Lindlöven föll trots heroisk kämpainsats

Med bara fyra backar tillgängliga krigade Lindlöven heroiskt borta mot topplaget Skövde, men orkade inte stå emot hela vägen och föll tungt med 1-3 (1-0,0-1,0-2).

– Utifrån förutsättningarna gör vi en bra match, men vi orkar inte, konstaterade tränaren Daniel Eriksson efteråt.

Det var två lag med backproblem som klev ut till den första perioden i Billingehov. Skövde med sina två toppbackar Erik Rosén och Henrik Tång borta och Lindlöven med enbart fyra backar ombytta.
Lucas Frey, Henrik Warman, Henrik Resin och Anders Gunnarsson fick slita ont i frånvaron av Rasmus Rundgren, Oliver Styf, Ludwig Andersson och Mattias Morén.
Med andra ord blev det en första period som präglades av offensivt spel. Skövde tryckte på inledningsvis, men efter att gästerna rett ut ett boxplay där pucken dansade på Henrik Hjerpes mållinje var det Lindlöven som kunde ta ledningen.
Joakim Olsson Fromell snappade upp pucken efter att hemmamålvakten Pierre Svensson gett sig ut på en misslyckad utflykt och kunde servera Johan Persson som bara hade att sätta pucken i tomt mål. Knappast hans svåraste kasse i karriären.
Därifrån tog Lindlöven över spelet och skapade flera vassa målchanser, men utan att lyckas utöka sin ledning. I slutskedet av perioden höll hemmamålvakten Svensson på att bjuda Joakim Olsson Fromell på ännu ett mål, men hann tillbaka i kassen och räddade målet den gången.
Lindlöven gick till pausvila med 1-0-ledning och mersmak.
– I första perioden gör vi det väldigt bra, vi håller oss till vår gameplan och spelar enkelt, summerade Eriksson efter matchen.
Andra akten blev inte mycket att rapportera hem om. Det blev en period präglad av ställningskrig där Lindlöven mattades mer och mer ju längre perioden gick. Henrik Hjerpe som svarade för riktigt stabilt målvaktsspel slet hårt men kunde inte förhindra att hemmalaget kvitterade till 1-1 via en styrning av Max Örnskog.
Trots några klockrena stolpträffar från Skövde kunde gästerna dock rida ut stormen och gå till pausvila med ett oavgjort resultat.
– Han har lite hjälp av stolparna, men Hjerpe gör ett par riktigt bra räddningar. Han gör en av sina bättre matcher i år, berömde tränaren.
I den tredje perioden såg Lindlöven trötta ut och hemmalaget tog över spelet mer och mer. Inte ens Henrik Hjerpe kunde tillslut stå emot längre när hemmalaget via ännu en märklig studsstyrning framför mål lyckades få in 2-1-pucken efter 7.57.
– Målen de gör är helt sjuka, det är klart att de har flera skott i stolpe och ribba, men så som puckarna studsar in är sjukt, menade Eriksson.
Lindlöven försökte få till en slutforcering för en kvittering, men orkade inte åstadkomma något ordentligt tryck och hemmalaget kunde avgöra med ett 3-1-mål i tom kasse.
Trots en heroisk kämpainsats fick Lindlöven därmed återvända hem utan några poäng. Men tränare Eriksson kunde ändå summera matchen positivt.
– Ska man vinna en sådan här match måste man ha lite flyt och sätta chanserna, vi hade behövt ha med oss en större ledning från första perioden. Men det finns många positiva bitar i den här matchen som vi kan ta med oss. Jag är väldigt nöjd med prestationen på målvakt och våra backar, de krigar verkligen arslet av sig.
– För oss handlar den nu om att hitta ett vägvinnande spel och det här var ett steg i rätt riktning.
Matchfakta Skövde-Lindlöven:
Resultat: 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)
Publik: 999
Skott: 43-21
Mål Lindlöven: 0-1 Johan Persson (Joakim Olsson Fromell)
Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Arboga-Grästorp 4-3
Borlänge-Surahammar 4-1
Tranås-Vimmerby 3-1
Kumla-Västervik 2-5
Mariestad-Forshaga 2-3
Publicerad 19 november 2014 klockan 21:06

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 14:44