Linde Sports Camp igång: avslutar på lördag med olympiskt tema

Då är alltså Linde Sports Camp igång för det andra året i rad. På tisdagsmorgonen samlades 120 energiska ungdomar i Arenan, där man under fem dagar kommer att få testa på alla möjliga aktiviteter. Som final på campen väntar Olympic Day, en dag som är till för alla i Lindesberg.

Förra året tog Kultur och Fritid initiativet till att starta upp en lägervecka för kommunens ungdomar, något som fick namnet Linde Sports Camp. Succén var omedelbar och i år har man valt att spinna vidare på inkörda konceptet. Under tisdagsförmiddagen var det så dags att starta den nya upplagan av Linde Sports Camp.

Precis som förra året riktar sig campen till de i åldern 10-12 år och som till hösten börjar på mellanstadiet. Intresset har varit enormt, med 130 anmälda och kö på platserna. Antalet pojkar och flickor är jämnt fördelat, även om det kommit några avhopp i sista stund.

– Vi hade ju satt ett tak på 120 och vi tog in över den siffran för att vara säkra på fylla kvoten. Förra året var det fem som inte dök upp, då landade vi på 109. Så det är ännu fler i år, berättar Jonas Andersson som är ansvarig för campen.

– Det här kanske även är taket på vad vi klarar av. Det handlar om att få allt runt i kring med mellanmål, mat och ledare att fungera.

Sexton föreningar på plats under campen

Ungdomarna samlades klockan nio på tisdagsmorgonen och campen pågår fram till lördag. Totalt finns sexton föreningar på plats under veckan, vilket är i nivå med förra året. Dagarna är schemalagda mellan 9-16 och bjuder på två förmiddagspass, två eftermiddagspass och ett lunchbreak däremellan.

Ingen dag är dock den andra lik och de 120 ungdomarna är indelade i grupper, som har ett löpande program. Fram till torsdag går varje grupp separat och bland de många aktiviteterna finns tennis, basket, hockey och friidrott. Under torsdag eftermiddag och fredag slås sedan grupperna ihop två och två, då det väntar idrotter såsom handboll och judo. Utbudet är väldigt brett och både läsning och jugger finns med på campen.

– Vi har varit hårda med kravet på att det som ungarna testar på här ska de kunna fortsätta med. Om det finns ett intresse ska det också finnas möjligheter till att fortsätta med den aktiviteten här i närområdet, förklarar Jonas Andersson.

De föreningar som väljer att medverka får själva ansvara för instruktörer till träningen. Samtidigt går 24 feriearbetare runt med grupperna och ser till att hålla en god miljö. Sportscampen kräver en hel del arbete, men Andersson berättar att flera föreningar belönades med ett uppsving efter fjolåret.

– De som tog det på allvar och som hade en plan för rekryteringen lyckades riktigt bra. Dels hade de en bra introduktion och en bra aktivitet här som barnen fastnade för, sen bjöd de även in dem till sin hemmiljö. Sen är det väl även så att de mindre kända idrotterna tjänar mest på det här.

”Olympic Day är öppet för alla!”

Linde Sports Camp pågår fram till lördag, då man avslutar arrangemanget. Och precis som förra året gör man det med Olympic Day. Eventet, som drivs av Sveriges Olympiska Kommitté, äger rum på Loppholmarna och startar med en kortare OS-inspirerad invigning klockan 10.00.

Därefter bjuds det på matcher i både bubbelball och jugger, samt möjlighet till att testa på veckans alla aktiviteter än en gång. Med som gäster finns även de tidigare olympierna Anna Laurell, Johan Röjler, Lars Lewén, Nathalie Larsson och Joacim ”Pim-Pim” Johansson. Det speciella med lördagen och Olympic Day är att den inte bara är till för ungdomarna på Linde Sports Camp.

– Nej, utan då ser vi ju gärna att alla Lindesbergs-bor kommer hit och alla barn får prova på det som finns. Olympic Day är öppet för alla!, avslutar Jonas Andersson.

Publicerad 11 augusti 2015 klockan 18:23


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Den nyblivna bronsmedaljören, Ingrid Nilsson. Foto: Peter Andersson

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet gick av stapeln under förra veckan och på torsdagen var det dags för Frövi Judos ungdomstalang att kliva in på mattan, där hon visade prov på strålande teknik. Endast en enda förlust under hela mästerskapet blev hennes facit, något som alltså belönades med en medalj, hennes första i mästerskapssammanhang.

25 augusti 2021 klockan 10:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det ...

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana

Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda ...

bildspel Linde Sports Camp är igång!

Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för å...

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana
Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt...
27 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hemmaseger i sommarvärmen!
Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var dä...
18 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något ...

Annons

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

En efterlängtad syn på läktaren! I sommar kommer publiktaket att höjas till utomhusarrangemang Arkivfoto: Hasse Persson

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då publik kan komma att tillåtas under sommaren. För att få en bättre inblick inför den nya månaden, tog Lindenytt kontakt med tre stora lokala publiksporter, som ger sina synvinklar av de kommande restriktionerna.

19 maj 2021 klockan 14:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-09-18 10:16