Lindekedjan briljerade i Lövens kross: ”Hittar varandra riktigt bra”

I sin sista hemmamatch för hösten bjöd Lindlöven publiken på målfest. Tabelljumbon Surahammar sköljdes över med 10-1, efter fyra mål från kedjan med Felix Scharnke, Johan ”Böna” Persson och Albin Gunnarsson. Segern var Lövens åttonde i rad och laget är i och med det seriens bästa hemmalag.

Lindlöven hade inga som helst besvär med att städa undan Surahammar på söndagen. I höstseriens sista hemmamatch kom gästerna till spel med en tunn trupp, samtidigt som Löven jagade åttonde raka segern. Det skulle även börja bra för hemmalaget. Redan efter 44 sekunder skickade Johan ”Böna” Persson 1-0 i nät, framspelad av kedjekamraterna Felix Scharnke och Albin Gunnarsson.

Surahammar kvitterade kort därefter, men Lindlöven skulle återta kommandot i en första period som laget kontrollerade. Felix Zetterberg, Jimmy Hellström och Felix Scharnke fyllde på till 4-1 innan periodvilan. I mittenakten fortsatte målfesten mot ett alltmer uppgivet Surahammar, som inte alls hängde med. På bara tre minuter hade Löven utökat med två nya fullträffar och matchen var där avgjord.

Tredje blev något av en transportsträcka, men Anton Tano bjöd på ett fint nummer med sitt 8-1-mål. Spelmässigt var det total Lövendominans och laget fick spendera mycket tid i numerärt överläge. Till sist slog ”Böna” till i just den spelformen och med klockan på 17.36 såg Alexander Selin till att Lindlöven nådde upp till tvåsiffrigt. Fint framspelad av Felix Zetterberg fastställde Selin segersiffrorna till 10-1, en riktig slakt.

– Det är ju inte riktigt sådana här matcher som man drömmer om att få spela. Men jag tar en 10-1-seger alla dagar i veckan, säger Johan ”Böna” Persson efter vinsten.

Den slitstarke forwarden fortsätter att ösa in poäng i serien. Mot Surahammar stod ”Böna” för två mål och två assist, samtidigt som Scharnke och Gunnarsson bidrog med varsin fullträff. Trion är uppväxt i Lindesberg och bildar tillsammans en nykomponerad kedja som verkligen fått det att stämma.

– Vi hittar varandra riktigt bra tycker jag, sen är det svårt att säga varför. Men det är två hungriga killar som jag har bredvid mig. De går gärna på instick framför mål och det är jäkligt kul, berömmer ”Böna”.

Kan spela bort rivalen från AllEttan: ”Skulle vara härligt!”

Det var dock inte bara Lindekedjan som levererade offensivt. 17 av Lindlövens 19 utespelare skrev in sig i poängprotokollet och Max Lalander fick bland annat sätta punkt för sin långa måltorka. Men bortsett från de fina siffrorna tycker Johan Persson inte att mötet med Surahammar var någon höjdare.

– Det är inte så mycket att prata om egentligen. Man får ganska stora ytor och då kan man hitta in med någon passning eller mål, förklarar ”Böna” och fortsätter.

– Vi är klart bättre än vad Surahammar är. Sen märker man på dem att de ger oss mycket tid och ger upp lite, vilket är tråkigt. Visst förstår jag att det kan bli så på ett sätt, men det är tråkigt för oss. Dessutom hade jag varit riktigt förbannad om jag var tränare för Sura idag.

Den tvåsiffriga segern innebär att Lindlöven tar hem kategorin som höstseriens bästa hemmalag. Dessutom förlängde laget den enorma vinstraden, som nu är uppe i åtta matcher. På onsdag avslutar Löven höstserien med bortaderby mot Kumla. Motståndet är pressade i jakten på AllEttanspel och ”Böna” ser gärna att Löven grusar rivalens drömmar.

– Det skulle vara jäkligt härligt! Även om det vore skitkul med Kumla i AllEttan kommer vi att göra allt för att spela bort dem.

Matchfakta Lindlöven-Surahammar:
Resultat: 10-1 (4-1, 3-0, 3-0)
Publik: 162
Skott: 45-15
Mål Lindlöven: 1-0 Johan Persson (Scharnke, Gunnarsson), 2-1 Felix Zetterberg (Warman, Rooth), 3-1 Jimmy Hellström (Tano, Perstedt), 4-1 Felix Scharnke (Persson), 5-1 Alexander Selin (Magnusson), 6-1 Albin Gunnarsson (Lundqvist, Persson), 7-1 Max Lalander (Eklöw), 8-1 Anton Tano (Moberg, Berg), 9-1 Johan Persson (Astley Rydberg), 10-1 Alexander Selin (Zetterberg, Rooth)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Skövde-Borlänge 5-4
IFK Arboga-Kumla 3-1
Grästorp-Åker/Strängnäs 9-0
Enköping-Forshaga 3-2
Mariestad-Köping 9-2

Tabellen från Swehockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 11 december 2016 klockan 18:40


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Kenneth Haugstad segrade Midsommarloppets final med Manuzio Hanover Foto: Timmy Lundegård

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och snabbtravande hästar, det traditionella Midsommarloppet som kördes med två försök och en final stod som huvudlopp och bjöd på flera imponerande uppvisningar.

20 juni 2020 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning ...

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att ...

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären
Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom ...
9 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet
Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition...
7 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

Annons

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Foto: Timmy Lundegård

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, WSK slutade trea i Division 2-tabellen och hade därför ingen talan i val av motståndare där tabelltvåan IFK Arboga blev tilldelad att spela sitt slutspel mot Lindesberg.

11 mars 2020 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista hemmamatchen väntar för LIF
På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF är garanterade en plats i...
9 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Libo Cup blev en succé
Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo att spela sig...
8 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-07-05 18:59