Joakim Olsson Fromell och Daniel Eriksson premiärspelar borta mot Vallentuna på söndag. FOTO: Hannes Feldin

Lindlöven laddade för premiärmatchen

På söndag går startskottet för Lindlövens försäsong. Borta mot Vallentuna kliver laget ut för den första av åtta träningsmatcher, något som även blir Daniel Erikssons debut som tränare för laget. Inför den uppgiften är både tränaren själv och Joakim Olsson Fromell laddade.

Måndagen den 4:e augusti höll Lindlövens sitt första ispass för säsongen. Uppemot tjugofem spelare fanns på plats när laget drog igång träningarna efter sommaruppehållet. När man nu hållit igång i snart två veckor börjar hockeyvanan att infinna sig igen.

– Ja det var lite trevande i början, med ont i fötter och sånt där. Men nu börjar det komma igång och jag tycker att det känns kanon. Laget ser bra ut!, konstaterar en glad Joakim Olsson Fromell.

Tränarens första match med laget

Den rutinerade forwarden går in till tionde säsong i a-laget. Detta blir den första med den nye tränare Daniel Eriksson, som så här långt drillat laget stenhårt med försvarsträning. ”Jocke” uppfattar Eriksson som väldigt noggrann och berättar att han fokuserar mycket på detaljer, något han tycker är nyttigt.

På söndag är det äntligen dags att byta träningarna mot match. Lindlöven inleder sitt försäsongsspelande och ”Jocke” ser fram emot att få komma in i tempot, en känsla ledarstaben delar.

– Ja självklart är det så. Träning i all ära men någonstans så vill man spela, både jag och spelarna vill ju komma igång med matchandet, säger Daniel Eriksson.

Den färske Lindlöven-tränaren gör sin matchdebut mot Vallentuna på söndag. Några speciella känslor kring det har han dock inte, utan det är till seriepremiären som spänningen ska komma. Eriksson presenterades av Lindlöven tidigare under sommaren, men det är först under de senaste veckorna som han börjat träna laget. Än så länge avvaktar han med att utse lagkapten.

– Det får komma lite senare. Vi vill se hur spelarna beter sig på match, börja lära känna dem och se hur de är i grupp. Vi kommer att ta ett beslut innan serien drar igång.

Försäsongspremiären för båda lagen

Klockan 16.00 på söndag inleder alltså Lindlöven sin försäsong med bortamatch mot Vallentuna. Träningsmatchen blir den första av totalt åtta för Lindlöven, som kommer att dubbelspela mot fyra lag.

– Jag tycker det är rätt att vi spelar mycket matcher. Vi har många nya spelare och även spelare på try-out och nu hinner vi se dem mycket, menar Daniel Eriksson.

Söndagens möte med Vallentuna innebär försäsongspremiären för båda lagen. Det är något som tränaren tror kommer att påverka matchbilden.

– De är ju ett Stockholms-lag så jag tror det kommer vara mycket fart i matchen. Första matchen gör att det nog kommer vara både misstag och bra tendenser. Vi har jobbat väldigt hårt på försvarsspelet de första två veckorna, så det är där jag vill se resultat.

”Alltid skönt att komma igång hemma”

Mötet med Vallentuna följs sedan upp med en ny match på onsdag. Då ställs Lindlöven mot Enköping, ett lag man stött på många gånger i division 1.

– Vi har haft svårt för Enköping tidigare. Men jag tycker ändå vi har gjort bra matcher mot dem, så det blir absolut en värdemätare, säger ”Jocke” Olsson Fromell.

Till skillnad från söndagens match spelar man på onsdag hemma i Lindehov. Då får ”Jocke” och hans lagkamrater chansen att vässa formen och visa upp sig i hemstaden, något han ser fram emot.

– Det är alltid skönt att komma igång hemma. Förhoppningsvis kommer det mycket publik nu när vi möter ett intressant lag, har en ny serie och en hemmapremiär är alltid roligt.

Publicerad 15 augusti 2014 klockan 15:13

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Camilla Lagerman

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg

Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än 100 personer. Detta innefattar bland annat konserter, sportevenemang och även biobesök. Lindesbergs Bio väljer dock att genomföra vissa visningar med covidbevis och andra med begränsat antal besökare istället, för att bion ska kunna vara tillgänglig för alla.

1 december 2021 klockan 15:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Fritidsbanken tilldelas årets Bris-pris. Foto: Henric Byström.

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom att kostnadsfritt låna ut utrustning. Fritidsbanken skapar därmed förutsättningar för och bidrar till en aktiv och meningsfull fritid för barn, något som varit extra viktigt nu under pandemin.

30 november 2021 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora...

Förlust mot Linköping trots en setseger

Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där ...

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en ...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Femte raka segern för WSK Lindesberg!

Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger, där man ännu står obesegrade i den nya hemmaarenan. En tidigt säkrad seger höll däremot på att glida WSK ur händerna, där säsongscomebackande Filip Livén fick säkra segern med mål i öppen kasse.

26 november 2021 klockan 23:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter åtta förluster och två oavgjorda matcher, låter det positivt från Algot Hane. Foto: Hasse Persson.

Seger direkt med nya tränaren?

Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. Laget kommer från en oavgjord match mot Rimbo, men kommer med positiva rapporter inför söndagens match mot Anderstorp. Är det äntligen dags för seger?
– Jag tror på två riktigt sköna poäng, säger Algot Hane.

26 november 2021 klockan 16:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

”Preben” är ny tränare för LIF Lindesberg!
Carlsson tar över efter Karlsson. Under lördagen stod det klart att Martin Carlsson, mest känd som ”Preben”, kommer att ta över som huvudträ...
21 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fjärde raka segern togs på bortaplan
Trots en seg säsongsinledning med två förluster på bortaplan inom de första tre matcherna, så har WSK Lindesberg gått upp starkt. På lördagen...
20 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En poäng med mersmak!
Trots frånvaron av en huvudtränare i LIF Lindesberg så blev det poäng. Trots en mycket stark inledning blev tappet stort i den andra halvleken, d...
20 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Första LIF-matchen med ny tränarstab

Inför lördagens hemmamöte i arenan står LIF Lindesberg tränarlöst. I början av veckan kom beskedet att Stefan Karlsson inte längre kommer att träna det allsvenska laget, som inför lördagens möte mot Rimbo kommer att ha en bekant trio på bänken som tränarstab.
– Vi kommer att göra allt för att få med oss två poäng, säger Oskar Wallin.

19 november 2021 klockan 18:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stefan Andersson är ordförande i Lindesbergs Skateboardförening, som inom kort står helt utan anläggning. Foto: Camilla Lagerman

Skateboardföreningen mister sin anläggning till sommaren

Hösten 2011 slog Lindesbergs Skateboardförening upp portarna till den nya skatehallen i Dalkarlshyttan. Innan dess hade man lagt ner tiotusentals timmars ideellt arbete på att renovera den drygt 300 kvadratmeter stora lokalen för att hålla den i bra skick. Tio år senare meddelar föreningen att man står utan lokal från och med nästa sommar, då fastigheten ska rivas och ge plats för nybyggnation.

19 november 2021 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindesbergfödda Anna galanominerad i Damallsvenskan!

Under måndagen skulle de bästa prestationerna uppmärksammas inom fotbollens Damallsvenska. Ett av namnen...

LIF Lindesberg bryter med tränare Karlsson

Efter en tuff säsongsinledning i Handbollsallsvenskan med en oavgjord match mot Skånela som bästa resultat, så ...

bildspel Ny förlust trots mexikansk förstärkning

Förstärkningen från Mexiko är på plats. Trots fin hjälp av Mónica Moreno, så blev det ingen seger när Vä...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Storförlust i viktiga bottenmötet

Den Allsvenska handbollssäsongen är inte ens halvvägs igenom, ändå brinner det hårt i LIF Lindesbergs knutar. Lördagens bortamöte mot tabelljumbon Kärra var en riktig måstematch för LIF som är i stort behov av nya tabellpoäng. Dessvärre kom Lindelaget aldrig in i matchen och förlusten blev ett faktum för LIF, som nu är enda laget i serien utan seger.

14 november 2021 klockan 14:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Festlig skolinvigning drog fullt hus

Lindbackaskolan i Lindesberg invigdes under festliga former på lördagen, ett event som lockade otroligt många nyfikna bes...

bildspel Hemmaförlust med fjorton mål

Det började med ett sexmålsunderläge, minskade till fyra och avslutades i slutändan med hela fjorton mål i skillnad. LIF ...

LIF har chans för fyra poäng i veckan!

Med en poäng till tabellen så ser det tidigt mörkt ut för Allsvenskans nästjumbo LIF Lindesberg. I veckan kommer d...

WSK tog säsongens första bortaseger!

Tredje raka matchsegern togs under söndagen! Trots en kvitterad första period så var det ren Linde-dominans som hjä...

Omåttligt populära Trollrallyt återuppstår efter 33 år i dvala

Nu är det dags att plocka fram lådbilskunskaperna, gnugga geniknölarna och börja ...

Isabella vann Ponnytrav-SM!

Det var sista chansen för ett SM-guld, och hon tog den! Tillsammans med det 17-åriga stoet Angel, så kunde Isabella Jansson ...

Arkivbild på Fredrik Karlsson som fick med sig hela 11 (!) mål från Västerås. Foto: Hasse Persson.

Nära tabellpoäng mot VästeråsIrsta

Förra säsongens tabellfemma VästeråsIrsta fick besök av LIF Lindesberg under lördagen. Med fortsatta skador och sjukdomar i LIF, så fick flera intressanta namn som Fatlum Ahmeti och publikfavoriten Mikael Gerlström gästa Västerås. Trots bortaförlust blev det istället Fredrik Karlsson som blev mest uppmärksammad för sina elva mål.

31 oktober 2021 klockan 20:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaförlust trots nya namn i truppen
En ny spelare har anlänt till Linde Volley. Kanadensiska Cate Sykes gjorde sverigedebut när Linde Volley gästade Gislaved, för sin sjätte match f...
31 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK är obesegrade i nya hemmahallen
WSK Lindesberg verkar stortrivas i nya Lindbackahallen. Under torsdagen spelade laget sin tredje hemmamatch, vilket slutade med säsongens tredje ...
29 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Jämna set blev ny förlust
Linde Volleys hittills jämnaste match för säsongen tog vid i Lindesberg Arena under söndagen. Umeåföreningen IKSU gästade Lindesberg där jä...
24 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-22

2021-10-22

2021-10-20

2021-10-20

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-16

2021-10-15

2021-10-13

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-12-02 16:48