Henrik Warman låg bakom den kvittering som gav Lindlöven en poäng i derbyt. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Lindlöven räddade poäng sent, men straffades av Kovalonok

Trots stor skottdominans tog Lindlövens segersvit slut mot Kumla. I hemmaderbyt lyckades Patrik Näslund pressa fram förlängning med en sen kvittering. Men i straffläggningen var det den tidigare Lövenspelaren Alexander Kovalonok som fick det sista ordet, när han avgjorde till 1-2 för Kumla.

Efter fem raka vinster kom Lindlöven fulla av självförtroende till onsdagens stekheta derby mot Kumla. Spelmässigt visade Löven direkt att man hade hemmaplan, genom att koppla kommandot och trycka på framåt. Man skapade även gott om chanser i den första perioden, men 0-0 stod sig.

Även under mittenaktens inledande halva var det Lindlöven som kontrollerade spelet. Efterhand började man dock att dra på sig utvisningar, något som skulle straffa sig. I just spel fem mot fyra slog Kumlas skyttekung Viktor Lennartsson till och gästerna tog ledningen med 12.12 spelat.

Men Lennartsson skulle även spela en annan roll i derbyt. Fyra minuter in i den tredje perioden tacklade han en ospelbar Rasmus Rosén-Lindahl hårt. Lövencentern leddes omtöcknad av isen och återvände aldrig till matchen, något inte heller Lennartsson gjorde efter att ha fått ett matchstraff.

– Det är en tackling som kommer och domaren bedömer den som sen. Jag ser inte riktigt hur tacklingen tar. Vi får verkligen hoppas att det inte är något allvarligt, han (Rasmus) är på sjukhuset just nu, berättar Lindlövens lagkapten Patrik Näslund.

Kvitterade med en minut kvar

Jakten på kvittering gick dock vidare för hemmalaget. Man hade i och med matchstraffet på Lennartsson chansen i ett fem minuter långt powerplay, men utan att få utdelning. Pressen höll i sig och med knappa minuten kvar att spela kom till slut det förlösande målet. Efter att man fått hårt tryck i sitt sex mot femspel sköt Henrik Warman ett skott som Näslund styrde in till 1-1.

Matchen gick därmed vidare till förlängning, där det fortsatt var Löven som skapade de bästa chanserna till ett avgörande. Men istället slutade kvällen i förlust. Detta sedan att Alexander Kovalonok, med ett förflutet i just Lindlöven, skjutit segern till Kumla sju omgångar in in straffläggningen.

– Straffar är ett lotteri. Det kan gå lite hur som helst och alla som lägger en ska inte känna någon press. Det är bara att köra, resonerar Näslund.

Nytt toppmöte på söndag

Förlusten med siffrorna 1-2 var Lindlövens första nederlag sedan serien vände. Kapten Näslund ser tillbaka på en match där man gjorde mycket rätt, men där laget inte fick utdelning för sina många chanser. Löven vann skotten med klara 43-19, något som gör förlusten extra tung att hantera.

– Ja, på så sätt känns det lite surt. Jag tycker väl att vi är det bättre laget över 60 minuter egentligen, menar Näslund.

Sett till tabellen tappade nu Lindlöven fjärdeplatsen till Borlänge, som på annat håll vann sin streckmatch mot IFK Arboga. Striden om Allettanspel är fortsatt vidöppen och på söndag ställs Löven mot just Borlänge. Till den viktiga fighten tar Näslund med sig en stor revanschlusta.

– När man får in en sen kvittering som ikväll känns det på något sätt som att man vinner en poäng. Men samtidigt ville vi väldigt gärna ha extrapoängen och det är jävligt surt att inte få den med sig. Men vi kommer att komma med bra energi på söndag, då ska vi försöka att ta en seger.

Matchfakta Lindlöven-Kumla:
Resultat: 1-2 str (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)
Publik: 510
Skott: 43-19
Mål Lindlöven: 1-1 Patrik Näslund (Warman, Berg)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Köping-Tranås 2-5
Skövde-Forshaga 2-1 str
IFK Arboga-Borlänge 0-4

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 18 november 2015 klockan 21:29


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna t...

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!
Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangö...
6 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Annons

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld
Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en st...
3 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-08-06 06:37