Lindlöven avgjorde i straffläggning

Två jämna lag drabbade samman i Lindehov där tre tabellpoäng för Lindlöven skulle få dem ett stort steg närmare en plats i AllEttan, med hårda tag från båda lagen och snabba spel i samtliga perioder tvingades matchen in i en straffläggning där hemmalaget drog det sista jublet.

HockeyEttan närmar sig sitt slut där Lindlöven avslutade veckan med en intressant match på hemmaisen mot tabellsjuan Köpings HC, vid seger och tre tabellpoäng skulle Lindlöven enbart stå en poäng ifrån en säker plats i AllEttan som tar sin början i januari.

Med Köping i Lindehov väntade dock en jämn kamp om poängen, i det tidigare mötet lyckades Lindlöven komma undan som segrare efter ett spel i förlängning, något som bortalaget Köping hade revanschsug för när de klev in på isen.

Efter en kortare försening av söndagens hemmamatch där isen inom bortalagets målgård inte hunnit frysa ihop helt, kom man snabbt igång med matchen som inledde med en mållös period.

Trots att publiken var frånvarande från Lindehov fanns ett jämnt och hårt spel på isen där flera försök till ”gruff” fanns bland spelarna, man fick ta del av flertalet tjuvnyp i form av hårda knuffar samt slag på motspelares ben medan tiden stod stilla.

Efter periodens fjortonde minut var det till synes dåliga nyheter som nådde hemmalaget, efter ett hårt spel om pucken föll Lindlövens stora målgörare Max Lalander ner på isen efter att en puck nått huvudet i full hastighet.
Lalander reste sig snabbt och kunde därefter fortsätta matchen.

Båda lagen fick flera chanser på skott mot målen och även om inget skott gick hela vägen till nätet, uppstod flera lägen för båda lagen som skapade tuffa uppgifter för de deltagande målvakterna.

Foto: Hasse Persson

När spelarna klev in för den andra perioden kändes det tidigt som en tidsfråga om vilket lag som skulle spela in matchens första mål, precis som känslorna meddelade så tog det inte många minuter innan en målfest kunde inledas.

Efter sex minuters hårdare spel där de mjuka tjuvnypen från den tidigare perioden ändrats sig till hårdare tacklingar, tilldelades Köping till sin första utvisning.

Med nedsläppet efter bortalagets utvisning avklarat kunde Maxim Semjonov spela pucken till Alexander Kovalonok som i sin tur gav en snabb passning till Jesper Broeng som spelade in 1-0, ett mål som gjordes på fem sekunder inom hemmalagets powerplayspel.
Ledningen blev däremot kortvarig, bara minuten efter det inledande målet kunde Köpingspelaren Janne Kivilahti kvittera ställningen till 1-1 efter ett skott framför hemmamålet.

Minuten efter kvitteringsmålet var samma Kivilahti snabb med pucken och kunde på nytt spela in ledningen till bortalaget, Köpings ledning höll sig däremot bara i tio minuter då Lindlövens Maxim Semjonov efter ett passningsspel med Alexander Sunnefors och Kovalonok kunde kvittera matchen på nytt.

Bara sekunder därefter var Jesper Broeng aktuell med ett nytt skott på mål i ett försök att ta tillbaka ledningen, ett skott som räddades av bortamålvakten.

Hårda tag kom i den andra halvleken där hemmamålvakten Jonathan Frykholm fick hemmamålet över sig Foto: Hasse Persson

Med den tredje perioden i spel stod Lindlöven starkast och kunde efter fyra minuter in i perioden spela tillbaka ledningen, efter ett tufft passarspel mellan David Berg och Anton Toolanen så flög Adam Björkman fram och kunde spela in pucken till 3-2.

Flera chanser till en utökad ledning kom direkt därefter då Köpings försvarsspel framför bortamålet var i en blödande situation, skotten från Lindlöven blev med detta många där målvakten stod för många imponerande räddningar som blev bortalagets räddning.

Efter en time-out från bortalaget kom Köping upp till samma spelnivå på nytt, med två raka utvisningar från Lindlövens sida fick Köping dessutom en stor chans framför hemmamålet i ett ”tre mot fem-spel” och lyckades kvittera till 3-3.

Trots ett kvitteringsmål så höll sig Köping i ett numerärt överläge med ett ”fyra mot fem-spel”, trots den stora fördelen kunde man aldrig komma till något avslut.

Målen fortsatte att lysa med sin frånvaro vilket tvingade in matchen i ett förlängningsspel, trots mållösa fem minuter så började de tuffa tagen att visa sig på nytt där Köpings tidigare målgörare Janne Kivilahti gick till attack mot målvakten Jonathan Frykholm efter att hemmamålvakten räddat en puck inom den sista minuten.

I ett försök att försvara sin målvakt blev även Joakim Lilliehöök inblandad i vad som utvecklades till ett slagsmål, båda spelarna fick lämna isen för den resterande matchtiden.

Trots ett förlängningsspel på fem minuter kunde inget av lagen spela in något avgörande mål vilket tvingade in matchen till straffar.

David Berg och Max Lalander inledde direkt med varsitt straffmål där David Berg fick en ny chans till straffmål när hemmalagets femte straff skulle spelas, det stod 2-2 i straffläggningen vid tillfället men med ett nytt straffmål från skicklige Berg så sattes stor press på Köping som vid miss skulle gå förlorande ur matchen.
Pucken fångades vilket ledde till stort jubel från hemmalagets avbytarbänk som kunde fira två nya poäng till tabellen.

Resultat Lindlöven-Köpings HC
Slutresultat: 4-3 (0-0, 2-2, 1-1, 0-0, 1-0)
Publik: 161 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-0 Jesper Broeng (Alexander Kovalonok, Maxim Semjonov)
2-2 Maxim Semjonov (Max Lalander, Alexander Kovalonok)
3-2 Adam Björkman (David Berg, Anton Toolanen)
4-3 David Berg

Läget i tabellen: Trots bonuspoängen så halkar Lindlöven ner till HockeyEttans fjärdeplats efter att den tidigare fyran Borlänge spelat hem tre poäng mot Kumla, steget ner till Skövde handlar om fyra poäng medan klivet upp mot tabelltoppen är tre poäng.
Grums står för nästa motstånd i Lindehov och placeras just nu som nia med 19 poäng.

Nästa match: Onsdag 9:e december vs Grums IK i Lindehov med nedsläpp kl. 19.00
Publik hänvisas till HockeyEttans sändning

Publicerad 6 december 2020 klockan 20:07

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Veronica Holst Kallin visade upp silverbling och mycket mer. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bildspecial: Vinterspår 2024

Med 140 medverkande utställare, på 31 olika platser, drog kommunens största kulturevenemang Vinterspår igång under lördagen. Mängder av besökare vallfärdade för att ta del av konst- och hantverk av alla dess slag och självklart var även LindeNytt på plats för att kunna bjuda på ett bildspel från evenemanget.

3 mars 2024 klockan 12:53 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons


Lindlöven var överlägsna mot Vallentuna under AllEttans säsongsavslutning, nu hoppas Lindetruppen på repris. Foto: Hasse Persson

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som tvåa när HockeyEttan hade sin livesändning, där motståndaren blev bekant. Med jämna lag att välja emellan så lades valet på ett återbesök av Vallentuna.
– Det är ett lag som vi känner till, säger Tomas Östlund.

3 mars 2024 klockan 13:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Postpaket försvann – dök upp efter elva månader

När Elena Aurén i Lindesberg hämtade posten förra veckan blev hon minst sagt förvånad. I ett av ...

Är det sprickor i fasaden?

INSÄNDARE/DEBATT: Vi vill börja med att tacka för frågorna och det är kul att ni är intresserade av att se våra lösningar. ...

Polisstationen i Lindesberg. Foto: Jennie Einarsson

Öppnandet av polisstationens reception drar ut på tiden

Polisen Lindesberg meddelar nu att den pågående renoveringen av receptionen dragit ut på tiden och därför tvingas man åter skjuta upp öppnandet till efter sommaren 2024.

1 mars 2024 klockan 13:07 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Lindesbergs kommun

Öppet att söka sommarjobb hos kommunen

Nu finns möjlighet för ungdomar i kommunen att söka sommarens feriearbete. Är man född 2007 och 2008 och är folkbokförd i Lindesbergs kommun kan detta vara ett ypperligt tillfälle att få prova på ett yrke och tjäna egna pengar.

1 mars 2024 klockan 13:21 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Per-Anton Olsson har i samband med flera uttalanden uttryckt; Tänk om – gör rätt!
INSÄNDARE/DEBATT: I sin dagliga gärning som lärare är hans uppgift att lotsa eleverna mot breddade kunskaper. När ett objekt kommer in på skolan...
1 mars 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Lastbilsbrand stoppar trafiken på R68
Vid sextiden på fredagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst ut till en lastbilsbrand på riksväg 68, strax söder om Hägernäs. Enligt ...
1 mars 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

HUR VILL OPPOSITIONEN, (S), (C), (MP), (V) KLARA BESPARINGARNA PÅ LINDESKOLAN?
INSÄNDARE/DEBATT: I juni 2023 fick Barn-och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun ett besparingskrav på sig från Kommunfullmäktige på 10 ...
1 mars 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl är stolt att kunna presentera den femte upplagan i Libo Cup. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga

Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige, där 90 lag har anmält intresse inför den femte upplagan som spelas till helgen. De sista finslipningarna är i full gång under torsdagen, där man även bygger om Lindehov till en handbollsplan.
– Vi är inte störst, men vi har blivit större än en vanlig cup, säger Ricky Nordahl.

29 februari 2024 klockan 17:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman / Camilla Lagerman

51-årig kvinna åtalas – misstänkt för djurplågeri

UPPDATERAD KL 13:30. En 51-årig kvinna från Lindesberg åtalas vid Örebro Tingsrätt för djurplågeri samt brott mot djurskyddslagen. Kvinnan misstänks bland annat ha förvarat ett stort antal hundar i en varm bil, utan möjlighet för dem att röra sig obehindrat eller reglera sin kroppstemperatur. Händelsen inträffade i juni 2023.

29 februari 2024 klockan 12:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin

Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så ...

Därför plockades konstverket ”Svävande Linden” ner

Under helgen upptäcktes skador på konstverket "Svävande Lind" som pryder rondellen mellan ...

Är ekonomin så bra som S och C påstår?

INSÄNDARE/DEBATT: Vet inte riktigt var jag skall börja då jag knappt kan hålla mig för skratt. Antar att detta ä...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Insändare angående paus av vård- och omsorgsprogrammet på Lindeskolan

INSÄNDARE/DEBATT: Lindeskolans besparingskrav har medfört att man pausar intaget på vård- och omsorgsprogrammet, det bli ingen ny årskurs 1. Bilden av ett dåligt program med för höga krav och för få godkända elever målas upp, vilket får en paus att låta som att bra idé. Som ämneslärare på vård- och omsorgsprogrammet delar jag inte den bilden. Man pausar (och därmed hotar dess existens) ett utmärkt program med högt söktryck, engagerad personal, god kvalitet och som utbildar bristyrket undersköterskor.

28 februari 2024 klockan 14:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lindeskolans estetelever ger sin åsikt om eventuell nedläggning

INSÄNDARE/DEBATT: Frågan om att lägga ner t.ex. estetiska programmet på Lindeskolan har ...

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal

Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i ...

Skrivelsen som inte fick läsas upp i kommunfullmäktige

Inför punkten allmänhetens frågestund under måndagens kommunfullmäktige hade läraren Per-Anton ...

Planerade morddåd på skola – döms till rättspsykiatrisk vård

Den 20-årige man som den 22 december 2023 greps i anslutning till Lindesberg arena, ...

Matlådor inte längre ett alternativ vid nya biståndsansökningar

I november 2021 lade Socialnämnden i Lindesberg fram ett förslag om att öka avgiften på ...

Det blev två poäng efter helgens norrlandsturné mot Boden och Kiruna. Nu väntar en sista match där tre poäng kan sluta med en semifinalplats i det kommande slutspelet. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lindlövens drömmar om semifinal lever

Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot Kiruna. Totalt åker man hemåt med två nya poäng till en mycket jämn tabell. Två poäng som blir viktiga när det snart avgörs vilket slutspel som Lindlöven går mot, kvartfinal eller föreningens första semifinal.

25 februari 2024 klockan 22:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel LIF Lindesberg utklassar serierivalen
Med en placering i botten av tabellen så hade LIF Lindesberg kniven mot strupen inför söndagens mycket viktiga match. Serierivalen VästeråsIrsta ...
25 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hemtjänstpersonal testades för droger – nu får polisen kritik
Under torsdagsförmiddagen stoppade en polispatrull ett fordon i utkanten av centrala Lindesberg, då man misstänkte att föraren var narkotikapå...
23 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

3800 biljetter sålda – nu öppnar Harmoni för fler läktarplatser
Biljettförsäljningen till årets Caprice med Manskören Harmoni, har skett med sådan fart att man nu kommer att släppa fler platser till kvällsf...
23 februari 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-23

2024-02-23

2024-02-22

2024-02-22

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-20

2024-02-19

2024-02-16

2024-02-16

2024-02-15

2024-02-15

2024-02-14

2024-03-03 23:44