Linde föll knappt i nytt derbydrama

För femte gången i rad derbyföll Lindesberg mot Örebro. Men precis som senast gjorde man det med minsta möjliga marginal. Efter att ha varit utspelade hämtade Linde upp 0-2 i set, pressade fram ett femte och föll där med 16-14.

Efter ett över tre veckor långt speluppehåll var Lindesberg Volley tillbaka på Elitserieplanen på tisdagskvällen. Spelplatsen var Idrottshuset och motståndet stod för Örebro för. Ett Örebro som öppnade derbyt starkt och gick upp i en 8-4-ledning. Linde kunde därefter ta tre raka bollvinster och nyförvärvet Gaelle Mollinger presenterade sig med en poäng.

Örebro skulle dock rycka ifrån på nytt, denna gång till 16-10. Ledningen växte sedan och man tog hem första set via siffrorna 25-14. I set två var Linde än mer trögstartade än i det första och Örebro tog kommandot med klara 10-2. En märkbart irriterad Teemu Sarna tog timeout för att samla sitt lag, men den omedelbara effekten uteblev.

– Vi har ju en ny passare och hon har inte hunnit spela in sig. Så jag tror att alla blir lite osäkra. Men vi kan inte förvänta oss att hon ska komma in och rädda laget, utan vi måste jobba tillsammans, säger Freja Morén om underläget.

Istället för det kunde Örebro gå upp till en tio poäng stor ledning innan Linde vaknade till liv. Martina Konecna, tidigare blek i matchen, klev fram med fint servespel och man kapade avståndet till ynka tre poäng. Närmare kom Linde dock inte och setet gick förlorat med 25-21.

”Vi får skylla oss själva”

I tredje set såg laget sedan till att starta piggt och man tog en fyra poäng stor ledning. Med ett mer metodiskt spel hittade Linde ut på kanterna, där man var väldigt kliniska i sina attacker. Laget skapade en lucka på sex poäng och mot slutet gick man ifrån till klara 25-17.

Det fina spelet tog man med sig in i fjärde set. Linde tog där kommandot genom att gå upp till 10-5, bland annat via ett starkt blockspel. Ett utmanövrerat Örebro kunde inte få stopp på gästernas flow och avståndet ökade till nio poäng. Linde höll även undan och pressade med 25-15 fram ett femte set.

Där tilltog dramatiken och lagen låg jämsides ända fram till 6-6. Örebro ryckte då ifrån med tre raka poäng, Linde hämtade ifatt lika snabbt och släppte sedan på nytt upp Örebro till trepoängsledning. Än en gång skulle Linde hämta ikapp, men efter att Evelina Franks serve gått i nät kunde hemmalaget avgöra. Örebro vann till slut med 16-14 och tog ytterligare en knapp derbytriumf.

– Det är riktigt surt att förlora när vi är så nära. Men vi spelar inte bra i de första två seten, så vi får skylla oss själva, summerar Freja och tillägger.

– Vi missar för mycket servar i sista set och då går det inte att vinna. Vi ger dem fyra poäng av femton.

Hemmamatch mot Gislaved på lördag

Det var andra gången i rad som Linde föll med knappa poäng i ett femte set mot Örebro. Matchen kom efter ett långt uppehåll för Linde, något som Freja upplever att man kände av ute på planen. Nederlaget till trots är hon positiv till lagets utvecklingskurva.

– Vi har spelat bättre och bättre. Men jag tror fortfarande att våran nivå är högre, vi har bara inte hittat dit än.

I och med 2-3-resultatet mot Örebro ligger Linde kvar som femma i tabellen. Man har tagit poäng i samtliga matcher hittills, något man hoppas fortsätta med på lördag. Då gästar sexan Gislaved Arenan och Freja skiner upp när hon riktar tankarna mot den fighten.

– Det känns bra. Vi mötte dem i Knallecupen och förlorade, men det var en av de bättre matcherna på försäsongen.

Matchfakta Örebro-Lindesberg:
Resultat: 3-2 (25-14, 25-21, 17-25, 15-25, 16-14)
Publik: 411

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:
Elitserien tabell

Publicerad 10 november 2015 klockan 21:28


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna t...

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!
Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangö...
6 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Annons

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld
Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en st...
3 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-08-06 06:21