3-1 mot topprivalen Katrineholm fick Linde-spelarna att skrika ut sin glädje. FOTO: Hannes Feldin

Linde vann slaget om tredjeplatsen

Lindesberg Volley går mot slutspel som tabelltrea. Detta efter att laget vunnit det laddade toppmötet hemma mot Katrineholm. Efter fyra mycket jämna set stod Linde som vinnare, något som gör att man övertar tredjeplatsen från just Katrineholm.

Tre raka femsetare mot Katrineholm fick vara nog tyckte Lindesberg Volley. När lagen denna onsdag ställdes mot varandra i Arenan stod en tredjeplats i Elitserien på spel. Till en början såg dock den platsen ut att glida längre bort från Linde, som slarvade rejält i servespelet i matchupptakten. Det gjorde att Katrineholm kunde ta ledningen med tre poäng och man höll även det avståndet långt in i setet.

Efterhand växte Linde in i matchen och man vände även underläge 8-12 till ledning 15-14. Gästerna vände dock snabbt tillbaka och lagen följdes åt fram till setets slutskede. Där växlade Linde upp och kopplade greppet om matchen via 25-22.

Andra set började dock illa för hemmalaget, som tidigt hamnade i 2-7-underläge. Via fem raka bollvinster tog man sig snabbt tillbaka och setet var länge jämnt.

Till slut gjorde även Linde ett ryck, mycket tack vare en fenomenal Marjorie Giordano. Katrineholm gav sig inte och såg till att skapa ordentlig dramatik. Men precis som i första set var Linde starkast och man gick upp till 2-0 i set.

”Vi är bättre tränade”

I tredje höll sedan mönstret i sig och Linde fick återigen en tung start. Gästerna gick upp till 5-9, ett övertag som Linde sakta men säkert jobbade sig tillbaka ifrån. Till skillnad från tidigare drog dock Katrineholm det längsta strået och man tvingade därmed fram ett fjärde set.

Där kunde Linde dra ifrån efter en jämn början. Hemmalaget gick upp till 16-10, ett avstånd som gästerna inte orkade ta sig tillbaka ifrån. Marjorie Giordano bombade slutligen in matchbollen till 25-20, något som tog laget upp på tredjeplatsen.

– Jag tycker att vi håller vårat servetryck bra och vi fortsätter att vara tuffa i alla lägena. Jag tror att det avgör, vi mesar helt enkelt inte, summerar Martina Svensson segern.

Från tränarhåll bjuds det på stora leenden av Johan Isacsson efter segern. Även om han menar att man gav bort tredje set är han nöjd med laginsatsen.

– Jag tycker att vi har bra koll på dem. Vi maler ner dem i sista, det är för att vi är bättre tränade, förklarar Isacsson.

Tabelltrea med två matcher kvar

Segern gör att Linde passerar Katrineholm i tabellen. Därmed är man tabelltrea med endast två omgångar kvar att spela, en placering som Martina värdesätter högt.

– Jo, det är jätteviktigt. Nu ligger vi på tredjeplatsen igen och det är superskönt. Det gäller att vi tar tre poäng i de två sista matcherna också.

Segern innehöll många styrkebesked, både från laget och de individerna. Med slutspelet bara veckor bort i tiden verkar Linde ha hittat rätt på alla fronter. Något som lagets tränare håller med om.

– De gör det här tillsammans och de verkar ha blivit tätare som grupp den senaste veckan. Det är jag glad över att se, säger Isacsson som berättar att det hårda spelschemat varit krävande.

– Det har varit fyra tuffa matcher och jag har varit orolig om de skulle orka mentalt. Men de står upp här idag och det tycker jag är jättehäftigt.

Matchfakta Lindesberg Volley-Katrineholm:
Resultat: (25-22, 27-25, 23-25, 25-20)
Publik: 276

Övriga resultat från Elitserien:
RIG Falköping-Sollentuna 0-3
Svedala-Hylte/Halmstad 1-3
Gislaved-Engelholm 0-3

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:

Publicerad 4 mars 2015 klockan 21:14

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 08:13