Lindekedjan briljerade i Lövens kross: ”Hittar varandra riktigt bra”

I sin sista hemmamatch för hösten bjöd Lindlöven publiken på målfest. Tabelljumbon Surahammar sköljdes över med 10-1, efter fyra mål från kedjan med Felix Scharnke, Johan ”Böna” Persson och Albin Gunnarsson. Segern var Lövens åttonde i rad och laget är i och med det seriens bästa hemmalag.

Lindlöven hade inga som helst besvär med att städa undan Surahammar på söndagen. I höstseriens sista hemmamatch kom gästerna till spel med en tunn trupp, samtidigt som Löven jagade åttonde raka segern. Det skulle även börja bra för hemmalaget. Redan efter 44 sekunder skickade Johan ”Böna” Persson 1-0 i nät, framspelad av kedjekamraterna Felix Scharnke och Albin Gunnarsson.

Surahammar kvitterade kort därefter, men Lindlöven skulle återta kommandot i en första period som laget kontrollerade. Felix Zetterberg, Jimmy Hellström och Felix Scharnke fyllde på till 4-1 innan periodvilan. I mittenakten fortsatte målfesten mot ett alltmer uppgivet Surahammar, som inte alls hängde med. På bara tre minuter hade Löven utökat med två nya fullträffar och matchen var där avgjord.

Tredje blev något av en transportsträcka, men Anton Tano bjöd på ett fint nummer med sitt 8-1-mål. Spelmässigt var det total Lövendominans och laget fick spendera mycket tid i numerärt överläge. Till sist slog ”Böna” till i just den spelformen och med klockan på 17.36 såg Alexander Selin till att Lindlöven nådde upp till tvåsiffrigt. Fint framspelad av Felix Zetterberg fastställde Selin segersiffrorna till 10-1, en riktig slakt.

– Det är ju inte riktigt sådana här matcher som man drömmer om att få spela. Men jag tar en 10-1-seger alla dagar i veckan, säger Johan ”Böna” Persson efter vinsten.

Den slitstarke forwarden fortsätter att ösa in poäng i serien. Mot Surahammar stod ”Böna” för två mål och två assist, samtidigt som Scharnke och Gunnarsson bidrog med varsin fullträff. Trion är uppväxt i Lindesberg och bildar tillsammans en nykomponerad kedja som verkligen fått det att stämma.

– Vi hittar varandra riktigt bra tycker jag, sen är det svårt att säga varför. Men det är två hungriga killar som jag har bredvid mig. De går gärna på instick framför mål och det är jäkligt kul, berömmer ”Böna”.

Kan spela bort rivalen från AllEttan: ”Skulle vara härligt!”

Det var dock inte bara Lindekedjan som levererade offensivt. 17 av Lindlövens 19 utespelare skrev in sig i poängprotokollet och Max Lalander fick bland annat sätta punkt för sin långa måltorka. Men bortsett från de fina siffrorna tycker Johan Persson inte att mötet med Surahammar var någon höjdare.

– Det är inte så mycket att prata om egentligen. Man får ganska stora ytor och då kan man hitta in med någon passning eller mål, förklarar ”Böna” och fortsätter.

– Vi är klart bättre än vad Surahammar är. Sen märker man på dem att de ger oss mycket tid och ger upp lite, vilket är tråkigt. Visst förstår jag att det kan bli så på ett sätt, men det är tråkigt för oss. Dessutom hade jag varit riktigt förbannad om jag var tränare för Sura idag.

Den tvåsiffriga segern innebär att Lindlöven tar hem kategorin som höstseriens bästa hemmalag. Dessutom förlängde laget den enorma vinstraden, som nu är uppe i åtta matcher. På onsdag avslutar Löven höstserien med bortaderby mot Kumla. Motståndet är pressade i jakten på AllEttanspel och ”Böna” ser gärna att Löven grusar rivalens drömmar.

– Det skulle vara jäkligt härligt! Även om det vore skitkul med Kumla i AllEttan kommer vi att göra allt för att spela bort dem.

Matchfakta Lindlöven-Surahammar:
Resultat: 10-1 (4-1, 3-0, 3-0)
Publik: 162
Skott: 45-15
Mål Lindlöven: 1-0 Johan Persson (Scharnke, Gunnarsson), 2-1 Felix Zetterberg (Warman, Rooth), 3-1 Jimmy Hellström (Tano, Perstedt), 4-1 Felix Scharnke (Persson), 5-1 Alexander Selin (Magnusson), 6-1 Albin Gunnarsson (Lundqvist, Persson), 7-1 Max Lalander (Eklöw), 8-1 Anton Tano (Moberg, Berg), 9-1 Johan Persson (Astley Rydberg), 10-1 Alexander Selin (Zetterberg, Rooth)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Skövde-Borlänge 5-4
IFK Arboga-Kumla 3-1
Grästorp-Åker/Strängnäs 9-0
Enköping-Forshaga 3-2
Mariestad-Köping 9-2

Tabellen från Swehockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 11 december 2016 klockan 18:40


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Rikard N Skoglund och Esplanad tackar för publikens applåder. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insläpp av publik var högt uppskattat bland den deltagande publiken, men även av de aktiva kuskarna.
– Det blir faktiskt roligare i loppen, säger Carl-Erik Lindblom.

6 juni 2021 klockan 20:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

En efterlängtad syn på läktaren! I sommar kommer publiktaket att höjas till utomhusarrangemang Arkivfoto: Hasse Persson

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då publik kan komma att tillåtas under sommaren. För att få en bättre inblick inför den nya månaden, tog Lindenytt kontakt med tre stora lokala publiksporter, som ger sina synvinklar av de kommande restriktionerna.

19 maj 2021 klockan 14:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Trots ett mycket kort trafikstopp, rullar trafiken på riksväg 50 Foto: Timmy Lundegård

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på riksväg 50 vilket skapade ett trafikstopp, men tack vare ett rådigt ingripande från en okänd ung kvinna lyckades man snabbt fånga in hästen.
– Min högsta önskan just nu, är att få kontakt och hedra henne, säger Kåre Axelsson.

18 maj 2021 klockan 18:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären
Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt sä...
8 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

Annons

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!
Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till ...
12 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs
Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade m...
7 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet
Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från J...
6 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-06-15 11:59