FOTO: Hannes Feldin

Linde klart för semi

Säsongen fortsätter för Lindesberg Volley. Ikväll säkrade laget avancemang till semifinalerna via seger hemma mot Gislaved  med 3-1 i set. Segern innebar vinst i kvartsfinalserien med 3-1 i matcher och Linde ställs nu mot Hylte/Halmstad i semifinal.

Lindesberg Volley kommer att spela semifinal i årets SM-slutspel. Det står klart efter kvällens imponerande seger i den fjärde kvartsfinalen mot Gislaved. Fyra set krävdes innan det att Linde-laget kunde fira slutspelsavancemanget inför en fantastisk publik.

– Jätteskönt! Vi ska spela semifinal och jag tycker att det är skönt att vi vinner med lite marginal, lyser Freja Morén en kort stund efter matchen.

För det slutade med en tämligen stabil seger för Linde. Inledningen av matchen var väldigt pigg av hemmalaget, som kopplade greppet om semifinalplatsen direkt. Gislaved stod upp bra inledningsvis men sedan sprang Linde ifrån till 18-9. Setet vanns slutligen med 25-14.

Sedan följde två jämnare set. I det andra gick Linde upp i en fyrapoängsledning, men tappade sedan till 19-19. Därefter var det Gislaved som växlade upp och kunde vinna med tre poäng. Även i det tredje setet följdes lagen länge åt. Men ju längre det led kopplade Linde ett grepp och Marjorie Giordano slog in setbollen till 25-21. Freja ger sin syn på den tuffa perioden i matchen.

– Först och främst så tycker jag att de spelar upp sig. Men vi kommer inte riktigt till anfall och fastnar i block. Vi anpassar oss inte efter hur de börjar spela.

Med en 2-1-ledning i matchen och en semifinalplats ett set bort spände Linde musklerna. I det fjärde setet gick man direkt upp till 6-0. Gislaved tog dubbla time-outer och tog sig tillbaka, ledda av en stor desperation. Men Linde var för starka och när Sara Malmlöv slog in matchbollen innebar det slutpunkten för kvartsfinalserien.

3-1-vinsten innebar att Lindesberg Volley vann med samma siffror, 3-1 i matcher. Samtidigt innebar det slutet på Gislaveds säsong. När Oskar Jönsson Vikterlöf ska summera matchen beskriver han den som unik.

– Det var riktigt nervigt både till höger och vänster på både spelare och tränare. Periodvis så är vi jättebra i servemottagning och periodvis ser vi väldigt nervösa ut. Inte bara i servemottagning, utan i alla försvarsbollar och passningsförsök så ser vi lite spända ut. Men det räckte hela vägen den här gången!, slår den assisterande tränaren fast.

Han var främst bekymrad under lagets svagare period i den andra setet. Spelarna talade då om att det inte kändes rätt på planen, något som Jönsson Vikterlöf tror har att göra med anspänningen över att vinna. Det är ett problem han hoppas att man kan slippa.

– Vi får hoppas att det blir mindre sånt nu. Som vi ser det har vi inte riktigt samma press på oss nu när vi ska möta ett högre rankat lag. Det brukar våra tjejer trivas ganska bra med, så jag hoppas att vi ska kunna spel ut mera då.

För nu väntar det tuffa matcher för Linde. Laget kommer att få slå ur ordentligt underläge, då man är enda kvarvarande lag utanför topp tre. Semifinalmotståndet blir högst rankade Hylte/Halmstad. Båda mötena i grundserien slutade med klara förluster för Linde, trots ett fint spel.

– Vi har ju spelat bra i båda matcherna mot Hylte. Jag tycker att det inte alls är omöjligt. Men jag tycker inte att de har någon direkt fördel, menar Freja och får medhåll.

– Självklart så är det jättekul att vara i semi. Och det ska vi vara om man ser på laget. Jag tror att det är jämnare nu egentligen även om Hylte vunnit många matcher. Jag tror att vi är närmare dem än vad tabellplatsen visar, men det är ändå de som är favoriter, påpekar Jönsson Vikterlöf.

Semifinalerna drar igång redan nu i helgen. Precis som i kvartsfinalerna avgörs det i bäst av fem matcher. Den första spelas i Hylte på söndag, med matchstart 17.00.

Matchfakta Lindesberg Volley-Gislaved:
Resultat: 3-1 (25-14, 22-25, 25-21, 25-15)
Publik: 402
Kvartsfinalserien: 3-1 i matcher

Övriga kvartsfinaler:
Sollentuna-Svedala 0-3 : 1-3 i matcher (Svedala till semifinal)
Hylte/Halmstad-Örebro : 3-0 i matcher (Hylte/Halmstad till semifinal)
Engelholm-Katrineholm : 3-0 i matcher (Engelholm till semifinal)

Publicerad 25 mars 2014 klockan 21:37

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-15 10:13