David Berg låg bakom två av målen i Lindlövens storseger borta mot Tranås. ARKVIFOTO: Hannes Feldin

Lindlöven körde över serieledaren, men missar spel i Allettan

Det blir inget spel i Allettan för Lindlöven. Detta trots att man på onsdagen fullständigt körde över serieledande Tranås. Men den imponerande 5-1-vinsten vägde föga, då Kumla och Borlänge samtidigt vann sina matcher.

– Vi var väldigt inställda på att det skulle bli svårt och att vi var tvungna att vinna och ha resultaten med oss. Men det är starkt att gå in och göra ett så bra resultat. Vi gjorde vad vi kunde, säger Patrik Näslund efter storsegern mot Tranås.

Lagkaptenen och hans Lindlöven styrde bussen mot norra Småland medvetna om att en vinst krävdes. Samtidigt behövde man ha övriga resultat med sig, vilket innebar förlust för Borlänge och minst poängtapp för Kumla. För Lövens egen del började kvällen bra och man klev ut respektingivande mot serieledande Tranås.

Niclas Eklöw gav laget en tidig ledning i numerärt underläge, men kvitteringen kom dock kort därpå i samma utvisning. Lindlöven fortsatte att spela metodiskt och det skulle ge utdelning. Med drygt halva den första perioden spelad skickade Emil Rooth in 2-1 och den ledningen stod sig sedan länge.

I mittenakten hade Löven först chansen i spel fem mot tre, innan man tvingades till ett långt boxplay. Men trots fem minuter med Tranåspress höll man undan och övertaget stod sig till tredje. Där hann lagen knappt bli varma innan ett plexiglas gick sönder och matchen fick ett 30 minuter långt avbrott. Väl tillbaka slog sedan Johan Persson direkt till, med det 3-1-mål som skulle visa sig mycket viktigt för Lindlöven.

– Självklart är det så. Det blir ett lite ställningskrig där, vilka som kommer tillbaka med mest energi. Att göra ett mål så vi får 3-1 tar luften ur dem och ger oss energin, förklarar Näslund.

”Hade varit förtjänta en plats i Allettan”

Med en tvåmålsledning kunde Löven agera lugnt och i spel fem mot fyra skickade Jonas Karlsson in avgörande 4-1. Patrik Näslund avslutade målskyttet, när han prickade in segersiffrorna 5-1 i öppen målbur. Lindlöven tog därmed de tre poäng som behövdes, men då både Borlänge och Kumla vann sina matcher hjälpte det föga. Trots en överkörning av serieledaren är Allettanhoppet nu släckt för laget.

– Visst, det är synd att tappa Allettanplatsen. Men det pratade vi om redan i måndags och vi var medvetna att det kunde bli så. Nu blev det tyvärr så och det är bara att fortsätta försöka ta poäng inför fortsättningsserien, konsaterar Jussi Salo och ger beröm till kvällens insats.

– Idag är det en match och en prestation som är jättebra. Det känns självklart bra att vinna mot Tranås med ganska klara siffror.

Segern innebär att Lindlöven så gott som säkrat en femteplats i höstserien, med tre poäng mer och en överlägsen målskillnad än IFK Arboga. Löven har nu Mariestad kvar att möta, en match som spelas hemma i Lindehov nästa onsdag. Efter kvällens skalp har man nu visat sig kunna störa även de bästa.

– Det känns jätteskönt att vinna mot Tranås, som kanske varit seriens bästa lag överlag. Men jag tycker också att vi bevisat i många andra matcher att vi ska vara med däruppe och slåss. Vi hade absolut kunnat varit förtjänta om en plats i Allettan, suckar kapten Näslund.

Matchfakta Tranås-Lindlöven:
Resultat: 1-5 (1-2, 0-0, 0-3)
Publik: 453
Skott: 27-27
Mål Lindlöven: 0-1 Niclas Eklöw, 1-2 Emil Rooth (Berg), 1-3 Johan Persson (Karlsson), 1-4 Jonas Karlsson (Berg, Lalander), 1-5 Patrik Näslund

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Enköping-Skövde 1-3
Grästorp-Köping 5-3
Surahammar-Borlänge 4-8
Forshaga-Kumla 1-5
Mariestad-IFK Arboga 4-3

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 2 december 2015 klockan 21:42


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 16:50