Linde sänkte mästarna i tre raka

Det är kvitterat i SM-semin. Hemma i en kokande Arena klev Lindesberg Volley ut och körde över de regerande svenska mästarna Hylte/Halmstad. Segern säkrades i tre raka set efter de identiska siffrorna 25-21, 25-21 och 25-21.

Inför den andra semifinalen hade Hylte/Halmstad skaffat sig ett visst övertag. Det var ett övertag som vid onsdagens slut skulle visa sig vara uppätet av Lindesberg Volley. Hemmalaget kunde dock inte få grepp om matchupptakten, som präglades av intensivt spel och korta bollar. Båda lagen stod för ett flertal misstag och ställningen var en bit in 5-5.

Hylte styrde och ställde runt nätet, samtidigt som Linde hittade fram på sina kanter. Det resulterade i att lagen fortsatte att dra jämnt fram till 12-12. Där lyckades Linde skaffa sig en knapp lucka, som sedan växte sig fyra poäng stor.

Två av skälen till det var Nette Peit och Evelina Frank, som båda bjöd på riktigt storspel. Ju längre setet led hittade även Marjorie Giordano rätt och spelet började alltmer väga över till Linde. Hylte närmade sig visserligen mot slutet, men hemmaledningen höll sig intakt.

– Jag tror att vi slappnar av mer för att det är hemmaplan. Alla vet vad de ska göra och idag känns det som att vi bidrar på alla positioner. Det är inte bara våra kanter som får dra det stora lasset, säger Evelina Frank som blockade in setvinnande 25-21.

Vann åtta raka bollar i andra

Precis som i första set bjöd inledningen på det andra på ett intensivt spel. Efter att Hylte tagit en tvåpoängsledning prickade Linde in fyra raka bollar och gick upp till 9-7. Gästerna tog sig snabbt ikapp, men då satte Linde in nästa växel. Via åtta raka bollvinster drog man ifrån till hela 17-9.

– Vi hade en bra serve där med Nette. Man får in ett annat självförtroende av varandra och laget lyfts så klart av det, berättar Freja Morén om rycket.

Rycket skulle även visa sig bli nödvändigt. För ett tidigare vilset Hylte hittade plötsligt rätt, började vinna bollar och närmade sig i en stadig takt. Som minst var Linde-ledningen nere i tre poäng. Men hemmalaget höll undan och tog via 25-21 ledningen med 2-0 i set.

Så långt hade matchen varit en tät historia och upptakten på det tredje setet blev inget undantag. Ställningen var länge jämn mellan de båda lagen. Efterhand kunde ett fortsatt blockstarkt Linde koppla ett grepp, då man gick upp till 11-7.

Ledningen drog sedan iväg med ytterligare poäng. Det ledde till ett alltmer pressat Hylte, som började att slänga bollar omkring sig. Gästerna hade inget riktigt motmedel mot Linde och kunde inte ta sig tillbaka från underläget. Det gjorde att Marjorie Giordano satte en slutpunkt för matchen med sin segerboll till 3-0 i set.

– Det var skönt att vinna med 3-0 med tanke på förlusten senast. Vi spelade dåligt förra matchen och föll ändå bara med 3-2. Så jag sa redan då att spelar vi bara bra så kommer vi att vinna ganska lätt, och det tycker jag att vi gjorde, summerar Freja Morén.

”Det sätter stor press på Hylte”

Linde-spikern menar att hennes lag lärde sig av de misstag man begick senast. Den här gången satt både anfalls- och försvarspelet på ett helt annat sätt. Dessutom var man stundtals dominanta i blocket, mycket tack vare Evelina Frank.

– Tajmingen kändes mycket bättre idag. Jag och ”Ice” (Yslany Kelly) har pratat om att vi ska jobba med lite andra utvägar mot hur vi gjort tidigare. Vi försöker lattja runt och hitta något som passar oss. Idag så kände jag mig bekväm, säger Evelina om sin egen insats.

Att segern skrevs till hela 3-0 är något hon tycker skickar helt rätt signaler till Hylte.

– Det känns alltid lika skönt. Att de ”vinner” med 3-2 på sin hemmaplan och vi, inte krossar, men i alla fall spelar 3-0. Självklart sätter det stor press på Hylte. Nu vet de vad vi kan.

I och med segern utjämnar Linde till 1-1 i semifinalserien. Det innebär att man är garanterade en hemmamatch till, något som spelas tisdag nästa vecka. Men innan dess har Evelina och Linde ett bortamöte på söndag att utkämpa.

– Vi borde inte känna någon press för söndagens match. Utan när vi går ut och bara lirar så är vi bra, det är när vi tänker och stressar upp oss som det går illa. Så fort vi vet vad vi ska göra så har vi 3-0.

Matchfakta Lindesberg Volley-Hylte/Halmstad:
Resultat: 3-0 (25-21, 25-21, 25-21)
Publik: 377

Övriga resultat från SM-slutspelet:
Katrineholm-Engelholm 0-3

Publicerad 8 april 2015 klockan 20:53

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

Alexander Sunnefors spelar in 1-0 Foto: Hasse Persson

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

31 januari 2021 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan
Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så ...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-03-05 06:00