Lindlöven segrade över jumbon

Lindlöven tog på söndagen en stabil seger hemma i Lindehov. Tabelljumbon Skedvi/Säter gjordes ned med sifforna 5-2, som dock kunde varit betydligt större. Lindlöven dominerade spelet matchen igenom, men hade problem med att sänka det svårspelade motståndet.

Söndagens möte med superjumbon Skedvi/Säter började illa för Lindlöven. Till följd av en märklig utvisning på Jesper Ekengren kunde bortalaget ta ledningen i powerplay. Ett spelmässigt överlägset Lindlöven kom dock snabbt tillbaka, när Niklas Nooni bröt sig igenom till ett friläge. Så småningom pressade man även in 2-1-pucken, det via Joakim Olsson-Fromell i powerplay. Men Skedvi kvitterade tätt därpå, vilket stod sig perioden ut.

Det var en synbar klasskillnad mellan lagen, där Lindlöven mer eller mindre konstant pressade tillbaka Skedvi. Motståndet blev även uttröttat allteftersom, vilket gjorde att Lindlöven tog kontrollen alltmer. Genom ett fint samspel mellan Joakim Olsson-Fromell och lagkapten Nooni fick man slutligen in 3-2, en ledning man aldrig släppte.

Mot slutet fick man dock slita för sin ledning, när Skedvi//Säter fick chansen i fem mot tre. Men med hjälp av uppoffrande spel och en stabil Alexander Sahlin Lindlöven höll ut och kunde istället avgöra i powerplay. Joakim Olsson-Fromell fastställde med sitt andra mål för matchen slutresultatet till 5-2.

 

– Det är en svår match. Om man tittar i tabellen så är det jumbon och alla förväntar sig att det ska bli lätt, men jag har varit med så länge så jag vet att det funkar inte så. Sen fick de ju ta ledningen också, men vi malde ju sönder dem, menar den vinnande tränaren Staffan Tholson som utvecklar sitt resonemang kring matchen.

– Det var svårt att spela mot dem. Så länge de är med så är det sarg ut, de håller i och drar ned på tempot. Ljusningen är att vi ser till att vi vinner tycker jag.

Tholson lyfter även fram lagets box- och powerplayspel, som för dagen var väldigt starkt. Framförallt var spelet i numerärt överläge sällsynt effektivt, där hela fyra av de fem målen kom.

Med anledning av lagets fortsatta skadebekymmer tvingades Lindlöven att spela med ofullständiga formationer idag. Tholson är både trött och irriterad på skadesituationen, även om den givetvis lättats den senaste veckan. Men alltjämt finns det spelare på skadelistan, där framförallt Simon Jellvert är ett orosmoln.

– Jellvert vet vi inte med, har vi otur nu så är korsbandet av. De är rädda att det är det. Om det är av då är säsongen slut, men nu ska han göra mikroröntgen och då får vi se. De hade känt något glapp, så vi ska inte måla fan på väggen än, förklarar Tholson.

Söndagens seger tog Lindlöven något närmare Allettan-strecket. Då fjärdeplacerade Tierp samtidigt förlorade sin match minskades avståndet till nio poäng med tio omgångar kvar att spela. Men trots att chansen ännu finns om Allettan spel är det något som laget inte talar om, det berättar Staffan Tholson.

– Vi gnuggar bara på, vi pratar inte om var vi ska hamna. Vi ska försöka vinna varje match, det är det enda vi kan göra.

Matchfakta Lindlöven-Skedvi/Säter:
Resultat: 5-2 (2-2, 1-0, 2-0)
Skott: 43-32
Mål Lindlöven: 1-1 Nooni, 2-1 J Olsson-Fromell (Netterberg, Björklund), 3-2 Nooni (J Olsson-Fromell, Netterberg), 4-2 Persson, 5-2 D Olsson-Fromell (Björklund, J Olsson-Fromell)

Övriga resultat från division 1 C:
Enköping-Tierp 4-3 str
Falu IF-Borlänge 1-5
Hedemora-Surahammar 3-4
Hudiksvall-Åker/Strängnäs 4-2

Tabellen:
1 Hudiksvall            17     82-42     40
2 Åker/Strängnäs    17     93-47     39
3 Enköping             17     62-51     32
4 Tierp                    17     52-46      30
5 Surahammar        17     54-53      29
6 Borlänge              17     61-54     28
7 Lindlöven             17     55-59     21
8 Hedemora            17     49-76     18
9 Falu IF                 17     63-75     15
10 Skedvi/Säter

     17     33-101     3

Publicerad 10 november 2013 klockan 17:57

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-17 11:05