Lindekedjan briljerade i Lövens kross: ”Hittar varandra riktigt bra”

I sin sista hemmamatch för hösten bjöd Lindlöven publiken på målfest. Tabelljumbon Surahammar sköljdes över med 10-1, efter fyra mål från kedjan med Felix Scharnke, Johan ”Böna” Persson och Albin Gunnarsson. Segern var Lövens åttonde i rad och laget är i och med det seriens bästa hemmalag.

Lindlöven hade inga som helst besvär med att städa undan Surahammar på söndagen. I höstseriens sista hemmamatch kom gästerna till spel med en tunn trupp, samtidigt som Löven jagade åttonde raka segern. Det skulle även börja bra för hemmalaget. Redan efter 44 sekunder skickade Johan ”Böna” Persson 1-0 i nät, framspelad av kedjekamraterna Felix Scharnke och Albin Gunnarsson.

Surahammar kvitterade kort därefter, men Lindlöven skulle återta kommandot i en första period som laget kontrollerade. Felix Zetterberg, Jimmy Hellström och Felix Scharnke fyllde på till 4-1 innan periodvilan. I mittenakten fortsatte målfesten mot ett alltmer uppgivet Surahammar, som inte alls hängde med. På bara tre minuter hade Löven utökat med två nya fullträffar och matchen var där avgjord.

Tredje blev något av en transportsträcka, men Anton Tano bjöd på ett fint nummer med sitt 8-1-mål. Spelmässigt var det total Lövendominans och laget fick spendera mycket tid i numerärt överläge. Till sist slog ”Böna” till i just den spelformen och med klockan på 17.36 såg Alexander Selin till att Lindlöven nådde upp till tvåsiffrigt. Fint framspelad av Felix Zetterberg fastställde Selin segersiffrorna till 10-1, en riktig slakt.

– Det är ju inte riktigt sådana här matcher som man drömmer om att få spela. Men jag tar en 10-1-seger alla dagar i veckan, säger Johan ”Böna” Persson efter vinsten.

Den slitstarke forwarden fortsätter att ösa in poäng i serien. Mot Surahammar stod ”Böna” för två mål och två assist, samtidigt som Scharnke och Gunnarsson bidrog med varsin fullträff. Trion är uppväxt i Lindesberg och bildar tillsammans en nykomponerad kedja som verkligen fått det att stämma.

– Vi hittar varandra riktigt bra tycker jag, sen är det svårt att säga varför. Men det är två hungriga killar som jag har bredvid mig. De går gärna på instick framför mål och det är jäkligt kul, berömmer ”Böna”.

Kan spela bort rivalen från AllEttan: ”Skulle vara härligt!”

Det var dock inte bara Lindekedjan som levererade offensivt. 17 av Lindlövens 19 utespelare skrev in sig i poängprotokollet och Max Lalander fick bland annat sätta punkt för sin långa måltorka. Men bortsett från de fina siffrorna tycker Johan Persson inte att mötet med Surahammar var någon höjdare.

– Det är inte så mycket att prata om egentligen. Man får ganska stora ytor och då kan man hitta in med någon passning eller mål, förklarar ”Böna” och fortsätter.

– Vi är klart bättre än vad Surahammar är. Sen märker man på dem att de ger oss mycket tid och ger upp lite, vilket är tråkigt. Visst förstår jag att det kan bli så på ett sätt, men det är tråkigt för oss. Dessutom hade jag varit riktigt förbannad om jag var tränare för Sura idag.

Den tvåsiffriga segern innebär att Lindlöven tar hem kategorin som höstseriens bästa hemmalag. Dessutom förlängde laget den enorma vinstraden, som nu är uppe i åtta matcher. På onsdag avslutar Löven höstserien med bortaderby mot Kumla. Motståndet är pressade i jakten på AllEttanspel och ”Böna” ser gärna att Löven grusar rivalens drömmar.

– Det skulle vara jäkligt härligt! Även om det vore skitkul med Kumla i AllEttan kommer vi att göra allt för att spela bort dem.

Matchfakta Lindlöven-Surahammar:
Resultat: 10-1 (4-1, 3-0, 3-0)
Publik: 162
Skott: 45-15
Mål Lindlöven: 1-0 Johan Persson (Scharnke, Gunnarsson), 2-1 Felix Zetterberg (Warman, Rooth), 3-1 Jimmy Hellström (Tano, Perstedt), 4-1 Felix Scharnke (Persson), 5-1 Alexander Selin (Magnusson), 6-1 Albin Gunnarsson (Lundqvist, Persson), 7-1 Max Lalander (Eklöw), 8-1 Anton Tano (Moberg, Berg), 9-1 Johan Persson (Astley Rydberg), 10-1 Alexander Selin (Zetterberg, Rooth)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Skövde-Borlänge 5-4
IFK Arboga-Kumla 3-1
Grästorp-Åker/Strängnäs 9-0
Enköping-Forshaga 3-2
Mariestad-Köping 9-2

Tabellen från Swehockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 11 december 2016 klockan 18:40


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till tabellen så placerar man sig ruggigt nära tabellettan, samtidigt som man har eliminerat alla risker med en placering för återkval.

5 mars 2021 klockan 22:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt...

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida Larsson blev största poänggörare med 25 poäng till laget. Tre nya poäng innebär dessutom en ny avancering i tabellen för Linde, som nu klättrat upp till en nionde plats.

14 februari 2021 klockan 17:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar...

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den andra perioden, för att senare avgöra matchen inom de sista fem minuterna. Med tre nya poäng ökar Lindlöven sin ledning i tabellen, dessutom står man som obesegrade i den andra mötesrundan efter tre matcher.

5 februari 2021 klockan 22:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg
Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den ...
5 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Seger på bortais efter målrik drabbning
Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens gång, där Lindlöven kunde avg...
3 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds
Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång ...
31 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-30

2021-01-30

2021-01-24

2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-03-07 04:09