Den forna Lindlöven-duon Joacim Hedblad och Thom Nordin gör ikväll en känsloladdad återkomst till Lindehov. FOTO: Västerviks IK

Lindlöven-duon hittar hem ikväll – ”Kommer kännas märkligt”

Ikväll tar Lindlöven emot serieledande Västerviks IK. Men det är inte vilken kväll som helst som väntar i Lindehov, ishallen välkomnar nämligen två gamla profiler tillbaka. Fem år efter att Joacim Hedblad och Thom Nordin lämnade Lindlöven hittar de nu hem igen.

– Ja det ska bli riktigt kul. Det blir första gången sen jag lämnade som jag spelar en riktig match där, berättar Joacim Hedblad inför återkomsten.

Den numer 26-årige forwarden är uppväxt i Lindesberg och hockeyfostrad i Lindlöven. Tidigt in på sin tid i a-laget fick han sällskap av Thom Nordin, en två år äldre Guldsmedshytte-grabb. Tillsammans bildade de lokala talangerna en livsfarlig duo som i fyra säsonger trollband Linde-publiken.

Men sommaren 2009 packade radarparet väskorna och gav sig vidare på nya äventyr. Båda hittade sin väg till Västerviks IK, där de till en början bodde tillsammans. Men medan Thom blev kvar flyttade Joacim sommaren efter vidare för två år i Vimmerby HC.

Umgås på fritiden med ”Danne”

Sedan två säsonger tillbaka är duon dock återigen enad i Västervik. När de idag rullar norrut till sina hemtrakter gör de det för att ställas mot gamla vänner. Joacim berättar att det främst är bröderna ”Jocke” och ”Danne” Olsson-Fromell och hemvändande Morén och Nyman kvar i laget sedan hans tid. Men han känner många som fortfarande jobbar inom klubben, dessutom brukar han umgås på fritiden med just ”Danne”.

Av det Lindlöven som Joacim själv spelade i finns alltså inte mycket kvar. Men han har fortsatt att följa klubben och dess a-lag, inte minst i år när man ställs mot varandra i nya HockeyEttan Västra.

– Det har väl inte gått så jättebra för dem. Men de har ändå varit med i de flesta matcherna, inte släppt in så mycket mål heller. Jag tror att vi ska försöka köra rätt så hårt på dem, säger Joacim om Lindlöven och den match som väntar.

För Västerviks del har säsongsinledningen varit en total succé. Laget toppar serien efter sju spelade omgångar, med 19 inspelade poäng av 21 möjliga. Förklaringen till den fina starten är lagets balanserade trupp och vattentäta defensiv.

– Att det skulle gå så här bra var det nog inte många som trodde. Målet var att ta sig till Allettan. Som det känns nu är vi riktigt bra och vi börjar tro att vi kan vinna serien också, berättar Joacim som själv missade de tre första matcherna på grund av en skada.

– Efter det har jag kommit igång mer och mer och spelar bättre för varje match som gått. Jag känner de flesta jag spelar med sedan tidigare, så det krävs ingen omställning. Det gör att det flyter på bra.

Ska försöka att ta rätt bås

Under hela sin karriär har forwarden varit känd som en poänggörare. Allra bäst gick det säsongen 2012-13, då han noterades för 60 poäng på 39 matcher. Säsongen före fick han även chansen i Allsvenskan med Oskarshamn. Det äventyret slutade dock vid en match, men frågan är hur långt 26-åringen siktar.

– Det hänger mycket på kroppen. Jag har haft en del skador som jag fortfarande dras med och det är där som problemet ligger. Så länge kroppen och knäna känns bra fortsätter jag spela, men att ta sig uppåt nu blir svårt. Jag börjar bli lite äldre.

Framtiden må vara oviss men nutiden är mera klar. Och för Joacims del väntar där alltså en stekmatch ikväll med hans nya lag Västervik mot hans gamla Lindlöven. Att det kommer bli speciella känslor på barndomsisen i Lindehov råder det ingen tvekan om.

– Nu har det gått så pass länge, men det kommer att kännas märkligt att stå på den andra sidan. Det har trots allt varit min hemmahall och jag har många gamla kompisar i laget. Men det ska bli jävligt kul. Jag tror till och med att det kan bli nervöst för första gången den här säsongen, erkänner han.

Men att han av vana ska sätta sig i hemmabåset är ingen risk.

– Hahaha det tror jag inte! Men man ska aldrig säga för mycket.

Publicerad 15 oktober 2014 klockan 13:48

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-17 22:17