Lindlöven vinnare i ödesmötet

Jakten på playoff lever vidare för Lindlöven. I ödesmötet tog laget säsongens första seger mot Borlänge, efter att man avgjort i den tredje perioden. Slutresultatet 5-2 gör att Lindlöven tar klivet upp på tredjeplatsen och fortsätter att flåsa Kumla i nackskinnet.

Lindlöven tog på onsdagskvällen emot Borlänge i ett riktigt ödesmöte där fortsatt chans på playoff-spel låg i potten. Det var även hemmalaget som inledde bäst och fick ett tidigt powerplay, där Oliver Styf testade lyckan med ett farligt avslut. Tack vare det numerära överläget kunde Lindlöven etablera sig i anfallszonen och man dominerade stora delar av matchupptakten.

Efterhand växte dock Borlänge in i drabbningen och efter sju-åtta minuter började spelet att jämna ut sig. Att det var en viktig match var tydligt. Spelet var låst, inget av lagen tog några risker och William Walléns sidoskott efter elva minuter var matchens största möjlighet. Men från ingenstans kom så målet som bröt dödläget.

Alexander Kovalonok och Christian Hägg samspelade i anfallszonen och pucken hittade så småningom fram till Mattias Morén. Stående intill sargkanten skickade backen iväg ett snabbt skott, såg pucken leta sig in och kunde med 12.42 på klockan fira 1-0. Periodens sista tredjedel dominerades sedan av Borlänge, men Lindlöven redde ut både ett och två boxplay och gick till vila i ledning.

Även upptakten av den andra perioden präglades av utvisningar och Lindlöven fick återigen spela med en man kort. Den faran avstyrdes, men lagom då laget återfått sin fulla styrka blev det rörigt i egen zon varpå Borlänge på en retur kunde slå in 1-1. Gästerna fortsatte därefter att ligga på hårt mot Lindlöven-målet, men Dayn Belfour kunde via flera parader hålla tätt.

”Var tvungna att vinna den här matchen”

Spelmässigt utvecklades mittperioden till en mer böljande historia än den första. Tempot var högt och det bjöds på härliga spelvändningar åt båda håll. Mot slutet tog Lindlöven över en aning och man fick även chansen i powerplay. Där var dock Borlänge närmast via en kontring. Men slutsignalen hann rädda Lindlöven, som i pausen samlade sig och lyfte fram några tydliga budskap.

– Noggrannhet och att verkligen ta chansen att hänga på tåget nu. För vi var tvungna att vinna den här matchen, det hade varit över annars med tre matcher kvar, berättar Niklas Nooni om snacket inför den tredje perioden.

Väl där såg Lindlöven tidigt till att koppla greppet. Daniel Olsson Fromell fick skottläge från nära håll i powerplay, laget pressade på rejält och till slut fick man även utdelning. Sex minuter in i perioden ställde man snabbt om till anfall. William Wallén vek in från kanten i den yta som öppnat upp sig och vispade in det förlösande 2-1.

Bara sekunder därefter var det återigen nära, då Joakim Olsson Fromell serverades ett friläge. 3-1 kom dock inte där, men väl minuten senare när Niklas Nooni sprätte upp pucken i nättaket. Det målet tvingade Borlänge att växla upp och gästerna slog på de offensiva cylindrarna.

Med fem minuter kvar att spela kom även reduceringen, något som satte stor press på Lindlöven. Då klev lagkaptenen Felix Scharnke fram och visade vägen. Med ett distinkt skott prickade han in fyran och kort därefter utökade han även till 5-2 och satte punkt för dramatiken. Lindlöven tog den livsviktiga segern och de tre poängen, något som gör att jakten på playoff lever vidare.

– Det var sjukt viktigt. Otroligt bra att vi samlade oss i tredje och tog hem det, slår Nooni fast.

Förbi och upp på tredjeplats

Betydelsen av segern gick i efterhand inte att ta miste på. Spelarna strålade i takt med varandra och glädjen var total, både på isen och i omklädningsrummet. Och man hade även all rätt till att fira triumfen.

De tre poängen gör nämligen att Lindlöven tar klivet förbi Borlänge. Därmed är man ny tabelltrea, endast en poäng bakom playoff-strecket. Med Borlänge tre poäng bakom tyder nu det mesta på att kampen om andraplatsen kommer att stå mellan Lindlöven och Kumla.

– Ja, det känns som det och det är surt att vi inte har det i egna händer. Men Kumla kan ju darra. Herregud de spelade inte bra här mot oss senast och vi är ett bättre lag än dem, så jag tror att de kan tappa poäng. För oss gäller det att vinna de tre sista, förklarar Nooni.

På lördag väntar nästa match för Lindlöven, som då tar emot ett avhängt Grästorp. Till det mötet kommer man med fyra raka vinster och Nooni tycker att laget fått ett uppsving i och med värvningarna.

– Vi är i storform och har fått in jävligt bra killar. De både producerar och gör skitgörat, det är jätteviktigt att de kom in.

Matchfakta Lindlöven-Borlänge:
Resultat: 5-2 (1-0, 0-1, 4-1)
Publik: 320
Skott: 44-29
Mål Lindlöven: 1-0 Mattias Morén (Hägg, Kovalonok), 2-1 William Wallén (Warman), 3-1 Niklas Nooni, 4-2 Felix Scharnke (Orrpars), 5-2 Felix Scharnke (Lalander, Persson)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra vår:
Kumla-Forshaga 9-2
IFK Arboga-Mariestad 4-5 str
Grästorp-Surahammar 2-5

Tabellen från SweHockey:

Publicerad 4 februari 2015 klockan 21:23

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. Regionrådet Andreas Svahn (S) tog dock tillfället i akt att vid flera tillfällen påtala att man inte ska tro allt man läser i tidningen.
– Man ska inte tro allt man läser i tidningen eller på nätet. Hjälp till att döda fake news, uppmanade han församlingen.

28 mars 2024 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingemar Engstrand visade upp fotot på det numera beryktade handslaget, som många ifrågasatte under kvällen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in

Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte ens in i biografsalongen då den var fullsatt, utan fick istället vända hemåt. Debatten blev bitvis het, med mycket frågor och upprörda känslor från både sjukvårdspersonal och allmänhet.
– Är det billigare att renovera människan i Örebro än i Lindesberg? undrar Peter Larsson.

27 mars 2024 klockan 23:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo
Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens bortamatch mot IFK Ystad HK var säsongens ...
26 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris
Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra mö...
25 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers plockade hem flest priser bland de aktiva från Fornaboda. Däribland titeln Årets Häst som gick till stallets V75-vinnare Deeply Express. Foto: Christian Gorski

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna priser att dela ut, där man även har totalt åtta priser som de aktiva från de båda banorna har chans att ta för sig av. Under helgens gala så plockade Fornaboda flest titlar och landade på tolv priser mot Örebros tio.
– Vi på Fornaboda kan vi också, säger Jimmi Ehlers.

18 mars 2024 klockan 17:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg har slagit topplag efter topplag på hemmaplan. Totalt åtta av säsongens tretton hemmamatcher slutar med seger. Nu väntar en ödesmatch mot Ystad. Arkivbild: Hasse Persson

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan

Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan IFK Karlskrona skulle öka LIF Lindesbergs risker att halka tillbaka till Division 1. Trots en svagare första halvlek, så lyckades hemmatruppen att komma tillbaka och avgöra måstematchen till sin fördel.

17 mars 2024 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla hemmaförluster i Lindlövens första semi

Lindlöven har stått för en av de större skrällarna, både inom AllEttan och slutspelet till Allsvenskan. ...

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen

Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig ...

Lindlöven kan få slutspelsrevansch mot Väsby

För två säsonger sedan så slogs Lindlöven ut ur kvartsfinalen mot ett då favorittippat Väsby. Nu möts de ...

På lördag kan Isabella Jansson Wiklund bli landets yngsta kusk att ta emot pris som Årets Kusk. En av hästarna som Isabella vann med under året var Sweet Breeze som från årsskiftet står i stallet utanför Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Isabella kan bli landets yngsta Årets Kusk

Det är inte ofta som en juniorkusk blir nominerad till ett större pris på travgalorna. Efter en segerrik säsong som landets segerrikaste kusk under 18 år, så har det nu inträffat för Isabella Jansson Wiklund. På lördag har 17-åringen möjligheten att bli landets första juniorkusk till att mottaga priset som Årets Kusk när Fornaboda har sin travgala i Örebro.
– Det är ju väldigt mäktigt att ens vara nominerad, säger Isabella.

13 mars 2024 klockan 14:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven till semifinal!

De lyckades! Efter två segrar i Lindehov och en tredje seger på bortais så gör Lindlöven en så kallad ”Clean sweep” i ...

Lindlöven är en seger från historisk semi

Två matcher inom kvartsfinalen, två segrar. Lindlövens vecka har nog inte kunnat börjat på något bättre sätt...

Lindlöven inleder slutspelet med seger

Det börjar bra för Lindlöven när slutspelet drog igång under tisdagskvällen. Trots en snabbspelad första period s...

Nu börjar slutspelet: ”Det är vi mot världen nu”

Vid 19-slaget på tisdag så släpps pucken i Lindehov till Lindlövens fjärde slutspel mot ...

LIF Lindesberg i fara efter helgens förlust

Det är bara viktiga matcher kvar i LIF Lindesbergs spelschema. Till helgen tog man resan till Torslanda, där båda...

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som ...

LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl är stolt att kunna presentera den femte upplagan i Libo Cup. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga

Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige, där 90 lag har anmält intresse inför den femte upplagan som spelas till helgen. De sista finslipningarna är i full gång under torsdagen, där man även bygger om Lindehov till en handbollsplan.
– Vi är inte störst, men vi har blivit större än en vanlig cup, säger Ricky Nordahl.

29 februari 2024 klockan 17:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin
Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så var tre av dessa viktiga att fö...
28 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal
Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i kvartsfinalen är belöningen om Lindlöven tar ...
27 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens drömmar om semifinal lever
Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot ...
25 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-25

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-08

2024-02-07

2024-02-07

2024-02-05

2024-02-05

2024-02-01

2024-02-01

2024-01-30

2024-01-29

2024-01-25

2024-01-25

2024-04-24 05:05