Lindlövens första halva – både fågel och fisk

Lindlöven har blandat och gett under seriens första halva. När man nu mött samtliga lag och kommit halvvägs passar jag på att sammanfatta läget.

Elva omgångar. Exakt halva serien är spelad. Då är det så klart läge att göra en avstämning och se var Lindlöven egentligen ligger. 
Man har mött alla motståndare en gång och nu vänder serien.
En analys av seriens första halva är dock något som inte gör sig själv. Årets upplaga av Lindlöven är ett av de svårare lagen att sätta en etikett på som jag upplevt på flera säsonger. För varje negativ punkt finns en positiv att lyfta upp och så håller det på ju mer jag grottar i lagets statistik och insatser.
En sak kan vi i alla fall slå fast. 12 poäng på elva matcher är för dåligt. Där hade man kunnat förvänta sig mer av det material som Linde-krigarna förfogar över.
Men samtidigt, laget har spelat tre oavgjorda matcher och inte lyckats knipa en enda av de bonuspoäng som sedan fördelats. Hade man plockat de pinnarna hade poängsumman varit 15 och betydligt mer godkänd.
Innan man klankar på en sådan sak bör man dock vara medveten om att två av de där oavgjorda matcherna kommit mot Allettan-utmanarna Borlänge och Mariestad, två lag som det snarare bör betraktas som starkt att ta poäng av. Som ni förstår, det finns hela tiden två sidor av myntet när man kikar på årets Lindlöven.
Att förlora mot seriens etta, tvåa och trea, seriesuveränerna Västervik, Vimmerby och Skövde är heller inget att hänga läpp över. Det är inga poäng man kan förvänta sig att ta och samtidigt som serietoppen blivit för svår har Lindlöven plockat samtliga poäng från de lag man har bakom sig i tabellen.
Samtidigt som man är ett ganska dassigt hemmalag med fem inspelade poäng på lika många hemmafighter är man statistiskt sett seriens femte bästa bortalag. Bara den nämnda tättrion, kompletterad av Mariestad, har tagit fler poäng än Lindlöven på bortaplan. Något som måste betraktas som ett styrketecken. Speciellt som man gjorde en stark bortainsats även i gårdagens poänglösa möte med Vimmerby.
Resultatmässigt har man på papperet dessutom varit med i alla matcher. Att man håller jämna steg även med topplagen ser snyggt ut när man retrospektivt bara tittar i statistiken, men sanningen är ju den att Lindlöven alldeles för ofta satt sig själva i omöjliga situationer med stora underlägen som man sedan fått putsa till när motståndarna slagit av på tempot.
0-4 mot Tranås blev till 2-4, 0-5 mot Skövde blev till 3-5 och som igår 1-4 mot Vimmerby blir till 3-4. Ja ni förstår. Siffrorna ser i flera fall, speciellt mot de starkaste lagen, bättre ut än vad de är.
Ni har fattat galoppen vid det här laget. Lindlöven gör ungefär lika mycket bra som man gjort dåligt under seriens första halva.
Förmodligen kan vi sammanfatta den här ambivalensen som ett tecken på att det finns potential. Det finns mer att ta ut. Lindlöven är på väg någonstans.
Men med den fromma förhoppningen i bagaget ska man också vara medveten om att seriens andra halva är tuffare än den första. Nu vänder serien och det innebär att det väntar möten med Västervik, Skövde, Borlänge och Mariestad på bortaplan. Det är inga lätta uppgifter. Men en härlig utmaning.
Avslutningsvis några spelarutropstecken som verkligen varit glädjeämnen denna seriens första halva.
Henrik Hjerpe har fått det största förtroendet i Lindlövens kasse och gjort det riktigt bra. Det är en framtidsman och han parkerar i skrivande stund sexa i seriens totala målvaktsliga. Hans spel har värmt även när poängen uteblivit.
Samtidigt är det svårt att inte nämna Fabian Ilestedt. Som en gubben ur lådan dök han upp och har bjudit på det oväntade och underhållande. Resultatet av det: åtta kassar och lagets främsta målskytt.
Det är en framtidsman även det.
Publicerad 27 oktober 2014 klockan 09:37

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-17 22:34