Linde Sports Camp igång: avslutar på lördag med olympiskt tema

Då är alltså Linde Sports Camp igång för det andra året i rad. På tisdagsmorgonen samlades 120 energiska ungdomar i Arenan, där man under fem dagar kommer att få testa på alla möjliga aktiviteter. Som final på campen väntar Olympic Day, en dag som är till för alla i Lindesberg.

Förra året tog Kultur och Fritid initiativet till att starta upp en lägervecka för kommunens ungdomar, något som fick namnet Linde Sports Camp. Succén var omedelbar och i år har man valt att spinna vidare på inkörda konceptet. Under tisdagsförmiddagen var det så dags att starta den nya upplagan av Linde Sports Camp.

Precis som förra året riktar sig campen till de i åldern 10-12 år och som till hösten börjar på mellanstadiet. Intresset har varit enormt, med 130 anmälda och kö på platserna. Antalet pojkar och flickor är jämnt fördelat, även om det kommit några avhopp i sista stund.

– Vi hade ju satt ett tak på 120 och vi tog in över den siffran för att vara säkra på fylla kvoten. Förra året var det fem som inte dök upp, då landade vi på 109. Så det är ännu fler i år, berättar Jonas Andersson som är ansvarig för campen.

– Det här kanske även är taket på vad vi klarar av. Det handlar om att få allt runt i kring med mellanmål, mat och ledare att fungera.

Sexton föreningar på plats under campen

Ungdomarna samlades klockan nio på tisdagsmorgonen och campen pågår fram till lördag. Totalt finns sexton föreningar på plats under veckan, vilket är i nivå med förra året. Dagarna är schemalagda mellan 9-16 och bjuder på två förmiddagspass, två eftermiddagspass och ett lunchbreak däremellan.

Ingen dag är dock den andra lik och de 120 ungdomarna är indelade i grupper, som har ett löpande program. Fram till torsdag går varje grupp separat och bland de många aktiviteterna finns tennis, basket, hockey och friidrott. Under torsdag eftermiddag och fredag slås sedan grupperna ihop två och två, då det väntar idrotter såsom handboll och judo. Utbudet är väldigt brett och både läsning och jugger finns med på campen.

– Vi har varit hårda med kravet på att det som ungarna testar på här ska de kunna fortsätta med. Om det finns ett intresse ska det också finnas möjligheter till att fortsätta med den aktiviteten här i närområdet, förklarar Jonas Andersson.

De föreningar som väljer att medverka får själva ansvara för instruktörer till träningen. Samtidigt går 24 feriearbetare runt med grupperna och ser till att hålla en god miljö. Sportscampen kräver en hel del arbete, men Andersson berättar att flera föreningar belönades med ett uppsving efter fjolåret.

– De som tog det på allvar och som hade en plan för rekryteringen lyckades riktigt bra. Dels hade de en bra introduktion och en bra aktivitet här som barnen fastnade för, sen bjöd de även in dem till sin hemmiljö. Sen är det väl även så att de mindre kända idrotterna tjänar mest på det här.

”Olympic Day är öppet för alla!”

Linde Sports Camp pågår fram till lördag, då man avslutar arrangemanget. Och precis som förra året gör man det med Olympic Day. Eventet, som drivs av Sveriges Olympiska Kommitté, äger rum på Loppholmarna och startar med en kortare OS-inspirerad invigning klockan 10.00.

Därefter bjuds det på matcher i både bubbelball och jugger, samt möjlighet till att testa på veckans alla aktiviteter än en gång. Med som gäster finns även de tidigare olympierna Anna Laurell, Johan Röjler, Lars Lewén, Nathalie Larsson och Joacim ”Pim-Pim” Johansson. Det speciella med lördagen och Olympic Day är att den inte bara är till för ungdomarna på Linde Sports Camp.

– Nej, utan då ser vi ju gärna att alla Lindesbergs-bor kommer hit och alla barn får prova på det som finns. Olympic Day är öppet för alla!, avslutar Jonas Andersson.

Publicerad 11 augusti 2015 klockan 18:23


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-16 20:01