GP-guld och SM-final är målsättningen för Lindesberg Volley inför nästa säsong. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Linde laddar om efter uttåget: ”Nu spänner vi bågen högre”

För första gången på 2010-talet tog säsongen slut i kvartsfinal för Lindesberg Volley. Nu spänner klubben bågen högre och siktar på GP-guld och SM-final till nästa säsong. Kvar vid rodret hoppas man då ha Teemu Sarna, men på spelarfronten tappar laget ett tungt namn.

Förra fredagen fick säsongen ett abrupt slut för Lindesberg Volley. Laget föll då i den fjärde kvartsfinalen mot Hylte/Halmstad, något som innebar förlust med 1-3 i matcher. Efter det tidiga slutspelsuttåget är frågan nu vad som händer i ledarstaben och med Teemu Sarna?

– Vår intention är att förnya kontraktet med Teemu. Så jag hoppas att vi ska komma överens ganska snabbt med honom, avslöjar klubbens sportchef Dan Walterson.

För tillfället har Sarna rest hem till Finland, med Linde har redan börjat att diskutera med tränarens agent om en fortsättning. Säsongen som gick var finländarens första i  Linde och blev resultatmässigt svajig. Laget genomgick flera ändringar i truppen och även om spelet började att sitta mot slutet räckte man inte till i kvartsfinalen mot Hylte.

– Det har varit som förväntat. Jag trodde väl att vi skulle vara topp fyra ändå, men vi hade stolpe ut i vissa matcher. Matcher där laget kanske inte riktigt nådde upp till den nivå som vi ändå tycker att vi höll, analyserar Walterson och fortsätter.

– Exempelvis i de jämna derbymatcherna mot Örebro. Där hade vi flera gånger matchbollar i tredje set, men ändå så förlorade vi.

Det tidiga respasset ur slutspelet är ett av Lindes svagare resultat på senare tid. Den sportsliga ledningen kommer att utvärdera säsongen som gått, men Walterson har redan sin bedömning klar.

– Det är godkänt utifrån förutsättningarna. Men det hade kunnat vara lite mer glans över vissa matcher. Man kan säga att det var laget som inte lyckades prestera. Individuellt var vi i klass med många andra lag, men de olika lagdelarna fungerade inte på den nivå som krävdes.

”Margie” slutar: ”Kommer att vara ett avbräck”

Något som satte sin prägel på hela Lindes säsong var sökandet efter en tydlig spelidé. Laget spelade stora delar av hösten utan libero, samtidigt som man skiftade mellan två olika passare och slutligen plockade in Lydie van Deursen och Therese Granlund strax efter årsskiftet. Hur ser då ledningen på de många rotationerna inom truppen?

– Det som kanske var lite fel var att vi startade rekryteringen för sent. Det har vi tagit med oss och vi har börjat redan nu, för då får vi mer tid på oss. Nu spänner vi bågen högre igen. Vi tog ett mellanår, men nu ska vi tillbaka till den absoluta toppen. Vi siktar på GP-guld, SM-final och spel i Europacupen till hösten 2017, berättar Walterson.

Sportchefen ser nästa säsong som något av en revansch, där Linde ska återetablera sig i toppskiktet. I dagsläget står endast Elsa Arrestad och Anna Lennartsson med kontrakt, men arbetet har redan satts igång på spelarfronten.

Truppen har fått ett par veckor ledigt innan man samlas på nytt. Därefter kommer diskussioner att påbörjas kring vilka kontrakt som ska förlängas. Redan nu står det dock klart att en viktig kugge lämnar laget, då Marjorie Giordano meddelat att hon avslutar sin karriär.

– Hon har sagt att hon vill fokusera på skolan och idrottscollege, vilket är väldigt roligt. I år får vi väldigt många elever och det blir första gången som ”Margie” får en rejäl trupp att jobba med. Vi ser att det på sikt kan finnas potentiella elitspelare bland de tjejer som kommer, resonerar Walterson som givetvis får en stor lucka att fylla.

– Naturligtvis kommer det att vara ett avbräck. Men utländska spelare finns det väldigt mycket att plocka av, så jag känner ingen oro att hitta en ny spelare. Sen kan det vara svårare att hitta en ledartyp som ”Margie” är. Men vi har börjat att titta runt och vi har redan kontakt med många spelare och agenter.

Publicerad 1 april 2016 klockan 13:03


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Annons

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-05-10 04:20