Sportchef Roger Larsson

Lindesberg Volley siktar mot Europa

Kan tänka mig att många utifrån som ser på den resa som Lindesberg Volley gjort gör det med ett visst mått av avundsjuka. Då brukar snacket genast gå om att det är ett ”köpelag” som man tror blir en dagslända inom svensk volleyboll. Så det var med stor nyfikenhet som jag träffade Roger Larsson, sportchef i Lindesberg Volley för att ta reda på lite bakgrund till den resa som mynnade ut i ett SM-guld i våras och hur planerna för framtiden ser ut.

– Vi startade den här resan för 10 år sedan när vi tog beslutet att satsa på damerna och valde att sparka ur herrarna ur föreningen, berättar Roger Larsson. Samtidigt är han snabb med att påpeka att det lika gärna kunde ha blivit herrarna som man valde att satsa på.

Framgångarna lät inte vänta på sig, utan i oktober påbörjar man sin sjätte raka elitseriesäsong och har hela tiden förbättrat sin placering. 9:a, 7:a, 4:a, 3:a och 3:a ser slutplaceringen i serien ut för de fem senaste åren. Vad det sen gäller slutspelet så var man väldigt nära redan säsongen 2010-2011 men slogs ut efter en hård semifinal mot Katrineholm, innan man i våras gick hela vägen. Dessutom så har Lindesberg Volley vunnit Svenska Cupen dom tre senaste åren.

– För två år sedan satte vi upp målsättningen att ta SM-guld inom tre år, så det gick ett år snabbare än väntat. Vår vision är också att vi hela tiden ska utvecklas och bli bättre som förening. Vi ska prestera underhållning, spela en attraktiv offensiv volleyboll. Vi pratar mycket om att det är ”showbiz” vi håller på med, vi vill bjuda vår publik som ser våra matcher valuta för pengarna fortsätter Roger.

Vad är nästa mål, hur går man vidare efter ett SM-guld?
– Vi är inte nöjda, utan vi vill fortsätta utvecklas som förening. Dels så ska vi spela i CEV Challenge Cup, en Europa Cup där vi får mäta oss med topplag i Europa, vilket kommer vara utvecklande. Vi har nått en position där vi är klubben nr. 1 i Sverige. Vi är en attraktiv klubb för spelare, både genom den organisation vi byggt upp med en kompetent stab runt laget och den superfina arenan som vi har. Att få gå från den kanske sämsta hallen i Elitserien, som var snudd på skämmigt, till den vi har idag är fantastiskt. Vi har väldigt bra förutsättningar både för match och träning. Vi får idag tacka nej till spelare på landslagsnivå som vill komma till oss för att vi redan har en bättre spelare på den positionen.

Roger berättar att en av nycklarna till att positionsera sig var värvningen av Anna Rönnbäck. – Att vi lyckades få hit Anna som spelat på högsta nivå i både Frankrike och Tyskland var en jätteviktig värvning som nästan skickade en liten chockvåg genom volleybollsverige, vi visade att vi menade allvar.

Hur är det då med ”köpelagssnack” och dyra värvningar?
– Givetvis så skulle det ju vara kul att ha ett lag med bara Lindetjejer, men statistiken säger att du behöver 80-100 tjejer för att få fram en tjej av högsta elitserieklass och det underlaget har vi inte. Vi väljer importspelare som verkligen vill komma hit, som ser oss som ett steg på vägen till en större klubb i Europa. Med andra ord så väljer vi spelare med omsorg i vår scouting och värvar inte spelare som tittar till sin egen plånbok i första hand.

Vad är förväntningarna nu när säsongen drar igång på allvar lördag (seriepremiär borta mot Engelholm)?
– Allt talar för att vi kommer vi ha ett starkare lag än förra säsongen. Vi har en ny passare i Britney Brown som blir ett snäpp upp eftersom hon själv kan göra poäng i stället för att passa. Nadiia Greseva Nevodnich som opererade korsbandet i mars 2011 är tillbaka fullt frisk och har glänst på försäsongen. Sara Malmlöv, en Lindetjej som flyttat hem har en vänsterslägga som är något extra, för att nämna några exempel. Vi har en större bredd och fler anfallsvapen. Vi ska serva aggressivt och sedan anfalla med allt vi har, det är grundplanen för att försvara guldet, avslutar Roger.

Publicerad 2 oktober 2012 klockan 22:16

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

Alexander Sunnefors spelar in 1-0 Foto: Hasse Persson

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

31 januari 2021 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan
Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så ...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-03-04 13:07