FOTO: Hannes Feldin

Linde illa ute efter ny förlust

Efter kvällens andra semifinalförlust är uppförsbacken mycket stor för Lindesberg Volley. I hemmareturen mot Hylte/Halmstad nådde laget långa stunder inte alls upp till sin normala nivå. Linde stod upp bra i två set, innan gästerna relativt enkelt kunde ta hem de två avslutande till seger med 3-1. Segern innebar att Hylte nu leder med 2-0 i matcher.

Det blev förlust även i den andra semifinalen för Lindesberg Volley. Via 1-3 i set kom säsongens andra nederlag i Lindesberg Arena, något som samtidigt innebar stora problem i semifinalserien. Nu har Hylte/Halmstad kopplat ett jättegrepp och laget är endast en seger från final.

– Det känns inte roligt. Jag tycker att vi faller på våran servemottagning och vårat försvar, sen på slutet så gör de det bra, vi har svårt att döda bollen, summerar Emma Westerberg den tunga förlusten.

Den assisterande tränaren Oskar Jönsson Vikterlöf vill dock inte skylla förlusten alltför mycket på just servemottagningen. Där anser han att laget matchade Hylte bra, bortsett från det avslutade setet där man tappade allt. Istället menar han att Linde föll på ett alltför slarvigt spel, där varken offensiven eller defensiven höll normal klass.

I de två första seten stod Linde ändå upp bra. Från ett jobbigt underläge tog man sig tillbaka och pressade Hylte rakt igenom det första setet. Men mot slutet tappade Linde kontakten och föll med fem poäng. I det andra setet kopplade laget sedan direkt ett grepp, något man dock inte höll fast vid. Istället blev setet en riktig nagelbitare där Linde först kunde avgöra till ställningen 26-24.

Men där tog mycket av musten slut kändes det som. För i det tredje setet sprang Hylte ifrån till 13-20 och även Linde kapade den ledningen en aning föll man klart. När laget sedan tappade sin knappa ledning set fyra fanns ingen ork kvar. Jakten på Hylte blev för jobbig, vilket ledde till förlust med 18-25 och 1-3 i set totalt.

– De drar ifrån och vanligtvis brukar vi vara väldigt bra på att spela försvar och gå ikapp såna ledningar. Med idag funkar det inte för att vi spelar inte tillräckligt bra block och försvar. Vi är inte tillräckligt bra på att täcka upp och stressar fram mycket, menar Jönsson Vikterlöf.

I den första semifinalen var Linde bara tre bollar från seger. Den ledningen tappade man sedan och förlorade slutligen, men laget var ändå mycket nära att vinna. Den här gången var situationen en helt annan.

– Idag känner jag att vi är ganska långt ifrån. Vi har ingen riktig chans, mer än vi i mitten av alla set spelar vi okej och har chansen att göra något bra. Sen faller det ut i att det är någonting vi slarvar med hela tiden. Det känns lite slarvigt till höger och vänster tyvärr, det går inte i en SM-semi.

I och med förlusten är Linde nu i rejäl brygga. Ställningen i semifinalserien är efter kvällens match 2-0 till Hyltes favör, vilket innebär att laget kan stänga butiken på söndag. Då spelas den tredje semifinalen och lagen vänder tillbaka till Halland.

För Lindes del handlar det nu om att ladda om. Jönsson Vikterlöf talar om att det gäller att plocka fram det bästa av sitt spel och hitta vägar att störa Hylte. Imorgon tar laget träningsledigt och vilar upp sig, för att sedan dra igång igen med träning både fredag och lördag. Sedan rullar laget iväg redan på lördagen för att jaga den första av tre raka segrar.

– Ja vi måste vinna tre i rad. Och vinna tre i rad har vi gjort förut på säsongen så det går ju. Jag tror det mesta kommer hänga på om vi lyckas bli friska och krya och alla är pigga på söndag, funderar den assisterande tränaren.

– Just nu känns det tungt, eftersom vi förlorar idag. Sen vet vi att absolut ingenting är omöjligt och vi ska ge järnet. Vi vill ju väldigt gärna spela här hemma igen nästa tisdag, säger Emma Westerberg.

Matchfakta Lindesberg Volley-Hylte/Halmstad:
Resultat: 1-3 (20-25, 26-24, 18-15, 18-15)
Publik: 482
Semifinalserien: 0-2 i matcher

Övrig semifinal:
Engelholm-Svedala 2-3 (0-2 i matcher)

Publicerad 2 april 2014 klockan 21:05

Hannes Feldin , 070-46 03 603

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-05-12 19:35