Lindlöven nollade nytt träningsmotstånd

Lindlöven radar upp segrar i sina träningsmatcher. På onsdagskvällen var det dags för laget att imponera på nytt. Hemma i Lindehov besegrade man rivalen IFK Arboga med 4-0, Lindlövens andra nolla på försäsongen.

Lindlöven hade inga större problem att avfärda IFK Arboga hemma på onsdagskvällen. Matchen var dock länge jämn och upptakten av den första perioden bjöd på ett svängigt spel. Kontringarna var många och lagen turades om att ha pucken.

– Det går snabbt därute och man har inte mycket tid. Passningarna sitter inte och uppspelen blir så där. Vi tappar pucken på blå och så vänder det, sen tappar de pucken på blå och spelet vänder igen. Det är en brunkig match och det vet vi om, förklarar Henrik Warman.

I chansväg var Lindlöven vassast, med varsitt fint skottläge för Felix Scharnke och Rasmus Rundgren. Men med drygt sex minuter spelat började Arboga att ta över. Gästerna fick i samma veva ett powerplay, bet sig fast i anfallszonen och skapade rejäl röra runt Adam Browns kasse. Men Lindlöven visade styrka i försvaret och arbetade sig metodiskt tillbaka in i matchen.

Även om man flyttade fram spelet var det i chansväg snålt om heta lägen. Men med 18 minuter på klockan fick Anton Tano fram pucken till en fristående Anders Gunnarsson. Backen avancerade ett par meter och nöp till, för att sedan se pucken leta sig in till 1-0.

Avgjorde med två snabba mål

Väl tillbaka för den andra perioden inledde Lindlöven fint och man belönades med ett powerplay. Där dröjde det bara sekunder innan 2-0 satt i nätmaskorna. Felix Scharnke vann tekningen, Henrik Warman tog skottet och pucken styrdes via en försvarare in i krysset.

– Det är mycket trafik där och jag lägger bara in en myra. Det är skönt att den går in, jag har haft lite måltorka nu i de senaste matcherna, säger Warman själv om målet.

Lindlöven ägde den första halvan av mittperioden, med långa anfall och mycket puckinnehav. Efterhand växte dock Arboga in och matchbilden återgick till att vara svängig och temporik. Chansmässigt var det Lindlöven som skapade klart mest, men även Brown tvingades att agera ett par gånger om.

Än svettigare fick målvakten det i tredje perioden. Efter att Arbogas William Kaijser prickat ribban fick Rasmus Kronstrand bryta in mitt framför Lindlövens mål. Men Brown stängde igen med en kvick benparad och kort därefter punkterades matchen.

Jesper Stråle tog sig ner bakom motståndarmålet, lade upp pucken till Rasmus Lindahl Rosén och forwarden direktsköt 3-0 i nättaket. Fyran följde i anfallet efter. En snabb kontring landade hos en frispelad Emil Rooth, som elegant placerade in 4-0. Det resultatet stod sig matchen ut och innebar Lindlövens andra nolla på försäsongen.

”Vi spelar att stabilt försvarsspel”

Laget står nu på sammanlagt fem vinster på sex träningsmatcher. Totalt har man släppt in nio mål, där hela fem kom i en och samma förlust mot Vimmerby. Att det nu blir en ny hållen nolla mot IFK Arboga har sina förklaringar.

– Vi spelar ett stabilt försvarspel och Adam gör det riktigt bra i målet. Han har några monsterräddningar. När det behövs då kliver han upp, då räddar han upp oss andra. Det är skönt att känna att man har en säkring där bak, berömmer Warman som även är nöjd med de fyra målen.

– Det är skönt att vi får utdelning för att vi lägger puckar på mål och krigar. Vi har snackat om att vi ska skjuta mycket. Det är bara att ösa in puckar, till slut trillar de in.

Seriepremiären i HockeyEttan Västra är nu bara elva dagar bort. Lindlöven har en sista träningsmatch kvar innan dess, hemma mot Forshaga på lördag. Henrik Warman konstaterar att man fortfarande har lite att arbeta med innan premiären.

– Ja, så nu är det bara att ladda om. Ut och köra den sista träningsmatcher och verkligen hitta formen inför seriepremiären.

Matchfakta Lindlöven-IFK Arboga:
Resultat: 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)
Publik: 178
Skott: 30-18
Mål Lindlöven: 1-0 Anders Gunnarsson (Tano), 2-0 Henrik Warman (Scharnke), 3-0 Rasmus Lindahl Rosén (Stråle), 4-0 Emil Rooth (Lalander, Berg)

Publicerad 9 september 2015 klockan 21:13


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 07:38