Med två omgångar kvar att spela kan Lindlöven redan boka in ett playoffspel. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LINDLÖVEN TILL PLAYOFF: Tog femte raka vinsten

Lindlöven är klart för spel i playoff! Avancemanget säkrades via en 5-3-vinst borta mot Surahammar, samtidigt som Forshaga föll i sin match mot IFK Arboga. Resultaten innebär att Lindlöven kliver in till Allsvenskt playoff som seriesegrare.

– Det är jävligt skönt att ha det klart med två matcher kvar! Annars är det alltid jobbigt att ha kniven mot strupen, som man brukar ha i de här lägena på säsongen. Nu kan vi slappna av och tänka på vårat eget spel i de sista matcherna, slår Felix Scharnke fast efter avancemanget.

Centern och hans Lindlöven rullade till söndagens bortamöte med Surahammar med läget klart för sig. En vinst skulle garantera spel i playoff och det började även bra för Löven. Med fem minuter spelat öppnade Niclas Eklöw målskyttet, när han satte 0-1 för gästerna.

Uddamålsledningen stod sig sedan fram till mittenakten, där Henrik Warman tidigt utökade i spel fem mot tre. Surahammar reducerade kort därpå, men perioden dominerades av Lindlöven och laget fick även utdelning för det. Med två snabba mål tog Albin Gunnarsson och Alexander Selin upp laget till en tremålsledning inför tredje.

Där blev det dock dramatiskt, efter att Surahammar tidigt reducerat till 2-4. Ytterligare ett hemmamål med dryga två minuter kvar spetsade till läget ytterligare, men Löven återtog kontrollen över spelet. Max Lalander satte 3-5 i öppen målbur och därmed sköt han Lindlöven till playoffspel.

– Den här matchen är absolut inte den bästa som vi gjort. Vi släpper in tre mål mot Surahammar, som vi inte ska släppa till något mot. Men jag tror att det låg lite i bakhuvudet med att vi kunde säkra allting idag, analyserar Felix.

”Har ett grymt ”go” i laget”

Vinsten var Lövens femte i rad och laget har tagit 14 av 15 poäng sedan vårserien vände. Storformen imponerar extra mycket med tanke på lagets sjukstuga, som tvingade Jussi Salo att ställa in både torsdagens och fredagens träningar.

– När någon är borta så kliver någon annan fram! Det är en jävla lagmoral, alla kan vårat spel och kliver in för att göra jobbet. Vi har ett grymt ”go” i laget så det spelar ingen roll vem som är borta, förklarar Felix.

Nu väntar playoffspel för centern, ett playoff som Lindlöven kliver in till som serievinnare. För samtidigt som man själva besegrade Surahammar föll både tvåan Skövde och trean Forshaga i sina matcher. Resultaten svängde under söndagseftermiddagen, men Felix berättar att det var enkelt att hålla fokus på rätt ställe.

– Det spelade absolut ingen roll hur det gick i de andra matcherna. Det var vårat eget spel som gällde och vann vi skulle vi vara klara för playoff. Nu blev det ju så att vi hade lite tur med de andra resultaten också.

Två omgångar återstår nu av vårserien och därefter kliver Lindlöven in till playoffspelet. Matchserierna avgörs i bäst av tre och laget öppnar hemma torsdagen den 18:e februari. Felix delar med sig av känslorna inför playoffet.

– Man kommer in i hockeybubblan nu, där allting handlar om hockey. Det är bäst av tre matcher och allt kan hända. Oavsett vilka vi får möta ska vi kunna slå ut dem, pucken kan studsa rätt om vi gör allt för att vinna.

Matchfakta Surahammar-Lindlöven:
Resultat: 3-5 (0-1, 1-3, 2-1)
Publik: 213
Skott: 32-36
Mål Lindlöven: 0-1 Niclas Eklöw (Scharnke), 0-2 Henrik Warman (Lalander, Näslund), 1-3 Albin Gunnarsson (Lantosi, Stråle), 1-4 Alexander Selin (Warman, Eklöw), 3-5 Max Lalander (Näslund, Carlsson)

Övriga resultat från Hockey Västra vår:
Köping-Skövde 4-3 str
Forshaga-IFK Arboga 0-2

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 7 februari 2016 klockan 18:06


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-12 11:11