Lindlöven är ett riktigt bra skyltfönster

Flera före detta Lindlöven-spelare kommer tillbaka till Lindehov i viktiga roller för sina nya lag i vinter. Det är ett gott kvitto för Lindlöven som skyltfönster.

Lindlöven går fram som en ångvält på försäsongen och radar upp imponerande segrar. Laget har tagit sina spelarförluster, glömt det förgångna, ställt siktet framåt och gått vidare. Gott så.

Men jag tänker ändå så här några veckor innan seriestart kosta på mig att dröja mig kvar en stund i det förgångna.

För hur lovande nya Lindlöven än ser ut är det så klart några spelare jag kommer att sakna från säsongen som gick.

Jag skriver med jämna mellanrum att Lindlöven är ett bra skyltfönster. Till exempel så sent som härom veckan då jag avhandlade målvakterna Alexander Sahlin och Henrik Hjerpe som båda fick en skjuts i karriären av att spela i Lindehov. Men faktum är att de flesta av de skickliga spelare lämnat klubben för andra Hockeyettan-föreningar inför kommande säsong betraktas som nyckelspelare i sina nya föreningar.

Så väl målvakten Henrik Hjerpe som den amerikanske backen Lucas Frey tog sina första stapplande skär på svensk Hockeyettan-nivå med Lindlöven i vintras och har till kommande säsong lyckats landa kontrakt med varsitt topplag. Hjerpe har jag redan avhandlat i flera spalter, men utöver honom är det framförallt tre spelare jag kommer sakna.

Nämnde Frey är en av dem. Han kommer utgöra en viktig del av Tranås power play säsongen som kommer och hans skottvillighet så väl som hårda arbete kommer att saknas i Lindlöven. Det är inget snack om den saken.

Men jag tänker naturligtvis först och främst på Alexander Kovalonok.

Att han försvinner är lite av en prestigeförlust, den poängstarke anfallaren valde mellan Lindlöven och Kumla och beslutade sig i slutändan för att skriva på för lokalkonkurrenten. Det svider förmodligen lika mycket som det gjorde för Arboga när Lindlöven lyckades locka honom till sig därifrån för ett par säsonger sedan.

29-åringen är konstant skadeförföljd, men det är något man får köpa och det är klart att hans poänglöd i klubban kommer saknas i Lindehov i vinter. Max Lalander har under försäsongen visat att krutet i hans blad alltjämt är torrt och många spelare visar framfötterna i poängprotokollet, men en poängmakare av Kovalonoks sort kommer alltid att vara saknad.

Dessutom hade jag gärna sett mer av Jesper Bärgård i den blå tröjan.

Nu hann han inte visa upp sig särskilt mycket för Lindesbergs-publiken i vintras. Sammanlagt blev det bara sex matcher och tre poäng i Lindlöven-tröjan sedan han sent värvats in från Olofström, men jag hade gärna återsett den kraftfulle anfallaren i Lindehov. Han är en spelartyp som alla lag mår bra av att ha och nu blir det istället Nybro i söderserien som får äran att ta del av hans tjänster.

Med dessa gossar nämnda ska till protokollet förstås också föras att Christian Hägg lämnat för Mariestad och att Zebastian Ilestedt gör brorsan Fabian sällskap till Tyringe. Båda har höga förhoppningar på sina axlar i sina respektive nya föreningar.

Således, det kommer bli många återbesök av gamla Linde-krigare i prominenta roller för sina nya lag i vinter. Vilket bara är kul att se.

Det bevisar bara att Lindlöven den gångna säsongen fungerade lysande som skyltfönster i Hockeyettan. Nu är det upp till det nya laget att visa att det är ännu bättre.

Det blir en kul säsong.

Publicerad 7 september 2015 klockan 08:54

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Jämna set blev ny förlust

Linde Volleys hittills jämnaste match för säsongen tog vid i Lindesberg Arena under söndagen. Umeåföreningen IKSU gästade Lindesberg där jämna kamper om seten utspelades. Efter två förlorade set, fick hemmalaget dessvärre ge sig utan poäng till tabellen.

24 oktober 2021 klockan 19:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en ...

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har...

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära att vända matchen. Kvitteringen kom vilket tvingade in matchen i övertid. Väl där kunde Nyköping få med sig bonuspoängen, medan Lindlöven fick nöja sig med en poäng.

17 oktober 2021 klockan 22:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust mot Sollentuna
Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje setet såg det ...
17 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Stor bortaförlust mot Tyresö
Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag som LIF haft stora po...
16 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven
Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning ...
15 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellens första poäng är säkrad

Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. ...

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set ...

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget...

Annons

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hå...

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad p...

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två tidigare säsongerna på grund av pandemin. Inför kvällen så inviger de Lindbackaskolans Sporthall gällande seriespel, där laget håller höga förväntningar om ett kvalspel.

1 oktober 2021 klockan 09:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept
Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart är det dags för kommunens yngre elever ...
30 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Förlust mot de svenska mästarinnorna
Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. Inför söndagens match stod...
27 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Femmålsförlust i hemmapremiären
Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens hemmapremiär. Trots en ...
25 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-24

2021-09-23

2021-09-21

2021-09-18

2021-09-16

2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-10-28 10:54