FOTO: Tony Jörtsö, Örebro Hockey

Linde-killar leder Örebro Hockey genom slutspelet

Ikväll spelar Örebro Hockeys J20-la en kvartsfinal på liv eller död. Borta mot HV71 krävs det en seger för att slutspelshoppet ska leva vidare. Med på isen finns fyra Lindesbergs-killar, som alla hittat sin väg tillbaka till Örebro Hockey igen.

I den sista grundserieomgången säkrade Örebro Hockeys J20-lag en plats i SM-slutspelet. Laget ställdes där mot serievinnaren Frölunda i åttondelsfinal. Men via en imponerande vändning vann man matchserien med 2-1 och spelar nu kvartsfinal mot HV71. Den första kvartsfinalen vanns av HV i onsdags, vilket gör att Örebro nu måste vinna både ikväll och imorgon för att nå semifinal.

– Det är det vi går för. Vi har varit i den här situationen flera gånger förut så vi ser fram emot det. Det ska bli spännande och vi tror på oss själva. Vi vet att vi lyfter oss när det gäller som mest, förklarar J20-lagets tränare Martin Filander.

Under sina vingar förfogar tränaren över fyra Lindesbergs-killar. Kvartetten utgörs av Felix Scharnke, Filip Bergmark, Gustav Backström och Nicklas Eklöw. Äldst av sällskapet är Felix som är född 1994, övriga är födda året efter.

Detta är killarnas första år i Örebro Hockeys J20-lag. Men samtliga har spelat för klubben tidigare. Filander berättar att de alla lämnade ungdomslagen året efter TV-pucken, för att därefter ta steget vidare till SHL-klubbarnas juniorlag. Inför årets säsong återvända de fyra till Örebro och det är Filander glad över.

– Nu är de tillbaka och det har varit skitkul! De är bra killar som hittat hem och spelar med sina kamrater från tv-puckstiden. Alla fyra är ruggigt ödmjuka killar, berömmer han sina spelare.

Nu är siktet inställt på kvällens andra kvartsfinal borta mot HV71. Felix Scharnke en av många som sitter och laddar i spelarbussen. Vinst ikväll innebär en tredje och helt avgörande match imorgon, förlust innebär att säsongen är över.

– Ja vinst är ett måste verkligen, säger Felix och berättar hur uppladdningen på plats ser ut.

– Vi kommer väl fram vid 5-tiden. Då packar vi upp grejerna i omklädningsrummet och sen brukar vi ha ett snack på 20 minuter. Det mesta har vi gått igenom dagen innan, så det är egentligen bara repetition. Sen gör man i ordning utrustningen, tejpar klubbor, sticker ut och kickar lite boll och så är det isuppvärmning 40 minuter före matchstart. Sen går alla in i sin egen lilla bubbla.

Felix är född och uppvuxen i Lindesberg. Han spelade för Lindlöven fram till fjorton års ålder, då han tog steget vidare till Örebro Hockey. Där inledde han i U16-laget och spelade sedan fram till TV-pucksåret. Därefter fortsatte han äventyret i Västerås innan han nu återvänt till Örebro.

Året har varit upp och ner både för hans och lagets del. Felix beskriver sin säsong som allt bättre ju längre den lidit. Det lag han lämnade för Västerås var till stora delar utbytt när han återvände, men under säsongen har alla lärt känna varandra. Det har gjort att J20-laget nu toppat formen och jagar en semifinalplats.

Uppgifter säger att Felix till nästa säsong kan komma att återvända till moderklubben Lindlöven. Men själv är han försiktig med vart han spelar nästa säsong.

– Det är faktiskt väldigt väldigt oklart. Det är ingenting som är klart egentligen. Jag vill fokusera helt på den här säsongen och när den är slut kan jag börja tänka på framtiden, avslutar han.

Filander om sina fyra Linde-killar:

Felix Scharnke: är en sann liten städgumma som ändå kan producera ibland. Spelar både center och ytterforward. Sliter som fan varje dag och är en go gubbe att ha i laget.

Filip Bergmark: en stor och offensiv back med bra spelsinne. Han är snabb för sin storlek och är en riktigt kreativ spelare som gjort många poäng i år.

Gustav Backström: han är också en back som gör mycket poäng. Jäkligt bra skott och en stor backs om ändå är förhållandevis rörlig. Lägger han och Filip på sig några kilo är de helt klart SHL-material för framtiden.

Nicklas Eklöw: är en riktigt snabb liten forward med bra näsa för målet. Tar jobbet varje dag, täcker mycket skott och stoppar in näsan där det gör ont.

Publicerad 28 mars 2014 klockan 15:19

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 19:12