FOTO: Fredrik Stenfelt

Lindes slutspelshopp tillbaka i ny roll: ”Helt andra förutsättningar”

Hon har gjort sin andra comeback på lika många säsonger. Den här gången är Sara Malmlöv tillbaka i moderklubben, tänkt att guida ett ungt Lindesberg Volley. Med målet på SM-pokalen har profilen tagit upp kampen i ett nytt slutspel.

Sara Malmlöv är ett både bekant och aktat namn inom Lindesberg Volley. Spikern fostrades i klubbens färger, slog igenom i A-truppen och nådde stora framgångar i Elitserien. Efter ett utlandsäventyr kom hon tillbaka för en andra sejour innan karriären plötsligt avslutades 2014. Men förra säsongen var Sara tillbaka.

Hon gjorde då en oväntad comeback hos rivalen Örebro Volley, en comeback som räckte till en semifinal i slutspelet. Därefter var det tänkt att karriären definitivt skulle vara över, men ännu en gång hände saker som fick Sara att tveka. När Linde drogs med en skadekris under hösten tackade hon ja till moderklubbens vädjan. I sin andra återkomst till volleybollplanen är dock situationen en helt annan.

– Ja, det är helt andra förutsättningar den här vändan. Förra gången hade jag hallen tio minuter bort från där jag bodde och kunde träna på ett helt annat sätt. Nu har jag inte känt att jag kunnat vara med så mycket som jag velat, och inte heller så mycket som jag behövt, förklarar Sara Malmlöv.

Det har så här långt blivit spel i flera seriematcher för den nu 30-åriga spikern. I de allra flesta har Sara stått för ett vasst offensivt spel och varit en av Lindesbergs poängstarkaste spelare. Men själv känner hon inte att hon nått de höjder som hon siktat på, något som irriterar henne.

– Det är ju höga berg och djupa dalar när jag spelar. Det blir jag frustrerad över mig själv. Jag har ju tidigare haft en hög lägstanivå och jämnhet, men som nu missar jag bollar som jag inte missade förut, berättar Sara och fortsätter;

– Då känner man bara ”vad händer och vad håller jag på med?” Samtidigt får jag ta det för vad det är. Det handlar bara om att köra så mycket som jag kan.

När SM-slutspelet tog sin början i söndags fanns hon däremot inte med i Lindesbergstruppen. Laget föll då borta mot Sollentuna med dramatiska 2-3 i set. Ett överraskande nederlag för Linde, som dessutom åkt på en överraskande motståndare i form av tabellåttan.

– Ja faktiskt, det var Hylte som gjorde ett oväntat val och tog Linköping. Då blev Sollentuna kvar, konstaterar Sara.

Tydliga beskedet: ”Guld måste man ha som målsättning”

I denna upplaga av Lindesberg Volley har orutinen varit ett återkommande samtalsämne. Med förväntade ledstjärnor som Denise Belcher och Graziele Ribeiro de Souza på skadelistan i vecka efter vecka har mycket ansvar lagts på de unga spelarna. Därför har Sara Malmlövs intåg varit viktigt. Med sina 30 år och hundratals proffsmatcher väger hennes erfarenhet tung, egenskaper som hon ska sprida till övriga inom laget.

– Kanske är det just det som är min roll; att komma in och försöka bidra med lite lugn. Det är ju vad ska kunna göra också, och då känns det extra tråkigt när det inte klaffar till hundra procent, betonar Sara som samtidigt ser positivt på hur säsongen utvecklat sig.

– Jag försöker så gott det går. Sen är det ju jättekompetenta unga spelare som vi har, de tar åt sig och löser allt väldigt bra. Vi har kommit långt på många sätt.

Skador och ändringar inom truppen har skapat stora utmaningar för Linde Volley. Spelsystem har testats, brutits upp och fått göras om. Nu är laget framme vid SM-slutspel och har precis spelat in sig på nya roller, Sara ser också tecken på att framsteg görs.

– Jag tycker att den näst sista seriematchen mot Hylte/Halmstad var jättestark av oss. Visst var det stora siffror i andra set där, men vi gjorde bra grejer och det var just för att de unga klev fram. Vem som helst på planen kan kliva in och avgöra. Det är en bra känsla att ha i slutspelet.

Kvartsfinalspelet drog alltså igång i söndags för Linde, då med en bitter förlust. På torsdagen väntar chans till revansch hemma i Arenan och laget lär inte göra om samma misstag som senast. Nederlaget senast var det första mot Sollentuna den här säsongen och förväntningarna är att Lindesberg ska avancera till semifinal. Där kommer tufft motstånd att vänta – och frågan är var målsättningarna ligger för laget?

– Man måste hoppas på att gå hela vägen fram till guld, så tänker jag. Annars blir det bara konstigt, som att man skulle gå för silver. Nej, guld måste man ha som målsättning om man ska kunna mäta sig med andra lag, säger Sara Malmlöv bestämt och avslutar;

– Tittar vi tillbaka historiskt vet vi att i ett slutspel kan allt hända. Någon hos motståndarna kan stuka foten, samtidigt som vi kan göra vår bästa match någonsin. Vi måste sikta på att vinna mot vilket lag vi än möter. Inte lägga så mycket fokus på vilka som står på andra sidan, för det handlar om vårt eget spel och att få det att stämma. Då spelar det inte så stor roll vilka som står på andra sidan nätet.

Publicerad 20 mars 2018 klockan 20:15


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-05-08 12:51