Styrkebesked gav Linde segern i första kvarten

Lindesberg Volley har kopplat greppet om kvartsfinalserien mot Hylte/Halmstad. Hemma i Arenan stod Linde för en riktig knall, då laget vann i tre raka set. Med siffrorna 25-22, 26-24 och 25-20 tog man ledningen med 1-0 i matcher.

På tisdagskvällen öppnade Lindesberg Volley sin slutspelsresa. Hemmamöte med Hylte/Halmstad väntade i den första kvartsfinalen och lagen hade lördagens färska möte i bagaget. Då stod Hylte som vinnare med knapp marginal och även denna gång var det tätt mellan lagen.

I en poängmässigt jämn inledning bjöds det på korta och intensiva bollar. Efterhand kunde dock Hylte gå ifrån till 10-16, ett underläge som satte Linde under rejäl press. Men hemmalaget svarade upp starkt och åt sig ikapp till 19-19.

– Det är helt avgörande. Vi visar att vi inte ger upp och kämpar och sliter för varje boll tills domaren blåser av, säger Martina Svensson om comebacken.

Bakom upphämtningen låg ett starkt blockspel, där Linde vissa stunder dominerade runt nätet. Bollduellerna blev även allt längre och dessa gick till hemmalagets fördel. Med ett ryck skaffade sig Linde övertaget i slutet av setet och när Hylte slog i nät innebar det 25-22.

”Det är jättekul att spela idag”

Set nummer två öppnade sedan med en stark Lindeperiod. En fortsatt produktiv Martina Konecna gick i bräschen för hemmalaget, som drog ifrån till 4-1. Hylte skulle dock överta ledningen, men Linde svarade upp väl och vände tillbaka.

Men trots fortsatt fint nätspel hittade Hylte en väg in i setet och gästerna kopplade greppet. Vid ställningen 22-24 såg setet förlorat ut för Linde, men då klev Marjorie Giordano fram. Med två raka servebollar tog hon Linde ikapp och förbi till seger med härliga 26-24.

Det gav hemmalaget ett perfekt utgångsläge inför det tredje setet. Även där drog lagen till en början jämnt, men vid 5-5 vann Linde fem raka bollar och ryckte ifrån. Från den punkten malde man sedan bara på och vips var avståndet uppe i sju poäng.

– Vi har en säkerhet och litar på varandra, sånt som man måste ha. Det är jättekul att spela idag, förklarar Martina Svensson Lindes ryck.

Hylte var vid denna punkt ett pressat lag och gästerna stod för många misstag. Samtidigt slog inte Linde av på takten, utan ökade på ledningen alltmer. Mot slutet blev det ändå viss dramatik, men Martina Konecna slog in matchbollen till 25-20 och gav Linde övertaget i kvartsfinalserien.

– Vi spelar hemma och vinner med 3-0. Det är så klart en härlig start, men det här är bara en vinst och det betyder ingenting. Vi får inga poäng med oss till Halmstad på lördag och där startar vi med 0-0, konstaterar en samlad Teemu Sarna efter överkörningen.

”Vi har det mentala övertaget nu”

Linde-tränaren kan dock kosta på sig en hel del beröm till sitt lag, inte minst för de defensiva bitarna. Den övertygande segern kom dessutom bara tre dagar efter helgens 2-3-förlust mot Hylte. En prestation som Sarna menar inte skiljer sig mycket från dagens.

– Jag tycker att vi på många sätt spelar som i lördags, men vi var mer inne i den här matchen. Vi vill mer och när vi vinner det första setet hjälper det oss mycket.

Före kvällens slutspelsstart hade Linde på åtta grundseriematcher endast en vinst mot topp fyramotstånd denna säsong. Nu svarade laget för en riktig knockout, något som har sin förklaring enligt Martina Svensson.

– Vi har haft en väldigt tuff säsong med mycket ändringar fram och tillbaka med spelare. Nu på slutet har vi hittat våra roller och spelat bra. Vi visar nu att vi kan det här och att vi tillhör toppen, bara vi spelar lagkänsla så som vi gör idag.

I och med vinsten skaffar sig Linde ledningen i kvartsfinalen. Ställningen är därmed 1-0, i serien som avgörs i bäst av fem matcher. Näst på tur väntar bortamöte på lördag och efter 3-0-vinsten har Linde skakat om Hylte rejält.

– Vi har det mentala övertaget nu och det måste vi utnyttja. Men det blir dubbelt så viktigt nu att vi laddar om. Vi kan leva på den här segern ikväll, men imorgon måste vi direkt in och träna för nästa match, förklarar Martina som efter matchen prisades som säsongens Linde-spelare.

– Det är helt otroligt! Jag är jättestolt och har aldrig fått en så fin utmärkelse, så jag är självklart jätteglad över det här.

Matchfakta Lindesberg Volley-Hylte/Halmstad:
Resultat: 3-0 (25-22, 26-24, 25-20)
Publik: 174

Övriga resultat från SM-slutspelet:
RIG Falköping-Engelholm 0-3

Publicerad 15 mars 2016 klockan 20:54


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-05-13 23:25