Linde vann derbyrysaren

Lindesberg Volley vann onsdagens derby mot Örebro Volley med 3-2 i set. Efter en lång, tät och hård match stod laget som vinnare via 15-10 i det avgörande setet. Både Evelina Frank och Oskar Jönsson Vikterlöf var efter matchen två nöjda derbyvinnare.

Lindesberg Volley vann onsdagens heta derby efter en dramatisk femsetare mot Örebro. I ett intensivt första set var det Örebro som vann med 26-28. Det efterföljande setet svarade Linde genom att koppla kommandot tidigt och hålla fast vid det, något man även gjorde i det tredje setet.

Men Örebro gav sig inte och utjämnade till 2-2 i set, när Linde förlorade momentum i matchen. Därmed gick det till ett avgörande femte set. Väl där visade Linde aldrig någon tvekan och spelade med stor beslutsamhet. När matchbollen var inslagen bröt laget ut i ett stort jubel.

Bland kvällens främsta Linde-spelare hörde Sara Malmlöv, som i vanlig ordning hade en ledande roll. Samtidigt stod nyförvärvet Klaudia Grelowska återigen för en stark insats. Men den som fick priset som lagets spelare för kvällen var ingen mindre än Evelina Frank, som var mycket nöjd över både derbyvinsten och sin egen prestation.

– Jätteskönt att vinna ikväll. Jag håller nog med de andra tjejerna om att det här var min bästa match så här långt, slår Evelina fast.

Matchen bjöd på ett varierande spel, där båda lagen stod för flera misstag. Bollarna var tighta men intensiva och det var sällan som det var några längre spelsekvenser. Lindes assisterande tränare Oskar Jönsson Vikterlöf instämmer i att spelets kvalitet inte var av högsta klass. Något som han tror har att göra med matchens betydelse.

– Det är en match som är väldigt upp och ned. Där både de och vi kanske inte riktigt kommer upp i normal nivå, vilket jag tror är ganska vanligt i såna här derbymatcher. Det är mycket nerver, det är viktigt och det är mycket känsla. Då brukar det bli mer fight än snygga grejer, förklarar Oskar.

På sidlinjen var hans partner Johan Isacsson i vanlig ordning intensiv i sina direktiv till spelarna. Vid ett par tillfällen visade han dessutom upp stor irritation.

– Jag tror att han framförallt var upprörd på domarna. Men sen blir han ju så klart irriterad när vi gör enkla misstag, vilket vi gjorde en del av idag, menar Oskar.

Linde har den senaste tiden arbetat med att utveckla sitt spel. Det är ett arbete som går i rätt riktning menar Oskar, som dock förklarar att man alltid tar två steg framåt och ett bakåt. Kvällens derbyseger var ett kvitto på att arbetet ger utdelning.

Det var en riktig derbykänsla som rådde i Lindesberg Arena. Läktarna var välfyllda och stora publikskaror hade lockats till hallen, dit även en mängd örebroare tagit sig. Atmosfären påverkade självklart spelarna, men på ett positivt sätt menar Evelina Frank.

– Det är bara stimulerande när det är så här. Det är alltid kul att få spela inför mycket publik och att spela derbymatcher, förklarar Evelina.

Oskar fyller i och hyllar även han den fantastiska atmosfären.

– Det är jättekul att det kommer så otroligt mycket folk. Vi uppskattar verkligen stödet, och det är kul att Örebro fick med sig stöd också så att det blev tvåsidigt. Jag tycker det är jättekul!

Matchfakta Lindesberg Volley-Örebro Volley:
Resultat: 3-2 (26-28, 25-19, 25-21, 21-25, 15-10)
Publik: 480

Övriga resultat från Elitserien:
Hylte/Halmstad-Gislaved 3-0
Katrineholm-Sollentuna 3-0
Svedala-Engelholm 3-1

Publicerad 30 oktober 2013 klockan 20:58

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-03 10:58