Linde vann femsetare – fortsatt obesegrade hemma

Lindesberg Volley tog säsongens fjärde raka hemmaseger när man på lördagen besegrade RIG Falköping. Trots två inledande setsegrar blev det en lång kamp för segern. Via en stark upphämtning kunde laget slutligen avgöra i det femte setet.

Som väntat kom säsongens fjärde raka hemmaseger när Lindesberg Volley tog emot bottenlaget RIG Falköping på lördagen. Efter två inledande setsegrar kopplade Linde greppet om matchen. Men trots det och trots en elva poäng stor seger i set två tyckte man sig inte spela alltför bra.

– I det första två så spelar vi egentligen inte superbra. Utan man känner lite att om nu RIG skulle lyfta sig så skulle det bli farligt, förklarade lagets assisterande Oskar Jönsson Vikterlöf.

Mycket riktigt tog RIG tag i matchen i set tre, där Linde fick det väldigt jobbigt. Laget hamnade i mycket underläge men kunde trots komma tillbaka mot slutet. RIG höll dock undan och vann setet.

Det fjärde setet blev hödramatiskt. Linde höjde sitt spel och visade upp en stark inledning där man tog kommandot. Men mot slutet tappade laget sitt momentum, där RIG kunde ta sig ikapp och slutligen vinna med 28-26.

– Vi har ledningen länge men de hittar ingångar att skada oss på. Sen får vi ett dåligt domslut emot oss som kanske inte hjälper direkt. Vi hade kunna ta det på fyra set, men nu blev det inte så. Vi lyckades inte göra de saker som vi behövde göra, menade Jönsson Vikterlöf om förlusten i det fjärde setet.

Matchen kom att avgöras i ett femte set. Väl där hade Linde i ett tidigt 2-6-underläge. Men tack vare en stark upphämtning och fin serve från Emma Westberg vände man till ledning. Slutligen kunde Linde via 15-7 lägga beslag på både segern och bonuspoängen, vilket innebar den fjärde vinsten denna höst.

Främst beröm gav Jönsson Vikterlöf till Evelina Frank och hennes anfallsspel. Även Klaudia Grelowska stod för en stabil insats, där hon gjorde det bra i flera moment enligt tränaren. Jönsson Vikterlöf passar även på att lyfta fram servespelet som en positiv faktor i matchen.

– Serveandet är väldigt bra idag, framförallt har vi väldigt få misstag. Det är bara åtta servemissar på fem set, så det var väl den starkaste delen.

Med sju omgångar spelade har Lindesberg Volley spelat ihop nio poäng. Samtliga lagets segrar har kommit hemma i Lindesberg Arena, samtidigt som man kammat noll på bortaplan. Anledningen till det menade Jönsson Vikterlöf är det tuffa bortaschema som laget haft.

– Jag tror att det beror på att vi mött bättre lag borta. Det kan låta som en ursäkt men det är faktiskt lagen som ligger topp fyra som vi har på vårat bortaschema under hösten. Sen så tycker jag väl att vi egentligen spelat bättre i de matcherna än vad vi gjort hemma.

Matchfakta Lindesberg Volley-RIG Falköping:
Resultat 3-2 (25-20, 25-14, 22-25, 26-28, 15-7)

Övriga resultat från Elitserien:
Gislaved-Sollentuna 3-1

Tabellen:
1 Hylte/Halmstad          6     18-1     18
2 Svedala                     6     18-3     18
3 Gislaved                    7     16-9     15
4 Engelholm                 6     13-6     12
5 Katrineholm               6     11-9     9
6 Lindesberg Volley     7     13-15     9
7 Örebro                       6     8-15     6
8 Sollentuna                 7     7-21     3
9 RIG Falköping           7     6-20     3
10 KFUM Göteborg      6     4-15     3

Publicerad 30 november 2013 klockan 18:43

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-08 15:29