Bröderna Olsson Fromell fick fira tre nya poäng för Lindlöven, efter två mål och en assist från "Danne". FOTO: Hannes Feldin

Lindlövens härliga avslut – vände mot topplaget

Lindlöven kan gå till julvila med fyra raka segrar. Hemmamötet med Allettan-klara Vimmerby HC fick dock värsta tänkbara start, då laget tidigt hamnade i tvåmålsunderläge. Men via en fantastisk mittperiod och ett stabilt försvar vände Lindlöven och vann med 4-2 i höstseriens sista match.

Det var ett Lindlöven i medvind som tog emot redan Allettan-klara Vimmerby HC på onsdagen. Men av hemmalagets fina form såg man inget av i inledningen. Redan efter 1.11 hade Henrik Hjerpe släppt en retur som slagits i nät av gästerna. Och knappt hade den kallduschen lagt sig innan Hjerpe i spel fem mot fyra inte fick träff på pucken, varpå 0-2 satt i det vidöppna målet.

Nej, Lindlöven hade inte mycket att sätta emot i den inledande perioden. Med ett fartfyllt spel kunde Vimmerby kontra på de enorma ytor som fanns tillgängliga. Efter att Hjerpe utgått med en befarad axelskada tog Dayn Belfour plats i målet, där han fick fullt upp per omgående. Tack vare Belfours räddningar och målramen kunde Lindlöven gå till vila i endast ett tvåmålsunderläge.

– Vi är inte där. Vi tacklas inte, åker inte skridskor och lägger inte puckarna på mål, rasar Daniel Olsson Fromell mot den svaga första perioden.

Den assisterande kaptenen berättar att tongångarna även var hårda i omklädningsrummet under periodpausen.

– Det var inte så mycket snack. Det var mera en avhyvling både från den ena och den andra. Men det gav ju skruv sen till andra.

Gjorde fyra mål i mittperioden

För till mittperioden kom det sedan ut ett helt annat hemmalag. Tidigt in i den ställde Lindlöven om snabbt, där bröderna Fabian och Zebastian Ilestedt elegant spelade fram Daniel Olsson Fromell. Med ett rappt skott skickade ”Danne” upp pucken i nättaket till 1-2. Och bara tre minuter senare höll sig målskytten framme igen och skickade in kvitteringen.

– Andra målet så kommer jag från båset och pucken studsar rakt ut till mig i slottet. Jag visste att jag var fri, så jag tänkte att jag tar emot den och letar efter vart jag ska skjuta. Jag hade missat ett sånt där läge förut, så nu tänkte jag ta det lugnare haha, berättar ”Danne”.

Med de två målen bakom sig fortsatte Lindlöven att mala på med sin härliga attityd. När halva matchen spelats kom även ledningsmålet, då tvåmålsskytten ”Danne” hittade fram till Zebastian Ilestedt som nöp till. Samtidigt som målen trillade in framåt såg det defensivt mycket stabilt ut för Lindlöven.

När laget sedan fick chansen i powerplay tog man tillvara på den. Med 16 minuter på klockan klapp-klapp-spelade Alexander Kovalonok, Christian Hägg och slutligen Fabian Ilestedt in 4-2. Den ställningen stod sig till slutperioden, där Vimmerby klev ut för att jaga kvittering.

Men med ett fortsatt stabilt försvar och med en Belfour i storslag höll Lindlöven tätt. Man hade även sina egna lägen till att helt avgöra, men några fler mål blev det inte åt något håll. Lindlöven spelade elegant av tiden och kunde till slut fira tre nya poäng via slutresultatet 4-2.

”Ger råg i ryggen inför fortsättningen”

Segern över Vimmerby var den fjärde i rad för Lindlöven. Förklaringen till formtoppen är den förändring som man gjorde för några veckor sedan.

– Vi lade ju om spelet och sen dess har vi vunnit allt. Det känns mycket stabilare och är inte så flängigt. Vi drar hem spelet och lever på motståndarnas misstag, istället för att jaga runt och bli bortspelade, förklarar ”Danne” Olsson Fromell.

Från tränarhåll kommer samma typ av beröm till lagets spel. Daniel Eriksson säger att det kändes stabilt i slutperioden mot Vimmerby. Dessutom utser tränaren mittperioden till lagets bästa under säsongen, där man hade gästerna i rejäl brygga.

– Sen har vi ett fantastiskt boxplay idag. De gör det jättebra och ligger bra i positionerna. Vi vet att vi har ett bra boxplay, att vi fortsätter ha det är en jäkla styrka, hyllar Eriksson.

4-2-vinsten mot Vimmerby sätter nu punkt för höstserien i HockeyEttan Västra. För Lindlövens del har det varit en höst som började tungt, men som sedan fick bästa tänkbara avslut. Inför den serie som väntar efter julvilan hoppas Eriksson att laget kan ta med sig formtoppen.

– Det ger råg i ryggen inför fortsättningen. Under sista fyra har vi knäppt Vimmerby och Västervik och vi har visat för oss själva och alla andra att vi är ett bra lag. Nu gäller det bara att vi förstår att det inte har kommit gratis.

Matchfakta Lindlöven-Vimmerby HC:
Resultat: 4-2 (0-2, 4-0, 0-0)
Publik: 282
Skott: 23-36
Mål Lindlöven: 1-2 Daniel Olsson Fromell (Z Ilestedt, F Ilestedt), 2-2 Daniel Olsson Fromell (Säfström, Frey), 3-2 Zebastian Ilestedt (D Olsson Fromell, F Ilestedt), 4-2 Fabian Ilestedt (Hägg, Kovalonok)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Tranås-IFK Arboga 6-1
Skövde IK-Mariestad 2-4
Kumla-Grästorp 4-1
Västerviks IK-Surahammar 4-0
Borlänge-Forshaga 3-8

Tabellen från SweHockey:

Publicerad 10 december 2014 klockan 21:16

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

Alexander Sunnefors spelar in 1-0 Foto: Hasse Persson

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

31 januari 2021 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan
Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så ...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-03-05 05:23