Sportchef Roger Larsson

Lindesberg Volley siktar mot Europa

Kan tänka mig att många utifrån som ser på den resa som Lindesberg Volley gjort gör det med ett visst mått av avundsjuka. Då brukar snacket genast gå om att det är ett ”köpelag” som man tror blir en dagslända inom svensk volleyboll. Så det var med stor nyfikenhet som jag träffade Roger Larsson, sportchef i Lindesberg Volley för att ta reda på lite bakgrund till den resa som mynnade ut i ett SM-guld i våras och hur planerna för framtiden ser ut.

– Vi startade den här resan för 10 år sedan när vi tog beslutet att satsa på damerna och valde att sparka ur herrarna ur föreningen, berättar Roger Larsson. Samtidigt är han snabb med att påpeka att det lika gärna kunde ha blivit herrarna som man valde att satsa på.

Framgångarna lät inte vänta på sig, utan i oktober påbörjar man sin sjätte raka elitseriesäsong och har hela tiden förbättrat sin placering. 9:a, 7:a, 4:a, 3:a och 3:a ser slutplaceringen i serien ut för de fem senaste åren. Vad det sen gäller slutspelet så var man väldigt nära redan säsongen 2010-2011 men slogs ut efter en hård semifinal mot Katrineholm, innan man i våras gick hela vägen. Dessutom så har Lindesberg Volley vunnit Svenska Cupen dom tre senaste åren.

– För två år sedan satte vi upp målsättningen att ta SM-guld inom tre år, så det gick ett år snabbare än väntat. Vår vision är också att vi hela tiden ska utvecklas och bli bättre som förening. Vi ska prestera underhållning, spela en attraktiv offensiv volleyboll. Vi pratar mycket om att det är ”showbiz” vi håller på med, vi vill bjuda vår publik som ser våra matcher valuta för pengarna fortsätter Roger.

Vad är nästa mål, hur går man vidare efter ett SM-guld?
– Vi är inte nöjda, utan vi vill fortsätta utvecklas som förening. Dels så ska vi spela i CEV Challenge Cup, en Europa Cup där vi får mäta oss med topplag i Europa, vilket kommer vara utvecklande. Vi har nått en position där vi är klubben nr. 1 i Sverige. Vi är en attraktiv klubb för spelare, både genom den organisation vi byggt upp med en kompetent stab runt laget och den superfina arenan som vi har. Att få gå från den kanske sämsta hallen i Elitserien, som var snudd på skämmigt, till den vi har idag är fantastiskt. Vi har väldigt bra förutsättningar både för match och träning. Vi får idag tacka nej till spelare på landslagsnivå som vill komma till oss för att vi redan har en bättre spelare på den positionen.

Roger berättar att en av nycklarna till att positionsera sig var värvningen av Anna Rönnbäck. – Att vi lyckades få hit Anna som spelat på högsta nivå i både Frankrike och Tyskland var en jätteviktig värvning som nästan skickade en liten chockvåg genom volleybollsverige, vi visade att vi menade allvar.

Hur är det då med ”köpelagssnack” och dyra värvningar?
– Givetvis så skulle det ju vara kul att ha ett lag med bara Lindetjejer, men statistiken säger att du behöver 80-100 tjejer för att få fram en tjej av högsta elitserieklass och det underlaget har vi inte. Vi väljer importspelare som verkligen vill komma hit, som ser oss som ett steg på vägen till en större klubb i Europa. Med andra ord så väljer vi spelare med omsorg i vår scouting och värvar inte spelare som tittar till sin egen plånbok i första hand.

Vad är förväntningarna nu när säsongen drar igång på allvar lördag (seriepremiär borta mot Engelholm)?
– Allt talar för att vi kommer vi ha ett starkare lag än förra säsongen. Vi har en ny passare i Britney Brown som blir ett snäpp upp eftersom hon själv kan göra poäng i stället för att passa. Nadiia Greseva Nevodnich som opererade korsbandet i mars 2011 är tillbaka fullt frisk och har glänst på försäsongen. Sara Malmlöv, en Lindetjej som flyttat hem har en vänsterslägga som är något extra, för att nämna några exempel. Vi har en större bredd och fler anfallsvapen. Vi ska serva aggressivt och sedan anfalla med allt vi har, det är grundplanen för att försvara guldet, avslutar Roger.

Publicerad 2 oktober 2012 klockan 22:16

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Lindesberg Arena. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sluthängt på arenan för ungdomar – tidigare stängning från och med fredag

Från och med fredag 24 mars ändrar Lindesberg arena sina öppettider i stora entrén. Detta efter att flertalet ungdomar börjat uppehålla sig i arenan under kvällstid, utan att ha någon koppling till idrottsverksamheten.
– Det här gör vi för att minska trycket av ungdomar som hänger här, men det kommer inte påverka några träningstider, förklarar Arenachef Sharon Almström.

22 mars 2023 klockan 13:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Guldhattar och segervrål! LIF Lindesberg firade stort efter att spela sig igenom "Ettan" som obesegrade. Foto: Hasse Persson.

bildspel Derbyseger gör LIF Lindesberg obesegrade i serien

Efter fullt tryck i arenan med 1 642 personer på läktarna, så blev det en derbyseger för LIF Lindesberg. Segern gör att LIF Lindesberg avslutar Division 1-serien som obesegrade, där säsongspremiärens oavgjorda möte mot ÖSK blev enda matchen utan full poängutdelning. Revanschen kom på hemmaplan där den orangea föreningen firande stort efter slutsignalen.
– Det känns som att det är många i laget som har väntat på den här matchen, säger Joakim Bååk.

19 mars 2023 klockan 21:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

35 år som tränare: ”Har gjort mig till en bättre människa”

Efter hela 35 år som tränare brinner passionen för fotbollen fortfarande lika ...

Handbollsderby med Publikkronan avslutar säsongen

Handbollssäsongen i Lindesberg avslutas med ett handbollsderby med fri entré, där varje gästade person st...

LIF Lindesbergs P16-lag jagar SM-guld

I helgen blev det klart vilka åtta lag som är klara för finalspel inom USM i P16-klassen. Det var tjugo jämna lag som ...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

LIF håller sig obesegrat inför derbyt

Trots att LIF Lindesberg har säkrat nästa säsong i Allsvenskan, så vill man inte lugna ner sitt spelande. Truppen vill gå obesegrade genom serien och under lördagen säkrades ännu en seger, denna gång mot kvalsökande Täby. Det senaste mötet mot ett av seriens topplag blev storslagen för LIF, som även denna gång gick segrande med en odramatisk marginal.

12 mars 2023 klockan 09:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Niclas Westberg (mitten) blev galans stora vinnare med tre priser till stallet. Foto: Isabella Jansson Wiklund

bildspel Babsans Bankir blir Årets Häst på travgalan

Varje år har Fornaboda och Örebrotravet sin gemensamma travgala och i år var inget undantag. De senaste åren har travgalan varit digital, efter spåren av pandemin, men under fredagen gjorde galan comeback i fysisk form. Det tyngsta priset gick till Babsans Bankir som med dubbla V75-segrar, tilldelades titeln som Årets Häst.
– Det är ju det man dagligen kämpar för, säger Niclas Westberg.

11 mars 2023 klockan 14:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

IFK Lindesberg laddar för seger i Distriktscupen
På lördag går IFK Lindesberg från träning till tävling. Då spelas den första matchen i Distriktscupen, där IFK Askersund står som första ...
9 mars 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ungdomsturneringen Libo Cup fortsätter att växa
Den fjärde upplagan av Libo Cup är i mål. Totalt 92 lag med drygt 1 250 deltagare från olika delar av landet var på plats i tredagarsturneringen...
6 mars 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg är tillbaka i Allsvenskan!!!
Vilken vändning! Från en säsong där man inte kunde försvara sin plats i landets näst högsta handbollsserie, till att vara helt outstanding och ...
5 mars 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anna Bernholm blev bronsmedaljör under lördagens Grand Slam. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Brons till Anna Bernholm vid Grand Slam i Tashkent

Frövi Judos supertalang, Anna Bernholm, kämpade sig till ett brons vid lördagens Grand Slam-tävling i Tashkent, Uzbekistan. Detta är hennes första pallplacering i år, såväl som den första i OS-kvalet.

4 mars 2023 klockan 17:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Det var kamp i ödesmatchens andra period. Foto: Hasse Persson

Nyköping avslutar Lindlövens säsong

Det var två lag med kniven mot strupen som möttes i Lindehov. Allt eller inget var förutsättningarna, där vinnaren gick vidare till slutspel mot Allsvenskan medan förlorarna fick ta en tidig vårvila. Med en kvittering inför tredje perioden så blev det en tuff avslutning för hemmalaget, som trots fullt stöd, kämpade med sega avslut när lägena kom.
– Det är nog många i laget som skulle vilja spela om matchen, säger Jonas Dufåker.

1 mars 2023 klockan 22:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelschanser lever vidare

Det var vinna eller försvinna som gällde för Lindlöven under söndagen. En förlust mot Strömsbro skulle göra att...

LIF Lindesberg känner doften av Allsvenskan

Närmare Allsvenskan kan man nog inte komma. Efter en ny överlägsen hemmaseger i arenan så står LIF Lindesberg i...

Annons

Får Fellingsbro en världsrekordinnehavare under fredagen? Ambitionen finns i alla fall. Foto: Privat

Mikael och Mikael utmanar världsrekordet med sidovagnsmotorcykel på is

I helgen arrangeras Speed Weekend i Årsunda, strax utanför Sandviken, där spektakulära motorfordon av olika slag mäter sina hästkrafter på is. Under fredagen intar Mikael Wedegård och hans ”burkslav” Mikael Häggmark isen, för att utmana världsrekordet.
– Det nuvarande rekordet är 197 km/h, och vi siktar på att slå det, säger Wedegård till LindeNytt.

24 februari 2023 klockan 11:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven åker på tuff bortaförlust

Med en tuff position i tabellen och bara tre matcher kvar av serie, så är varje poäng ett måste. Tillsammans med Nyk...

Säsongens långresa slutar med ny triumf

LIF Lindesberg fick avsluta veckan med säsongens längsta resa, där man tog resan till Boden. Det tidigare allsvenska...

Lindlöven fick svårt mot serieledaren

Det är alltid tufft på förhand när man möter serieledaren på bortais och lördagens match var inget undantag. Trots...

bildspel Pontus prisades till Årets Supporter!

För första gången någonsin arrangerade Örebro sin första idrottsgala, som tog plats i Conventum. Trots att det var ...

Reprismatch mot Hudiksvall

Tre dagar efter Lindlövens lyckade helg i Lindehov så gick resan till Hudiksvall. Tabelltvåan kunde styra spelet rejält på ...

Lindlöven klättrar efter sex poäng!

För bara någon vecka sedan så var Lindlöven nästan uträknade från ett slutspel. Under säsongens sista hockeyhelg i...

LIF-damerna jublade högst! Efter en ny hemmaseger i arenan så är de klara för Division 1. Foto: Hasse Persson

Dubbelseger med guldsmak

Det firades ordentligt i Lindesberg Arena under söndagskvällen när LIF Lindesberg höll ett nytt dubbelarrangemang. Kvällen började med guldglädje, där föreningens damlag säkrade en plats i Division 1. Därefter kunde herrarna utklassa Tumba för sin sextonde raka seger.
– Alla i laget är verkligen glada, säger Emilia Durnell om damernas avancemang.

12 februari 2023 klockan 19:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Många och starka känslor när Barncancerfonden besökte pojklaget: ”Fantastisk grej”
Lördagen den 1 oktober spelades fotbollscupen Benjamins minne, som var ett samarbete mellan IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 och LindeNytt. Syftet...
7 februari 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

17 medaljer till Frövi judo under helgens SM-tävlingar
I helgen hölls Judo-SM i Eriksdalshallen i Stockholm, där Frövi judo hade 27 anmälda starter. Resultatet blev ett strålande sådant, med hela 17 ...
6 februari 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbel revanschlycka hos Lindlöven
Norrlandsturnén som avslutade årets första månad fick inget vidare slut, där det blev dubbla förluster. Unden söndagen fick Lindlöven chans ...
5 februari 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-01-31

2023-01-29

2023-01-29

2023-01-27

2023-01-23

2023-01-22

2023-01-15

2023-01-15

2023-01-07

2023-01-05

2022-12-30

2022-12-30

2022-12-28

2022-12-28

2023-03-29 23:06