Lindlöven segrade över jumbon

Lindlöven tog på söndagen en stabil seger hemma i Lindehov. Tabelljumbon Skedvi/Säter gjordes ned med sifforna 5-2, som dock kunde varit betydligt större. Lindlöven dominerade spelet matchen igenom, men hade problem med att sänka det svårspelade motståndet.

Söndagens möte med superjumbon Skedvi/Säter började illa för Lindlöven. Till följd av en märklig utvisning på Jesper Ekengren kunde bortalaget ta ledningen i powerplay. Ett spelmässigt överlägset Lindlöven kom dock snabbt tillbaka, när Niklas Nooni bröt sig igenom till ett friläge. Så småningom pressade man även in 2-1-pucken, det via Joakim Olsson-Fromell i powerplay. Men Skedvi kvitterade tätt därpå, vilket stod sig perioden ut.

Det var en synbar klasskillnad mellan lagen, där Lindlöven mer eller mindre konstant pressade tillbaka Skedvi. Motståndet blev även uttröttat allteftersom, vilket gjorde att Lindlöven tog kontrollen alltmer. Genom ett fint samspel mellan Joakim Olsson-Fromell och lagkapten Nooni fick man slutligen in 3-2, en ledning man aldrig släppte.

Mot slutet fick man dock slita för sin ledning, när Skedvi//Säter fick chansen i fem mot tre. Men med hjälp av uppoffrande spel och en stabil Alexander Sahlin Lindlöven höll ut och kunde istället avgöra i powerplay. Joakim Olsson-Fromell fastställde med sitt andra mål för matchen slutresultatet till 5-2.

 

– Det är en svår match. Om man tittar i tabellen så är det jumbon och alla förväntar sig att det ska bli lätt, men jag har varit med så länge så jag vet att det funkar inte så. Sen fick de ju ta ledningen också, men vi malde ju sönder dem, menar den vinnande tränaren Staffan Tholson som utvecklar sitt resonemang kring matchen.

– Det var svårt att spela mot dem. Så länge de är med så är det sarg ut, de håller i och drar ned på tempot. Ljusningen är att vi ser till att vi vinner tycker jag.

Tholson lyfter även fram lagets box- och powerplayspel, som för dagen var väldigt starkt. Framförallt var spelet i numerärt överläge sällsynt effektivt, där hela fyra av de fem målen kom.

Med anledning av lagets fortsatta skadebekymmer tvingades Lindlöven att spela med ofullständiga formationer idag. Tholson är både trött och irriterad på skadesituationen, även om den givetvis lättats den senaste veckan. Men alltjämt finns det spelare på skadelistan, där framförallt Simon Jellvert är ett orosmoln.

– Jellvert vet vi inte med, har vi otur nu så är korsbandet av. De är rädda att det är det. Om det är av då är säsongen slut, men nu ska han göra mikroröntgen och då får vi se. De hade känt något glapp, så vi ska inte måla fan på väggen än, förklarar Tholson.

Söndagens seger tog Lindlöven något närmare Allettan-strecket. Då fjärdeplacerade Tierp samtidigt förlorade sin match minskades avståndet till nio poäng med tio omgångar kvar att spela. Men trots att chansen ännu finns om Allettan spel är det något som laget inte talar om, det berättar Staffan Tholson.

– Vi gnuggar bara på, vi pratar inte om var vi ska hamna. Vi ska försöka vinna varje match, det är det enda vi kan göra.

Matchfakta Lindlöven-Skedvi/Säter:
Resultat: 5-2 (2-2, 1-0, 2-0)
Skott: 43-32
Mål Lindlöven: 1-1 Nooni, 2-1 J Olsson-Fromell (Netterberg, Björklund), 3-2 Nooni (J Olsson-Fromell, Netterberg), 4-2 Persson, 5-2 D Olsson-Fromell (Björklund, J Olsson-Fromell)

Övriga resultat från division 1 C:
Enköping-Tierp 4-3 str
Falu IF-Borlänge 1-5
Hedemora-Surahammar 3-4
Hudiksvall-Åker/Strängnäs 4-2

Tabellen:
1 Hudiksvall            17     82-42     40
2 Åker/Strängnäs    17     93-47     39
3 Enköping             17     62-51     32
4 Tierp                    17     52-46      30
5 Surahammar        17     54-53      29
6 Borlänge              17     61-54     28
7 Lindlöven             17     55-59     21
8 Hedemora            17     49-76     18
9 Falu IF                 17     63-75     15
10 Skedvi/Säter

     17     33-101     3

Publicerad 10 november 2013 klockan 17:57

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Jubel från bänken Foto: Hasse Persson

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, LIF Lindesbergs uppskruvade spel. Hela 23 mål spelades in i den andra halvleken, där ett lättat LIF kunde räkna in två nya poäng.
– Det här var en riktig ”måstematch” som vi bara skulle vinna, säjer Asso Eliassi.

21 februari 2021 klockan 18:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm
Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans ...
20 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley
Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där Surahammar utnyttjade varje sekund i de orangefärgade boxplayspel som gavs. Något som blev Lindlövens stora förlust, där poängtavlan visade 4-0 efter sextio minuter.

14 februari 2021 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget höll ett stort grepp i matchen, men med hjälp av Robert Mjönander och åttamålsskytten Algot Hane. Kunde LIF, trots förlust, minska målgapet från ett sjumålsunderläge till en tremålsförlust, på tjugo minuter.

13 februari 2021 klockan 19:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar...

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett laddat Linde Volley som bjöd på ett lugnare spel än på länge. Martina Konecna var tillbaka från sjukdom och visade direkt, en stort längtan av spel i Elitserien som ledde till tre raka setsegrar.

6 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna fr...

Foto: Timmy Lundegård

Två poäng efter straffläggning

Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades matchen in i ett övertidsspel som därefter avgjordes i straffar. Sex skott behövde där Alexander Sunnefors spelade in två viktiga poäng till Lindlöven.

24 januari 2021 klockan 19:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Förlust i viktig hemmamatch
Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl använda time-outer f...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tråkig fredagskväll i Köping
Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det...
22 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen
Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan ...
20 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-01-04

2021-03-02 17:51