Linde vann i tre raka

Lindesberg Volley tog på lördagen säsongens första trepoängare. I tre raka set gjordes KFUM Göteborg enkelt ned med siffrorna 25-10, 25-22 och 25-17. Det var en märkbart lättad stämning efter den stabila segern.

– Jag tycker att det kändes som att vi hade attityden att det här ska vi vinna. Det har varit känslan i veckan och vi har jobbat så, var Oskar Jönsson-Vikterlöfs ord efter den övertygande segern mot KFUM Göteborg.

För det var sannerligen en övertygande seger. Redan från den start var det Linde som greppade tag i matchen och dominerande villkorlen, något som generade i ett enkelt vunnet första set. Även om laget föll tillbaka i kvalitet en aning tidigt i det andra setet tog man sig samman och vann det efter större fokus. Därefter var det aldrig någon större dramatik, utan Göteborg avfärdades i tre raka set vilket innebar Linde Volleys första trepoängare för säsongen.

Det var lätt att få intrycket att det var en dag på jobbet för Lindesberg Volley. Att det var en lättnad att äntligen kunna spela ut var uppenbart, inte minst hos spelarna.

– Skönt att vinna med 3-0, första trepoängaren vi fått. Förutom en liten svacka i set två så hade vi läget under kontroll, konstaterade Freja Morén. Tillsammans med bland andra Klaudia Grelowska och Therese Granlund var hon en av huvudfigureran bakom segern.

Hur kändes det för egen del?
– Jag är nöjd, det kändes faktiskt bra. Förutom att i första set så blev det ett kort set och jag var inne en gång, var lite kall och hade lite svårt att komma igång. Men det gick bra ändå.

Nu mötte ni ett lag som låg i botten av tabellen, var det en match som ni skulle vinna?
– Ja det är klart, fast de har ändå startat bra. De har gjort några matcher tidigare och vann mot RIG Falköping med 3-0, så vi har inte underskattat dem så att säga.

Även Oskar Jönsson-Vikterlöf höll med om att Göteborg var ett motstånd som skulle besegras. Men samtidigt poängterade han att varje match är en utmaning, i synnerhet om motståndarna spelar annorlunda än förväntat. Så var nämligen fallet idag.

– Ska och ska, det är ju alltid svårt. Nu verkar det som att de hade lite skadeproblem, så de kunde inte riktigt spela som de vill. Men det gjorde ju också att de inte spelade som de brukar göra, så allteftersom vi fick reda på mer information fick vi ställa om vårat spel, förklarade den assisterande tränaren som var nöjd med stora delar av prestationen.

I och med segern klättrade Lindesberg Volley upp till fjärdeplatsen i Elitserien. Nästa helg väntar serietvåan Hylte/Halmstad, vilket blir ett stort test för laget.

Om du sätter den här insatsen i perspektiv mot lag längre upp i serien hur skulle ni stå er då?
– När vi spelar som bäst så tror jag definitivt att vi kan sätta press på lag längre upp i serien. Men egentligen är det ganska små skillnader som gör det. Det som har varit den stora skillnaden hittills är ju att vi inte har varit lika stabila. Men jag tycker definitivt att vi har vapen för att spela mot de bättre lagen och det krävs en sådan här typ av stabilitet som vi hade idag för att slå topplagen.

Spana in LindeNytts bildspel från matchen.

Matchfakta Lindesberg Volley-KFUM Göteborg:
Resultat: 3-0 (25-10, 25-22, 25-17)
Publik: 238

Övriga resultat från Elitserien:
Gislaved-Katrineholm 3-1
Sollentuna-Svedala 0-3

Tabellen:
1 Svedala                  5     15-2     15
2 Hylte/Halmstad       4     12-1     12
3 Gislaved                 5     12-5     12
4 Lindesberg Volley   5     10-10     7
5 Engelholm              4     7-6     6
6 Örebro                    4     8-9     6
7 Katrineholm            5     8-9     6
8 KFUM Göteborg     5     4-12     3
9 Sollentuna              5     4-15     2
10 RIG Falköping      4     1-12     0

Publicerad 9 november 2013 klockan 16:55

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Jubel från bänken Foto: Hasse Persson

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, LIF Lindesbergs uppskruvade spel. Hela 23 mål spelades in i den andra halvleken, där ett lättat LIF kunde räkna in två nya poäng.
– Det här var en riktig ”måstematch” som vi bara skulle vinna, säjer Asso Eliassi.

21 februari 2021 klockan 18:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm
Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans ...
20 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley
Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där Surahammar utnyttjade varje sekund i de orangefärgade boxplayspel som gavs. Något som blev Lindlövens stora förlust, där poängtavlan visade 4-0 efter sextio minuter.

14 februari 2021 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget höll ett stort grepp i matchen, men med hjälp av Robert Mjönander och åttamålsskytten Algot Hane. Kunde LIF, trots förlust, minska målgapet från ett sjumålsunderläge till en tremålsförlust, på tjugo minuter.

13 februari 2021 klockan 19:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar...

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett laddat Linde Volley som bjöd på ett lugnare spel än på länge. Martina Konecna var tillbaka från sjukdom och visade direkt, en stort längtan av spel i Elitserien som ledde till tre raka setsegrar.

6 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna fr...

Foto: Timmy Lundegård

Två poäng efter straffläggning

Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades matchen in i ett övertidsspel som därefter avgjordes i straffar. Sex skott behövde där Alexander Sunnefors spelade in två viktiga poäng till Lindlöven.

24 januari 2021 klockan 19:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Förlust i viktig hemmamatch
Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl använda time-outer f...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tråkig fredagskväll i Köping
Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det...
22 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen
Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan ...
20 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-01-04

2021-03-02 18:53