Löven föll inför storpublik, nollat i hemmamötet

Det är uppförsbacke för Lindlöven i playoffspelets första steg. Hemma i ett välfyllt Lindehov föll laget mot Piteå med klara 0-4, trots en spelmässigt tät match. På lördag spelas det andra mötet och Löven behöver nu vinna dubbla bortamatcher för att kunna avancera vidare.

Lindlöven klev på torsdagskvällen in i det HockeyAllsvenska playoffspelets första steg. Hemma i Lindehov tog man emot Piteå och de båda lagen öppnade matchserien intensivt. Spelet böljade fram och tillbaka under de inledande minuterna, även om chanserna var få till antalet.

Allteftersom var det Piteå som kopplade det spelmässiga greppet och Jesper Stråle räddade Lindlöven med en viktig brytning i skottsektorn. Kort därefter fick gästernas David Lindquist en lucka att avluta på, men då klev Mattias Pettersson fram och räddade. Åt det andra hållet var Robert Lantosi närmast. Forwarden drev på egen hand upp en kontring, väggspelade med Linus Pellfolk och kunde så när nå pucken vid den bortre stolpen.

Inte långt därefter hittade dock duon varandra, när Pellfolk serverade Lantosi skottläge mitt framför mål. Efter att Piteå haft trycket i upptakten på perioden tog sedan Löven över under den andra halvan. Laget fick även chansen i dubbla fem mot fyralägen, där företagsamme Lantosi hade den bästa möjligheten. Men trots 13-6 i avslut stod sig likaläget och i samband med periodvilan rök Alexander Selin och Simon Åkerström ihop.

– Det är detaljer som saknas bara. Första perioden är jämn och vi gör det bra, men likaså gör de det bra borta och spelar rutinerat, summerar Lövenkaptenen Patrik Näslund.

”Vid 0-3 går luften ur oss”

I och med Selins och Åkerströms avslutande gruff startade lagen mittenakten i spel fyra mot fyra och utvisningarna fortsatte att falla tätt. Lindlöven tvingades till spel i tre mot fem i närmare en minut, där Pettersson svarade för en fenomenal räddning. Men målvakten skulle till sist kapitulera, efter att Johannes Tornberg slagit en retur i nät till 0-1 för Piteå.

Gästerna pressade under denna period på hårt mot Löven, som blev fast långa stunder i egen zon. Pettersson släppte dock inga ytterligare puckar förbi sig och efterhand kunde laget lyfta spelet. Jesper Stråle bröt sig även förbi på kanten och in på mål, där Pellfolk var mycket nära att pressa in kvitteringen. Men istället kunde Piteå öka på till 0-2 när Petter Sundqvist med 14.40 spelat kom loss i ett friläge.

Med ett tvåmålsunderläge in i tredje gick Lindlöven ut och skruvade upp tempot. Laget hade även en tidig möjlighet, via Niclas Eklöw på en målvaktsretur. Tack vare den höga pressen fick Löven fast spelet på offensiv planhalva, men utan att få någon utdelning. Istället var Piteå nära att utöka via ett dubbelläge precis framför Pettersson.

Målvakten räddade den gången, men åtta minuter från slutet styrde gästernas Erik Wigren in 0-3 i nät. Jussi Salo samlade omedelbart sitt Lindlöven för en timeout och laget försökte att minska det målmässiga gapet. Med två minuter kvar att spela gick man över på sex utespelare, där en frånåkt Lantosi rev ner Magnus Isaksson för att avvärja en kontring. Domarna dömde mål och Piteå vann därmed det första playoffmötet med 0-4, siffror som enligt Patrik Näslund inte speglade matchbilden.

– Nej, jag tycker inte det. Det är surt, för med 0-2 är vi med länge men vid 0-3 går luften ur oss, menar kaptenen.

”Ska se till att vinna två raka”

Besvikelsen efter förlusten var givetvis stor i Lövenlägret, men spelarna var samtidigt nöjda med mycket av prestationen. Matchen var länge tät och därför fick Piteås ledningsmål i mitten på andra stor betydelse för utgången.

– Ja, vi blir lite ställda där och efter målet känns det som att de tar över mer. Hade vi fått det i vårat powerplay istället så tror jag att matchen hade sett annorlunda ut, resonerar Näslund och förklarar hur Löven ska få hål på motståndet på lördag.

– Lite hetare in på mål och vara noggrannare med att få in pukarna just där. Vi kommer ofta in bra i zonen, men sen blir det halvdant när vi ska göra det sista. De är tighta i mitten, så det gäller att vi trycker dit chanserna.

I och med kvällens resultat kopplar Piteå greppet om matchserien, men redan på lördag är det dags igen. Lindlöven måste nu vinna två bortamatcher i följd för att avancera vidare i playoffspelet och imorgon styr laget norrut. Klockan åtta samlas truppen för frukost i Lindesberg och därefter väntar en lång resa för Näslund och gänget.

– Ja, men det är perfekt! Då hinner vi snacka ihop oss och ha en trevlig dag imorgon. Sen ska vi se till att vinna två raka.

Matchfakta Lindlöven-Piteå:
Resultat: 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)
Publik: 889
Skott: 29-32

Publicerad 18 februari 2016 klockan 21:19


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 18:35