Max Lalander och hans Lindlöven föll trots en stabil insats mot serieledande Västerviks IK. FOTO: Hannes Feldin

Lindlöven pressade serieledaren – fälldes av hemvändaren

Lindlöven stod länge och väl upp emot gästande Västerviks IK. Men i den tredje perioden vägde serieledaren för tungt, mycket tack vare en viss hemvändare. Med tre poäng såg Joacim Hedblad till att fälla moderklubben Lindlöven och bidrog till slutresultatet 2-4.

Lindlöven tog på onsdagen emot Västerviks IK i Lindehov. Inledningen bjöd på ett par kvicka framstötar från hemmalaget, där Henrik Hjerpe fick chansen att bli varm i kläderna med någon räddning. Men annars var det gästerna som tidigt visade vilket av lagen som var serieledare.

Med mindre än tre minuter på klockan drog Västerviks Fredrik Lindström till från blålinjen med ett lågt skott som styrdes i mål genom trafiken. Kort därefter var det även mycket nära 0-2. Men i en rörig situation kring Lindlöven-målet kastade sig Joakim Olsson Fromell fram och bröt skottläget. När sedan Mattias Morén stod för en klassisk indianare fick Henrik Hjerpe agera med en fin räddning. Själva hade Lindlöven väldigt svårt att komma till några klara lägen.

– De är ett puckskickligt lag och det var lite grejen att vi skulle backa hem. Vi skulle ställa upp lite som en mur och vända på spelet. Det funkade bra i den andra perioden, då fick vi stopp på dem och där är vi riktigt bra, förklarar Johan i efterhand om lagets matchplan.

Offensiven blev även klart bättre i mittperioden, där laget fick ett tidigt powerplay. Efter att Fabian Ilestedt, Daniel Olsson Fromell och Anders Gunnarsson i tur och ordning haft varsin chans hamnade pucken hos Patrik Nyman. Med bara sekunder kvar vek Nyman in, tog skott och fick se pucken gå in till 1-1.

Hemvändaren avgjorde med tre poäng

Kvitteringen var rättvis men kunde ha blivit kortvarig. För efter press från Västervik studsade pucken fram till hemvändaren Joacim Hedblad som stod med ett öppet mål. Men med en superräddning stängde Hjerpe igen och höll ställningen intakt. Resterande period tillhörde ett energiskt Lindlöven, som även var nära att ta ledningen då Nyman gavs ett nytt läge.

Men några fler mål kom aldrig och lagen klev därmed in till slutakten med ett mål vardera. Där dröjde det dock bara tre minuter innan Västervik prickat in 1-3 i spel fem mot fyra. Och knappt hade Lindlöven hämtat sig från innan Joacim Hedblad utökat ledningen, vilket var Linde-sonens tredje poäng i matchen.

– Det flöt på bra, jag hade några lägen till dessutom. Jag väntade mig ett styrskott men när väl skottet kom så hann jag inte ens reagera. Det bara satt på bladet, skrattar Joacim när han berättar om 1-3-målet.

Trots den tuffa starten fortsatte Lindlöven att gnugga på och finna en väg in i matchen. Men istället för någon reducering kom istället 1-4, efter att Hjerpe blivit överspelad från nära håll. Målvakten gjorde dock en fin match och höll siffrorna nere, bland annat genom en fin sidledsförflyttning på Sebastian Bengtssons skott.

Även den andre hemvändaren Thom Nordin försökte sätta spiken i kistan, men stoppades av ribban. Då passade Anders Gunnarsson på att slå till och reducera gästernas ledning till 2-4 i slutminuten.

”Västervik är ett fruktansvärt bra lag”

Men det målet blev även det sista som hände och slutresultatet skrevs till 2-4.

– Vi förlorar matchen när vi drar på oss tre utvisningar på åtta minuter i sista perioden. Deras powerplay är helt klart bäst i serien och då håller det inte att sätta sig i den sitsen. Sen kanske utvisningarna är nödvändiga på ett sätt, men vi sätter oss i situationer som är onödiga, säger Johan.

Även om besvikelsen är stor hos lagets assisterande lagkapten blickar han redan fram emot söndagens fight med Surahammar. Dessutom passar han på att berömma serieledarna.

– Vi tar framförallt med oss den andra perioden. Sen hade det varit gött att få med sig någon poäng här mot ett bra lag. För Västervik är ett fruktansvärt bra lag, det råder det ingen tvekan om.

Hos gästerna kunde man i och med segern behålla sitt försprång i tabelltoppen. Joacim Hedblad säger att segern var ännu ett viktigt steg på vägen mot Allettan, inte minst då det var en tuff match. Och vad han tycker om sitt forna Lindlöven?

– Det var svårt att göra mål på dem, vi kom inte riktigt till lika mycket lägen som vi normalt gör. Jag hoppas verkligen att det vänder för dem. De förtjänar bättre och har bättre spelare än vad deras tabellplacering säger.

Matchfakta Lindlöven-Västerviks IK:
Resultat: 2-4 (0-1, 1-0, 1-3)
Skott: 13-31
Publik: 375
Mål Lindlöven: 1-1 Patrik Nyman (Persson), 2-4 Anders Gunnarsson (Nyman, Z Ilestedt)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Mariestad-Borlänge 4-3 str
Grästorp-Tranås 2-4
Surahammar-Skövde IK 0-2
Vimmerby HC-Kumla 5-0
Forshaga-IFK Arboga 5-2

Tabellen från Swehockey:

Publicerad 15 oktober 2014 klockan 21:03

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-14 05:57