Med sin avgörande straff till 3-4 sänkte Patrik Säfström Västervik och gav Lindlöven en tung seger. FOTO: Hannes Feldin

Lindlöven straffade serieledaren

En riktig pangstart hjälpte Lindlöven till en prestigeseger mot serieledande Västerviks IK. Redan efter fem minuter hade gästerna smällt in två mål, men trots en 0-3-ledning tidigt i mittperioden kämpade sig starka Västervik tillbaka. Ett heroiskt Lindlöven nådde dock till straffläggning, där Patrik Säfström avgjorde till 3-4 och gav laget två sköna poäng.

– Vi har varit svältfödda på framgångar under hösten. Men ikväll så gör vi en jättebra match i 60 minuter, summerar en mycket nöjd Daniel Eriksson.

Lindlöven-tränaren fick se sitt lag ta sig an bortamötet med Västervik på bästa möjliga vis. Redan efter 2.48 låg pucken i serieledarens nät, efter att bröderna Ilestedt serverat Daniel Olsson Fromell.

– Bröderna Ilestedt spelar till varandra. Zebastian ger mig en jättefin passning mitt i slottet och jag skjuter direkt högt i krysset. Ett jättefint hockeymål, berättar målskytten.

Och redan i kedjans nästa byte bröt Fabian Ilestedt påpassligt en passning, kom helt fri och rundade målvakten till 0-2. Gästernas drömstart var dock inget som hindrade Västervik från att snabbt ta över spelet. När perioden var till ända talade skottstatistiken även om en stor dominans för hemmalaget. Men faktum var att Lindlöven då hade stått för en mycket stabil försvarsinsats, där man släppt till få klara lägen.

Precis som i matchöppningen dröjde det bara ett par minuter innan Henrik Resin skickade in 0-3 i mittperioden. Målet följdes av en rakt igenom fin period av Lindlöven, som precis som tidigare var trygga i defensiven. Med lite mer än halva matchen spelad fick dock Joacim Hedblad en chans. Den Lindlöven-fostrade forwarden gjorde inga misstag, något som gjorde att lagen gick till periodvila med ställningen 1-3.

Samlade sig efter 3-3 – Säfström avgjorde

Till tredje perioden klev sedan Västervik ut och satte full fart. Efter bara två minuter hade samma Hedblad minskat avståndet till 2-3, framspelad av ex-Lindlövaren Thom Nordin. Målet innebar att Lindlövens ledning var i fara och laget blev alltmer avaktande i sitt agerande.

Hemmalaget ökade bara på sitt tryck, Lindlöven blev fast i egen zon och skotten ven kring en storspelande Dayn Belfour. Med sju minuter kvar att spela kom till slut även kvitteringen. Men med ett par drag kunde ledarstaben få Lindlöven tillbaka på banan och hålla undan till förlängning.

– Vi vart lite passiva i egen zon. De fick använda backarna väldigt mycket och trycka in puckarna på mål. Vi försökte låsa backen på pucksidan, så att de inte kunde få upp pucken och blev kvar nere i hörnen. Så det var lite taktiska förändringar och även att vi själva vågade spela när vi hade pucken, förklarar Eriksson.

I förlängningen fick sedan Lindlöven chansen i spel fyra mot tre. Någon utdelning lyckades man dock inte åstadkomma, utan de fem minuterna förflöt mållösa och allting fick avgöras via straffar. Ställningen var där ett lika när Patrik Säfström tog fart, satte pucken i nät och gav Lindlöven bonuspoängen med sitt 3-4.

”Har samlat ihop till det här”

– Det var riktigt jävla skönt. Vi har väl samlat ihop till det här känns det som, för vi har varit med i nästan alla matcher och är aldrig utspelade. Idag känns det som att pucken studsar med oss, säger ”Danne” Olsson Fromell.

Förlorande Västervik kom till matchen med ett Allettan-avancemang redan klart. Att knäppa till serieledaren på näsan är något som Daniel Eriksson välkomnar. Tränaren menar i efterhand att hans lag stod på för en mycket bra match, framförallt i sättet man följde matchplanen.

– Det är jätteviktigt för oss att känna att vi kan spela bra hockey och kan göra det mot bra motstånd. Det gäller att vi bestämmer oss för att fullfölja den plan som vi sätter upp. Gör vi det så tycker jag att vi är ett bra hockeylag, slår Eriksson fast.

Segern och de två poängen innebär att Lindlöven nu krymper avståndet till tabellnian Surahammar. På söndag drabbar lagen samman i Lindehov, en match som Eriksson menar blir viktig.

– För oss handlar det om att knapra ihop så många poäng som möjligt. Det är en viktig match nu på söndag och vi ska ladda om för att prestera bra där.

Matchfakta Västerviks IK-Lindlöven:
Resultat: 3-4 str (0-2, 1-1, 2-0, 0-0, 0-1)
Publik: 483
Skott: 35-18
Mål Lindlöven: 0-1 Daniel Olsson Fromell (Z Ilestedt, F Ilestedt), 0-2 Fabian Ilestedt, 0-3 Henrik Resin (F Ilestedt), 3-4 Patrik Säfström avgörande straff

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Borlänge-Mariestad 5-2
IFK Arboga-Forshaga 5-4 sd
Skövde IK-Surahammar 7-2
Kumla-Vimmerby HC 1-4

Tabellen från SweHockey:

Publicerad 26 november 2014 klockan 21:21

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer...

Real News blev tävlingsdagens första vinnare bland varmbloden. Treåringen har en framgångsrik syskonskara och kan mycket väl bli att jämföras med dessa i framtiden. Foto: Timmy Lundegård

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på Fornabodas tävlingsoval i det stekheta vädret, som lockade till sig drygt 180 personer till publikplatsen. Flera fina klasshästar visade upp sig i solen, med flera kändare kusk- och tränarnamn på besök. Framåt tävlingarnas slut så uppstod däremot en olycka, vilket gav tävlingarna en tråkigare avslutande ton.

19 maj 2024 klockan 22:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Många ville ta bild med gymnasiechef Staffan Hörnberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer och vackra klänningar, när årets Idrottsgala gick av stapeln på Lindeskolan under onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Algot Eknor Grönlund, för sina framgångar inom armbrytningen.
– Det känns jättebra, jag skulle ljuga om jag sade något annat, säger han efter prisutdelningen.

15 maj 2024 klockan 22:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang
Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger
Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots ett tidigt 1-1 så hittade de gä...
10 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern
Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under ...
9 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Även om Björn Goop blev säsongspremiärens största vinnare med totalt fyra segrar, så var det Jörgen Westholm som inledde säsongen med Kurtz. Foto: Timmy Lundegård

En fin och solig lunch inleder travsäsongen

Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle summeras. Trots att Jörgen Westholm blev tränaren att inleda säsongen med två raka segrar, så var det Björn Goop som avslutade lunchen med en fyrling i de tre sista loppen. Båda kuskarna var även snabba på att berömma tävlingsovalen.
– Det ska grabbarna som sköter banan ha cred för, sade Jörgen Westholm.

2 maj 2024 klockan 18:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På torsdag är det årspremiär på Fornaboda. Årets travsäsong är rekordlång där säsongsavslutningen körs i början av september. Arkivfoto: Timmy Lundegård

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong

På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordmånga tävlingsdagar körs på Fornaboda Travbana där man strösslar säsongen med både Breeders Crown och STL Sommar med dubbla kallblodslopp. Ett väskförbud har däremot blivit uppsnackat men inför torsdag så gäller enbart restriktioner.
– Skulle det bli beslut på ett väskförbud så kommer vi att erbjuda picknickkorgar, säger Björn Andersson.

30 april 2024 klockan 17:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger

Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Ä...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna g...

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo

Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens ...

Amanda Orrbo är årets mottagare av UPP-priset. Foto: Privat

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris

Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra möjligheterna för personer med Downs syndrom. I år heter pristagaren Amanda Orrbo från Lindesberg.
– Hon blev väldigt rörd och känner sig hedrad, säger pappa Johan Orrbo.

25 mars 2024 klockan 11:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan
Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna ...
18 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan
Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan ...
17 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-03-17

2024-03-15

2024-03-14

2024-03-13

2024-03-09

2024-03-06

2024-03-05

2024-03-04

2024-03-04

2024-03-03

2024-02-29

2024-02-28

2024-02-27

2024-02-25

2024-05-23 23:24