Lindekedjan briljerade i Lövens kross: ”Hittar varandra riktigt bra”

I sin sista hemmamatch för hösten bjöd Lindlöven publiken på målfest. Tabelljumbon Surahammar sköljdes över med 10-1, efter fyra mål från kedjan med Felix Scharnke, Johan ”Böna” Persson och Albin Gunnarsson. Segern var Lövens åttonde i rad och laget är i och med det seriens bästa hemmalag.

Lindlöven hade inga som helst besvär med att städa undan Surahammar på söndagen. I höstseriens sista hemmamatch kom gästerna till spel med en tunn trupp, samtidigt som Löven jagade åttonde raka segern. Det skulle även börja bra för hemmalaget. Redan efter 44 sekunder skickade Johan ”Böna” Persson 1-0 i nät, framspelad av kedjekamraterna Felix Scharnke och Albin Gunnarsson.

Surahammar kvitterade kort därefter, men Lindlöven skulle återta kommandot i en första period som laget kontrollerade. Felix Zetterberg, Jimmy Hellström och Felix Scharnke fyllde på till 4-1 innan periodvilan. I mittenakten fortsatte målfesten mot ett alltmer uppgivet Surahammar, som inte alls hängde med. På bara tre minuter hade Löven utökat med två nya fullträffar och matchen var där avgjord.

Tredje blev något av en transportsträcka, men Anton Tano bjöd på ett fint nummer med sitt 8-1-mål. Spelmässigt var det total Lövendominans och laget fick spendera mycket tid i numerärt överläge. Till sist slog ”Böna” till i just den spelformen och med klockan på 17.36 såg Alexander Selin till att Lindlöven nådde upp till tvåsiffrigt. Fint framspelad av Felix Zetterberg fastställde Selin segersiffrorna till 10-1, en riktig slakt.

– Det är ju inte riktigt sådana här matcher som man drömmer om att få spela. Men jag tar en 10-1-seger alla dagar i veckan, säger Johan ”Böna” Persson efter vinsten.

Den slitstarke forwarden fortsätter att ösa in poäng i serien. Mot Surahammar stod ”Böna” för två mål och två assist, samtidigt som Scharnke och Gunnarsson bidrog med varsin fullträff. Trion är uppväxt i Lindesberg och bildar tillsammans en nykomponerad kedja som verkligen fått det att stämma.

– Vi hittar varandra riktigt bra tycker jag, sen är det svårt att säga varför. Men det är två hungriga killar som jag har bredvid mig. De går gärna på instick framför mål och det är jäkligt kul, berömmer ”Böna”.

Kan spela bort rivalen från AllEttan: ”Skulle vara härligt!”

Det var dock inte bara Lindekedjan som levererade offensivt. 17 av Lindlövens 19 utespelare skrev in sig i poängprotokollet och Max Lalander fick bland annat sätta punkt för sin långa måltorka. Men bortsett från de fina siffrorna tycker Johan Persson inte att mötet med Surahammar var någon höjdare.

– Det är inte så mycket att prata om egentligen. Man får ganska stora ytor och då kan man hitta in med någon passning eller mål, förklarar ”Böna” och fortsätter.

– Vi är klart bättre än vad Surahammar är. Sen märker man på dem att de ger oss mycket tid och ger upp lite, vilket är tråkigt. Visst förstår jag att det kan bli så på ett sätt, men det är tråkigt för oss. Dessutom hade jag varit riktigt förbannad om jag var tränare för Sura idag.

Den tvåsiffriga segern innebär att Lindlöven tar hem kategorin som höstseriens bästa hemmalag. Dessutom förlängde laget den enorma vinstraden, som nu är uppe i åtta matcher. På onsdag avslutar Löven höstserien med bortaderby mot Kumla. Motståndet är pressade i jakten på AllEttanspel och ”Böna” ser gärna att Löven grusar rivalens drömmar.

– Det skulle vara jäkligt härligt! Även om det vore skitkul med Kumla i AllEttan kommer vi att göra allt för att spela bort dem.

Matchfakta Lindlöven-Surahammar:
Resultat: 10-1 (4-1, 3-0, 3-0)
Publik: 162
Skott: 45-15
Mål Lindlöven: 1-0 Johan Persson (Scharnke, Gunnarsson), 2-1 Felix Zetterberg (Warman, Rooth), 3-1 Jimmy Hellström (Tano, Perstedt), 4-1 Felix Scharnke (Persson), 5-1 Alexander Selin (Magnusson), 6-1 Albin Gunnarsson (Lundqvist, Persson), 7-1 Max Lalander (Eklöw), 8-1 Anton Tano (Moberg, Berg), 9-1 Johan Persson (Astley Rydberg), 10-1 Alexander Selin (Zetterberg, Rooth)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Skövde-Borlänge 5-4
IFK Arboga-Kumla 3-1
Grästorp-Åker/Strängnäs 9-0
Enköping-Forshaga 3-2
Mariestad-Köping 9-2

Tabellen från Swehockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 11 december 2016 klockan 18:40


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

IFK Lindesberg kämpade bra under den första halvleken mot Skyllberg och såg även ut att kunna jämna ut ställningen inför den andra halvan. Många psykiska mål släpptes in och istället fick hemmalaget ta emot sin sjätte raka förlust. Foto: Timmy Lundegård

Mycket tung förlust för IFK Lindesberg

Det är tungt hos IFK Lindesberg. Under torsdagskvällen kom den sjätte raka förlusten för den unga truppen som ännu är rejält drabbat av skador och sjukdomar. Hemmalaget såg stridsvilliga ut inför den andra halvleken men visade inte alls samma motivation som vid den tidigare upphämtningen mot Örebro. Med flera raka förluster mot seriens tuffaste gäng så blir det allt svårare att kämpa sig tillbaka.

14 juni 2024 klockan 00:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Senaste hemmaförlusten blev den första på länge för IFK Lindesberg. Grabbarna visade däremot en fortsatt kämparvilja i ett hopplöst läge och kommer behöva göra en bra match på torsdag. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-Skyllbergs IK: ”Vi ska göra ett hårt jobb”

IFK Lindesberg är på väg ut ur en mycket tung period i spelschemat. På kort tid har det skadedrabbade laget fått möta seriens bästa lag i tabellen, där förlusttrenden har stigit. Enbart två lag saknas innan Lindelaget får börja möta tabellens nedra regioner. På torsdag gästas Fritidsbyn av tabellfemman Skyllberg innan spelschemats tuffa period avslutas med möte mot tabellfyran.

12 juni 2024 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Rivstart för rallyduo i jakten på SM-guldet

Spänningen stiger efter att den fjärde deltävlingen i Svenska Mästerskapet i rally 2024 avgjordes i Tierp. I ...

Amanda och Elin tog silver vid historiskt Kata-EM

Kata-EM i Sarajevo blev ett historiskt mästerskap, då den Europeiska Judo Unionen för första gången godkä...

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer

Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu ...

Mycket priser delades ut till de nio vinnarna under Fornabodas årliga Nationaldagstrav. Förutom de klassiska vinnarrosetterna så fanns det även priser från Kotten & Co, EnglunDesign och Lindesbergs Nya Gummiverkstad. Genrebild. Foto: Timmy Lundegård

Snabba upplopp under Nationaldagstravet

Trots en travdag med vissa förseningar och oklart väder, så blev det en lyckad dag på Fornabodas årliga Nationaldagstrav. Värmlandskuskarna Björn Goop och Per Nilsson körde till sig varsin dubbelseger, medan Olle Alsén stod för dagens snabbaste avslutning med Hemisphere som gick från sist till seger på upploppet.
– Segerkänslan kom först i mitten på upploppet, berättar Olle.

6 juni 2024 klockan 21:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln

Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av Trollrallyt gick av stapeln under nationaldagen. Ett trettiotal modiga lådbilsförare begav sig ner för banan i jakten om att bli den snabbaste föraren.
– Det känns som att barnen tycker det är roligt och att de uppskattar det, konstaterar Ali Jamal Yassin, ordförande i arrangerande Bergslagens IF.

6 juni 2024 klockan 12:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Studentbalen 2024
Startskottet för studentveckan har officiellt gått, och under lördagskvällen samlades Lindeskolans avgångselever för den traditionsenliga balen ...
1 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Världseliten gjorde upp om titlarna utanför Lindesberg
Under den gångna helgen samlades världseliten inom orienteringsskytte i Munkhyttan, strax utanför Lindesberg, där hela fem tävlingar genomfördes...
27 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit
Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens ...
23 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Peder Dam, Henrik Björkman och lilla Lovis visar upp en av de 3 broar man byggt längs den nya MTB-leden. Foto: Jennie Einarsson

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden som bjuder på ett riktigt äventyr för alla mountainbike-entusiaster. Den 1 juni bjuder nu arrangörerna in till ledens första MTB-lopp – ”Ramträffen” i Ramsberg – som lockar cyklister från hela Sverige.
– Den nya sträckan blev precis helt färdigställd och de första cyklisterna som testade den under veckan som gick gav den väldigt bra betyg, berättar banbyggarna Henrik Björkman och Peder Dam. 

21 maj 2024 klockan 13:42 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer...

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på ...

Många ville ta bild med gymnasiechef Staffan Hörnberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer och vackra klänningar, när årets Idrottsgala gick av stapeln på Lindeskolan under onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Algot Eknor Grönlund, för sina framgångar inom armbrytningen.
– Det känns jättebra, jag skulle ljuga om jag sade något annat, säger han efter prisutdelningen.

15 maj 2024 klockan 22:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang

Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett ...

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger

Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots...

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern

Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från ...

En fin och solig lunch inleder travsäsongen

Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog ...

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong

På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordm...

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger

Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Ä...

Senaste hemmamatchen på Frövis konstgräs slutade med seger. På torsdag vill IFK Lindesberg se en repris av slutsiffrorna. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det förlust mot Lillån, där kämpaglöden saknades i den andra halvleken. Något som blev avgörande för matchens utgång. Truppen hoppas istället på revansch till hemmamatchen mot Pålsboda på torsdag.
– Det känns bra på förhand och jag skulle väl säga att vi är småfavoriter inför torsdag, säger lagkapten Martin Eriksson.

24 april 2024 klockan 09:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg
Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtj...
15 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi
Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK Lindesberg på bortaplan. På onsdag jagar ...
9 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-05

2024-04-03

2024-03-28

2024-03-27

2024-03-26

2024-03-25

2024-03-20

2024-03-18

2024-03-17

2024-03-17

2024-03-15

2024-03-14

2024-03-13

2024-03-09

2024-06-17 06:15