GP-guld och SM-final är målsättningen för Lindesberg Volley inför nästa säsong. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Linde laddar om efter uttåget: ”Nu spänner vi bågen högre”

För första gången på 2010-talet tog säsongen slut i kvartsfinal för Lindesberg Volley. Nu spänner klubben bågen högre och siktar på GP-guld och SM-final till nästa säsong. Kvar vid rodret hoppas man då ha Teemu Sarna, men på spelarfronten tappar laget ett tungt namn.

Förra fredagen fick säsongen ett abrupt slut för Lindesberg Volley. Laget föll då i den fjärde kvartsfinalen mot Hylte/Halmstad, något som innebar förlust med 1-3 i matcher. Efter det tidiga slutspelsuttåget är frågan nu vad som händer i ledarstaben och med Teemu Sarna?

– Vår intention är att förnya kontraktet med Teemu. Så jag hoppas att vi ska komma överens ganska snabbt med honom, avslöjar klubbens sportchef Dan Walterson.

För tillfället har Sarna rest hem till Finland, med Linde har redan börjat att diskutera med tränarens agent om en fortsättning. Säsongen som gick var finländarens första i  Linde och blev resultatmässigt svajig. Laget genomgick flera ändringar i truppen och även om spelet började att sitta mot slutet räckte man inte till i kvartsfinalen mot Hylte.

– Det har varit som förväntat. Jag trodde väl att vi skulle vara topp fyra ändå, men vi hade stolpe ut i vissa matcher. Matcher där laget kanske inte riktigt nådde upp till den nivå som vi ändå tycker att vi höll, analyserar Walterson och fortsätter.

– Exempelvis i de jämna derbymatcherna mot Örebro. Där hade vi flera gånger matchbollar i tredje set, men ändå så förlorade vi.

Det tidiga respasset ur slutspelet är ett av Lindes svagare resultat på senare tid. Den sportsliga ledningen kommer att utvärdera säsongen som gått, men Walterson har redan sin bedömning klar.

– Det är godkänt utifrån förutsättningarna. Men det hade kunnat vara lite mer glans över vissa matcher. Man kan säga att det var laget som inte lyckades prestera. Individuellt var vi i klass med många andra lag, men de olika lagdelarna fungerade inte på den nivå som krävdes.

”Margie” slutar: ”Kommer att vara ett avbräck”

Något som satte sin prägel på hela Lindes säsong var sökandet efter en tydlig spelidé. Laget spelade stora delar av hösten utan libero, samtidigt som man skiftade mellan två olika passare och slutligen plockade in Lydie van Deursen och Therese Granlund strax efter årsskiftet. Hur ser då ledningen på de många rotationerna inom truppen?

– Det som kanske var lite fel var att vi startade rekryteringen för sent. Det har vi tagit med oss och vi har börjat redan nu, för då får vi mer tid på oss. Nu spänner vi bågen högre igen. Vi tog ett mellanår, men nu ska vi tillbaka till den absoluta toppen. Vi siktar på GP-guld, SM-final och spel i Europacupen till hösten 2017, berättar Walterson.

Sportchefen ser nästa säsong som något av en revansch, där Linde ska återetablera sig i toppskiktet. I dagsläget står endast Elsa Arrestad och Anna Lennartsson med kontrakt, men arbetet har redan satts igång på spelarfronten.

Truppen har fått ett par veckor ledigt innan man samlas på nytt. Därefter kommer diskussioner att påbörjas kring vilka kontrakt som ska förlängas. Redan nu står det dock klart att en viktig kugge lämnar laget, då Marjorie Giordano meddelat att hon avslutar sin karriär.

– Hon har sagt att hon vill fokusera på skolan och idrottscollege, vilket är väldigt roligt. I år får vi väldigt många elever och det blir första gången som ”Margie” får en rejäl trupp att jobba med. Vi ser att det på sikt kan finnas potentiella elitspelare bland de tjejer som kommer, resonerar Walterson som givetvis får en stor lucka att fylla.

– Naturligtvis kommer det att vara ett avbräck. Men utländska spelare finns det väldigt mycket att plocka av, så jag känner ingen oro att hitta en ny spelare. Sen kan det vara svårare att hitta en ledartyp som ”Margie” är. Men vi har börjat att titta runt och vi har redan kontakt med många spelare och agenter.

Publicerad 1 april 2016 klockan 13:03


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

En efterlängtad syn på läktaren! I sommar kommer publiktaket att höjas till utomhusarrangemang Arkivfoto: Hasse Persson

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då publik kan komma att tillåtas under sommaren. För att få en bättre inblick inför den nya månaden, tog Lindenytt kontakt med tre stora lokala publiksporter, som ger sina synvinklar av de kommande restriktionerna.

19 maj 2021 klockan 14:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!
Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till ...
12 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs
Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade m...
7 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-06-21 04:57