Lindlöven höll undan och vann tät match

Lindlöven gjorde en stabil insats i söndagens träningsmatch borta mot Huddinge och lyckades vinna med 3-2 efter att ha gått upp till en 3-0-ledning i den andra perioden.

Björkängshallen är en svårbemästrad hall som bortalag. Östseriens ständiga topplag Huddinge har gjort sig kända för att spela kvick och spelskicklig hockey och är ett starkt hemmalag. Trots det klev Lindlöven ut till söndagens träningsmatch utan någon som helst respekt.

Gästerna stod upp från första nedsläpp och kunde ta en tidig ledning när Felix Lundqvist spelades fram i ett öppet läge och distinkt hängde in 1-0 i krysset bakom hemmamålvakten Daniel Fahlström. En smakstart för Lindlöven.

– Vi visste att Huddinge är ett bra hemmalag. Det var mer fart idag än senast mot Forshaga, Huddinge ville också anfalla, det var en mycket roligare match idag och det är klart att det var en bra start med mål så tidigt, tyckte tränaren Jussi Salo.

Perioden fortsatte sedan i högt tempo och gästerna skapade några chanser ytterligare utan att lyckas utöka sin ledning. Efter 8.50 snappade Patrik Näslund upp en slumppuck i slottet men sköt över och efter drygt 13 minuter försökte Anton Tano fräckt gå köksvägen utan att få pucken över linjen.

Hemmalaget Huddinge skapade också sin beskärda del av halvchanser och tog över mer ju längre perioden led, men då var målvakten Charlie Torstensson tät. Till och med när Huddinge pressade på i två minuters power play efter att Felix Scharnke visats ut för cross-checking efter 15.13.

Andra perioden hann inte bli mer än knappt fyra minuter gammal förrän Lindlöven åkte på en riktigt tung jobbspost när viktige forwarden Max Lalander tvingades lämna matchen. Han åkte på en smäll mot huvudet och blev länge liggande på isen innan han till synes groggy fick hjälpas av banan av lagkamrater.

– Det kan vara någon form av hjärnskakning, men han har inte spytt än vilket är bra. Det behöver inte vara så allvarligt, men man ska ta det försiktigt och han var lite snurrig fortfarande så han ska bli kontrollerad av en läkare. Vi vet nog mer imorgon, klargjorde tränare Salo efter matchen.

Lindlöven fortsatte att kriga på bra även utan sin viktige anfallare kunde öka på sin ledning till både 2-0 efter tjusigt samspel mellan härföraren Patrik Näslund och målskytten Filip Bergmark och 3-0 som Johan Persson pricksköt in från kanten. En puck som hemmamålvakten kanske borde ha tagit.

Laget redde också ut några boxplay och lyckades rent av vid ett par tillfällen vända spelet på ett farligt sätt i numerärt underläge vilket gjorde det lite snöpligt när hemmalagets Andreas Klint lyckades reducera till 1-3 med 50 sekunder kvar av den andra perioden.

– I slutet av andra perioden hade vi det lite svårt, efter att vi gjort 3-0. Vi har haft problem de sista fem minuterna av perioderna i varje match. Vi orkar inte riktigt fokusera när vi blir lite trötta, analyserade tränaren.

Tredje perioden inledde lite avvaktande, men fick ny fart när hemmalaget reducerade till 2-3 via ett returmål från Erik Palm efter drygt tre minuter. Men Lindlöven redde ut den värsta Huddinge-anstormningen och kunde på ett stabilt sätt försvara sin ledning med så väl tur och skicklighet som starkt målvaktsspel.

Inte ens när hemmatränaren Fredrik Mälberg plockade ut målvakten med 45 sekunder kvar att spela i ett sista försök att åstadkomma en kvittering släppte Lindlöven till några särskilt farliga chanser och kunde avgå med en 3-2-seger.

Allt som allt gjorde Lindlöven en klart godkänd match där Johan Persson och Felix Lundqvist tillhörde de hetare och Patrik Näslund gjorde ett stort jobb.

– Bitvis gör vi det bra med kontroll, bitvis faller vi in i dåliga vanor. Laget är ännu yngre i år än ifjol så det är klart att det kan gå lite upp och ner, men vi tog ett steg i rätt riktning jämfört med matchen mot Forshaga, sammanfattade Jussi Salo.

 

Matchfakta Huddinge-Lindlöven
Resultat: 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)
Skott: 36-26 (10-7, 14-13, 12-6)
Mål Lindlöven:
0-1 Felix Lundqvist (Astley)
0-2 Filip Bergmark (Näslund)
0-3 Johan Persson (Tano, Berg)

Publicerad 28 augusti 2016 klockan 18:02

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 01:53