Lindlöven höll undan och vann tät match

Lindlöven gjorde en stabil insats i söndagens träningsmatch borta mot Huddinge och lyckades vinna med 3-2 efter att ha gått upp till en 3-0-ledning i den andra perioden.

Björkängshallen är en svårbemästrad hall som bortalag. Östseriens ständiga topplag Huddinge har gjort sig kända för att spela kvick och spelskicklig hockey och är ett starkt hemmalag. Trots det klev Lindlöven ut till söndagens träningsmatch utan någon som helst respekt.

Gästerna stod upp från första nedsläpp och kunde ta en tidig ledning när Felix Lundqvist spelades fram i ett öppet läge och distinkt hängde in 1-0 i krysset bakom hemmamålvakten Daniel Fahlström. En smakstart för Lindlöven.

– Vi visste att Huddinge är ett bra hemmalag. Det var mer fart idag än senast mot Forshaga, Huddinge ville också anfalla, det var en mycket roligare match idag och det är klart att det var en bra start med mål så tidigt, tyckte tränaren Jussi Salo.

Perioden fortsatte sedan i högt tempo och gästerna skapade några chanser ytterligare utan att lyckas utöka sin ledning. Efter 8.50 snappade Patrik Näslund upp en slumppuck i slottet men sköt över och efter drygt 13 minuter försökte Anton Tano fräckt gå köksvägen utan att få pucken över linjen.

Hemmalaget Huddinge skapade också sin beskärda del av halvchanser och tog över mer ju längre perioden led, men då var målvakten Charlie Torstensson tät. Till och med när Huddinge pressade på i två minuters power play efter att Felix Scharnke visats ut för cross-checking efter 15.13.

Andra perioden hann inte bli mer än knappt fyra minuter gammal förrän Lindlöven åkte på en riktigt tung jobbspost när viktige forwarden Max Lalander tvingades lämna matchen. Han åkte på en smäll mot huvudet och blev länge liggande på isen innan han till synes groggy fick hjälpas av banan av lagkamrater.

– Det kan vara någon form av hjärnskakning, men han har inte spytt än vilket är bra. Det behöver inte vara så allvarligt, men man ska ta det försiktigt och han var lite snurrig fortfarande så han ska bli kontrollerad av en läkare. Vi vet nog mer imorgon, klargjorde tränare Salo efter matchen.

Lindlöven fortsatte att kriga på bra även utan sin viktige anfallare kunde öka på sin ledning till både 2-0 efter tjusigt samspel mellan härföraren Patrik Näslund och målskytten Filip Bergmark och 3-0 som Johan Persson pricksköt in från kanten. En puck som hemmamålvakten kanske borde ha tagit.

Laget redde också ut några boxplay och lyckades rent av vid ett par tillfällen vända spelet på ett farligt sätt i numerärt underläge vilket gjorde det lite snöpligt när hemmalagets Andreas Klint lyckades reducera till 1-3 med 50 sekunder kvar av den andra perioden.

– I slutet av andra perioden hade vi det lite svårt, efter att vi gjort 3-0. Vi har haft problem de sista fem minuterna av perioderna i varje match. Vi orkar inte riktigt fokusera när vi blir lite trötta, analyserade tränaren.

Tredje perioden inledde lite avvaktande, men fick ny fart när hemmalaget reducerade till 2-3 via ett returmål från Erik Palm efter drygt tre minuter. Men Lindlöven redde ut den värsta Huddinge-anstormningen och kunde på ett stabilt sätt försvara sin ledning med så väl tur och skicklighet som starkt målvaktsspel.

Inte ens när hemmatränaren Fredrik Mälberg plockade ut målvakten med 45 sekunder kvar att spela i ett sista försök att åstadkomma en kvittering släppte Lindlöven till några särskilt farliga chanser och kunde avgå med en 3-2-seger.

Allt som allt gjorde Lindlöven en klart godkänd match där Johan Persson och Felix Lundqvist tillhörde de hetare och Patrik Näslund gjorde ett stort jobb.

– Bitvis gör vi det bra med kontroll, bitvis faller vi in i dåliga vanor. Laget är ännu yngre i år än ifjol så det är klart att det kan gå lite upp och ner, men vi tog ett steg i rätt riktning jämfört med matchen mot Forshaga, sammanfattade Jussi Salo.

 

Matchfakta Huddinge-Lindlöven
Resultat: 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)
Skott: 36-26 (10-7, 14-13, 12-6)
Mål Lindlöven:
0-1 Felix Lundqvist (Astley)
0-2 Filip Bergmark (Näslund)
0-3 Johan Persson (Tano, Berg)

Publicerad 28 augusti 2016 klockan 18:02

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Jämna set blev ny förlust

Linde Volleys hittills jämnaste match för säsongen tog vid i Lindesberg Arena under söndagen. Umeåföreningen IKSU gästade Lindesberg där jämna kamper om seten utspelades. Efter två förlorade set, fick hemmalaget dessvärre ge sig utan poäng till tabellen.

24 oktober 2021 klockan 19:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en ...

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har...

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära att vända matchen. Kvitteringen kom vilket tvingade in matchen i övertid. Väl där kunde Nyköping få med sig bonuspoängen, medan Lindlöven fick nöja sig med en poäng.

17 oktober 2021 klockan 22:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust mot Sollentuna
Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje setet såg det ...
17 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Stor bortaförlust mot Tyresö
Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag som LIF haft stora po...
16 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven
Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning ...
15 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellens första poäng är säkrad

Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. ...

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set ...

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget...

Annons

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hå...

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad p...

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två tidigare säsongerna på grund av pandemin. Inför kvällen så inviger de Lindbackaskolans Sporthall gällande seriespel, där laget håller höga förväntningar om ett kvalspel.

1 oktober 2021 klockan 09:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept
Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart är det dags för kommunens yngre elever ...
30 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Förlust mot de svenska mästarinnorna
Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. Inför söndagens match stod...
27 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Femmålsförlust i hemmapremiären
Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens hemmapremiär. Trots en ...
25 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-24

2021-09-23

2021-09-21

2021-09-18

2021-09-16

2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-10-26 13:45