Lindekedjan briljerade i Lövens kross: ”Hittar varandra riktigt bra”

I sin sista hemmamatch för hösten bjöd Lindlöven publiken på målfest. Tabelljumbon Surahammar sköljdes över med 10-1, efter fyra mål från kedjan med Felix Scharnke, Johan ”Böna” Persson och Albin Gunnarsson. Segern var Lövens åttonde i rad och laget är i och med det seriens bästa hemmalag.

Lindlöven hade inga som helst besvär med att städa undan Surahammar på söndagen. I höstseriens sista hemmamatch kom gästerna till spel med en tunn trupp, samtidigt som Löven jagade åttonde raka segern. Det skulle även börja bra för hemmalaget. Redan efter 44 sekunder skickade Johan ”Böna” Persson 1-0 i nät, framspelad av kedjekamraterna Felix Scharnke och Albin Gunnarsson.

Surahammar kvitterade kort därefter, men Lindlöven skulle återta kommandot i en första period som laget kontrollerade. Felix Zetterberg, Jimmy Hellström och Felix Scharnke fyllde på till 4-1 innan periodvilan. I mittenakten fortsatte målfesten mot ett alltmer uppgivet Surahammar, som inte alls hängde med. På bara tre minuter hade Löven utökat med två nya fullträffar och matchen var där avgjord.

Tredje blev något av en transportsträcka, men Anton Tano bjöd på ett fint nummer med sitt 8-1-mål. Spelmässigt var det total Lövendominans och laget fick spendera mycket tid i numerärt överläge. Till sist slog ”Böna” till i just den spelformen och med klockan på 17.36 såg Alexander Selin till att Lindlöven nådde upp till tvåsiffrigt. Fint framspelad av Felix Zetterberg fastställde Selin segersiffrorna till 10-1, en riktig slakt.

– Det är ju inte riktigt sådana här matcher som man drömmer om att få spela. Men jag tar en 10-1-seger alla dagar i veckan, säger Johan ”Böna” Persson efter vinsten.

Den slitstarke forwarden fortsätter att ösa in poäng i serien. Mot Surahammar stod ”Böna” för två mål och två assist, samtidigt som Scharnke och Gunnarsson bidrog med varsin fullträff. Trion är uppväxt i Lindesberg och bildar tillsammans en nykomponerad kedja som verkligen fått det att stämma.

– Vi hittar varandra riktigt bra tycker jag, sen är det svårt att säga varför. Men det är två hungriga killar som jag har bredvid mig. De går gärna på instick framför mål och det är jäkligt kul, berömmer ”Böna”.

Kan spela bort rivalen från AllEttan: ”Skulle vara härligt!”

Det var dock inte bara Lindekedjan som levererade offensivt. 17 av Lindlövens 19 utespelare skrev in sig i poängprotokollet och Max Lalander fick bland annat sätta punkt för sin långa måltorka. Men bortsett från de fina siffrorna tycker Johan Persson inte att mötet med Surahammar var någon höjdare.

– Det är inte så mycket att prata om egentligen. Man får ganska stora ytor och då kan man hitta in med någon passning eller mål, förklarar ”Böna” och fortsätter.

– Vi är klart bättre än vad Surahammar är. Sen märker man på dem att de ger oss mycket tid och ger upp lite, vilket är tråkigt. Visst förstår jag att det kan bli så på ett sätt, men det är tråkigt för oss. Dessutom hade jag varit riktigt förbannad om jag var tränare för Sura idag.

Den tvåsiffriga segern innebär att Lindlöven tar hem kategorin som höstseriens bästa hemmalag. Dessutom förlängde laget den enorma vinstraden, som nu är uppe i åtta matcher. På onsdag avslutar Löven höstserien med bortaderby mot Kumla. Motståndet är pressade i jakten på AllEttanspel och ”Böna” ser gärna att Löven grusar rivalens drömmar.

– Det skulle vara jäkligt härligt! Även om det vore skitkul med Kumla i AllEttan kommer vi att göra allt för att spela bort dem.

Matchfakta Lindlöven-Surahammar:
Resultat: 10-1 (4-1, 3-0, 3-0)
Publik: 162
Skott: 45-15
Mål Lindlöven: 1-0 Johan Persson (Scharnke, Gunnarsson), 2-1 Felix Zetterberg (Warman, Rooth), 3-1 Jimmy Hellström (Tano, Perstedt), 4-1 Felix Scharnke (Persson), 5-1 Alexander Selin (Magnusson), 6-1 Albin Gunnarsson (Lundqvist, Persson), 7-1 Max Lalander (Eklöw), 8-1 Anton Tano (Moberg, Berg), 9-1 Johan Persson (Astley Rydberg), 10-1 Alexander Selin (Zetterberg, Rooth)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Skövde-Borlänge 5-4
IFK Arboga-Kumla 3-1
Grästorp-Åker/Strängnäs 9-0
Enköping-Forshaga 3-2
Mariestad-Köping 9-2

Tabellen från Swehockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 11 december 2016 klockan 18:40


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

SHRA ställer in framskjuten Vårmönstring

SHRA i Lindesberg fick i våras skjuta fram deras stora motorfest Vårmönstringen med anledning av coronapandemin och rådande förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Då hoppades man att situationen skulle förbättras och förbuden hävas lagom till hösten, varför man planerade ordna Vårmönstringen då istället. Nu blir det dock inte så som man har planerat.
– Det går inte helt enkelt, vi har inget annat val nu än att ställa in, kommenterar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA.

10 augusti 2020 klockan 17:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Announcement tog den bästa placeringen bland hemmaekipagen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tävlingsdag för säsongen, förutom denna breda uppställning av lopp skulle Fornabodas årliga 2-åringslopp Fornaboda Grand Prix avgöras för 15:e gången i rad.

3 augusti 2020 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet
Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och ...
20 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation
Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av coronapandemin har nu börjat betalas ut. Stödet baseras på hur stora ...
16 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Montéryttare tog en kuskdubbel
Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på ...
14 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots...

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Annons

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp
Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via ...
14 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in
Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i...
13 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Slutspelet inleds i kvartsfinalen
Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor ...
12 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-11

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-10

2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-08-11 02:51