Lindes sköna derbykross

Lindesberg Volley fortsätter att rada upp fina resultat i Elitserien. I ett välbesökt Idrottshuset gjorde man på lördagen processen kort med Örebro, i en match som totalt dominerades av gästerna. Med tre raka setsegrar tog Linde hem derbyt och säkrade tre nya poäng.

Säsongens första derby mellan Örebro Volley och Lindesberg Volley var på förhand en hård fight. När lagen klev ut på planen i Idrottshusets inre levde matchen även upp till förväntningarna. Med tight och jämnt spel mätte lagen sina krafter inledningsvis.

Lagen följdes även åt poängmässigt fram till 10-poängsstrecket, då Linde växlade upp motorerna och gick ifrån. Med sitt urstarka spel malde man ner Örebro, som fick se gästerna dra ifrån allt mer. I slutändan kunde Linde ta hem en säker setseger via 25-18 och koppla greppet om matchen. Att det såg avvaktande ut till en början berodde på klassiska derbynerver.

– Jag tror att alla var lite nerviga. Det här är den första riktiga derbymatchen och första bortamatchen på säsongen. Så jag tror att alla behövde komma in lite i det, förklarar Martina Svensson.

Avgjorde i tre raka set

I det andra setet fortsatta Linde sedan på den nu inslagna vägen. Laget uppträdde stabilt, tog en snabb ledning med ett par bollar och dominerade spelet. Men Örebro gav sig inte utan bet ifrån och åt sig ikapp poängmässigt.

Linde var dock det starkare laget och det blev väldigt tydligt då man på nytt gick ifrån. Ledningen bara växte och var slutligen uppe i hela tio poäng. När så Evelina Frank knackade in setbollen till 25-14 var Örebro ett lag i brygga.

Och värre skulle det bli, för Linde visade direkt att man ville stanna matchen vid tre set och tog en 3-0-ledning. Men vägen till segern skulle visa sig bli svängig. För Örebro tog sig tillbaka, såg Linde rycka på nytt, kämpades sig ikapp igen och tappade återigen. När Linde för tredje gången kopplade greppet om setet var det slut på Örebros livlinor.

Gästerna gick fram som en maskin i slutskedet. Framförda av ett stort tillrest bortafölje vann man boll efter boll mot ett alltmer stukat Örebro. Till slut kunde Linde även sätta matchbollen till 25-18, vilket innebar seger i tre raka set.

”Vi är mer heta”

– Jag tycker att vi är mer heta. Vi kommer in i ett bra flow och vi har många bra bollar efter varandra, det är det som behövs för att kunna vinna. Det är jättekul verkligen, strålar Martina efter segern.

Nyförvärvet till den här säsongen var en av många Linde-spelare som tog för sig ute på planen. Att segern gick så pass lätt förvånade henne, men var samtidigt resultatet av lagets taktik.

– Vi har jobbat väldigt mycket på defence i veckan. De har väldigt bra spikers som slår mycket diagonalt och även blockspelet hade vi pratat mycket om. Vi tänkte att om vi har greppet där så vinner vi matchen och det lyckades vi med idag.

Oskar sänktes av gamla laget

I motståndarlägret var det betydligt mer bistra miner efter den klara förlusten. Bland de besvikna fanns Oskar Jönsson Vikterlöf, som gjorde sitt första derby som tränare för Örebro Volley. Återseendet med hans gamla klubb gav ingen lycka.

– Det var långtifrån våran bästa match. Vi lät frustrationen komma lite för snabbt, så fort det inte gick med de grejerna som vi ville göra så blir det för frustrerat och för gnälligt. Vi var inte riktigt mentalt redo att stå upp mot Lindesberg idag, förklarar Oskar förlusten och blickar istället fram emot kommande derbyn.

– Jag hoppas att det är väldigt revanschsuget nästa gång. Det kan vara så här ibland, man har inte den bästa dagen. Det gäller att ta med sig det bästa och bygga vidare på det.

För Lindes del var derbyt lagets tredje raka seger i säsongsupptakten. Man har tagit åtta av nio möjliga poäng och har verkligen fått det nya lagbygget att falla på plats. Nu väntar ett längre uppehåll innan nästa Elitserie-match, som spelas tisdagen den 4:e november mot RIG Falköping. Vad tycker Martina om ett break mitt i vinstsviten?

– Både och. Det är väl skönt att kunna återhämta sig lite extra, men då blir det hårdare träning istället. Det är klart att alltid är kul med matcher.

Matchfakta Örebro Volley-Lindesberg Volley:
Resultat: 0-3 (18-25, 14-25, 18-25)
Publik: 250

Övriga resultat från Elitserien:
Gislaved-Hylte/Halmstad 0-3
Katrineholm-Engelholm 0-3
Sollentuna-Svedala 1-3

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:

Publicerad 25 oktober 2014 klockan 16:29

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-11 18:23