FOTO: Fredrik Stenfelt

Lindes slutspelshopp tillbaka i ny roll: ”Helt andra förutsättningar”

Hon har gjort sin andra comeback på lika många säsonger. Den här gången är Sara Malmlöv tillbaka i moderklubben, tänkt att guida ett ungt Lindesberg Volley. Med målet på SM-pokalen har profilen tagit upp kampen i ett nytt slutspel.

Sara Malmlöv är ett både bekant och aktat namn inom Lindesberg Volley. Spikern fostrades i klubbens färger, slog igenom i A-truppen och nådde stora framgångar i Elitserien. Efter ett utlandsäventyr kom hon tillbaka för en andra sejour innan karriären plötsligt avslutades 2014. Men förra säsongen var Sara tillbaka.

Hon gjorde då en oväntad comeback hos rivalen Örebro Volley, en comeback som räckte till en semifinal i slutspelet. Därefter var det tänkt att karriären definitivt skulle vara över, men ännu en gång hände saker som fick Sara att tveka. När Linde drogs med en skadekris under hösten tackade hon ja till moderklubbens vädjan. I sin andra återkomst till volleybollplanen är dock situationen en helt annan.

– Ja, det är helt andra förutsättningar den här vändan. Förra gången hade jag hallen tio minuter bort från där jag bodde och kunde träna på ett helt annat sätt. Nu har jag inte känt att jag kunnat vara med så mycket som jag velat, och inte heller så mycket som jag behövt, förklarar Sara Malmlöv.

Det har så här långt blivit spel i flera seriematcher för den nu 30-åriga spikern. I de allra flesta har Sara stått för ett vasst offensivt spel och varit en av Lindesbergs poängstarkaste spelare. Men själv känner hon inte att hon nått de höjder som hon siktat på, något som irriterar henne.

– Det är ju höga berg och djupa dalar när jag spelar. Det blir jag frustrerad över mig själv. Jag har ju tidigare haft en hög lägstanivå och jämnhet, men som nu missar jag bollar som jag inte missade förut, berättar Sara och fortsätter;

– Då känner man bara ”vad händer och vad håller jag på med?” Samtidigt får jag ta det för vad det är. Det handlar bara om att köra så mycket som jag kan.

När SM-slutspelet tog sin början i söndags fanns hon däremot inte med i Lindesbergstruppen. Laget föll då borta mot Sollentuna med dramatiska 2-3 i set. Ett överraskande nederlag för Linde, som dessutom åkt på en överraskande motståndare i form av tabellåttan.

– Ja faktiskt, det var Hylte som gjorde ett oväntat val och tog Linköping. Då blev Sollentuna kvar, konstaterar Sara.

Tydliga beskedet: ”Guld måste man ha som målsättning”

I denna upplaga av Lindesberg Volley har orutinen varit ett återkommande samtalsämne. Med förväntade ledstjärnor som Denise Belcher och Graziele Ribeiro de Souza på skadelistan i vecka efter vecka har mycket ansvar lagts på de unga spelarna. Därför har Sara Malmlövs intåg varit viktigt. Med sina 30 år och hundratals proffsmatcher väger hennes erfarenhet tung, egenskaper som hon ska sprida till övriga inom laget.

– Kanske är det just det som är min roll; att komma in och försöka bidra med lite lugn. Det är ju vad ska kunna göra också, och då känns det extra tråkigt när det inte klaffar till hundra procent, betonar Sara som samtidigt ser positivt på hur säsongen utvecklat sig.

– Jag försöker så gott det går. Sen är det ju jättekompetenta unga spelare som vi har, de tar åt sig och löser allt väldigt bra. Vi har kommit långt på många sätt.

Skador och ändringar inom truppen har skapat stora utmaningar för Linde Volley. Spelsystem har testats, brutits upp och fått göras om. Nu är laget framme vid SM-slutspel och har precis spelat in sig på nya roller, Sara ser också tecken på att framsteg görs.

– Jag tycker att den näst sista seriematchen mot Hylte/Halmstad var jättestark av oss. Visst var det stora siffror i andra set där, men vi gjorde bra grejer och det var just för att de unga klev fram. Vem som helst på planen kan kliva in och avgöra. Det är en bra känsla att ha i slutspelet.

Kvartsfinalspelet drog alltså igång i söndags för Linde, då med en bitter förlust. På torsdagen väntar chans till revansch hemma i Arenan och laget lär inte göra om samma misstag som senast. Nederlaget senast var det första mot Sollentuna den här säsongen och förväntningarna är att Lindesberg ska avancera till semifinal. Där kommer tufft motstånd att vänta – och frågan är var målsättningarna ligger för laget?

– Man måste hoppas på att gå hela vägen fram till guld, så tänker jag. Annars blir det bara konstigt, som att man skulle gå för silver. Nej, guld måste man ha som målsättning om man ska kunna mäta sig med andra lag, säger Sara Malmlöv bestämt och avslutar;

– Tittar vi tillbaka historiskt vet vi att i ett slutspel kan allt hända. Någon hos motståndarna kan stuka foten, samtidigt som vi kan göra vår bästa match någonsin. Vi måste sikta på att vinna mot vilket lag vi än möter. Inte lägga så mycket fokus på vilka som står på andra sidan, för det handlar om vårt eget spel och att få det att stämma. Då spelar det inte så stor roll vilka som står på andra sidan nätet.

Publicerad 20 mars 2018 klockan 20:15


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet ...

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det ...

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana

Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda ...

Lea sköt sig till 91 poäng i luftgevärskyttet, vilket var onsdagens bästa resultat. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Linde Sports Camp är igång!

Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och riktar sig till ungdomar som börjar i årkurs 4 till 6, där ungdomarna får chansen att testa på alla möjliga sporter från fotboll till karate.
– Syftet är att de deltagande ungdomarna ska få hitta något nytt, säger fritidskonsulent Jonas Andersson.

11 augusti 2021 klockan 15:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg
Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är ...
29 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana
Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt...
27 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska...

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan
Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då ...
19 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-10

2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-09-19 01:28