Bröderna Olsson Fromell fick fira tre nya poäng för Lindlöven, efter två mål och en assist från "Danne". FOTO: Hannes Feldin

Lindlövens härliga avslut – vände mot topplaget

Lindlöven kan gå till julvila med fyra raka segrar. Hemmamötet med Allettan-klara Vimmerby HC fick dock värsta tänkbara start, då laget tidigt hamnade i tvåmålsunderläge. Men via en fantastisk mittperiod och ett stabilt försvar vände Lindlöven och vann med 4-2 i höstseriens sista match.

Det var ett Lindlöven i medvind som tog emot redan Allettan-klara Vimmerby HC på onsdagen. Men av hemmalagets fina form såg man inget av i inledningen. Redan efter 1.11 hade Henrik Hjerpe släppt en retur som slagits i nät av gästerna. Och knappt hade den kallduschen lagt sig innan Hjerpe i spel fem mot fyra inte fick träff på pucken, varpå 0-2 satt i det vidöppna målet.

Nej, Lindlöven hade inte mycket att sätta emot i den inledande perioden. Med ett fartfyllt spel kunde Vimmerby kontra på de enorma ytor som fanns tillgängliga. Efter att Hjerpe utgått med en befarad axelskada tog Dayn Belfour plats i målet, där han fick fullt upp per omgående. Tack vare Belfours räddningar och målramen kunde Lindlöven gå till vila i endast ett tvåmålsunderläge.

– Vi är inte där. Vi tacklas inte, åker inte skridskor och lägger inte puckarna på mål, rasar Daniel Olsson Fromell mot den svaga första perioden.

Den assisterande kaptenen berättar att tongångarna även var hårda i omklädningsrummet under periodpausen.

– Det var inte så mycket snack. Det var mera en avhyvling både från den ena och den andra. Men det gav ju skruv sen till andra.

Gjorde fyra mål i mittperioden

För till mittperioden kom det sedan ut ett helt annat hemmalag. Tidigt in i den ställde Lindlöven om snabbt, där bröderna Fabian och Zebastian Ilestedt elegant spelade fram Daniel Olsson Fromell. Med ett rappt skott skickade ”Danne” upp pucken i nättaket till 1-2. Och bara tre minuter senare höll sig målskytten framme igen och skickade in kvitteringen.

– Andra målet så kommer jag från båset och pucken studsar rakt ut till mig i slottet. Jag visste att jag var fri, så jag tänkte att jag tar emot den och letar efter vart jag ska skjuta. Jag hade missat ett sånt där läge förut, så nu tänkte jag ta det lugnare haha, berättar ”Danne”.

Med de två målen bakom sig fortsatte Lindlöven att mala på med sin härliga attityd. När halva matchen spelats kom även ledningsmålet, då tvåmålsskytten ”Danne” hittade fram till Zebastian Ilestedt som nöp till. Samtidigt som målen trillade in framåt såg det defensivt mycket stabilt ut för Lindlöven.

När laget sedan fick chansen i powerplay tog man tillvara på den. Med 16 minuter på klockan klapp-klapp-spelade Alexander Kovalonok, Christian Hägg och slutligen Fabian Ilestedt in 4-2. Den ställningen stod sig till slutperioden, där Vimmerby klev ut för att jaga kvittering.

Men med ett fortsatt stabilt försvar och med en Belfour i storslag höll Lindlöven tätt. Man hade även sina egna lägen till att helt avgöra, men några fler mål blev det inte åt något håll. Lindlöven spelade elegant av tiden och kunde till slut fira tre nya poäng via slutresultatet 4-2.

”Ger råg i ryggen inför fortsättningen”

Segern över Vimmerby var den fjärde i rad för Lindlöven. Förklaringen till formtoppen är den förändring som man gjorde för några veckor sedan.

– Vi lade ju om spelet och sen dess har vi vunnit allt. Det känns mycket stabilare och är inte så flängigt. Vi drar hem spelet och lever på motståndarnas misstag, istället för att jaga runt och bli bortspelade, förklarar ”Danne” Olsson Fromell.

Från tränarhåll kommer samma typ av beröm till lagets spel. Daniel Eriksson säger att det kändes stabilt i slutperioden mot Vimmerby. Dessutom utser tränaren mittperioden till lagets bästa under säsongen, där man hade gästerna i rejäl brygga.

– Sen har vi ett fantastiskt boxplay idag. De gör det jättebra och ligger bra i positionerna. Vi vet att vi har ett bra boxplay, att vi fortsätter ha det är en jäkla styrka, hyllar Eriksson.

4-2-vinsten mot Vimmerby sätter nu punkt för höstserien i HockeyEttan Västra. För Lindlövens del har det varit en höst som började tungt, men som sedan fick bästa tänkbara avslut. Inför den serie som väntar efter julvilan hoppas Eriksson att laget kan ta med sig formtoppen.

– Det ger råg i ryggen inför fortsättningen. Under sista fyra har vi knäppt Vimmerby och Västervik och vi har visat för oss själva och alla andra att vi är ett bra lag. Nu gäller det bara att vi förstår att det inte har kommit gratis.

Matchfakta Lindlöven-Vimmerby HC:
Resultat: 4-2 (0-2, 4-0, 0-0)
Publik: 282
Skott: 23-36
Mål Lindlöven: 1-2 Daniel Olsson Fromell (Z Ilestedt, F Ilestedt), 2-2 Daniel Olsson Fromell (Säfström, Frey), 3-2 Zebastian Ilestedt (D Olsson Fromell, F Ilestedt), 4-2 Fabian Ilestedt (Hägg, Kovalonok)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Tranås-IFK Arboga 6-1
Skövde IK-Mariestad 2-4
Kumla-Grästorp 4-1
Västerviks IK-Surahammar 4-0
Borlänge-Forshaga 3-8

Tabellen från SweHockey:

Publicerad 10 december 2014 klockan 21:16

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Dagens insats går till Global Evolution som trots startgalopp flyger fram till en säker seger. Detta var en av Timo Nurmos och Jorma Kontios fem dagssegrar tillsammans. Foto: Timmy Lundegård

Nurmos är tillbaka som Fornabodamästare

Under årets travsäsong på Fornaboda så har Fornabodas flerfaldiga tränarchampion, Timo Nurmos, hållit en låg profil. Till säsongens åtta färdigkörda tävlingsdagar har stallet enbart gästat Lindesberg med tre hästar. Allt ändrades när den nionde tävlingsdagen tog fart, där Solvallastallet var tillbaka på Fornaboda och åkte hem med fem segrar på sex starter.

21 juli 2024 klockan 21:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

När Francesco Zet gästade vinnarcirkeln på Fornaboda så var publiken snabba med att omringa rektangeln på publikplats där hästen får skritta av sig. Både kusken Örjan Kihlström och tränare Daniel Redén var nöjda med prestationen. Foto: Timmy Lundegård

Tapper publik när världsstjärnan showar

Vädret blev inte det bästa men publiken trotsade smådropparna och visade att de kom för Francesco. Världsstjärnan var på plats och levererade för sin publik som fick applådera in den snabba hingsten till seger i Bergslagsloppet. Med Francesco i vinnarcirkeln så blev avskrittningsområdet omringat av Bergslagens travfans som på väldigt nära håll fick se en elithäst i sitt esse.

3 juli 2024 klockan 23:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fornaboda och STL Sommartrav är i stan

Med en dag kvar till Fornabodas stora tävlingsdag så tog sig travet in till Lindesberg. Under eftermiddagen hade ...

Världsklass när Francesco Zet gästar Fornaboda Travbana

På onsdag kommer en av världens bästa hästar, Francesco Zet, att gästa Fornaboda Travbana. Med ...

bildspel Hovsta tog de viktiga poängen under måndagen

Med förlust mot Skyllberg under torsdagen så fick IFK Lindesberg göra sig i ordning för det sista topplaget i ...

IFK Lindesberg kämpade bra under den första halvleken mot Skyllberg och såg även ut att kunna jämna ut ställningen inför den andra halvan. Många psykiska mål släpptes in och istället fick hemmalaget ta emot sin sjätte raka förlust. Foto: Timmy Lundegård

Mycket tung förlust för IFK Lindesberg

Det är tungt hos IFK Lindesberg. Under torsdagskvällen kom den sjätte raka förlusten för den unga truppen som ännu är rejält drabbat av skador och sjukdomar. Hemmalaget såg stridsvilliga ut inför den andra halvleken men visade inte alls samma motivation som vid den tidigare upphämtningen mot Örebro. Med flera raka förluster mot seriens tuffaste gäng så blir det allt svårare att kämpa sig tillbaka.

14 juni 2024 klockan 00:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Senaste hemmaförlusten blev den första på länge för IFK Lindesberg. Grabbarna visade däremot en fortsatt kämparvilja i ett hopplöst läge och kommer behöva göra en bra match på torsdag. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-Skyllbergs IK: ”Vi ska göra ett hårt jobb”

IFK Lindesberg är på väg ut ur en mycket tung period i spelschemat. På kort tid har det skadedrabbade laget fått möta seriens bästa lag i tabellen, där förlusttrenden har stigit. Enbart två lag saknas innan Lindelaget får börja möta tabellens nedra regioner. På torsdag gästas Fritidsbyn av tabellfemman Skyllberg innan spelschemats tuffa period avslutas med möte mot tabellfyran.

12 juni 2024 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Rivstart för rallyduo i jakten på SM-guldet
Spänningen stiger efter att den fjärde deltävlingen i Svenska Mästerskapet i rally 2024 avgjordes i Tierp. I sin Mitsubishi Mirage var Kim Nydén ...
12 juni 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Amanda och Elin tog silver vid historiskt Kata-EM
Kata-EM i Sarajevo blev ett historiskt mästerskap, då den Europeiska Judo Unionen för första gången godkände adaptiv kata som en officiell klass...
11 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer
Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu Lars-Åke ”Pinnen” Johansson sålt verksamheten. Ny ä...
11 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mycket priser delades ut till de nio vinnarna under Fornabodas årliga Nationaldagstrav. Förutom de klassiska vinnarrosetterna så fanns det även priser från Kotten & Co, EnglunDesign och Lindesbergs Nya Gummiverkstad. Genrebild. Foto: Timmy Lundegård

Snabba upplopp under Nationaldagstravet

Trots en travdag med vissa förseningar och oklart väder, så blev det en lyckad dag på Fornabodas årliga Nationaldagstrav. Värmlandskuskarna Björn Goop och Per Nilsson körde till sig varsin dubbelseger, medan Olle Alsén stod för dagens snabbaste avslutning med Hemisphere som gick från sist till seger på upploppet.
– Segerkänslan kom först i mitten på upploppet, berättar Olle.

6 juni 2024 klockan 21:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln

Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av Trollrallyt gick av stapeln under nationaldagen. Ett trettiotal modiga lådbilsförare begav sig ner för banan i jakten om att bli den snabbaste föraren.
– Det känns som att barnen tycker det är roligt och att de uppskattar det, konstaterar Ali Jamal Yassin, ordförande i arrangerande Bergslagens IF.

6 juni 2024 klockan 12:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Studentbalen 2024

Startskottet för studentveckan har officiellt gått, och under lördagskvällen samlades Lindeskolans avgångselever för den ...

bildspel Världseliten gjorde upp om titlarna utanför Lindesberg

Under den gångna helgen samlades världseliten inom orienteringsskytte i Munkhyttan, strax utanför ...

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med...

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer...

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på ...

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer ...

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang

Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett ...

Hemmasegrarna fortsätter för IFK Lindesberg som snart har passerat ett år utan serieförlust på hemmaplan. Under torsdagen blev det en skön seger mot IFK Örebro. Foto: Timmy Lundegård

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger

Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots ett tidigt 1-1 så hittade de gästande örebroarna flertalet målchanser, samtidigt som IFK Lindesberg kämpade för att få bollen närmare mittlinjen. Mot den andra halvleken tog hemmalaget kontroll över matchen och avgjorde med två avslutande mål.
– Momentumet ändrades väl nästan direkt i den andra halvleken, säger Loke Laurberg.

10 maj 2024 klockan 14:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern
Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under ...
9 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En fin och solig lunch inleder travsäsongen
Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle ...
2 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong
På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordmånga tävlingsdagar körs på Fornaboda ...
30 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-26

2024-04-24

2024-04-15

2024-04-10

2024-04-09

2024-04-05

2024-04-03

2024-03-28

2024-03-27

2024-03-26

2024-03-25

2024-03-20

2024-03-18

2024-03-17

2024-07-24 07:54