Linde vann i tre raka

Lindesberg Volley tog på lördagen säsongens första trepoängare. I tre raka set gjordes KFUM Göteborg enkelt ned med siffrorna 25-10, 25-22 och 25-17. Det var en märkbart lättad stämning efter den stabila segern.

– Jag tycker att det kändes som att vi hade attityden att det här ska vi vinna. Det har varit känslan i veckan och vi har jobbat så, var Oskar Jönsson-Vikterlöfs ord efter den övertygande segern mot KFUM Göteborg.

För det var sannerligen en övertygande seger. Redan från den start var det Linde som greppade tag i matchen och dominerande villkorlen, något som generade i ett enkelt vunnet första set. Även om laget föll tillbaka i kvalitet en aning tidigt i det andra setet tog man sig samman och vann det efter större fokus. Därefter var det aldrig någon större dramatik, utan Göteborg avfärdades i tre raka set vilket innebar Linde Volleys första trepoängare för säsongen.

Det var lätt att få intrycket att det var en dag på jobbet för Lindesberg Volley. Att det var en lättnad att äntligen kunna spela ut var uppenbart, inte minst hos spelarna.

– Skönt att vinna med 3-0, första trepoängaren vi fått. Förutom en liten svacka i set två så hade vi läget under kontroll, konstaterade Freja Morén. Tillsammans med bland andra Klaudia Grelowska och Therese Granlund var hon en av huvudfigureran bakom segern.

Hur kändes det för egen del?
– Jag är nöjd, det kändes faktiskt bra. Förutom att i första set så blev det ett kort set och jag var inne en gång, var lite kall och hade lite svårt att komma igång. Men det gick bra ändå.

Nu mötte ni ett lag som låg i botten av tabellen, var det en match som ni skulle vinna?
– Ja det är klart, fast de har ändå startat bra. De har gjort några matcher tidigare och vann mot RIG Falköping med 3-0, så vi har inte underskattat dem så att säga.

Även Oskar Jönsson-Vikterlöf höll med om att Göteborg var ett motstånd som skulle besegras. Men samtidigt poängterade han att varje match är en utmaning, i synnerhet om motståndarna spelar annorlunda än förväntat. Så var nämligen fallet idag.

– Ska och ska, det är ju alltid svårt. Nu verkar det som att de hade lite skadeproblem, så de kunde inte riktigt spela som de vill. Men det gjorde ju också att de inte spelade som de brukar göra, så allteftersom vi fick reda på mer information fick vi ställa om vårat spel, förklarade den assisterande tränaren som var nöjd med stora delar av prestationen.

I och med segern klättrade Lindesberg Volley upp till fjärdeplatsen i Elitserien. Nästa helg väntar serietvåan Hylte/Halmstad, vilket blir ett stort test för laget.

Om du sätter den här insatsen i perspektiv mot lag längre upp i serien hur skulle ni stå er då?
– När vi spelar som bäst så tror jag definitivt att vi kan sätta press på lag längre upp i serien. Men egentligen är det ganska små skillnader som gör det. Det som har varit den stora skillnaden hittills är ju att vi inte har varit lika stabila. Men jag tycker definitivt att vi har vapen för att spela mot de bättre lagen och det krävs en sådan här typ av stabilitet som vi hade idag för att slå topplagen.

Spana in LindeNytts bildspel från matchen.

Matchfakta Lindesberg Volley-KFUM Göteborg:
Resultat: 3-0 (25-10, 25-22, 25-17)
Publik: 238

Övriga resultat från Elitserien:
Gislaved-Katrineholm 3-1
Sollentuna-Svedala 0-3

Tabellen:
1 Svedala                  5     15-2     15
2 Hylte/Halmstad       4     12-1     12
3 Gislaved                 5     12-5     12
4 Lindesberg Volley   5     10-10     7
5 Engelholm              4     7-6     6
6 Örebro                    4     8-9     6
7 Katrineholm            5     8-9     6
8 KFUM Göteborg     5     4-12     3
9 Sollentuna              5     4-15     2
10 RIG Falköping      4     1-12     0

Publicerad 9 november 2013 klockan 16:55

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-17 12:25