Lindlöven höll undan och vann tät match

Lindlöven gjorde en stabil insats i söndagens träningsmatch borta mot Huddinge och lyckades vinna med 3-2 efter att ha gått upp till en 3-0-ledning i den andra perioden.

Björkängshallen är en svårbemästrad hall som bortalag. Östseriens ständiga topplag Huddinge har gjort sig kända för att spela kvick och spelskicklig hockey och är ett starkt hemmalag. Trots det klev Lindlöven ut till söndagens träningsmatch utan någon som helst respekt.

Gästerna stod upp från första nedsläpp och kunde ta en tidig ledning när Felix Lundqvist spelades fram i ett öppet läge och distinkt hängde in 1-0 i krysset bakom hemmamålvakten Daniel Fahlström. En smakstart för Lindlöven.

– Vi visste att Huddinge är ett bra hemmalag. Det var mer fart idag än senast mot Forshaga, Huddinge ville också anfalla, det var en mycket roligare match idag och det är klart att det var en bra start med mål så tidigt, tyckte tränaren Jussi Salo.

Perioden fortsatte sedan i högt tempo och gästerna skapade några chanser ytterligare utan att lyckas utöka sin ledning. Efter 8.50 snappade Patrik Näslund upp en slumppuck i slottet men sköt över och efter drygt 13 minuter försökte Anton Tano fräckt gå köksvägen utan att få pucken över linjen.

Hemmalaget Huddinge skapade också sin beskärda del av halvchanser och tog över mer ju längre perioden led, men då var målvakten Charlie Torstensson tät. Till och med när Huddinge pressade på i två minuters power play efter att Felix Scharnke visats ut för cross-checking efter 15.13.

Andra perioden hann inte bli mer än knappt fyra minuter gammal förrän Lindlöven åkte på en riktigt tung jobbspost när viktige forwarden Max Lalander tvingades lämna matchen. Han åkte på en smäll mot huvudet och blev länge liggande på isen innan han till synes groggy fick hjälpas av banan av lagkamrater.

– Det kan vara någon form av hjärnskakning, men han har inte spytt än vilket är bra. Det behöver inte vara så allvarligt, men man ska ta det försiktigt och han var lite snurrig fortfarande så han ska bli kontrollerad av en läkare. Vi vet nog mer imorgon, klargjorde tränare Salo efter matchen.

Lindlöven fortsatte att kriga på bra även utan sin viktige anfallare kunde öka på sin ledning till både 2-0 efter tjusigt samspel mellan härföraren Patrik Näslund och målskytten Filip Bergmark och 3-0 som Johan Persson pricksköt in från kanten. En puck som hemmamålvakten kanske borde ha tagit.

Laget redde också ut några boxplay och lyckades rent av vid ett par tillfällen vända spelet på ett farligt sätt i numerärt underläge vilket gjorde det lite snöpligt när hemmalagets Andreas Klint lyckades reducera till 1-3 med 50 sekunder kvar av den andra perioden.

– I slutet av andra perioden hade vi det lite svårt, efter att vi gjort 3-0. Vi har haft problem de sista fem minuterna av perioderna i varje match. Vi orkar inte riktigt fokusera när vi blir lite trötta, analyserade tränaren.

Tredje perioden inledde lite avvaktande, men fick ny fart när hemmalaget reducerade till 2-3 via ett returmål från Erik Palm efter drygt tre minuter. Men Lindlöven redde ut den värsta Huddinge-anstormningen och kunde på ett stabilt sätt försvara sin ledning med så väl tur och skicklighet som starkt målvaktsspel.

Inte ens när hemmatränaren Fredrik Mälberg plockade ut målvakten med 45 sekunder kvar att spela i ett sista försök att åstadkomma en kvittering släppte Lindlöven till några särskilt farliga chanser och kunde avgå med en 3-2-seger.

Allt som allt gjorde Lindlöven en klart godkänd match där Johan Persson och Felix Lundqvist tillhörde de hetare och Patrik Näslund gjorde ett stort jobb.

– Bitvis gör vi det bra med kontroll, bitvis faller vi in i dåliga vanor. Laget är ännu yngre i år än ifjol så det är klart att det kan gå lite upp och ner, men vi tog ett steg i rätt riktning jämfört med matchen mot Forshaga, sammanfattade Jussi Salo.

 

Matchfakta Huddinge-Lindlöven
Resultat: 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)
Skott: 36-26 (10-7, 14-13, 12-6)
Mål Lindlöven:
0-1 Felix Lundqvist (Astley)
0-2 Filip Bergmark (Näslund)
0-3 Johan Persson (Tano, Berg)

Publicerad 28 augusti 2016 klockan 18:02

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-01 06:25