Lindlöven föll trots heroisk kämpainsats

Med bara fyra backar tillgängliga krigade Lindlöven heroiskt borta mot topplaget Skövde, men orkade inte stå emot hela vägen och föll tungt med 1-3 (1-0,0-1,0-2).

– Utifrån förutsättningarna gör vi en bra match, men vi orkar inte, konstaterade tränaren Daniel Eriksson efteråt.

Det var två lag med backproblem som klev ut till den första perioden i Billingehov. Skövde med sina två toppbackar Erik Rosén och Henrik Tång borta och Lindlöven med enbart fyra backar ombytta.
Lucas Frey, Henrik Warman, Henrik Resin och Anders Gunnarsson fick slita ont i frånvaron av Rasmus Rundgren, Oliver Styf, Ludwig Andersson och Mattias Morén.
Med andra ord blev det en första period som präglades av offensivt spel. Skövde tryckte på inledningsvis, men efter att gästerna rett ut ett boxplay där pucken dansade på Henrik Hjerpes mållinje var det Lindlöven som kunde ta ledningen.
Joakim Olsson Fromell snappade upp pucken efter att hemmamålvakten Pierre Svensson gett sig ut på en misslyckad utflykt och kunde servera Johan Persson som bara hade att sätta pucken i tomt mål. Knappast hans svåraste kasse i karriären.
Därifrån tog Lindlöven över spelet och skapade flera vassa målchanser, men utan att lyckas utöka sin ledning. I slutskedet av perioden höll hemmamålvakten Svensson på att bjuda Joakim Olsson Fromell på ännu ett mål, men hann tillbaka i kassen och räddade målet den gången.
Lindlöven gick till pausvila med 1-0-ledning och mersmak.
– I första perioden gör vi det väldigt bra, vi håller oss till vår gameplan och spelar enkelt, summerade Eriksson efter matchen.
Andra akten blev inte mycket att rapportera hem om. Det blev en period präglad av ställningskrig där Lindlöven mattades mer och mer ju längre perioden gick. Henrik Hjerpe som svarade för riktigt stabilt målvaktsspel slet hårt men kunde inte förhindra att hemmalaget kvitterade till 1-1 via en styrning av Max Örnskog.
Trots några klockrena stolpträffar från Skövde kunde gästerna dock rida ut stormen och gå till pausvila med ett oavgjort resultat.
– Han har lite hjälp av stolparna, men Hjerpe gör ett par riktigt bra räddningar. Han gör en av sina bättre matcher i år, berömde tränaren.
I den tredje perioden såg Lindlöven trötta ut och hemmalaget tog över spelet mer och mer. Inte ens Henrik Hjerpe kunde tillslut stå emot längre när hemmalaget via ännu en märklig studsstyrning framför mål lyckades få in 2-1-pucken efter 7.57.
– Målen de gör är helt sjuka, det är klart att de har flera skott i stolpe och ribba, men så som puckarna studsar in är sjukt, menade Eriksson.
Lindlöven försökte få till en slutforcering för en kvittering, men orkade inte åstadkomma något ordentligt tryck och hemmalaget kunde avgöra med ett 3-1-mål i tom kasse.
Trots en heroisk kämpainsats fick Lindlöven därmed återvända hem utan några poäng. Men tränare Eriksson kunde ändå summera matchen positivt.
– Ska man vinna en sådan här match måste man ha lite flyt och sätta chanserna, vi hade behövt ha med oss en större ledning från första perioden. Men det finns många positiva bitar i den här matchen som vi kan ta med oss. Jag är väldigt nöjd med prestationen på målvakt och våra backar, de krigar verkligen arslet av sig.
– För oss handlar den nu om att hitta ett vägvinnande spel och det här var ett steg i rätt riktning.
Matchfakta Skövde-Lindlöven:
Resultat: 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)
Publik: 999
Skott: 43-21
Mål Lindlöven: 0-1 Johan Persson (Joakim Olsson Fromell)
Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Arboga-Grästorp 4-3
Borlänge-Surahammar 4-1
Tranås-Vimmerby 3-1
Kumla-Västervik 2-5
Mariestad-Forshaga 2-3
Publicerad 19 november 2014 klockan 21:06

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29

Fredrik Klingvall från Linde Energi, Jeanette Andersson från Besök Linde samt Annelie Bergqvist och Malin Sjöholm från FALAB/LIBO planerar det sista inför morgondagens evenemang. Foto: Camilla Lagerman

Hållbarhet i fokus när kommunägda bolagen firar LindeDagen gemensamt

När LindeDagen går av stapeln för sjätte året i ordningen under onsdagseftermiddagen visar de kommunägda bolagen upp sina styrkor gemensamt för första gången. Förutom streetbasket, lådbilar och livräddning kommer man även kunna njuta av en stunds biomys med popcorn för att vila upp sig inför vidare promenad.
– Vi vill visa att vi gör det här tillsammans för en rolig och hållbar framtid, säger Fredrik Klingvall kommunikationsansvarig på Linde Energi.

17 maj 2022 klockan 10:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

På lördag den 21 maj arrangerar föreningen Fiskets dag i Svarttjärn. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Det våras för flugfiske i Svarttjärn

Cirka 100 kilo ädelfisk släpptes under torsdagen ut i Svarttjärn strax söder om Lindesberg, där flugfiskeföreningen Nattsländan har sitt fiskevatten. På lördag, den 21 maj, bjuder föreningen in allmänheten till Fiskets dag där man får möjlighet att prova sin fiskelycka.
– Det är egentligen den enda gången man får fiska med annat än flugfiskespön, så det är bara att plocka fram sin fiskeutrustning och komma, säger Jenny Sahlén, vice ordförande.

16 maj 2022 klockan 15:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Festligt när Idrottscollege prisade sina elever vid gala

Inte en träningsoverall fanns i sikte när Lindeskolans Idrottscollege prisade sina framstående ...

Jimmy siktar mot världsrekord med sin specialbyggda Audi

I 15 månader har Jimmy Perssons Audi S2 stått i garaget hos PPF i Avesta, där en totalförvandling ...

bildspel Montédebutant inleder Fornabodasäsongen

Man vet att sommaren är på väg när Fornaboda öppnar portarna för travtävlingar, och under söndagseftermiddagen ...

För 15-åriga Masha handlar idrotten om att kunna koppla bort allt som händer runt om för ett tag. Foto: Camilla Lagerman

Flydde kriget – nu har hon funnit sin inre frid genom Frövi Judo

Masha Beseza var 14 år när hon lämnade sitt hem i Odessa, den där tidiga morgonen för snart två månader sedan. Hennes 15-årsdag firade hon i Sverige, där hon och hennes familj numera bor hos en svensk familj i Löa. Något som varit mycket viktigt under hela Mashas uppväxt är idrotten, och då framförallt judon, som ger henne avkoppling från vardagen. Sedan knappt en månad tillbaka tränar hon tillsammans med Frövi Judos ungdomsgrupp, där hon snabbt blev en en i gänget.

5 maj 2022 klockan 12:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glada och stolta medaljörer från Frövi Judo. Foto: Frövi Judo

Glädje och medaljregn på helgens tävling i adaptiv judo

I helgen arrangerades Swedish A-Judo Open i Lindesberg arena, där 53 deltagare från 9 olika klubbar deltog, bland annat aktiva från England och Åland. För Frövi Judos trupp slutade tävlingen med en fin resultatlista, toppad med 4 guld, 4 silver och hela 6 brons.
– Det var ett fantastiskt lyckat event från alla perspektiv, säger Frövi Judos Johan Orrbo.

3 maj 2022 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nedräkning till Trollrallyt: ”Det ska bli så roligt”
Med knappt tre veckor kvar till nypremiären av 80-talets lokala succé, lådbilstävlingen Trollrallyt, har tävlingsanmälningarna börjat trilla in...
29 april 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Förlust i ödesmatchen – LIF lämnar Allsvenskan
En handbollsepok är i graven. Efter sex säsonger i Elitserien som följdes upp av tolv raka säsonger i Allsvenskan, så är stjärnglansen slut. ...
27 april 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ida Eriksson uttagen till judolandslaget
Efter ett mycket framgångsrikt tävlingsår, där hon bland annat lyckades knipa ett brons vid Prague European Open, har nu Frövi Judos Ida Eriksson...
25 april 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sarbaz Qader och Alexander Scharnke är taggade på framtiden. Foto: Camilla Lagerman

BergslagsBurger får jättekontrakt – tar över travets restaurang

När Fornaboda Travbana slår upp portarna för säsongen den 8 maj, är det med välbekanta ansikten i anläggningens restaurang. Nya travkrögare är nämligen BergslagsBurger, med Alexander Scharnke, Martin Beme och nu även Sarbaz Qader vid rodret.
– Är vädret med oss, och coronan håller sig borta, så tror vi att det här kan bli toppen, säger Alex.

25 april 2022 klockan 11:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Ödesmatch väntar för LIF efter förlängningsseger

Över 1 200 personer gästade Lindesberg Arena för LIF Lindesbergs, kanske viktigaste match för säsongen. En seger mot IFK Karlskrona var ett måste där LIF Lindesberg, efter en jätterysare, visade sig starkast efter tio minuters förlängningsspel. Med segern står det nu 1-1 i kvalmatcher, där kvalspelets stora avgörande spelas redan på onsdag.

24 april 2022 klockan 20:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley förlorar Elitserieplatsen

Det blev seger under lördagens huvudmatch mot Elitseriesökande Göteborg men när det serieavgörande Golden Set kom ...

Amanda Orrbo nominerad till årets prestation vid Svenska Parasportgalan

Att Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon är ...

Teodor blev första stipendiaten från Hampus Anderssons minnesfond

I slutet av 2021 förlorade LIF Lindesberg sin högt älskade eldsjäl och glädjespridare, ...

Annons

Foto: Hasse Persson/LIF Lindesberg

LIF Lindesbergs bortgångne eldsjäl hedras med minnesfond

I slutet av förra året förlorade LIF Lindesberg en högt älskad eldsjäl och glädjespridare, när Hampus Andersson hastigt gick bort i en mycket tragisk trafikolycka. Nu hedras hans minne med en nyinstiftad minnesfond, där den första stipendiaten utses redan under torsdagen då LIF möter Torslanda hemma i arenan.
– Det blir känslosamt, samtidigt som det känns skönt att veta att hans namn kommer leva vidare, säger klubbchef Ricky Nordahl.

24 mars 2022 klockan 16:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF slipper direkt nedflyttning!

Att hurra till ett negativt kval hör inte till vanligheten, men efter LIF Lindesbergs tunga säsong så får man bryta vanan. ...

Segerjubel i Lindehov!

Det blev ett högt jubel i Lindehov efter att Lindlöven säkrat en seger i den första slutspelsmatchen mot Väsby! 538 personer hittade ...

Lindlöven laddar för slutspel!

På tisdag gör Lindlöven sitt tredje slutspel till HockeyAllsvenskan någonsin! Motståndet är förra säsongens Allsvenska ...

Tolv Lindevinnare på årets travgala!

Precis som tidigare säsong, så höll Örebrotravet och Fornaboda sin gemensamma travgala digital. Trots att publiken ...

WSK missar kvalplatsen efter bortaförlust

En plats i kvalspelet till Division 1 låg i prispotten när WSK gästade Arboga för en uppladdad ödesmatch. Med en ...

Hemmaförlust mot favorittippade Amo

Efter en plats i Svenska Cupens semifinal under försäsongen, så tippas Amo HK att bli ett av lagen som får spela ...

Foto: Timmy Lundegård

Seger efter magisk tredje period!

Efter en hemsk tredje period borta mot Västerås med sex insläppta mål, så fortsatte WSK Lindesberg med ett segare spel även under fredagskvällen. Med den tredje perioden i spel, markerade hemmalaget att det kvalhungriga WSK Lindesberg var tillbaka för att kämpa sig vidare till högre divisioner.

11 mars 2022 klockan 23:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Oavgjord drabbning lyfter LIF
Det var ett tag sedan, men med tre matcher kvar av den Allsvenska säsongen så placeras LIF ovanför elimineringsstrecket. Efter en upphä...
6 mars 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSKs kvalplats i fara efter ny förlust
Kvalchanserna började bra men efter två raka förluster för WSK Lindesberg, så ligger kvalplatsen i farozonen. Med sex insläppta mål i den ...
6 mars 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Libo Cup är tillbaka – 78 lag deltar!
I helgen fylls Lindesberg av handbollsglada ungdomar! Då spelas nämligen tredagarsturneringen Libo Cup som, efter fjolårets inställda arrangemang...
2 mars 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-03-01

2022-02-27

2022-02-26

2022-02-25

2022-02-23

2022-02-23

2022-02-22

2022-02-20

2022-02-20

2022-02-18

2022-02-18

2022-02-13

2022-02-12

2022-02-11

2022-05-18 14:19