Linde vann jämn premiär

Det blev två poäng i Elitserie-premiären för Lindesberg Volley. Men vinsten hemma mot RIG Falköping satt hårt inne. Först i femte set kunde Linde avgöra via setsiffrorna 25-21, 19-25, 25-22, 21-25 och 15-7.

Elitserien öppnade på lördagen sin nya säsong och Lindesberg Volley tog emot RIG Falköping hemma i Arenan. Martina Svensson gav Linde en fin start, genom två tidiga poäng. Hemmalaget drog även ifrån rejält i upptakten och resultatet var 9-3 en bit in i första set.

Efterhand kunde dock RIG äta sig in i matchen. Gästerna krympte avståndet alltmer och vid ställningen 13-13 var man ikapp. Linde hade stora problem i blockspelet, men kunde trots det skapa sig ett nytt övertag på tre poäng. Den ledningen höll man setet ut och siffrorna skrevs till 25-21.

I andra set var det sedan RIG som kom ut starkast, med ett tidigt övertag. Gästerna gick upp till 10-16 innan Linde med sex raka bollvinster kunde ta sig tillbaka. Starkt bidragande till upphämtningen var Martina Konecna, som firade stor triumfer på sin vänsterkant. RIG såg dock till att rycka på nytt och tog hem setvinsten, mycket tack vare Lindes egna misstag.

– När vi går bra har vi en bra energi, vi är väldigt peppande till varandra och det är skitkul att spela. Men det märks att så fort det går emot oss så blir vi uppstressade. Det är oftast då det kommer egna misstag, förklarar Evelina Frank.

”En vinst är alltid gött”

Till tredje set samlade sedan Linde ny kraft och kom ut starkt. Laget spelade med en större bestämdhet, tog över kring nätet och gick upp till 9-4. En svagare period ledde till att siffrorna jämnades ut, men Linde behöll greppet.

Laget drygade även ut sin ledning till klara åtta bollar och man gick mot setvinst. Men än en gång skulle RIG komma tillbaka och skapa spänning. Linde red slutligen ut anstormningen och tog ledningen med 2-1 i set.

Den ledningen ledde dock inte fram till några tre poäng. För i det fjärde setet var det RIG som drog ifrån poängmässigt till ett övertag på 11-17. Linde vaknade till mot slutet och närmade sig i rask takt, men man nådde aldrig ifatt.

Till det femte setet samlade sig hemmalaget och tog direkt kommandot. Med ett bra servespel gick man upp till 6-2, en ledning som sedan växte sig allt tryggare. Med siffrorna 15-7 kunde Linde vinna premiären och säkra säsongens två första poäng.

– En vinst är alltid gött, speciellt på hemmaplan. Men det är på tok för mycket misstag. Vi behöver jobba på serve och servemottagning, även blocket, konstaterar Evelina.

Servade bort ett helt set

Centern bidrog till segern med ett starkt nätspel och stod för flera viktiga poäng. Spelmässigt hade dock Linde problem under flera delar av matchen, men när det skulle avgöras visade man klassen.

– I femte går vi verkligen för det. Där vet vi att det är allt eller inget, antingen förlorar vi eller så vinner vi. Då är det bara att gå fullt ut och det gjorde vi, säger Evelina.

Varför dröjer det till femte set innan ni plockar fram det spelet?
– Jag skulle säga att det är ofokuserat. Vi har 22 servemisstag, det är nästan ett helt set.

En som var klart mer tillfreds med premiären var gästernas tränare, Oskar Jönsson Vikterlöf. Den tidigare Linde-bekantingen fick med sig en poäng från sin första seriematch som tränare för RIG och berömmer sitt unga lag. Dessutom trivdes han extra bra med att öppna säsongen i Arenan.

– Superskönt att komma igång och superskönt att få börja här. Med bra energi på läktarna och lite drag, säger Oskar.

För Lindes del går seriespelet vidare söndag nästa helg. Laget ställs då mot Örebro i ett laddat derby, med Idrottshuset som spelplats.

Matchfakta Lindesberg Volley-RIG Falköping:
Resultat: 3-2 (25-21, 19-25, 25-22, 21-25, 15-7)
Publik: 167

Övriga resultat i Elitserien:
Sollentuna-Gislaved 0-3
Svedala-Örebro 3-0

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:
Elitserien tabell

Publicerad 3 oktober 2015 klockan 18:34


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 16:38