Lindlöven avgjorde i straffläggning

Två jämna lag drabbade samman i Lindehov där tre tabellpoäng för Lindlöven skulle få dem ett stort steg närmare en plats i AllEttan, med hårda tag från båda lagen och snabba spel i samtliga perioder tvingades matchen in i en straffläggning där hemmalaget drog det sista jublet.

HockeyEttan närmar sig sitt slut där Lindlöven avslutade veckan med en intressant match på hemmaisen mot tabellsjuan Köpings HC, vid seger och tre tabellpoäng skulle Lindlöven enbart stå en poäng ifrån en säker plats i AllEttan som tar sin början i januari.

Med Köping i Lindehov väntade dock en jämn kamp om poängen, i det tidigare mötet lyckades Lindlöven komma undan som segrare efter ett spel i förlängning, något som bortalaget Köping hade revanschsug för när de klev in på isen.

Efter en kortare försening av söndagens hemmamatch där isen inom bortalagets målgård inte hunnit frysa ihop helt, kom man snabbt igång med matchen som inledde med en mållös period.

Trots att publiken var frånvarande från Lindehov fanns ett jämnt och hårt spel på isen där flera försök till ”gruff” fanns bland spelarna, man fick ta del av flertalet tjuvnyp i form av hårda knuffar samt slag på motspelares ben medan tiden stod stilla.

Efter periodens fjortonde minut var det till synes dåliga nyheter som nådde hemmalaget, efter ett hårt spel om pucken föll Lindlövens stora målgörare Max Lalander ner på isen efter att en puck nått huvudet i full hastighet.
Lalander reste sig snabbt och kunde därefter fortsätta matchen.

Båda lagen fick flera chanser på skott mot målen och även om inget skott gick hela vägen till nätet, uppstod flera lägen för båda lagen som skapade tuffa uppgifter för de deltagande målvakterna.

Foto: Hasse Persson

När spelarna klev in för den andra perioden kändes det tidigt som en tidsfråga om vilket lag som skulle spela in matchens första mål, precis som känslorna meddelade så tog det inte många minuter innan en målfest kunde inledas.

Efter sex minuters hårdare spel där de mjuka tjuvnypen från den tidigare perioden ändrats sig till hårdare tacklingar, tilldelades Köping till sin första utvisning.

Med nedsläppet efter bortalagets utvisning avklarat kunde Maxim Semjonov spela pucken till Alexander Kovalonok som i sin tur gav en snabb passning till Jesper Broeng som spelade in 1-0, ett mål som gjordes på fem sekunder inom hemmalagets powerplayspel.
Ledningen blev däremot kortvarig, bara minuten efter det inledande målet kunde Köpingspelaren Janne Kivilahti kvittera ställningen till 1-1 efter ett skott framför hemmamålet.

Minuten efter kvitteringsmålet var samma Kivilahti snabb med pucken och kunde på nytt spela in ledningen till bortalaget, Köpings ledning höll sig däremot bara i tio minuter då Lindlövens Maxim Semjonov efter ett passningsspel med Alexander Sunnefors och Kovalonok kunde kvittera matchen på nytt.

Bara sekunder därefter var Jesper Broeng aktuell med ett nytt skott på mål i ett försök att ta tillbaka ledningen, ett skott som räddades av bortamålvakten.

Hårda tag kom i den andra halvleken där hemmamålvakten Jonathan Frykholm fick hemmamålet över sig Foto: Hasse Persson

Med den tredje perioden i spel stod Lindlöven starkast och kunde efter fyra minuter in i perioden spela tillbaka ledningen, efter ett tufft passarspel mellan David Berg och Anton Toolanen så flög Adam Björkman fram och kunde spela in pucken till 3-2.

Flera chanser till en utökad ledning kom direkt därefter då Köpings försvarsspel framför bortamålet var i en blödande situation, skotten från Lindlöven blev med detta många där målvakten stod för många imponerande räddningar som blev bortalagets räddning.

Efter en time-out från bortalaget kom Köping upp till samma spelnivå på nytt, med två raka utvisningar från Lindlövens sida fick Köping dessutom en stor chans framför hemmamålet i ett ”tre mot fem-spel” och lyckades kvittera till 3-3.

Trots ett kvitteringsmål så höll sig Köping i ett numerärt överläge med ett ”fyra mot fem-spel”, trots den stora fördelen kunde man aldrig komma till något avslut.

Målen fortsatte att lysa med sin frånvaro vilket tvingade in matchen i ett förlängningsspel, trots mållösa fem minuter så började de tuffa tagen att visa sig på nytt där Köpings tidigare målgörare Janne Kivilahti gick till attack mot målvakten Jonathan Frykholm efter att hemmamålvakten räddat en puck inom den sista minuten.

I ett försök att försvara sin målvakt blev även Joakim Lilliehöök inblandad i vad som utvecklades till ett slagsmål, båda spelarna fick lämna isen för den resterande matchtiden.

Trots ett förlängningsspel på fem minuter kunde inget av lagen spela in något avgörande mål vilket tvingade in matchen till straffar.

David Berg och Max Lalander inledde direkt med varsitt straffmål där David Berg fick en ny chans till straffmål när hemmalagets femte straff skulle spelas, det stod 2-2 i straffläggningen vid tillfället men med ett nytt straffmål från skicklige Berg så sattes stor press på Köping som vid miss skulle gå förlorande ur matchen.
Pucken fångades vilket ledde till stort jubel från hemmalagets avbytarbänk som kunde fira två nya poäng till tabellen.

Resultat Lindlöven-Köpings HC
Slutresultat: 4-3 (0-0, 2-2, 1-1, 0-0, 1-0)
Publik: 161 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-0 Jesper Broeng (Alexander Kovalonok, Maxim Semjonov)
2-2 Maxim Semjonov (Max Lalander, Alexander Kovalonok)
3-2 Adam Björkman (David Berg, Anton Toolanen)
4-3 David Berg

Läget i tabellen: Trots bonuspoängen så halkar Lindlöven ner till HockeyEttans fjärdeplats efter att den tidigare fyran Borlänge spelat hem tre poäng mot Kumla, steget ner till Skövde handlar om fyra poäng medan klivet upp mot tabelltoppen är tre poäng.
Grums står för nästa motstånd i Lindehov och placeras just nu som nia med 19 poäng.

Nästa match: Onsdag 9:e december vs Grums IK i Lindehov med nedsläpp kl. 19.00
Publik hänvisas till HockeyEttans sändning

Publicerad 6 december 2020 klockan 20:07

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Zila Conejeros enhetschef Arbetsmarknadsenheten. Foto: Camilla Lagerman

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget företag som feriejobb.
– Kanske har någon ungdom en idé som den vill pröva eller ett intresse av att få lära sig mer om hur det är att driva eget företag? säger Zila Conejeros, enhetschef på arbetsmarknadsenheten, Tillväxtförvaltningen, i ett pressmeddelande.

25 februari 2021 klockan 11:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-...

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar

Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen ...

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”

UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter ...

Per Nelzén instruerar Christina Orrbo och Ann Björklund bakom kassan. Foto: Camilla Lagerman

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats fanns även de nya ägarna Christina Orrbo och Ann Björklund, som nu passar på att suga åt sig så mycket kunskap de kan innan det är dags att stå på egna ben.
– Vi övningskör för fullt, skrattar Ann bakom kassan.

23 februari 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Minskade öppettider på kommunens bibliotek

Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgärden är minskade resurser till biblioteken som därför behövt minska personal. Detta meddelade Kulturenheten i ett pressmeddelande under måndagen.

23 februari 2021 klockan 09:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda
Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”Härifrån. Råvaror, recept och ...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg
I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig, och visar...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Inbrottstjuvar stal bil vid ishallen – dumpade fordonet i Frövi
Någon gång mellan fredag och lördag har inbrottstjuvar härjat vid ishallen Lindehov i Lindesberg. Enligt polisen skall man ha tagit sig in i den l...
22 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Magnus Storm vald till ny ordförande efter Jonas Kleber. Foto: Centerpartiet

Det blåser nya vindar i Centerpartiet – Storm tar över efter Kleber

Centerpartiet i Lindesbergs starke man, Jonas Kleber, lämnar nu över klubban efter tio år som ordförande.

22 februari 2021 klockan 08:43 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Jubel från bänken Foto: Hasse Persson

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, LIF Lindesbergs uppskruvade spel. Hela 23 mål spelades in i den andra halvleken, där ett lättat LIF kunde räkna in två nya poäng.
– Det här var en riktig ”måstematch” som vi bara skulle vinna, säjer Asso Eliassi.

21 februari 2021 klockan 18:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt...

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt ...

Partiell distansundervisning även efter sportlovet

Stadsskogsskolan i Lindesberg har vid ett flertal tillfällen under hösten och vintern fått övergå till ...

Annons


Foto: Fredrik Norman

Halkan så extrem att även halkbekämpande maskiner måste krypa fram

Regn och minusgrader har resulterat i att det råder blixthalka i vårt område. Halkbekämpning pågår sedan flera timmar tillbaka – men inte i den takt man hade hoppats på. Halkan är nämligen så svår att även maskinerna haft svårigheter att ta sig fram.
– Det är extremt, kommenterar Jan Gustafsson, som är arbetsledare för Samhällsbyggnads avdelning Park/Idrott.

19 februari 2021 klockan 10:03 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Färre nya coronafall i Lindesberg

Efter att ha legat på en platå under en period om 14 dagar, rapporteras nu allt färre nya coronasmittade personer i ...

Bibblan erbjuder digitalt sportlovsprogram

På måndag startar årets sportlov för kommunens barn och ungdomar, och precis som så mycket annat i pandemitider ...

Begränsade vaccinleveranser ger få tider att boka

I dagsläget har cirka 14 000 länsbor vaccinerats mot covid-19, men leveranserna av vaccin är fortfarande ...

Befarad ladugårdsbrand var kontrollerad eldning

UPPDATERAD. Strax före klockan 11 på torsdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår ut till en befarad brand ...

Varnar för plötslig ishalka i samband med väderomslag

SMHI har på torsdagen utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka. Varningen gäller för hela ...

Man anhållen misstänkt för misshandel

En man i 40-årsåldern greps på onsdagskvällen misstänkt för misshandel. Enligt polisen skall det röra sig om ett...

Årets Ekokock, Anders Johnsson, har tagit fram två helt nya röror till 37:an nyöppning. Foto: Camilla Lagerman

bildspel 37:an nyöppnar med nyheter från Årets Ekokock

Om allt går enligt plan öppnar 37:an på fredag, i sin nya och betydligt större kostym. Dessutom håller man som bäst på att ta fram helt nya röror till sina omåttligt populära baguetter, och till sin hjälp har man en av de ursprungliga upphovsmakarna till just rörorna, tillika Årets Ekokock, Anders Johnsson.
– Nu ska vi ta 37:an in i framtiden med lite nya smaker, och jag tror att det kommer bli riktigt bra, säger Anders med ett brett leende.

17 februari 2021 klockan 12:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vintern ger Linde energi möjlighet att gräva ner kablar utan att störa fågellivet
PRESSMEDDELANDE: Linde energi inleder nu nästa etapp med att väder- och framtidssäkra elnätet kring Österhammar, strax öster om Blixterboda. ...
17 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Hyresförhandlingarna klara – så mycket höjs hyrorna med i år
PRESSMEDDELANDE: Efter beslut i Hyresmarknadskommittén är LIBO’s hyresnivå för 2021 klar. Hyrorna höjs med 1,7 % från och med den 1 januari ...
17 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Kicki bytte Alicante mot Lindesberg och startade Bed & Breakfast
I mars 2016 sålde Kicki Seton sitt städföretag Kixon och flyttade med hela familjen till ett soligt Alicante i Spanien. Men efter fyra år på den ...
16 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-16

2021-02-15

2021-02-15

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-11

2021-02-11

2021-02-11

2021-02-10

2021-02-10

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-02-26 05:35