Redan efter 2.38 var Lindlöven i underläge. Ett underläge som rann iväg till slutsiffrorna 8-1. FOTO: Hannes Feldin

Lindlöven kördes över av serieledaren

Chansen till playoff-spel är nu väldigt liten för Lindlöven. I toppmötet borta mot Mariestad föll laget ihop totalt. Förlusten skrevs till hela 8-1, vilket gör att man är tre poäng bakom Kumla som vann sin egen match.

Lindlöven var på förhand pressade att vinna toppmötet borta mot Mariestad. Men även hemmalagets playoff-plats var i farozonen, något som ledde till att man gick ut stenhårt. Redan från den första minuten sattes ett hårt tryck mot Lindlöven-zonen och ledningsmålet skulle inte dröja.

Lucas Frey fick inte ut pucken ur egen zon, Mariestad bet sig kvar och med 2.38 på klockan satt 1-0 bakom Dayn Belfour. Målet fick till effekt att Lindlöven tog sig samman och växte in i matchen. Spelet var både öppet och böljande, med hög fart i kontringarna åt båda håll. När 2-0 kom elva minuter in var det även via en snabb omställning från Mariestad.

Hemmalaget var kort därefter även ytterst nära trean, men Belfour slängde ut sitt ben och parerade. Offensivt hade Lindlöven en av sina få chanser då Zebastian Ilestedt från nära håll sköt tätt över. I övrigt var det Mariestad som skapade mest och med en halv minut kvar till periodvilan pressade man in 3-0.

– Det känns som att vi inte riktigt är där. Det börjar ju med att de gör tre mål redan i den första perioden. Då blir det svårt när man vet att man måste vinna, man börjar tänka för mycket framåt, säger Felix Scharnke om den tunga starten.

”Besvikelsen är otroligt stor”

Lindlövens elände fortsatte sedan då 4-0 kom i upptakten av den andra. De offensiva problemen stod sig och man hade väldigt svårt att skapa chanser. Defensivt stod man ändå upp allt bättre, men det kunde inte hindra Mariestad från att bomba in femman i powerplay.

Efter att matchen passerat sin mittpunkt blev det spelmässigt jämnare, där lagen skapade flera bra lägen. För Lindlövens räkning ryckte sig William Wallén loss till ett skottläge och även Henrik Warman hade chans till reducering med ett backskott. Men femmålsunderläget stod sig och lämnade inte mycket hopp inför slutperioden.

Där blev matchbilden som väntat avslagen. Lindlöven försökte att åstadkomma något framåt, bland annat via ett powerplay. Men istället dribblade Mariestads Jonas Pontusson av både backar och Belfour fram till 6-0 efter elva minuters spel, något som följdes upp av ytterligare två mål.

Lindlöven fick dock till slut hål på motståndet. Med minuten kvar att spela skickade Felix Scharnke in 8-1, vilket även blev slutresultatet. Ett blytungt slag i lagets jakt på playoff.

– Besvikelsen är otroligt stor. Det är inte alls roligt just nu, slår målskytten själv fast.

Hoppet lever inför slutomgången

Då Kumla vann sin match mot Grästorp först efter förlängning lever dock Lindlövens hopp om playoff. Laget är i nuläget tre poäng bakom andraplatsen. Med andra ord ett avstånd som man kan ta igen i söndagens slutomgång, förutsatt att man själva vinner och Kumla förlorar.

– Det räcker med att vi vinner och de förlorar så går vi vidare. De har väl något mål bättre i målskillnaden, men det tar vi ju in om de förlorar. Vi måste se till att vinna vår match och sen är det bara att hålla tummarna, menar Felix.

Slutomgången och hemmamötet med Forshaga är fyra dagar bort i tiden. Fram tills dess har lagkaptenen en 8-1-förlust att återhämta sig ifrån.

– Egentligen så är det bara att bryta ihop idag och inte fokusera något mer på det här. Vi vet att vi inför idag hade fem raka segrar och att vi har spelat bra. Det gäller att plocka fram det positiva inför den sista matchen.

Matchfakta Mariestad-Lindlöven:
Resultat 8-1 (3-0, 2-0, 3-1)
Publik: 983
Skott: 38-28
Mål Lindlöven: 8-1 Felix Scharnke (Gunnarsson, Andersson)

Övriga resultat från HockeyEtan Västra vår:
Forshaga-IFK Arboga 3-5
Grästorp-Kumla 1-2 sd
Surahammar-Borlänge 4-6

Tabellen från SweHockey:

Publicerad 11 februari 2015 klockan 21:26

Hannes Feldin , 070-46 03 603

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-05-08 05:32