Linde utanför GP när tränarna tippar: ”En chans att slå ur underläge”

Lindesberg Volley avslutar 2015 utanför topp fyra. Ja, i alla fall om man får tro på tränarkårens tips inför säsongen. När Elitserien höll sin historiska första upptaktsträff på tisdagen fanns alla klubbar representerade i Falköping.

Den här helgen startar volleybollens Elitserie sin nya säsong. Som ett avstamp till det arrangerade man på tisdagen sin allra första upptaktsträff någonsin. Den historiska händelsen ägde rum på Hotel Falköping, där samtliga 18 klubbar från både herr- och damserien fanns representerade.

– Det känns jättebra, det är roligt att alla är här och det är väl förberett. Det är väldigt seriöst och det är något för framtiden, kommenterar Lindesberg Volleys ordförande Håkan Viggeborn.

Viggeborn får även medhåll från annat håll, i form av den tidigare assisterande Linde-tränaren Oskar Jönsson Vikterlöf.

– Det känns jättekul att ha så många människor på en och samma plats. Att få se alla ansikten och kunna träffa tränarna, för annars blir det ofta att man ska lära känna varandra vid match. Sen är det bra att det är lite media här som vill följa allt, berömmer Oskar.

”Prat är alltid prat”

Sammanstrålningen vid Hotel Falköping pågick under hela eftermiddagen, med start vid 11.30. Först ut var förbundet med att informera om kommande säsong, där den enda regeländringen är att maxantalet spelare i matchtruppen ökas till 14. Därefter följde lunch och sedan en presentation av Elitseriens samtliga 18 deltagande lag. Först ut var damerna, där Håkan Viggerborn höjer ett varningens finger.

– Kollar man på presentationerna så är det många spelare som har lämnat. Det är olyckligt, för då måste lagen börja om varje år.

Nytt för i år är att serien endast består av åtta lag, sedan Katrineholm och Göteborg dragit sig ur. Sett till trupperna har fjolårsvinnaren Engelholm förlorat i princip hela sitt guldlag, samtidigt som silvermedaljören Hylte/Halmstad behållit sin stomme. Ytterligare ett lag som det flaggas för är Örebro, som rekryterat skickligt med flera rutinerade spelare.

Avslutningsvis presenterades ett tips av kommande säsong, där tränarna hade fått säga sitt. Deras förhandsanalys är att Hylte, Engelholm, Örebro och Svedala tar de fyra GP-platserna. Lindesberg hamnade femma på samma lista, något som inte bekymrar lagets nya tränare Teemu Sarna.

– Prat är alltid prat haha. Självklart vill alla vara starka och alla vill vinna. Men vi ser till oss själva, jobbar på och efter säsongen kan vi se vart vi är, lugnar Sarna.

Hylte nöjda favoriter till guldet

Linde-tränaren pekar ut Engelholm som sin kandidat till SM-guldet. Sett till det totala tipset är det dock Hylte/Halmstad som får bära favoritskapet. Förra årets silvermedaljör blev klar vinnare i omröstningen, med Linde, Svedala och Engelholm på delad andraplats.

– Vi har fått en väldigt bra grupp. Utvecklingen går framåt hela tiden, det ser man på varje träning och vi har väldigt kul ihop. Så det känns jättebra, säger Hyltes lagkapten Jonna Wasserfeller som trivs med favoritstämpeln.

Om Lindes chanser har Jonna följande att säga:

– Försäsongen går ju upp och ner. Men de brukar alltid vara starka och få ihop ett bra lag. Så det ska väl kunna gå vägen för dem i år också.

Först ut på Lindes säsong väntar hemmamatch mot RIG på lördag. Motståndarnas nya tränare heter Oskar Jönsson Vikterlöf, som ser fram emot att få komma tillbaka till Arenan. Han har under försäsongen redan ställts mot Linde två gånger om och vet vad som väntar. Oskar tycker att Linde valt rätt ungdomar att satsa på, men är tveksam till den tunna truppen.

– Det är värt att få in bredd om man får chansen och det finns svenska spelare därute. Jag hoppas för deras skull att de kan få in någon mer. Inte för att spelarna de har inte räcker till, utan mer för att just mängden är viktig och det är jobbigt att gå runt på nio spelare en säsong. Men spelarna de har ser spännande ut och det blir kul att se hur de står sig när det blir riktiga matcher.

”En bredd i toppen i år”

Sett till tränarnas egna förväntningar på säsongen står alltså Linde utanför toppstriden. Detta trots att man tagit sig till minst semifinal fyra SM-slutspel i rad. Oskar Jönsson Vikterlöf menar att många lag ser ovanligt starka ut, något han tror gjort att Linde fallit lite i glömska.

– Det är inte jättekonstigt att de tippas utanför och de ska inte ta det som en knock. De ska istället ta det som en chans att slå lite mer ur underläge än vad de har fått göra vanligtvis. Jag tror inte att de är sämre, det är bara det att på pappret ser de andra lagen bra ut. Vi har verkligen en bredd i toppen i år.

Vårens finalduo Engelholm och Hylte väntas alltså få sällskap av fler lag i kampen om SM-guldet denna säsong. Lindesberg, Svedala, Gislaved och Örebro är alla starka utmanare. Toppstriden är öppnare än på länge och Teemu Sarna instämmer helt.

– Ja, jag tror att det blir jämnare än på flera år. Det är bättre om matcher slutar 3-2 istället för 3-0 och det blir intressantare då för publiken.

Publicerad 29 september 2015 klockan 17:33


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 08:26