Lindlöven nollat i rivalmötet, getingbo runt strecket

Derbyt mellan Lindlöven och IFK Arboga blev precis så hett som förväntat. I en utvisningspräglad match tog Arboga hem de tre poängen, via slutsiffrorna 0-3 (0-0, 0-2, 0-1). Resultatet innebär att Lindlöven nu endast är två poäng före playoffstrecket.

Det laddade derbyt mellan Lindlöven och IFK Arboga hann knappt starta innan Felix Scharnke gått i däck, sänkt av William Kaijser. Samtidigt som Arbogabacken fick lämna isen med ett matchstraff fick Löven chansen i ett fem minuter långt powerplay. Det gav laget möjligheten att snabbt växa in i matchen, men målen uteblev. Allra närmast var Albin Gunnarsson, som snyggt väggspelade med Johan Persson fram till ett avslut.

Lindlövens numerära överläge avslutades dock med en jättechans för gästerna. Freddie Jonsson bjöds på fritt fram med Mattias Pettersson, som stängde igen på avslutet. Utvisningarna fortsatte sedan att prägla matchbilden och innan den första perioden var över hade lagen endast spelat fem minuter med full styrka.

Allra mest tid i numerärt överläge spenderade Arboga. Gästerna kom även till flera målchanser, men en stabil Pettersson stod pall för trycket. Målvakten stoppade bland annat ett öppet skottläge från Roman Semjonovs och perioden slutade mållös.

Starten på andra blev sedan tung för Lindlöven. Redan efter 1.29 tog Arboga ledningen, när Niklas Rigelius högg till direkt efter tekning. Den ledningen utökade Semjonovs fyra minuter därpå till 0-2, med ett rappt avslut som passerade Pettersson.

”Hade chansen att rycka i tabellen”

– Det är lite slarv i andra, med två mål där. Vi kommer inte alls upp i vad vi hade hoppats på, säger Niclas Eklöw om de två snabba Arbogamålen.

Spelmässigt var mittenakten intensiv, med ett högt tempo och gott om derbykaraktär. Tacklingarna var många och efter avblåsningarna pyrde ständigt irritationen. Med tre numerära överlägen hade Löven ett visst övertag och Anton Tano var en ramträff från att reducera. Även Rasmus Rundgren kom till ett par giftiga avslut, men Arboga höll sin tvåmålsledning till tredje.

Där fick Lindlöven nytt bra tryck i sitt powerplay. Patrik Näslund och Jesper Stråle skapade båda oro runt Alfons Fallqvists målbur, men allra bäst läge hade Niclas Eklöw. Arboga å sin sida agerade mer tillbakadraget och inriktade sig på sina snabba spelvändningar.

Trots att gästerna bevakade sin ledning kom Löven till gott om lägen, med hela 19 skott i slutperioden. Men Fallqvist höll tätt och två sekunder från slutet fastställde Arboga slutresultatet 0-3 i öppen målbur. Förlusten var Lindlövens andra i vårserien och laget är nu bara två poäng före playoffstrecket.

– Det är riktigt surt. Vi hade chansen att rycka lite i tabellen, men släppte upp dem istället, suckar Niclas Eklöw efter matchen.

Nytt toppmöte på söndag

Då Skövde och Forshaga vann sina matcher innebär resultatet att fyra lag nu slåss inom två poängs marginal i tabelltoppen. Besvikelsen är därför mycket stor efter derbyförlusten mot Arboga. Lindlöven sköt mycket och hade hela 15 minuters spel i numerärt överläge, men utan att göra något mål.

– Vi har lite skott utifrån, men vi får inga farliga chanser. Vi har gjort mycket mål i powerplay tidigare, men sen har man väl sådana här matcher också, förklarar Niclas som utsågs till bäste Lövenspelare för sitt hårda slit.

– När man ligger under är det bara att gå in och köra stenhårt, sen brukar lägena komma. Men det gjorde inte det idag, konstaterar han.

Seriespelet går dock snabbt vidare och på söndag väntar ett nytt toppmöte, då borta mot Skövde. Niclas är redan nu inställd på revansch och vill ladda om.

– Det är också ett lag i toppen. Det är bara att spöa dem så är vi med däruppe fortfarande.

Matchfakta Lindlöven-IFK Arboga:
Resultat: 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)
Publik: 338
Skott: 40-31

Övriga resultat från HockeyEttan Västra vår:
Surahammar-Skövde 1-4
Forshaga-Grästorp 3-1
Köping-Enköping 2-5

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 13 januari 2016 klockan 21:18


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi var omöjlig för dagen med sju inspelade mål Foto: Hasse Persson

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kväll i Lindesberg när Allsvenskans sjunde omgång skulle spelas i Lindesberg Arena, de 50 åskådarna i publiken fick desto roligare och fick njuta av en ren hemmadominans.

24 oktober 2020 klockan 19:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Derbyseger för WSK

Efter att spräckt nollan med en färsk hemmaseger mot Kungsör så var det ett bortaderby mot Örebro som väntade för WSK-truppen, efter att spelat upp sig till en säker ledning under den andra perioden så kunde WSK gå undan med målen och utökade till en väldigt enkel derbyseger.

24 oktober 2020 klockan 18:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hemmaseger i Lindehov

Med ett segerlöst facit för säsongen gästade Surahammar Lindehov under onsdagskvällen, trots ett tidigt underläge för Lindlöven s...

Förlust efter utdragen straffläggning

Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och s...

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots ...

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Förlust efter en ljus inledning

Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kärra HF, efter en positiv inledning så kunde Kärra styra den andra halvleken och därefter skaffa ett stort försprång som avgjorde matchen.

16 oktober 2020 klockan 23:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ett av Lindlövens målförsök där Anton Toolanen drog iväg ett skott i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, tabellettan HC Dalen stod som motståndare och visade direkt kvalitet i sitt spel där smålänningarna kunde sno åt sig tre nya poäng.

15 oktober 2020 klockan 22:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny succé för parahandbollen
Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens parahandbollslag hade å...
14 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En jämn drabbning i arenan
Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens ...
12 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tre nya poäng för Lindlöven
Efter en tung förlust på hemmaplan mot Kumla i fredags så väntade vad som på förhand skulle bli tyngre uppgifter, en bortamatch mot det välkä...
12 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust mot svårslaget Sala

Ännu utan förlust men samtidigt utan vinst var WSKs inledande facit när uppladdade Sala Silverstaden stod som nästa motståndarlag, efter en jämn inledning kunde motståndarlaget utöka sin ledning inom den sista perioden där WSK fick svårt att spela ikapp.

12 oktober 2020 klockan 00:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Nära poäng för Linde Volley

Det var två jämna lag som drabbade samman i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen, Värnamo gästade arenan och trots en inledande setpoäng för Linde Volleys del så lyckades motståndarlaget vända matchen till sin fördel.

10 oktober 2020 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Bildspel från Lindehovs hockeyfredag

BILDSPEL Kumla stod för säsongens andra motstånd i Lindehov, trots fina inspel och lägen för hemmalaget slutade ...

Bortaseger för Lindlöven

Målen blev många under säsongens första bortamatch mot Malung under onsdagen men trots ett inledande underläge så kunde Lindlö...

bildspel Straffläggning avgjorde säsongspremiären

Det var heta känslor på Lindehov när Lindlöven inledde sin nya säsong inom AllEttan under söndagen. Målmä...

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Tjejkväll ska få fler flickor att idrotta

Som ett steg för att få fler unga tjejer att idrotta väljer nu LIF Lindesberg att göra en satsning som är riktad till kommunens flickor i åldern 8-12 år. På fredag bjuder man nämligen in till en exklusiv tjejkväll i arenan, där det vankas lek, idolmys och bowling.

5 oktober 2020 klockan 13:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Välförtjänt seger för LIF Lindesberg

Rimbo fick det svårt att utmana om segern under fredagskvällen när ett revanschsuget LIF Lindesberg klev in på ...

Seger efter förlängning

Det var en målrik första period för WSK som spelade sin första Division 2-match för säsongen, det inledande bortalaget IBK Kö...

bildspel Lyft för IFK Lindesberg under pandemin

Coronapandemin ställde in ett stort antal matcher och halverade tävlingssäsongen för IFK Lindesbergs herrlag. Men ...

Oavgjort efter en jämn kamp

LIF Lindesberg bjöd upp till jämn kamp mot det elitseriesatsande Amo HK. Trots en del slarv i anfallet under matchens gång visade...

Linde Volley inleder Elitserien i arenan

Ifjol blev det en 6:e plats i Elitseriens tabell men med tio nya namn och ett helt nytt lag i laguppställningen så st...

Säsongens första hemmamatch väntar

Med två tunga förluster bakom sig så gör LIF Lindesberg sin första hemmamatch för säsongen, på grund av situationen...

Arkivbild på Jesper Nilsson, LIFs stora målgörare under söndagens match mot Västerås Foto: Hasse Persson

Storförlust i Västerås

VästeråsIrsta är tillbaka i Allsvenskan efter att spelat upp sig från Division 1 och blev LIF Lindesbergs andra motståndare för säsongen. Jesper Nilsson agerade stor målgörare för LIF och spelade in hela 11 mål men trots den imponerade målsumman så räckte det inte hela vägen för seger.

20 september 2020 klockan 19:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tuff inledning för LIF
Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål mot seriens ...
12 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dags för en Allsvensk säsongsinledning
Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin första match i serien, något som ...
10 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Antalet covidfall i Lindlöven ökar – nio smittade
Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindlövens A-lagstrupp växer, och för närvarande har nio spelare och ledare testat positivt. Utöver dessa ...
7 september 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-09-06

2020-09-04

2020-08-26

2020-08-24

2020-08-21

2020-08-16

2020-08-12

2020-08-10

2020-08-03

2020-07-23

2020-07-14

2020-07-08

2020-07-07

2020-07-02

2020-10-25 14:42