Lindlöven avgjorde i straffläggning

Två jämna lag drabbade samman i Lindehov där tre tabellpoäng för Lindlöven skulle få dem ett stort steg närmare en plats i AllEttan, med hårda tag från båda lagen och snabba spel i samtliga perioder tvingades matchen in i en straffläggning där hemmalaget drog det sista jublet.

HockeyEttan närmar sig sitt slut där Lindlöven avslutade veckan med en intressant match på hemmaisen mot tabellsjuan Köpings HC, vid seger och tre tabellpoäng skulle Lindlöven enbart stå en poäng ifrån en säker plats i AllEttan som tar sin början i januari.

Med Köping i Lindehov väntade dock en jämn kamp om poängen, i det tidigare mötet lyckades Lindlöven komma undan som segrare efter ett spel i förlängning, något som bortalaget Köping hade revanschsug för när de klev in på isen.

Efter en kortare försening av söndagens hemmamatch där isen inom bortalagets målgård inte hunnit frysa ihop helt, kom man snabbt igång med matchen som inledde med en mållös period.

Trots att publiken var frånvarande från Lindehov fanns ett jämnt och hårt spel på isen där flera försök till ”gruff” fanns bland spelarna, man fick ta del av flertalet tjuvnyp i form av hårda knuffar samt slag på motspelares ben medan tiden stod stilla.

Efter periodens fjortonde minut var det till synes dåliga nyheter som nådde hemmalaget, efter ett hårt spel om pucken föll Lindlövens stora målgörare Max Lalander ner på isen efter att en puck nått huvudet i full hastighet.
Lalander reste sig snabbt och kunde därefter fortsätta matchen.

Båda lagen fick flera chanser på skott mot målen och även om inget skott gick hela vägen till nätet, uppstod flera lägen för båda lagen som skapade tuffa uppgifter för de deltagande målvakterna.

Foto: Hasse Persson

När spelarna klev in för den andra perioden kändes det tidigt som en tidsfråga om vilket lag som skulle spela in matchens första mål, precis som känslorna meddelade så tog det inte många minuter innan en målfest kunde inledas.

Efter sex minuters hårdare spel där de mjuka tjuvnypen från den tidigare perioden ändrats sig till hårdare tacklingar, tilldelades Köping till sin första utvisning.

Med nedsläppet efter bortalagets utvisning avklarat kunde Maxim Semjonov spela pucken till Alexander Kovalonok som i sin tur gav en snabb passning till Jesper Broeng som spelade in 1-0, ett mål som gjordes på fem sekunder inom hemmalagets powerplayspel.
Ledningen blev däremot kortvarig, bara minuten efter det inledande målet kunde Köpingspelaren Janne Kivilahti kvittera ställningen till 1-1 efter ett skott framför hemmamålet.

Minuten efter kvitteringsmålet var samma Kivilahti snabb med pucken och kunde på nytt spela in ledningen till bortalaget, Köpings ledning höll sig däremot bara i tio minuter då Lindlövens Maxim Semjonov efter ett passningsspel med Alexander Sunnefors och Kovalonok kunde kvittera matchen på nytt.

Bara sekunder därefter var Jesper Broeng aktuell med ett nytt skott på mål i ett försök att ta tillbaka ledningen, ett skott som räddades av bortamålvakten.

Hårda tag kom i den andra halvleken där hemmamålvakten Jonathan Frykholm fick hemmamålet över sig Foto: Hasse Persson

Med den tredje perioden i spel stod Lindlöven starkast och kunde efter fyra minuter in i perioden spela tillbaka ledningen, efter ett tufft passarspel mellan David Berg och Anton Toolanen så flög Adam Björkman fram och kunde spela in pucken till 3-2.

Flera chanser till en utökad ledning kom direkt därefter då Köpings försvarsspel framför bortamålet var i en blödande situation, skotten från Lindlöven blev med detta många där målvakten stod för många imponerande räddningar som blev bortalagets räddning.

Efter en time-out från bortalaget kom Köping upp till samma spelnivå på nytt, med två raka utvisningar från Lindlövens sida fick Köping dessutom en stor chans framför hemmamålet i ett ”tre mot fem-spel” och lyckades kvittera till 3-3.

Trots ett kvitteringsmål så höll sig Köping i ett numerärt överläge med ett ”fyra mot fem-spel”, trots den stora fördelen kunde man aldrig komma till något avslut.

Målen fortsatte att lysa med sin frånvaro vilket tvingade in matchen i ett förlängningsspel, trots mållösa fem minuter så började de tuffa tagen att visa sig på nytt där Köpings tidigare målgörare Janne Kivilahti gick till attack mot målvakten Jonathan Frykholm efter att hemmamålvakten räddat en puck inom den sista minuten.

I ett försök att försvara sin målvakt blev även Joakim Lilliehöök inblandad i vad som utvecklades till ett slagsmål, båda spelarna fick lämna isen för den resterande matchtiden.

Trots ett förlängningsspel på fem minuter kunde inget av lagen spela in något avgörande mål vilket tvingade in matchen till straffar.

David Berg och Max Lalander inledde direkt med varsitt straffmål där David Berg fick en ny chans till straffmål när hemmalagets femte straff skulle spelas, det stod 2-2 i straffläggningen vid tillfället men med ett nytt straffmål från skicklige Berg så sattes stor press på Köping som vid miss skulle gå förlorande ur matchen.
Pucken fångades vilket ledde till stort jubel från hemmalagets avbytarbänk som kunde fira två nya poäng till tabellen.

Resultat Lindlöven-Köpings HC
Slutresultat: 4-3 (0-0, 2-2, 1-1, 0-0, 1-0)
Publik: 161 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-0 Jesper Broeng (Alexander Kovalonok, Maxim Semjonov)
2-2 Maxim Semjonov (Max Lalander, Alexander Kovalonok)
3-2 Adam Björkman (David Berg, Anton Toolanen)
4-3 David Berg

Läget i tabellen: Trots bonuspoängen så halkar Lindlöven ner till HockeyEttans fjärdeplats efter att den tidigare fyran Borlänge spelat hem tre poäng mot Kumla, steget ner till Skövde handlar om fyra poäng medan klivet upp mot tabelltoppen är tre poäng.
Grums står för nästa motstånd i Lindehov och placeras just nu som nia med 19 poäng.

Nästa match: Onsdag 9:e december vs Grums IK i Lindehov med nedsläpp kl. 19.00
Publik hänvisas till HockeyEttans sändning

Publicerad 6 december 2020 klockan 20:07

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Efter en härlig match från LIF, var det besvikelse efteråt. Foto: Hasse Persson

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en storspelande ”Robban” Mjörnander i målet såg det länge ut som en stor seger mot HIF Karlskrona. Ledningen höll länge, men inte när det är som viktigast. Den sista minuten.

22 oktober 2021 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vinnarna av biljetter till julfesten utsedda

Det var rekordvarning på antalet deltagare i tävlingen om biljetter till julfesten, signerad Martin Almgren och ...

Nytt förslag om ökad tillgänglighet på akuten

Nästan tretton månader har gått sedan hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade att stänga den primära ...

bildspel Politiker åt lunch med elever för att fira måltidens dag

Lindbackaskolans skolrestaurang fick ett något annorlunda besök under torsdagens lunch, då ...

Behovet av jourhem till hemlösa katter är otroligt stort. Foto: Privat

Stor brist på jourhem för hemlösa missar

Antalet hemlösa katter i Sverige är stort, något som den lokalt förankrade föreningen Hemlösa Tassar märker av. Just nu har man 98 katter inskrivna, vilket är rekordmånga, och behovet av jourhem är mycket stort.
– Vi har bara tre jourhem i Lindesberg, och behovet är mycket större än så, berättar föreningens ordförande Melissa Andersson.

21 oktober 2021 klockan 13:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Oktober i årets almanacka pryds av Christina Ohlssons bild som visar Kyrkbacken i Fellingsbro. Foto: Fredrik Norman

Din bild kan pryda nästa års almanacka

Har du tagit ett tjusigt foto som du vill att resten av invånarna skall få se? Då har du chansen nu när nästa års lokala almanacka utformas.

21 oktober 2021 klockan 11:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel En tabellpoäng efter straffar
Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har vunnit hälften av ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch
Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen gått upp till en sjätte ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tävling: Vinn biljetter till Almgren och Hugossons julfest
För några veckor sedan kunde LindeNytt avslöja att den stora julfesten, signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson, skulle göra comeback efter ...
20 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Privat

Landsbygden avvecklas!

INSÄNDARE/DEBATT: 2021-10-19 åker Moderaterna med buss 308 från Löa till Lindesberg och avstiger vid Lindesbergs lasarett (akutmottagningen). Detta för att visa vår motsättning mot majoritetens beslut att avveckla vår landsbygd.

20 oktober 2021 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Foto: Lindesbergs kommun

Årets höstlovsprogram släppt

Det drar ihop sig till ett efterlängtat höstlov för kommunens barn och ungdomar, vilket också innebär att ett rykande färskt höstlovsprogram presenteras. Bland aktiviteterna det här året finns till exempel bibblans monstervecka, skridskoåkning och luftgevärsskytte på schemat.

19 oktober 2021 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Slamsugbil ”tappade lasten”: ”Luktar väldigt illa”

Stora delar av vägbanan samt gång- och cykelvägen vid Prästbron i centrala ...

bildspel Unghästutställningen på Fornaboda gjorde succé

Många poäng delades ut när Fornaboda Travbana, i lördags, hade sin första unghästutställning för ...

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Tre misstänkta drograttfyllerister på kort tid

Från i söndags eftermiddag till måndag morgon, har polisen tagit tre personer som misstänks ha kört bil narkotikapåverkade. Två av förarna misstänks även för grov olovlig körning.

18 oktober 2021 klockan 10:35 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt f...

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Barnen serverades mat i fyra dagar – förskolan får straffavgift på 75 000 kronor

Den mobila förskoleavdelningen Utforskaren var ett efterlängtat ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Stabilt smittläge i de flesta av länets kommuner

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att ligga stabilt, under vecka 40 konstaterades cirka 180 fall, vilket är i stort sett lika många som veckan innan. Även smittspridningen i de olika åldersgrupperna var i det närmaste oförändrad, där unga i åldern 6-19 år fortfarande står för flest antal fall.

15 oktober 2021 klockan 10:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lastbilar kolliderade med älg
Två lastbilar var inblandade i en viltolycka med älg på fredagsmorgonen. Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen.
15 oktober 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Familjeteamet erbjuder ett nytt föräldrastöd för tonårsföräldrar
Som tonårsförälder står man ofta inför en hel del utmaningar i vardagen. Nu kan Lindesbergs kommun erbjuda ett helt nytt föräldrastöd kallat ...
14 oktober 2021 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Mer insamlat till Världens Barn i år
Lindesbergs kommun placerar sig på tredje plats i länet, när insamlingen för Världens Barn nu har summerat kommunkampen. 121 316 kronor har ...
14 oktober 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-12

2021-10-12

2021-10-11

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-10-24 18:05