Joakim Olsson Fromell och Daniel Eriksson premiärspelar borta mot Vallentuna på söndag. FOTO: Hannes Feldin

Lindlöven laddade för premiärmatchen

På söndag går startskottet för Lindlövens försäsong. Borta mot Vallentuna kliver laget ut för den första av åtta träningsmatcher, något som även blir Daniel Erikssons debut som tränare för laget. Inför den uppgiften är både tränaren själv och Joakim Olsson Fromell laddade.

Måndagen den 4:e augusti höll Lindlövens sitt första ispass för säsongen. Uppemot tjugofem spelare fanns på plats när laget drog igång träningarna efter sommaruppehållet. När man nu hållit igång i snart två veckor börjar hockeyvanan att infinna sig igen.

– Ja det var lite trevande i början, med ont i fötter och sånt där. Men nu börjar det komma igång och jag tycker att det känns kanon. Laget ser bra ut!, konstaterar en glad Joakim Olsson Fromell.

Tränarens första match med laget

Den rutinerade forwarden går in till tionde säsong i a-laget. Detta blir den första med den nye tränare Daniel Eriksson, som så här långt drillat laget stenhårt med försvarsträning. ”Jocke” uppfattar Eriksson som väldigt noggrann och berättar att han fokuserar mycket på detaljer, något han tycker är nyttigt.

På söndag är det äntligen dags att byta träningarna mot match. Lindlöven inleder sitt försäsongsspelande och ”Jocke” ser fram emot att få komma in i tempot, en känsla ledarstaben delar.

– Ja självklart är det så. Träning i all ära men någonstans så vill man spela, både jag och spelarna vill ju komma igång med matchandet, säger Daniel Eriksson.

Den färske Lindlöven-tränaren gör sin matchdebut mot Vallentuna på söndag. Några speciella känslor kring det har han dock inte, utan det är till seriepremiären som spänningen ska komma. Eriksson presenterades av Lindlöven tidigare under sommaren, men det är först under de senaste veckorna som han börjat träna laget. Än så länge avvaktar han med att utse lagkapten.

– Det får komma lite senare. Vi vill se hur spelarna beter sig på match, börja lära känna dem och se hur de är i grupp. Vi kommer att ta ett beslut innan serien drar igång.

Försäsongspremiären för båda lagen

Klockan 16.00 på söndag inleder alltså Lindlöven sin försäsong med bortamatch mot Vallentuna. Träningsmatchen blir den första av totalt åtta för Lindlöven, som kommer att dubbelspela mot fyra lag.

– Jag tycker det är rätt att vi spelar mycket matcher. Vi har många nya spelare och även spelare på try-out och nu hinner vi se dem mycket, menar Daniel Eriksson.

Söndagens möte med Vallentuna innebär försäsongspremiären för båda lagen. Det är något som tränaren tror kommer att påverka matchbilden.

– De är ju ett Stockholms-lag så jag tror det kommer vara mycket fart i matchen. Första matchen gör att det nog kommer vara både misstag och bra tendenser. Vi har jobbat väldigt hårt på försvarsspelet de första två veckorna, så det är där jag vill se resultat.

”Alltid skönt att komma igång hemma”

Mötet med Vallentuna följs sedan upp med en ny match på onsdag. Då ställs Lindlöven mot Enköping, ett lag man stött på många gånger i division 1.

– Vi har haft svårt för Enköping tidigare. Men jag tycker ändå vi har gjort bra matcher mot dem, så det blir absolut en värdemätare, säger ”Jocke” Olsson Fromell.

Till skillnad från söndagens match spelar man på onsdag hemma i Lindehov. Då får ”Jocke” och hans lagkamrater chansen att vässa formen och visa upp sig i hemstaden, något han ser fram emot.

– Det är alltid skönt att komma igång hemma. Förhoppningsvis kommer det mycket publik nu när vi möter ett intressant lag, har en ny serie och en hemmapremiär är alltid roligt.

Publicerad 15 augusti 2014 klockan 15:13

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 18:27