Lindlöven vann i genrepet

Försäsongen avslutades i god stil av Lindlöven. På lördagen vann laget med 3-1 hemma mot Forshaga, i en match som länge var dramatisk. Max Lalander sköt segern till Lindlöven med två mål i slutperioden.

Lindlöven tog på lördagen emot Forshaga i ett sista genrep före premiären. Hemmalaget kom dock helt snett in i matchen och hamnade direkt djupt nere i egen zon. Det ledde till ett tidigt boxplay, där Forshaga endast vara centimeter från att peta in pucken bakom Christoffer Ulvestav.

Utvisningarna duggade tätt genom hela matchinledningen och tack vare ett par powerplay kunde Lindlöven flytta upp spelet. När man sedan fick chansen att ställa om i en kontring skickade Rasmus Lindahl Rosén in 1-0 i nätmaskorna. Kort därefter var man nära att utöka ledningen, då Max Lalander frispelade Johan Persson i ett snabbt anfall. Skottet räddades dock av målvakten.

Trots chanserna hade Lindlöven fortsatt svårt att få grepp om spelet. Passningarna satt inte där de skulle och det var mer kamp än skönspel. Man hamnade även i ett nytt boxplay, där Ulvestav med ett par högklassiga räddningar höll ställningen intakt.

– I den första perioden känns det som ett ganska böljande spel. Men jag tycker ändå att vi har en ganska bra kontroll på själva matchen, summerar Max Lalander.

Tvåmålsskytt i tredje perioden

Tillbaka för den andra perioden kunde sedan Lindlöven omedelbart ta över. Hemmalaget skaffade sig ett stort puckinnehav, etablerade sig i offensiv zon och radade upp målchanser. Men trots avslut från Henrik Warman, Max Lalander och målskytten Lindahl Rosén ville inte pucken in.

Forshaga å sin sida stack upp i ströanfall, men gästerna hade väldigt svårt att skapa något konkret. Periodens slutskede utvecklades till en massiv press från Lindlöven, som gång på gång vann tillbaka pucken. Närmast var Wille Ylitalo med ett gyllene skottläge mitt i slottet. Men avslutet tog i magen på målvakten och 1-0 stod sig perioden ut.

Till slutakten var det ett betydligt mer aggressivt Forshaga som klev ut. Men den första riktigt heta chansen gick till Lindlöven och Henrik Warman, som två gånger om försökte från nära håll utan framgång. Bättre gick det sju minuter in i perioden, då Max Lalander i en rörig situation pressade in 2-0.

Glädjen blev dock kortvarig och bara sekunder senare reducerade Forshaga. Gästerna hade även bud på en kvittering och flera gånger om var det farligt runt Ulvestavs målbur. Men istället såg Max Lalander till att avgöra med sitt andra mål i matchen, inprickat i spel fem mot fyra. Slutresultatet skrevs till 3-1 och Lindlöven avslutar därmed försäsongen med en seger.

”Alla gör sitt jobb därute”

Totalt har laget hunnit avverka sju matcher, där man tagit sex segrar och vunnit mot starkt motstånd som Vimmerby. Försvarsspelet har sett mycket bra ut och man har endast släppt in tio mål. När det avslutande genrepet mot Forshaga nu är avklarat kan Lindlöven summera sin försäsong.

– Jag tycker att vi har hittat ett bra spel. Sen har det väl varit vissa bättre matcher och vissa mindre bra matcher. Men vi får vara nöjda, vi har ju vunnit sex av våra sju matcher, menar Max och ger sin syn på de defensiva framgångarna.

– Vi har två bra målvakter och vi har ett bra försvar som alla känner sig trygga med. Då är det lätt för oss forwards att spela. Alla gör sitt jobb därute, då blir det mycket enklare att spela.

Premiären i HockeyEttan Västra spelas nästa söndag. Lindlöven inleder borta mot Grästorp, en match man under veckan kommer att förbereda sig inför. Max berättar om hur de sista dagarna kommer att se ut.

– Vi ska väl fortsätta att gnugga lite försvarsspel, men det kommer nog se ut ungefär som det tidigare gjort. Det gäller bara att komma taggade till nästa söndag och börja serien på bästa möjliga sätt.

Matchfakta Lindlöven-Forshaga:
Resultat: 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)
Publik: 97
Mål Lindlöven: 1-0 Rasmus Lindahl Rosén (D Andersson), 2-0 Max Lalander (Persson), 3-1 Max Lalander (Rooth, Berg)

Publicerad 12 september 2015 klockan 17:22


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 08:39