Linde vann i tre raka

Lindesberg Volley tog på lördagen säsongens första trepoängare. I tre raka set gjordes KFUM Göteborg enkelt ned med siffrorna 25-10, 25-22 och 25-17. Det var en märkbart lättad stämning efter den stabila segern.

– Jag tycker att det kändes som att vi hade attityden att det här ska vi vinna. Det har varit känslan i veckan och vi har jobbat så, var Oskar Jönsson-Vikterlöfs ord efter den övertygande segern mot KFUM Göteborg.

För det var sannerligen en övertygande seger. Redan från den start var det Linde som greppade tag i matchen och dominerande villkorlen, något som generade i ett enkelt vunnet första set. Även om laget föll tillbaka i kvalitet en aning tidigt i det andra setet tog man sig samman och vann det efter större fokus. Därefter var det aldrig någon större dramatik, utan Göteborg avfärdades i tre raka set vilket innebar Linde Volleys första trepoängare för säsongen.

Det var lätt att få intrycket att det var en dag på jobbet för Lindesberg Volley. Att det var en lättnad att äntligen kunna spela ut var uppenbart, inte minst hos spelarna.

– Skönt att vinna med 3-0, första trepoängaren vi fått. Förutom en liten svacka i set två så hade vi läget under kontroll, konstaterade Freja Morén. Tillsammans med bland andra Klaudia Grelowska och Therese Granlund var hon en av huvudfigureran bakom segern.

Hur kändes det för egen del?
– Jag är nöjd, det kändes faktiskt bra. Förutom att i första set så blev det ett kort set och jag var inne en gång, var lite kall och hade lite svårt att komma igång. Men det gick bra ändå.

Nu mötte ni ett lag som låg i botten av tabellen, var det en match som ni skulle vinna?
– Ja det är klart, fast de har ändå startat bra. De har gjort några matcher tidigare och vann mot RIG Falköping med 3-0, så vi har inte underskattat dem så att säga.

Även Oskar Jönsson-Vikterlöf höll med om att Göteborg var ett motstånd som skulle besegras. Men samtidigt poängterade han att varje match är en utmaning, i synnerhet om motståndarna spelar annorlunda än förväntat. Så var nämligen fallet idag.

– Ska och ska, det är ju alltid svårt. Nu verkar det som att de hade lite skadeproblem, så de kunde inte riktigt spela som de vill. Men det gjorde ju också att de inte spelade som de brukar göra, så allteftersom vi fick reda på mer information fick vi ställa om vårat spel, förklarade den assisterande tränaren som var nöjd med stora delar av prestationen.

I och med segern klättrade Lindesberg Volley upp till fjärdeplatsen i Elitserien. Nästa helg väntar serietvåan Hylte/Halmstad, vilket blir ett stort test för laget.

Om du sätter den här insatsen i perspektiv mot lag längre upp i serien hur skulle ni stå er då?
– När vi spelar som bäst så tror jag definitivt att vi kan sätta press på lag längre upp i serien. Men egentligen är det ganska små skillnader som gör det. Det som har varit den stora skillnaden hittills är ju att vi inte har varit lika stabila. Men jag tycker definitivt att vi har vapen för att spela mot de bättre lagen och det krävs en sådan här typ av stabilitet som vi hade idag för att slå topplagen.

Spana in LindeNytts bildspel från matchen.

Matchfakta Lindesberg Volley-KFUM Göteborg:
Resultat: 3-0 (25-10, 25-22, 25-17)
Publik: 238

Övriga resultat från Elitserien:
Gislaved-Katrineholm 3-1
Sollentuna-Svedala 0-3

Tabellen:
1 Svedala                  5     15-2     15
2 Hylte/Halmstad       4     12-1     12
3 Gislaved                 5     12-5     12
4 Lindesberg Volley   5     10-10     7
5 Engelholm              4     7-6     6
6 Örebro                    4     8-9     6
7 Katrineholm            5     8-9     6
8 KFUM Göteborg     5     4-12     3
9 Sollentuna              5     4-15     2
10 RIG Falköping      4     1-12     0

Publicerad 9 november 2013 klockan 16:55

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Wilma Wessman från Frövi är bästa luftgevärsskytten för dagen med 88 poäng. Foto: Jennie Larsson

bildspel Linde Sports Camp drog igång för sjunde året i rad

På onsdagen var det äntligen dags för det efterlängtade daglägret Linde Sports Camp att slå upp portarna för alla förväntansfulla barn. De 118 deltagarna kommer under tre fullspäckade dagar få chansen att få prova på en mängd olika idrottsaktiviteter som exempelvis trav, luftgevärsskytte, tennis, Sporting Light Saber Combat, bowling och nykomlingen HEMA som är en typ av historisk svärdsfäktning.

12 augusti 2020 klockan 16:24 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

SHRA ställer in framskjuten Vårmönstring

SHRA i Lindesberg fick i våras skjuta fram deras stora motorfest Vårmönstringen med anledning av coronapandemin och rådande förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Då hoppades man att situationen skulle förbättras och förbuden hävas lagom till hösten, varför man planerade ordna Vårmönstringen då istället. Nu blir det dock inte så som man har planerat.
– Det går inte helt enkelt, vi har inget annat val nu än att ställa in, kommenterar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA.

10 augusti 2020 klockan 17:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nä...

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda
Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till ...
2 juli 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet
Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och ...
20 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation
Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av coronapandemin har nu börjat betalas ut. Stödet baseras på hur stora ...
16 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef ...

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots...

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

Annons

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen
Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så h...
15 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp
Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via ...
14 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in
Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i...
13 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-12

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-10

2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-08-13 13:10