Henrik Warman låg bakom den kvittering som gav Lindlöven en poäng i derbyt. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Lindlöven räddade poäng sent, men straffades av Kovalonok

Trots stor skottdominans tog Lindlövens segersvit slut mot Kumla. I hemmaderbyt lyckades Patrik Näslund pressa fram förlängning med en sen kvittering. Men i straffläggningen var det den tidigare Lövenspelaren Alexander Kovalonok som fick det sista ordet, när han avgjorde till 1-2 för Kumla.

Efter fem raka vinster kom Lindlöven fulla av självförtroende till onsdagens stekheta derby mot Kumla. Spelmässigt visade Löven direkt att man hade hemmaplan, genom att koppla kommandot och trycka på framåt. Man skapade även gott om chanser i den första perioden, men 0-0 stod sig.

Även under mittenaktens inledande halva var det Lindlöven som kontrollerade spelet. Efterhand började man dock att dra på sig utvisningar, något som skulle straffa sig. I just spel fem mot fyra slog Kumlas skyttekung Viktor Lennartsson till och gästerna tog ledningen med 12.12 spelat.

Men Lennartsson skulle även spela en annan roll i derbyt. Fyra minuter in i den tredje perioden tacklade han en ospelbar Rasmus Rosén-Lindahl hårt. Lövencentern leddes omtöcknad av isen och återvände aldrig till matchen, något inte heller Lennartsson gjorde efter att ha fått ett matchstraff.

– Det är en tackling som kommer och domaren bedömer den som sen. Jag ser inte riktigt hur tacklingen tar. Vi får verkligen hoppas att det inte är något allvarligt, han (Rasmus) är på sjukhuset just nu, berättar Lindlövens lagkapten Patrik Näslund.

Kvitterade med en minut kvar

Jakten på kvittering gick dock vidare för hemmalaget. Man hade i och med matchstraffet på Lennartsson chansen i ett fem minuter långt powerplay, men utan att få utdelning. Pressen höll i sig och med knappa minuten kvar att spela kom till slut det förlösande målet. Efter att man fått hårt tryck i sitt sex mot femspel sköt Henrik Warman ett skott som Näslund styrde in till 1-1.

Matchen gick därmed vidare till förlängning, där det fortsatt var Löven som skapade de bästa chanserna till ett avgörande. Men istället slutade kvällen i förlust. Detta sedan att Alexander Kovalonok, med ett förflutet i just Lindlöven, skjutit segern till Kumla sju omgångar in in straffläggningen.

– Straffar är ett lotteri. Det kan gå lite hur som helst och alla som lägger en ska inte känna någon press. Det är bara att köra, resonerar Näslund.

Nytt toppmöte på söndag

Förlusten med siffrorna 1-2 var Lindlövens första nederlag sedan serien vände. Kapten Näslund ser tillbaka på en match där man gjorde mycket rätt, men där laget inte fick utdelning för sina många chanser. Löven vann skotten med klara 43-19, något som gör förlusten extra tung att hantera.

– Ja, på så sätt känns det lite surt. Jag tycker väl att vi är det bättre laget över 60 minuter egentligen, menar Näslund.

Sett till tabellen tappade nu Lindlöven fjärdeplatsen till Borlänge, som på annat håll vann sin streckmatch mot IFK Arboga. Striden om Allettanspel är fortsatt vidöppen och på söndag ställs Löven mot just Borlänge. Till den viktiga fighten tar Näslund med sig en stor revanschlusta.

– När man får in en sen kvittering som ikväll känns det på något sätt som att man vinner en poäng. Men samtidigt ville vi väldigt gärna ha extrapoängen och det är jävligt surt att inte få den med sig. Men vi kommer att komma med bra energi på söndag, då ska vi försöka att ta en seger.

Matchfakta Lindlöven-Kumla:
Resultat: 1-2 str (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)
Publik: 510
Skott: 43-19
Mål Lindlöven: 1-1 Patrik Näslund (Warman, Berg)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Köping-Tranås 2-5
Skövde-Forshaga 2-1 str
IFK Arboga-Borlänge 0-4

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 18 november 2015 klockan 21:29


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-15 17:08