Lindlöven segrade i svängigt derby

Två mål på lika många minuter gav Lindlöven en riktig kalldusch i hemmaderbyt mot IFK Arboga. Men laget reste sig, kopplade greppet om matchen och vände underläget till ledning. Via två mål av Max Lalander och två av Alexander Kovalonok slutade derbyt 6-4 och Lindlöven säkrade vårseriens första seger.

Det laddade derby mellan Lindlöven och IFK Arboga var hockeyunderhållning av allra bästa klass. Redan efter 54 sekunder öppnade gästerna målskyttet, då Dayn Belfour fick se sin retur slås i mål. Och bara halvminuten senare fyllde Arboga på till 0-2 efter att på nytt ha fått fritt spelrum i Lindlöven-zonen.

– Jag vet inte vad som händer riktigt, vi faller in i någonting. Vi är inte riktigt på tårna, får inte ut pucken ur zon och då börjar det snurras och de får in två kassar. Det är snöpligt men vi får lära av de misstagen, menar Alexander Kovalonok.

Chockstarten till trots var det hemmalaget som sedan tog tag i matchbilden. Med ett högt tempo, intensivt spel och långa anfall satte man press på Arboga och till slut fick man utdelning. Sju minuter in i matchen fick Max Lalander pucken framför mål, vände upp och skickade in 1-2 och just Kovalonok kvitterade kort därefter på samma sätt.

Stängde igen ytorna till mittperioden

Lindlöven fortsatte därefter att pressa på och Lalander hade ett skott som styrdes undan av målvakten. Mitt i pressen ställde dock Arboga snabbt om och vips var ställningen 2-3. Niklas Nooni utjämnade till 3-3 ett par minuter senare, men gästerna replikerade än en gång blixtsnabbt. När den Hawaii-liknande perioden till slut var över gick lagen till vila med ställningen 3-4, en målfest som Kovalonok har sin förklaring till.

– Det beror nog på att vi tappar pucken lite på fel ställen. De är kontringsfarliga och har samma tänk som oss att bara köra framåt, då blir det lätt svängigt åt båda hållen. Till andra och tredje försökte vi tighta ihop det och hålla oss till grunderna.

För i mittenakten var det återigen Lindlöven som tog initiativet och man fick även ett tidigt powerplay. Där tog Joakim Olsson Fromell fart från hörnet, trampade in i banan och skickade in 4-4. Ett mål som var forwardens allra första för säsongen.

Kort därefter fick Lindlöven ett nytt fem mot fyra-läge, som omgående förvandlades till fem mot tre. I den spelformen dröjde det bara sekunder innan Max Lalander bombade in ledningsmålet. Vändningen var högst rättvis sett till matchbilden, där Lindlöven anföll mer eller mindre konstant.

Under periodens andra halva flyttade dock Arboga upp spelet en aning. Men det var fortsatt Lindlöven som skapade de hetaste lägena, framförallt via ett friläge för Kovalonok. I slutskedet räddade sedan ”Jocke” Olsson Fromell en kvittering och gjorde att 5-4 stod sig perioden ut.

”Måste fortsätta att ta segrar”

Till den avslutande akten kom sedan Arboga ut som ett jagande lag, något som märktes. Gästerna försökte att attackera både oftare och hårdare. Men Belfour med försvar stod emot utan några större problem och det var snarare Lindlöven som fortsatte att rada upp chanser.

Efter att lagen haft varsin ramträff kom sedan det definitiva avgörandet med 14.09 på klockan. Mitt i Arbogas powerplay gick gästernas backs klubba sönder, varpå Zebastian Ilestedt satte fart på kontringen och hittade Kovalonok som i sin tur fintade in 6-4. Slutskedet blev sedan en behärskad historia och Lindlöven säkrade vårseriens första seger, mycket tack vare lagets fina powerplay.

– Vi gör tre mål där och det är riktigt bra. Skönt att få upp procenten också, man tycker alltid det är kul att få göra mål i pp, säger Kovalonok.

Nästa match för hans Lindlöven är på söndag, då man tar emot Surahammar hemma i Lindehov. Derbysegern över IFK Arboga gör att Lindlöven direkt slår sig in i toppklungan. Efter den tunga premiärförlusten mot Kumla var de tre poängen nödvändiga, något som Kovalonok håller med om.

– Självklart är det riktigt viktigt. Vi hade sagt att vi nästan inte fick torska den här för att hänga med på tåget. Det är klart att man måste haka på, fortsätta att ta segrar och sikta på att komma topp två.

Matchfakta Lindlöven-IFK Arboga:
Resultat: 6-4 (3-4, 2-0, 1-0)
Publik: 423
Skott: 36-24
Mål Lindlöven: 1-2 Max Lalander (Resin), 2-2 Alexander Kovalonok (Frey, Persson), 3-3 Niklas Nooni (Styf, J Olsson Fromell), 4-4 Joakim Olsson Fromell (D Olsson Fromell, Nooni), 5-4 Max Lalander (Styf), 6-4 Alexander Kovalonok (Z Ilestedt)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra vår:
Mariestad-Grästorp 1-3
Borlänge-Kumla 5-1
Surahammar-Forshaga 3-2 str

Tabellen från SweHockey:

Publicerad 29 december 2014 klockan 21:12

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Jubel från bänken Foto: Hasse Persson

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, LIF Lindesbergs uppskruvade spel. Hela 23 mål spelades in i den andra halvleken, där ett lättat LIF kunde räkna in två nya poäng.
– Det här var en riktig ”måstematch” som vi bara skulle vinna, säjer Asso Eliassi.

21 februari 2021 klockan 18:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm
Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans ...
20 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley
Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där Surahammar utnyttjade varje sekund i de orangefärgade boxplayspel som gavs. Något som blev Lindlövens stora förlust, där poängtavlan visade 4-0 efter sextio minuter.

14 februari 2021 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget höll ett stort grepp i matchen, men med hjälp av Robert Mjönander och åttamålsskytten Algot Hane. Kunde LIF, trots förlust, minska målgapet från ett sjumålsunderläge till en tremålsförlust, på tjugo minuter.

13 februari 2021 klockan 19:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar...

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett laddat Linde Volley som bjöd på ett lugnare spel än på länge. Martina Konecna var tillbaka från sjukdom och visade direkt, en stort längtan av spel i Elitserien som ledde till tre raka setsegrar.

6 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna fr...

Foto: Timmy Lundegård

Två poäng efter straffläggning

Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades matchen in i ett övertidsspel som därefter avgjordes i straffar. Sex skott behövde där Alexander Sunnefors spelade in två viktiga poäng till Lindlöven.

24 januari 2021 klockan 19:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Förlust i viktig hemmamatch
Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl använda time-outer f...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tråkig fredagskväll i Köping
Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det...
22 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen
Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan ...
20 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-01-04

2021-03-02 18:32