i säker stil. Gästerna vann därmed matchen och Linde inkasserade sin femte 2-3-förlust för säsongen.

– Vi kan ju ta dem om vi spelar så som vi säger att vi ska spela. Men det håller inte riktigt, vi blir lite svaga i huvudet och har många egna misstag, menar Elsa.

Slutspelsvalen görs under lördagskvällen

Talangen fick gott om speltid och tog väl tillvara på det. Med nio poäng var hon en av Lindes mer framträdande offensiva pjäser, något som Elsa är nöjd med.

– För min del tycker jag ändå att jag gjorde ett helt okej jobb. Alla gör vi så klart mycket misstag, men allt som allt var det en bra match.

Förlusten mot Hylte medför att Linde kliver in till slutspel som tabellfemma. Toppkvartetten Engelholm, Örebro, Svedala och Hylte väljer under lördagskvällen sitt kvarsfinalmotstånd. Valet görs i turordning utefter tabellplacering och möjligheten är därmed stor att Linde ställs mot just Hylte i kvartsfinalen. Men det kommer att ske utan hemmaplansfördel.

– Det är jättetråkigt, men det blir ju fortfarande slutspel. Ännu vet vi inte om det blir två hemmamatcher, konstaterar Elsa som inte vill peka ut någon favoritmotståndare i kvarten.

– Alla lag är ju bra, det gäller bara att göra vårt spel. Men det ska bli kul med slutspel!

Matchfakta Lindesberg Volley-Hylte/Halmstad:
Resultat: 2-3 (19-25, 25-19, 16-25, 25-18, 7-15)
Publik: 187

Övriga resultat från Elitserien:
Örebro Volley-Gislaved 3-0
RIG Falköping-Engelholm 0-3

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:
Elitserien tabell

Publicerad 12 mars 2016 klockan 16:41


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mattias Djuse-tränade Radetzky imponerade stort på Fornaboda under tisdagslunchen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag för säsongen, efter ett tekniskt fel med banljudet så inledde Mattias Djuse tävlingarna genom att visa upp Radetzky, en häst som hittills bara förlorat ett lopp på svensk mark och som laddas mot större drabbningar.

14 juli 2020 klockan 19:27 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för sä...

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

Frövi Judoklubb tilldelas 142 000 kronor i coronakompensation. Arkivfoto: Camilla Lagerman

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av coronapandemin har nu börjat betalas ut. Stödet baseras på hur stora de uteblivna intäkterna för föreningen har inneburit i förhållande till sin omsättning. De som drabbats värst har fått mest stöd.

16 juni 2020 klockan 14:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet
Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick ...
6 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Annons

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Foto: Timmy Lundegård

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor utan matchspel så är det dags för laget att visa upp sig på nytt där man under de nästkommande matcherna kommer att spela mot Lund för att hålla sig kvar i kampen om SM-guldet.

12 mars 2020 klockan 14:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-10

2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-14 21:27