FOTO: Hannes Feldin

Linde illa ute efter ny förlust

Efter kvällens andra semifinalförlust är uppförsbacken mycket stor för Lindesberg Volley. I hemmareturen mot Hylte/Halmstad nådde laget långa stunder inte alls upp till sin normala nivå. Linde stod upp bra i två set, innan gästerna relativt enkelt kunde ta hem de två avslutande till seger med 3-1. Segern innebar att Hylte nu leder med 2-0 i matcher.

Det blev förlust även i den andra semifinalen för Lindesberg Volley. Via 1-3 i set kom säsongens andra nederlag i Lindesberg Arena, något som samtidigt innebar stora problem i semifinalserien. Nu har Hylte/Halmstad kopplat ett jättegrepp och laget är endast en seger från final.

– Det känns inte roligt. Jag tycker att vi faller på våran servemottagning och vårat försvar, sen på slutet så gör de det bra, vi har svårt att döda bollen, summerar Emma Westerberg den tunga förlusten.

Den assisterande tränaren Oskar Jönsson Vikterlöf vill dock inte skylla förlusten alltför mycket på just servemottagningen. Där anser han att laget matchade Hylte bra, bortsett från det avslutade setet där man tappade allt. Istället menar han att Linde föll på ett alltför slarvigt spel, där varken offensiven eller defensiven höll normal klass.

I de två första seten stod Linde ändå upp bra. Från ett jobbigt underläge tog man sig tillbaka och pressade Hylte rakt igenom det första setet. Men mot slutet tappade Linde kontakten och föll med fem poäng. I det andra setet kopplade laget sedan direkt ett grepp, något man dock inte höll fast vid. Istället blev setet en riktig nagelbitare där Linde först kunde avgöra till ställningen 26-24.

Men där tog mycket av musten slut kändes det som. För i det tredje setet sprang Hylte ifrån till 13-20 och även Linde kapade den ledningen en aning föll man klart. När laget sedan tappade sin knappa ledning set fyra fanns ingen ork kvar. Jakten på Hylte blev för jobbig, vilket ledde till förlust med 18-25 och 1-3 i set totalt.

– De drar ifrån och vanligtvis brukar vi vara väldigt bra på att spela försvar och gå ikapp såna ledningar. Med idag funkar det inte för att vi spelar inte tillräckligt bra block och försvar. Vi är inte tillräckligt bra på att täcka upp och stressar fram mycket, menar Jönsson Vikterlöf.

I den första semifinalen var Linde bara tre bollar från seger. Den ledningen tappade man sedan och förlorade slutligen, men laget var ändå mycket nära att vinna. Den här gången var situationen en helt annan.

– Idag känner jag att vi är ganska långt ifrån. Vi har ingen riktig chans, mer än vi i mitten av alla set spelar vi okej och har chansen att göra något bra. Sen faller det ut i att det är någonting vi slarvar med hela tiden. Det känns lite slarvigt till höger och vänster tyvärr, det går inte i en SM-semi.

I och med förlusten är Linde nu i rejäl brygga. Ställningen i semifinalserien är efter kvällens match 2-0 till Hyltes favör, vilket innebär att laget kan stänga butiken på söndag. Då spelas den tredje semifinalen och lagen vänder tillbaka till Halland.

För Lindes del handlar det nu om att ladda om. Jönsson Vikterlöf talar om att det gäller att plocka fram det bästa av sitt spel och hitta vägar att störa Hylte. Imorgon tar laget träningsledigt och vilar upp sig, för att sedan dra igång igen med träning både fredag och lördag. Sedan rullar laget iväg redan på lördagen för att jaga den första av tre raka segrar.

– Ja vi måste vinna tre i rad. Och vinna tre i rad har vi gjort förut på säsongen så det går ju. Jag tror det mesta kommer hänga på om vi lyckas bli friska och krya och alla är pigga på söndag, funderar den assisterande tränaren.

– Just nu känns det tungt, eftersom vi förlorar idag. Sen vet vi att absolut ingenting är omöjligt och vi ska ge järnet. Vi vill ju väldigt gärna spela här hemma igen nästa tisdag, säger Emma Westerberg.

Matchfakta Lindesberg Volley-Hylte/Halmstad:
Resultat: 1-3 (20-25, 26-24, 18-15, 18-15)
Publik: 482
Semifinalserien: 0-2 i matcher

Övrig semifinal:
Engelholm-Svedala 2-3 (0-2 i matcher)

Publicerad 2 april 2014 klockan 21:05

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley
Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jätteförlust mot Surahammar
Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bortaförlust trots upphämtning
Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget höll ett stort grepp...
13 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt finns 4 olika banor att välja mellan, allt i från 400 meter upp till 3 kilometer beroende på lång sträcka man vill åka.
– Även om vi är utomhus är det fortfarande viktigt att följa samma restriktioner som i övriga samhället, förklarar Petter Carlsson, ordförande i IFK Lindesberg, som tillsammans med Friluftsfrämjandet står som värdar för evenemanget.

12 februari 2021 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den andra halvleken. Detta med åtta mål inför de sista tio minuterna. LIF försökte kämpa sig tillbaka men fick för mycket att hämta in. Något som lägger LIF mycket farligt till i tabellen.

5 februari 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna fr...

Två poäng efter straffläggning

Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag fr...

bildspel Förlust i viktig hemmamatch

Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl anv...

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Tråkig fredagskväll i Köping

Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det däremot ett tråkigare resultat. Lindlöven fick med sig flera spel i powerplay men fick svårt att utnyttja dessa vilket slutade med en dyster fredagskväll där man nu placerar sig under kvalstrecket.

22 januari 2021 klockan 21:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen
Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan ...
20 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass
Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tä...
19 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Där satt den, Linde Volley!
Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-03

2021-01-01

2021-03-01 08:24