Lindlöven segrade i svängigt derby

Två mål på lika många minuter gav Lindlöven en riktig kalldusch i hemmaderbyt mot IFK Arboga. Men laget reste sig, kopplade greppet om matchen och vände underläget till ledning. Via två mål av Max Lalander och två av Alexander Kovalonok slutade derbyt 6-4 och Lindlöven säkrade vårseriens första seger.

Det laddade derby mellan Lindlöven och IFK Arboga var hockeyunderhållning av allra bästa klass. Redan efter 54 sekunder öppnade gästerna målskyttet, då Dayn Belfour fick se sin retur slås i mål. Och bara halvminuten senare fyllde Arboga på till 0-2 efter att på nytt ha fått fritt spelrum i Lindlöven-zonen.

– Jag vet inte vad som händer riktigt, vi faller in i någonting. Vi är inte riktigt på tårna, får inte ut pucken ur zon och då börjar det snurras och de får in två kassar. Det är snöpligt men vi får lära av de misstagen, menar Alexander Kovalonok.

Chockstarten till trots var det hemmalaget som sedan tog tag i matchbilden. Med ett högt tempo, intensivt spel och långa anfall satte man press på Arboga och till slut fick man utdelning. Sju minuter in i matchen fick Max Lalander pucken framför mål, vände upp och skickade in 1-2 och just Kovalonok kvitterade kort därefter på samma sätt.

Stängde igen ytorna till mittperioden

Lindlöven fortsatte därefter att pressa på och Lalander hade ett skott som styrdes undan av målvakten. Mitt i pressen ställde dock Arboga snabbt om och vips var ställningen 2-3. Niklas Nooni utjämnade till 3-3 ett par minuter senare, men gästerna replikerade än en gång blixtsnabbt. När den Hawaii-liknande perioden till slut var över gick lagen till vila med ställningen 3-4, en målfest som Kovalonok har sin förklaring till.

– Det beror nog på att vi tappar pucken lite på fel ställen. De är kontringsfarliga och har samma tänk som oss att bara köra framåt, då blir det lätt svängigt åt båda hållen. Till andra och tredje försökte vi tighta ihop det och hålla oss till grunderna.

För i mittenakten var det återigen Lindlöven som tog initiativet och man fick även ett tidigt powerplay. Där tog Joakim Olsson Fromell fart från hörnet, trampade in i banan och skickade in 4-4. Ett mål som var forwardens allra första för säsongen.

Kort därefter fick Lindlöven ett nytt fem mot fyra-läge, som omgående förvandlades till fem mot tre. I den spelformen dröjde det bara sekunder innan Max Lalander bombade in ledningsmålet. Vändningen var högst rättvis sett till matchbilden, där Lindlöven anföll mer eller mindre konstant.

Under periodens andra halva flyttade dock Arboga upp spelet en aning. Men det var fortsatt Lindlöven som skapade de hetaste lägena, framförallt via ett friläge för Kovalonok. I slutskedet räddade sedan ”Jocke” Olsson Fromell en kvittering och gjorde att 5-4 stod sig perioden ut.

”Måste fortsätta att ta segrar”

Till den avslutande akten kom sedan Arboga ut som ett jagande lag, något som märktes. Gästerna försökte att attackera både oftare och hårdare. Men Belfour med försvar stod emot utan några större problem och det var snarare Lindlöven som fortsatte att rada upp chanser.

Efter att lagen haft varsin ramträff kom sedan det definitiva avgörandet med 14.09 på klockan. Mitt i Arbogas powerplay gick gästernas backs klubba sönder, varpå Zebastian Ilestedt satte fart på kontringen och hittade Kovalonok som i sin tur fintade in 6-4. Slutskedet blev sedan en behärskad historia och Lindlöven säkrade vårseriens första seger, mycket tack vare lagets fina powerplay.

– Vi gör tre mål där och det är riktigt bra. Skönt att få upp procenten också, man tycker alltid det är kul att få göra mål i pp, säger Kovalonok.

Nästa match för hans Lindlöven är på söndag, då man tar emot Surahammar hemma i Lindehov. Derbysegern över IFK Arboga gör att Lindlöven direkt slår sig in i toppklungan. Efter den tunga premiärförlusten mot Kumla var de tre poängen nödvändiga, något som Kovalonok håller med om.

– Självklart är det riktigt viktigt. Vi hade sagt att vi nästan inte fick torska den här för att hänga med på tåget. Det är klart att man måste haka på, fortsätta att ta segrar och sikta på att komma topp två.

Matchfakta Lindlöven-IFK Arboga:
Resultat: 6-4 (3-4, 2-0, 1-0)
Publik: 423
Skott: 36-24
Mål Lindlöven: 1-2 Max Lalander (Resin), 2-2 Alexander Kovalonok (Frey, Persson), 3-3 Niklas Nooni (Styf, J Olsson Fromell), 4-4 Joakim Olsson Fromell (D Olsson Fromell, Nooni), 5-4 Max Lalander (Styf), 6-4 Alexander Kovalonok (Z Ilestedt)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra vår:
Mariestad-Grästorp 1-3
Borlänge-Kumla 5-1
Surahammar-Forshaga 3-2 str

Tabellen från SweHockey:

Publicerad 29 december 2014 klockan 21:12

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-17 11:59