FOTO: Hannes Feldin

Linde klart för semi

Säsongen fortsätter för Lindesberg Volley. Ikväll säkrade laget avancemang till semifinalerna via seger hemma mot Gislaved  med 3-1 i set. Segern innebar vinst i kvartsfinalserien med 3-1 i matcher och Linde ställs nu mot Hylte/Halmstad i semifinal.

Lindesberg Volley kommer att spela semifinal i årets SM-slutspel. Det står klart efter kvällens imponerande seger i den fjärde kvartsfinalen mot Gislaved. Fyra set krävdes innan det att Linde-laget kunde fira slutspelsavancemanget inför en fantastisk publik.

– Jätteskönt! Vi ska spela semifinal och jag tycker att det är skönt att vi vinner med lite marginal, lyser Freja Morén en kort stund efter matchen.

För det slutade med en tämligen stabil seger för Linde. Inledningen av matchen var väldigt pigg av hemmalaget, som kopplade greppet om semifinalplatsen direkt. Gislaved stod upp bra inledningsvis men sedan sprang Linde ifrån till 18-9. Setet vanns slutligen med 25-14.

Sedan följde två jämnare set. I det andra gick Linde upp i en fyrapoängsledning, men tappade sedan till 19-19. Därefter var det Gislaved som växlade upp och kunde vinna med tre poäng. Även i det tredje setet följdes lagen länge åt. Men ju längre det led kopplade Linde ett grepp och Marjorie Giordano slog in setbollen till 25-21. Freja ger sin syn på den tuffa perioden i matchen.

– Först och främst så tycker jag att de spelar upp sig. Men vi kommer inte riktigt till anfall och fastnar i block. Vi anpassar oss inte efter hur de börjar spela.

Med en 2-1-ledning i matchen och en semifinalplats ett set bort spände Linde musklerna. I det fjärde setet gick man direkt upp till 6-0. Gislaved tog dubbla time-outer och tog sig tillbaka, ledda av en stor desperation. Men Linde var för starka och när Sara Malmlöv slog in matchbollen innebar det slutpunkten för kvartsfinalserien.

3-1-vinsten innebar att Lindesberg Volley vann med samma siffror, 3-1 i matcher. Samtidigt innebar det slutet på Gislaveds säsong. När Oskar Jönsson Vikterlöf ska summera matchen beskriver han den som unik.

– Det var riktigt nervigt både till höger och vänster på både spelare och tränare. Periodvis så är vi jättebra i servemottagning och periodvis ser vi väldigt nervösa ut. Inte bara i servemottagning, utan i alla försvarsbollar och passningsförsök så ser vi lite spända ut. Men det räckte hela vägen den här gången!, slår den assisterande tränaren fast.

Han var främst bekymrad under lagets svagare period i den andra setet. Spelarna talade då om att det inte kändes rätt på planen, något som Jönsson Vikterlöf tror har att göra med anspänningen över att vinna. Det är ett problem han hoppas att man kan slippa.

– Vi får hoppas att det blir mindre sånt nu. Som vi ser det har vi inte riktigt samma press på oss nu när vi ska möta ett högre rankat lag. Det brukar våra tjejer trivas ganska bra med, så jag hoppas att vi ska kunna spel ut mera då.

För nu väntar det tuffa matcher för Linde. Laget kommer att få slå ur ordentligt underläge, då man är enda kvarvarande lag utanför topp tre. Semifinalmotståndet blir högst rankade Hylte/Halmstad. Båda mötena i grundserien slutade med klara förluster för Linde, trots ett fint spel.

– Vi har ju spelat bra i båda matcherna mot Hylte. Jag tycker att det inte alls är omöjligt. Men jag tycker inte att de har någon direkt fördel, menar Freja och får medhåll.

– Självklart så är det jättekul att vara i semi. Och det ska vi vara om man ser på laget. Jag tror att det är jämnare nu egentligen även om Hylte vunnit många matcher. Jag tror att vi är närmare dem än vad tabellplatsen visar, men det är ändå de som är favoriter, påpekar Jönsson Vikterlöf.

Semifinalerna drar igång redan nu i helgen. Precis som i kvartsfinalerna avgörs det i bäst av fem matcher. Den första spelas i Hylte på söndag, med matchstart 17.00.

Matchfakta Lindesberg Volley-Gislaved:
Resultat: 3-1 (25-14, 22-25, 25-21, 25-15)
Publik: 402
Kvartsfinalserien: 3-1 i matcher

Övriga kvartsfinaler:
Sollentuna-Svedala 0-3 : 1-3 i matcher (Svedala till semifinal)
Hylte/Halmstad-Örebro : 3-0 i matcher (Hylte/Halmstad till semifinal)
Engelholm-Katrineholm : 3-0 i matcher (Engelholm till semifinal)

Publicerad 25 mars 2014 klockan 21:37

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Det blev en hård och krävande tävling i värmen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Världseliten gjorde upp om titlarna utanför Lindesberg

Under den gångna helgen samlades världseliten inom orienteringsskytte i Munkhyttan, strax utanför Lindesberg, där hela fem tävlingar genomfördes samtidigt. Här gällde det att både vara snabb, duktig på att läsa kartan samt vara stadig på handen i skyttet.
– Det här är en sport som ställer stora krav på utövaren, den som vinner här har lyckats i alla tre momenten, förklarar Michael Karlsson, ledare för det militära landslaget.

27 maj 2024 klockan 15:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra ...

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

Ali Hayjiev från Frövi judo lyckas med ett snyggt kast. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer än 900 aktiva från hela Sverige till Lindesberg arena. Med ett strålande solsken och högsommarvärme blev det en magisk inramning på festivalen, som bjöd på aktiviteter från morgon till kväll.

20 maj 2024 klockan 10:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Real News blev tävlingsdagens första vinnare bland varmbloden. Treåringen har en framgångsrik syskonskara och kan mycket väl bli att jämföras med dessa i framtiden. Foto: Timmy Lundegård

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på Fornabodas tävlingsoval i det stekheta vädret, som lockade till sig drygt 180 personer till publikplatsen. Flera fina klasshästar visade upp sig i solen, med flera kändare kusk- och tränarnamn på besök. Framåt tävlingarnas slut så uppstod däremot en olycka, vilket gav tävlingarna en tråkigare avslutande ton.

19 maj 2024 klockan 22:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan
Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer och vackra klänningar, när årets Idrottsgala gick av stapeln på ...
15 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang
Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger
Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots ett tidigt 1-1 så hittade de gä...
10 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Noa Reldén från Kalmar (nummer 3) hade ledningen i hela loppet tills Anna Hell Pettersson (nummer 1) bjöds in på upploppet. Båda ekipagen skar mållinjen samtidigt vilket gav delad segerglädje. Foto: Timmy Lundegård

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern

Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under Fornabodas första lopp hände det däremot, detta i ett lopp där två unga juniorkuskar fick dela på segern. En av de två juniorerna var Anna Hell Pettersson som tog sin första kuskseger bakom varmblod.
– Jag har väntat på den här segern, säger Anna.

9 maj 2024 klockan 20:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Även om Björn Goop blev säsongspremiärens största vinnare med totalt fyra segrar, så var det Jörgen Westholm som inledde säsongen med Kurtz. Foto: Timmy Lundegård

En fin och solig lunch inleder travsäsongen

Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle summeras. Trots att Jörgen Westholm blev tränaren att inleda säsongen med två raka segrar, så var det Björn Goop som avslutade lunchen med en fyrling i de tre sista loppen. Båda kuskarna var även snabba på att berömma tävlingsovalen.
– Det ska grabbarna som sköter banan ha cred för, sade Jörgen Westholm.

2 maj 2024 klockan 18:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong

På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordm...

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger

Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Ä...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin ...

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna g...

Det var bittra toner när LIF Lindesberg åkte ner till Division 1 under våren 2022. Efter tisdagens möte mot Ystad är det med stor sannolikhet liknande känslor i truppen som gör ett nytt besök i Division 1 till hösten. Arkivbild: Hasse Persson

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo

Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens bortamatch mot IFK Ystad HK var säsongens kanske viktigaste match, där förloraren tar plats i Division 1 till nästa säsong. Med fyra raka mål så såg det genast ljust ut för LIF Lindesberg, som längs matchen drogs ner av totalt tre röda kort.

26 mars 2024 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris
Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra mö...
25 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan
Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna ...
18 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-03-17

2024-03-17

2024-03-15

2024-03-14

2024-03-13

2024-03-09

2024-03-06

2024-03-05

2024-03-04

2024-03-04

2024-03-03

2024-02-29

2024-02-28

2024-02-27

2024-05-28 12:22