Redan efter 2.38 var Lindlöven i underläge. Ett underläge som rann iväg till slutsiffrorna 8-1. FOTO: Hannes Feldin

Lindlöven kördes över av serieledaren

Chansen till playoff-spel är nu väldigt liten för Lindlöven. I toppmötet borta mot Mariestad föll laget ihop totalt. Förlusten skrevs till hela 8-1, vilket gör att man är tre poäng bakom Kumla som vann sin egen match.

Lindlöven var på förhand pressade att vinna toppmötet borta mot Mariestad. Men även hemmalagets playoff-plats var i farozonen, något som ledde till att man gick ut stenhårt. Redan från den första minuten sattes ett hårt tryck mot Lindlöven-zonen och ledningsmålet skulle inte dröja.

Lucas Frey fick inte ut pucken ur egen zon, Mariestad bet sig kvar och med 2.38 på klockan satt 1-0 bakom Dayn Belfour. Målet fick till effekt att Lindlöven tog sig samman och växte in i matchen. Spelet var både öppet och böljande, med hög fart i kontringarna åt båda håll. När 2-0 kom elva minuter in var det även via en snabb omställning från Mariestad.

Hemmalaget var kort därefter även ytterst nära trean, men Belfour slängde ut sitt ben och parerade. Offensivt hade Lindlöven en av sina få chanser då Zebastian Ilestedt från nära håll sköt tätt över. I övrigt var det Mariestad som skapade mest och med en halv minut kvar till periodvilan pressade man in 3-0.

– Det känns som att vi inte riktigt är där. Det börjar ju med att de gör tre mål redan i den första perioden. Då blir det svårt när man vet att man måste vinna, man börjar tänka för mycket framåt, säger Felix Scharnke om den tunga starten.

”Besvikelsen är otroligt stor”

Lindlövens elände fortsatte sedan då 4-0 kom i upptakten av den andra. De offensiva problemen stod sig och man hade väldigt svårt att skapa chanser. Defensivt stod man ändå upp allt bättre, men det kunde inte hindra Mariestad från att bomba in femman i powerplay.

Efter att matchen passerat sin mittpunkt blev det spelmässigt jämnare, där lagen skapade flera bra lägen. För Lindlövens räkning ryckte sig William Wallén loss till ett skottläge och även Henrik Warman hade chans till reducering med ett backskott. Men femmålsunderläget stod sig och lämnade inte mycket hopp inför slutperioden.

Där blev matchbilden som väntat avslagen. Lindlöven försökte att åstadkomma något framåt, bland annat via ett powerplay. Men istället dribblade Mariestads Jonas Pontusson av både backar och Belfour fram till 6-0 efter elva minuters spel, något som följdes upp av ytterligare två mål.

Lindlöven fick dock till slut hål på motståndet. Med minuten kvar att spela skickade Felix Scharnke in 8-1, vilket även blev slutresultatet. Ett blytungt slag i lagets jakt på playoff.

– Besvikelsen är otroligt stor. Det är inte alls roligt just nu, slår målskytten själv fast.

Hoppet lever inför slutomgången

Då Kumla vann sin match mot Grästorp först efter förlängning lever dock Lindlövens hopp om playoff. Laget är i nuläget tre poäng bakom andraplatsen. Med andra ord ett avstånd som man kan ta igen i söndagens slutomgång, förutsatt att man själva vinner och Kumla förlorar.

– Det räcker med att vi vinner och de förlorar så går vi vidare. De har väl något mål bättre i målskillnaden, men det tar vi ju in om de förlorar. Vi måste se till att vinna vår match och sen är det bara att hålla tummarna, menar Felix.

Slutomgången och hemmamötet med Forshaga är fyra dagar bort i tiden. Fram tills dess har lagkaptenen en 8-1-förlust att återhämta sig ifrån.

– Egentligen så är det bara att bryta ihop idag och inte fokusera något mer på det här. Vi vet att vi inför idag hade fem raka segrar och att vi har spelat bra. Det gäller att plocka fram det positiva inför den sista matchen.

Matchfakta Mariestad-Lindlöven:
Resultat 8-1 (3-0, 2-0, 3-1)
Publik: 983
Skott: 38-28
Mål Lindlöven: 8-1 Felix Scharnke (Gunnarsson, Andersson)

Övriga resultat från HockeyEtan Västra vår:
Forshaga-IFK Arboga 3-5
Grästorp-Kumla 1-2 sd
Surahammar-Borlänge 4-6

Tabellen från SweHockey:

Publicerad 11 februari 2015 klockan 21:26

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Vilken hjälte! Jonathan Frykholm stod emot samtliga 47 skott från Väsby och höll därmed nollan. Det tappra jobbet gav Lindlöven tre mycket viktiga poäng till tabellen. Foto: Hasse Persson

bildspel Hamburgare och tvåmålsseger i Lindehov

När restaurangkedjan Brödernas lag, Väsby IK HK, gästade Lindehov så käkades det hamburgare på läktaren. Som en rolig pik på Väsbys nya partner för säsongen, så hade Lindlöven egna hamburgare till pangpriser. En lyckad förtäring för föreningen som även fick en lyckad onsdagskväll på isen, där Lindlöven höll sig lugna och kontrollerade Väsbys 47 målförsök.

21 februari 2024 klockan 23:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson ingår i U21-landslaget. Foto: Magnus Nilsson

Lokala judotalanger uttagna till landslagets grupper

Svenska judoförbundets landslagsorganisation uppdaterade nyligen sina listor över de aktiva som blivit uttagna till landslagen samt utvecklingsgrupperna. Bland namnen finns flera av Frövi judos talanger, bland annat Ingrid Nilsson, som efter dubbla SM-guld var en given kandidat.

21 februari 2024 klockan 14:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Två röda kort fällde LIF Lindesberg

Med två röda kort, en skadad spelare och två frånvarande nyckelspelare så var det hela fem viktiga spelare som fö...

Linde Sports Camp läggs ned efter 10 år

Under tio somrar har Linde Sports Camp varit en omåttligt populär sommarlovsaktivitet för kommunens unga. Genom å...

Martin Eriksson ny tränare för damlaget: ”Vi kan vinna serien”

Inför säsongen stod GSBK/IFK Lindesbergs damlag utan tränare, så för att laget ...

Det blev inte många mål när Lindlöven tog resan norrut. Trots lite mål så blev det desto fler poäng efter många mil på vägarna. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lindlöven i tabelltoppen efter helgen

Efter förra helgens tråkiga resultat med dubbla förluster på hemmaplan, så kom det mer positiva toner efter denna hockeyhelg. Säsongens första norrlandsturné skulle avklaras med fokus på Sundsvall och Piteå, efter att säkrat tre viktiga poäng i Tyresö. Efter veckans sex poäng så avslutar Lindlöven helgen på toppen av tabellen som AllEttans nya tabelletta.

5 februari 2024 klockan 15:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson är tillbaka i toppform! Foto: Magnus Nilsson

bildspel 17 medaljer till Frövi judo efter helgens SM

4 guld, 8 silver och 5 brons blev facit för Frövi judo efter helgens Svenska Mästerskap i Trollhättan. Klubben ställde upp med deltagare i varje ålderskategori, och lyckades även plocka medaljer i samtliga, något som gjorde att man blev utsedd till näst bästa klubb av totalt 59 medverkande föreningar.

5 februari 2024 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Anna Bernholm avslutar framgångsrika karriären
Lördagens tävling vid Grand Slam i Paris blir den sista på världstouren för Anna Bernholms del, som nu har beslutat sig för att lägga judodrä...
1 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dags för traktens knattar att ge sig ut i spåren igen
Bara några veckor innan Vasaloppets målgång i Mora, är det dags för den yngre generationen att genomföra sin egen upplaga av tävlingen, när ...
1 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Förlust i helgen trots ökade publiksiffror
Trots att Lindlöven någorlunda kunde öka publiksiffrorna inför dubbelmatcherna i Lindehov, så slutade de två matcherna med förlust. Vid båda ...
30 januari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En pigg 90-åring firades med festligheter under lördagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Stenkul firande när curlingklubben fyllde 90 år

Under lördagen firade Lindesbergs Curlingklubb 90-årsjubileum, något man naturligtvis ville uppmärksamma med både cupspel och festligheter på Lindesbergs Stadshotell, platsen där föreningen en gång bildades. Framtidsvisionen är att växa som klubb, och man hoppas att fler ska få upp ögonen för sporten.
– Det är roligt att spela curling, det är det allt handlar om, berättar ordförande Per Wernborg.

29 januari 2024 klockan 11:20 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

På fredag och lördag så är det dubbla matcher i Lindehov, där Lindlöven jagar sex poäng för att försvara sin nuvarande andra plats i tabellen. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fri entré till alla tjejer när Lindlöven spelar dubbelt

Inför helgens dubbelmatcher i Lindehov så bjuds alla tjejer på fri entré till två matcher som kan bli sevärda. Med tre raka segrar bakom sig så placerar sig Lindlöven på en andra plats i AllEttans tabell, en placering som truppen säljer sig dyrt för inför seriens andra halva. Hanviken och Nyköping gästar Lindesberg i vad som förväntas bli, två tuffa matcher.
– Bättre än så här blir det inte, säger Tomas Östlund.

25 januari 2024 klockan 22:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Omöjlig uppgift för LIF Lindesberg som föll mot Helsingborg

Det var på förhand en lång resa till en tung uppgift som väntade LIF Lindesberg. OV ...

Lindlöven klättrar efter tredje raka

Efter två överlägsna hemmasegrar mot norrlandslagen Kiruna och Boden, så fortsatte Lindlöven att rida på sin ...

Dubbla silver till Frövi judo på Pajulahti Games i Finland

Under den gångna helgen åkte Frövi judo med tre aktiva för att delta i Pajulahti Games 2024, som...

Vid fjorton tillfällen kunde Lindlöven jubla för mål. Dessutom blev det en skön stämning i truppen efter att hemmalaget tagit med sig sex poäng till AllEttan. Foto: Timmy Lundegård

Full pott när Norrland gästade Lindehov

Fjorton gjorda mål blev resultatet när AllEttans två nordligaste lag gästade Lindehov under helgen. Även om lördagens match mot tabelljumbon Kiruna IF inte blev lagets bästa, så spelade man istället säsongens kanske bästa match mot Boden under söndagen. Båda segrarna blev överlägsna, vilket gav Lindlöven sex välförtjänta poäng.
– Det var en bra helg, kommenterar Marcus Von Der Geest.

21 januari 2024 klockan 20:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel LIF Lindesberg plockar en viktig poäng

Det började bra för LIF Lindesberg som tog emot Redbergslid i Lindesberg Arena under lördagen. Med en tremålsledning ...

Nyängen slutar som klubbchef i Lindlöven

Under onsdagen meddelade Lindlövens IF via sin hemsida att klubbchefen, Filip Nyängen, avslutar sitt uppdrag på ...

Händelselös förlust efter Lindlövens tio matchfria dagar

Efter tio dagar av Lindlövens matchledigheter, så blev Vallentuna det första motståndet när ...

IFK Lindesberg söker klubbchef: ”Vill utveckla föreningen”

IFK Lindesberg är redo att ta nästa steg i utvecklingen och söker nu en klubbchef, ...

Lindlöven tar tre poäng efter dubbla matcher

Två matcher i Lindehov slutade med tre poäng för Lindlöven, som precis har inlett sin poängjakt i AllEttan. ...

bildspel LIF Lindesberg avslutar året med seger

Det blev en efterlängtad revansch för LIF Lindesberg när Tyresö gästade Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen...

Efter succén med SOC så vänder sig Svenska Handbollsförbundet till Lindesberg även för den kommande sommaren med ett landslagsarrangemang. Arkivfoto: Hasse Persson

Nytt landslagsarrangemang för LIF Lindesberg

Efter sommarens arrangemangssuccé med Scandinavian Open Championship, så får LIF Lindesberg ännu en chans att arrangera en mästerskapsuppladdning. I augusti spelas Scandiberico Tournament i Lindesberg Arena, där fyra EM-förberedda ungdomslandslag i U18-klassen gästar Lindesberg.
– Vi är väldigt glada och stolta att få chansen, berättar Ricky Nordahl.

27 december 2023 klockan 19:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Odramatisk hemmaseger mot tabelltvåan
LIF Lindesberg inledde onsdagens hemmamatch mot tabelltvåan HK Varberg med 4-1 och därifrån så gick hemmalaget bara undan. Matchens första ...
13 december 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust i serieavslutningen: Nu väntar Allettan
Med platsen i Allettan säkrad så var det inget större allvar på spel när Lindlöven gick ut på isen för HockeyEttans säsongsavslutning. Äran...
10 december 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nytt rekord: Frövi judos damer svenska mästare för sjunde året i rad
Under lördagen avgjordes årets upplaga av Lag-SM i judo, som den här gången hölls i Eriksdalshallen i Stockholm. Frövi judos herrar ...
9 december 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-12-07

2023-12-05

2023-12-03

2023-12-01

2023-11-30

2023-11-29

2023-11-26

2023-11-25

2023-11-22

2023-11-20

2023-11-16

2023-11-15

2023-11-10

2023-11-04

2024-02-23 13:43