Lindlövens J18 klara för kval efter jättedrama

Lindlövens J18-lag är vinnare av division 1 C Västra! Detta efter ett sanslöst drama i slutomgången, där ett jagande Kumla länge ledde med 0-1. Men via två mål i den tredje perioden lyckades Lindlöven vända seriefinalen, vinna med 2-1 och säkra en biljett till kvalspel.

Förutsättningarna inför avgörandet av J18:s division 1 C Västra var glasklara. För Lindlöven räckte en poäng till serieseger samtidigt som Kumla var piskat att vinna under ordinarie matchtid. Med det utgångsläget klev gästerna ut stenhårt och satte direkt fart på matchen.

Fem minuter in trodde även många att 0-1 var ett faktum. Men pucken hade lagt sig på utsidan av målburen och Kumla-spelarna fick svälja sitt målfirande. Trots det fortsatte pressen från gästerna, som tryckte ner Lindlöven rejält i egen zon.

Hemmalaget å sin sida växte sakta men säkert in i matchen och man hade även ett gyllene kontringsläge genom William Zetterberg. Men när man kort därefter drog på sig en utvisning blev man straffad. En retur från en annars fenomenal Niklas Fredriksson forcerades in, något som gav Kumla 0-1 till periodvilan.

– Vi pratade inför andra om att vi fortfarande var med. Vi sa att vi har våra starkaste perioder kvar, det tycker jag att vi visar, berättar Lindlövens tränare Patrik Pettersson.

Avgjorde matchen med 22 sekunder kvar

Kumla fick visserligen ett jätteläge till att utöka ledningen direkt i andra, men Fredriksson var på tårna och räddade. Bortsett från den chansen var det Lindlöven som började bäst och etablerade spelet i offensiv zon. Jonathan Sjöberg fick flera bra lägen och allra närmast en kvittering var Jaroki Jonsson. Men trots 14-5 i skott och en enorm press stod sig underläget till den tredje perioden.

En period som inleddes med en trippelchans för Kumla redan i det första anfallet. Kort därefter ställde Lindlöven snabbt om och satte 1-1, men målet dömdes bort av domartrion. Laget lät sig inte nedslås av det och kort därefter kom kvitteringen.

I spel fem mot fyra fick William Zetterberg pucken bakom mål. Han tittade upp och hittade fram till en fri Oskar Carlsson som stående mitt framför mål skickade in 1-1. Målet ritade om förutsättningarna totalt och nu var Lindlöven tolv minuter ifrån seriesegern.

Det gav en helt annan matchbild där Kumla nu var det lag som behövde jaga. Gästerna drev upp tempot och gick för ett avgörande, något som bland annat tvingade Fredriksson till en otrolig benparad. Men Lindlöven stod emot och med 22 sekunder kvar att spela avgjorde Jonathan Sjöberg till 2-1 i öppen målbur och skickade sitt lag till kvalspel.

– Tålamod. Det är det ord som passar allra bäst för att beskriva vinsten. Tålamod att fortsätta jobba, att inte få panik och att våga tro på oss själva hela vägen, summerar Pettersson.

Spelar playoff mot vinnaren av Värmlands-serien

Efterspelet till matchen fick dock en beskare eftersmak. Direkt efter slutsignalen utbröt ett bråk mellan spelarna på planen, något som var kulmen på en match där känslorna svallat. Pettersson säger sig ha förståelse för att det rinner över i såna här lägen.

– Man håller på och krigar en hel säsong och faller med målsnöret spänt som nu för Kumla. Så jag förstår att det blir hett, men sen får man inte bete sig som vissa gör.

När det kommer till hans eget lag är tränaren mycket nöjd med prestationen. Framförallt berömmer Pettersson hur man hanterade Kumlas två HockeyEttan-spelare, som man låg väldigt tätt på.

– Det här är juniorer och de håller på att utbilda sig till hockeyspelare. Då händer det oväntade grejer, men det är sånt man ser även i NHL. Man får räkna med att allt inte blir rätt i alla lägen. Men idag blev det rätt ofta, resonerar Pettersson.

Med seriesegern säkrad kan han nu blicka fram emot ett kvalspel. Det väntas starta på torsdag, med det första av två playoff-möten mot vinnaren av Värmlands-serien. J18-laget ser därför till att hockeysäsongen i Lindehov fortsätter en vecka till.

Matchfakta Lindlöven-Kumla:
Resultat: 2-1 (0-1, 0-0, 2-0)
Publik: 295
Skott: 33-28
Mål Lindlöven: 1-1 Oskar Carlsson (Zetterberg), 2-1 Jonathan Sjöberg

Tabellen från SweHockey:

Publicerad 22 februari 2015 klockan 18:20

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Kenneth Haugstad segrade Midsommarloppets final med Manuzio Hanover Foto: Timmy Lundegård

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och snabbtravande hästar, det traditionella Midsommarloppet som kördes med två försök och en final stod som huvudlopp och bjöd på flera imponerande uppvisningar.

20 juni 2020 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning ...

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att ...

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären
Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom ...
9 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet
Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition...
7 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

Annons

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Foto: Timmy Lundegård

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, WSK slutade trea i Division 2-tabellen och hade därför ingen talan i val av motståndare där tabelltvåan IFK Arboga blev tilldelad att spela sitt slutspel mot Lindesberg.

11 mars 2020 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista hemmamatchen väntar för LIF
På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF är garanterade en plats i...
9 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Libo Cup blev en succé
Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo att spela sig...
8 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-07-02 11:17