FOTO: Hannes Feldin

Linde klart för semi

Säsongen fortsätter för Lindesberg Volley. Ikväll säkrade laget avancemang till semifinalerna via seger hemma mot Gislaved  med 3-1 i set. Segern innebar vinst i kvartsfinalserien med 3-1 i matcher och Linde ställs nu mot Hylte/Halmstad i semifinal.

Lindesberg Volley kommer att spela semifinal i årets SM-slutspel. Det står klart efter kvällens imponerande seger i den fjärde kvartsfinalen mot Gislaved. Fyra set krävdes innan det att Linde-laget kunde fira slutspelsavancemanget inför en fantastisk publik.

– Jätteskönt! Vi ska spela semifinal och jag tycker att det är skönt att vi vinner med lite marginal, lyser Freja Morén en kort stund efter matchen.

För det slutade med en tämligen stabil seger för Linde. Inledningen av matchen var väldigt pigg av hemmalaget, som kopplade greppet om semifinalplatsen direkt. Gislaved stod upp bra inledningsvis men sedan sprang Linde ifrån till 18-9. Setet vanns slutligen med 25-14.

Sedan följde två jämnare set. I det andra gick Linde upp i en fyrapoängsledning, men tappade sedan till 19-19. Därefter var det Gislaved som växlade upp och kunde vinna med tre poäng. Även i det tredje setet följdes lagen länge åt. Men ju längre det led kopplade Linde ett grepp och Marjorie Giordano slog in setbollen till 25-21. Freja ger sin syn på den tuffa perioden i matchen.

– Först och främst så tycker jag att de spelar upp sig. Men vi kommer inte riktigt till anfall och fastnar i block. Vi anpassar oss inte efter hur de börjar spela.

Med en 2-1-ledning i matchen och en semifinalplats ett set bort spände Linde musklerna. I det fjärde setet gick man direkt upp till 6-0. Gislaved tog dubbla time-outer och tog sig tillbaka, ledda av en stor desperation. Men Linde var för starka och när Sara Malmlöv slog in matchbollen innebar det slutpunkten för kvartsfinalserien.

3-1-vinsten innebar att Lindesberg Volley vann med samma siffror, 3-1 i matcher. Samtidigt innebar det slutet på Gislaveds säsong. När Oskar Jönsson Vikterlöf ska summera matchen beskriver han den som unik.

– Det var riktigt nervigt både till höger och vänster på både spelare och tränare. Periodvis så är vi jättebra i servemottagning och periodvis ser vi väldigt nervösa ut. Inte bara i servemottagning, utan i alla försvarsbollar och passningsförsök så ser vi lite spända ut. Men det räckte hela vägen den här gången!, slår den assisterande tränaren fast.

Han var främst bekymrad under lagets svagare period i den andra setet. Spelarna talade då om att det inte kändes rätt på planen, något som Jönsson Vikterlöf tror har att göra med anspänningen över att vinna. Det är ett problem han hoppas att man kan slippa.

– Vi får hoppas att det blir mindre sånt nu. Som vi ser det har vi inte riktigt samma press på oss nu när vi ska möta ett högre rankat lag. Det brukar våra tjejer trivas ganska bra med, så jag hoppas att vi ska kunna spel ut mera då.

För nu väntar det tuffa matcher för Linde. Laget kommer att få slå ur ordentligt underläge, då man är enda kvarvarande lag utanför topp tre. Semifinalmotståndet blir högst rankade Hylte/Halmstad. Båda mötena i grundserien slutade med klara förluster för Linde, trots ett fint spel.

– Vi har ju spelat bra i båda matcherna mot Hylte. Jag tycker att det inte alls är omöjligt. Men jag tycker inte att de har någon direkt fördel, menar Freja och får medhåll.

– Självklart så är det jättekul att vara i semi. Och det ska vi vara om man ser på laget. Jag tror att det är jämnare nu egentligen även om Hylte vunnit många matcher. Jag tror att vi är närmare dem än vad tabellplatsen visar, men det är ändå de som är favoriter, påpekar Jönsson Vikterlöf.

Semifinalerna drar igång redan nu i helgen. Precis som i kvartsfinalerna avgörs det i bäst av fem matcher. Den första spelas i Hylte på söndag, med matchstart 17.00.

Matchfakta Lindesberg Volley-Gislaved:
Resultat: 3-1 (25-14, 22-25, 25-21, 25-15)
Publik: 402
Kvartsfinalserien: 3-1 i matcher

Övriga kvartsfinaler:
Sollentuna-Svedala 0-3 : 1-3 i matcher (Svedala till semifinal)
Hylte/Halmstad-Örebro : 3-0 i matcher (Hylte/Halmstad till semifinal)
Engelholm-Katrineholm : 3-0 i matcher (Engelholm till semifinal)

Publicerad 25 mars 2014 klockan 21:37

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet ...

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det ...

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana

Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda ...

Lea sköt sig till 91 poäng i luftgevärskyttet, vilket var onsdagens bästa resultat. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Linde Sports Camp är igång!

Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och riktar sig till ungdomar som börjar i årkurs 4 till 6, där ungdomarna får chansen att testa på alla möjliga sporter från fotboll till karate.
– Syftet är att de deltagande ungdomarna ska få hitta något nytt, säger fritidskonsulent Jonas Andersson.

11 augusti 2021 klockan 15:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg
Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är ...
29 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana
Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt...
27 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska...

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan
Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då ...
19 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-10

2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-09-19 09:58