FOTO: Tony Jörtsö, Örebro Hockey

Linde-killar leder Örebro Hockey genom slutspelet

Ikväll spelar Örebro Hockeys J20-la en kvartsfinal på liv eller död. Borta mot HV71 krävs det en seger för att slutspelshoppet ska leva vidare. Med på isen finns fyra Lindesbergs-killar, som alla hittat sin väg tillbaka till Örebro Hockey igen.

I den sista grundserieomgången säkrade Örebro Hockeys J20-lag en plats i SM-slutspelet. Laget ställdes där mot serievinnaren Frölunda i åttondelsfinal. Men via en imponerande vändning vann man matchserien med 2-1 och spelar nu kvartsfinal mot HV71. Den första kvartsfinalen vanns av HV i onsdags, vilket gör att Örebro nu måste vinna både ikväll och imorgon för att nå semifinal.

– Det är det vi går för. Vi har varit i den här situationen flera gånger förut så vi ser fram emot det. Det ska bli spännande och vi tror på oss själva. Vi vet att vi lyfter oss när det gäller som mest, förklarar J20-lagets tränare Martin Filander.

Under sina vingar förfogar tränaren över fyra Lindesbergs-killar. Kvartetten utgörs av Felix Scharnke, Filip Bergmark, Gustav Backström och Nicklas Eklöw. Äldst av sällskapet är Felix som är född 1994, övriga är födda året efter.

Detta är killarnas första år i Örebro Hockeys J20-lag. Men samtliga har spelat för klubben tidigare. Filander berättar att de alla lämnade ungdomslagen året efter TV-pucken, för att därefter ta steget vidare till SHL-klubbarnas juniorlag. Inför årets säsong återvända de fyra till Örebro och det är Filander glad över.

– Nu är de tillbaka och det har varit skitkul! De är bra killar som hittat hem och spelar med sina kamrater från tv-puckstiden. Alla fyra är ruggigt ödmjuka killar, berömmer han sina spelare.

Nu är siktet inställt på kvällens andra kvartsfinal borta mot HV71. Felix Scharnke en av många som sitter och laddar i spelarbussen. Vinst ikväll innebär en tredje och helt avgörande match imorgon, förlust innebär att säsongen är över.

– Ja vinst är ett måste verkligen, säger Felix och berättar hur uppladdningen på plats ser ut.

– Vi kommer väl fram vid 5-tiden. Då packar vi upp grejerna i omklädningsrummet och sen brukar vi ha ett snack på 20 minuter. Det mesta har vi gått igenom dagen innan, så det är egentligen bara repetition. Sen gör man i ordning utrustningen, tejpar klubbor, sticker ut och kickar lite boll och så är det isuppvärmning 40 minuter före matchstart. Sen går alla in i sin egen lilla bubbla.

Felix är född och uppvuxen i Lindesberg. Han spelade för Lindlöven fram till fjorton års ålder, då han tog steget vidare till Örebro Hockey. Där inledde han i U16-laget och spelade sedan fram till TV-pucksåret. Därefter fortsatte han äventyret i Västerås innan han nu återvänt till Örebro.

Året har varit upp och ner både för hans och lagets del. Felix beskriver sin säsong som allt bättre ju längre den lidit. Det lag han lämnade för Västerås var till stora delar utbytt när han återvände, men under säsongen har alla lärt känna varandra. Det har gjort att J20-laget nu toppat formen och jagar en semifinalplats.

Uppgifter säger att Felix till nästa säsong kan komma att återvända till moderklubben Lindlöven. Men själv är han försiktig med vart han spelar nästa säsong.

– Det är faktiskt väldigt väldigt oklart. Det är ingenting som är klart egentligen. Jag vill fokusera helt på den här säsongen och när den är slut kan jag börja tänka på framtiden, avslutar han.

Filander om sina fyra Linde-killar:

Felix Scharnke: är en sann liten städgumma som ändå kan producera ibland. Spelar både center och ytterforward. Sliter som fan varje dag och är en go gubbe att ha i laget.

Filip Bergmark: en stor och offensiv back med bra spelsinne. Han är snabb för sin storlek och är en riktigt kreativ spelare som gjort många poäng i år.

Gustav Backström: han är också en back som gör mycket poäng. Jäkligt bra skott och en stor backs om ändå är förhållandevis rörlig. Lägger han och Filip på sig några kilo är de helt klart SHL-material för framtiden.

Nicklas Eklöw: är en riktigt snabb liten forward med bra näsa för målet. Tar jobbet varje dag, täcker mycket skott och stoppar in näsan där det gör ont.

Publicerad 28 mars 2014 klockan 15:19

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-07-31 18:10