Lindlövens slutforcering räckte inte – föll i Arboga

Lindlöven åkte på söndagen på en tung derbyförlust borta mot IFK Arboga. Trots en massiv press och hela 18 skott i slutperioden fick gästerna aldrig in någon kvittering. Istället kunde Fredrik Orrsten avgöra i tom målbur, vilket fastställde slutresultatet 4-2.

Med torsdagens knappa förlust mot Mariestad bakom sig siktade Lindlöven på att följa upp med ytterligare en stark prestation på söndagen. Men laget kom direkt väldigt snett in i lokalderbyt mot IFK Arboga, med två tidiga utvisningar. Lindlöven arbetade sig dock in och med tio minuter spelat slet sig Zebastian Ilestedt fri och revs ner. Laget tilldömdes straff, en straff som Joakim Olsson Fromell tyvärr inte fick i nät.

Lindlöven hade vid denna tidpunkt övertaget, men det var då som IFK Arboga slog till. En snabb omställning slutade med att Fredrik Orrsten kunde raka in 1-0 på retur. Mittperioden bjöd dock på en snabb kvittering. I spel fem mot fyra avlossade Oliver Styf skott, som Fabian Ilestedt mitt framför mål styrde in till 1-1.

De spelmässiga problemen fortsatte för Lindlöven, något som skulle straffa sig. Med halva matchen spelad återtog IFK Arboga ledningen genom ett nytt returmål. I efterspelet ådrog en upprörd Dayn Belfour sig en utvisning, där Christoffer Norgren sedan dundrade in 3-1.

”Vi ger det en chans”

Med två måls underläge och ett virrigt spel kände Daniel Eriksson sig tvingad till en time-outen. Den hjälpte laget att klara sig till periodvilan. Där samlade man sig, drog upp riktlinjerna och gick sedan ut och dominerade slutakten.

– Vi talade om att vara desperata och det gör vi mycket bättre i den tredje perioden. Innan det är vi bekväma och gör det svårare för oss och går inte rakt på mål. Vi väljer den lätta vägen istället för att välja den väg som gör ondare men som är bättre. Vi gör inte rätt för oss i första och andra perioden, menar Felix Scharnke.

Till den tredje perioden gick hemmalaget IFK ut för att försvara sin ledning. Lindlöven å sin sida visade upp den desperation som Felix talar om, något som bland annat gav Max Lalander fritt skottläge i samband med ett byte. För varje minut som gick tilltog trycket och Lindlöven kom allt närmare mål. Därför kändes det fullt logiskt när Niklas Nooni med tretton minuter på klockan knackade in 3-2, framspelad av Styf.

Direkt efter målet var Fabian Ilestedt mycket nära på ett friläge. Laget radade upp målchanser i jakten på kvittering, men fick inte någon utdelning. Istället kunde Fredrik Orrsten fastställa slutresultatet 4-2 i tom målbur med bara sekunder kvar att spela.

– Vi ger det en chans och skapar lägen för en kvittering. Men pucken vill inte in och studsar inte våran väg, vilken den kanske inte ska när vi bara gör en bra period, summerar Daniel Eriksson.

Lovar revanschsug hemma på onsdag

Lindlöven-tränaren var efter matchen mycket besviken över sitt lags insats. Enligt honom var det inställningen som fällde laget.

– Jag tycker inte att vi kommer hit och är beredda att betala priset för att vinna en hockeymatch. Attityden är fel från början, sen slår vi på det där i tredje perioden och skapar lägen för tusen mål. Men är man inte där från början så hittar man inte de där puckarna som man behöver, säger Eriksson.

En ilsken Felix Scharnke kokade över de tre onödigt tappade poängen, men såg även ljuspunkter.

– Det här är en lärdom och det får vi ta med oss. Vi måste vara med från start, matchen är 60 minuter och det går inte att spela bara i 20. Då vinner vi inga matcher i den här serien, den är för tuff helt enkelt, förklarar lagkaptenen.

På onsdag spelar Lindlöven på nytt, då laget tar emot Borlänge hemma i Lindehov. Till den matchen lovar Felix ett lag fyllt av revanschsug.

– Då jävlar kommer det förhoppningsvis att vara helt annorlunda. Vi har två träningar nu att ge allt och sen är det tre poäng som gäller!

Matchfakta IFK Arboga-Lindlöven:
Resultat: 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)
Skott: 32-42
Publik: 402
Mål Lindlöven: 1-1 Fabian Ilestedt (Styf, Hägg), 3-2 Niklas Nooni (Styf, Z Ilestedt)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Borlänge-Västerviks IK 1-3
Mariestad-Vimmerby HC 3-2
Grästorp-Surahammar 0-3
Skövde IK-Forshaga 7-4
Tranås-Kumla 6-5 str

Tabellen:
1 Västerviks IK         3     12-5     9
2 Tranås                   3     18-11     7
3 Kumla                    3     13-9     7
4 Vimmerby HC        3     13-8     6
5 Surahammar         3     9-8     6
6 Mariestad              3     8-8     5
7 Lindlöven               3     13-9     4
8 Skövde IK              3     12-11     4
9 Borlänge                3     7-9     3
10 IFK Arboga          3     7-12     3
11 Forshaga             3     10-19     0
12 Grästorp              3     4-17     0

Publicerad 28 september 2014 klockan 18:34

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet ...

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det ...

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana

Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda ...

Lea sköt sig till 91 poäng i luftgevärskyttet, vilket var onsdagens bästa resultat. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Linde Sports Camp är igång!

Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och riktar sig till ungdomar som börjar i årkurs 4 till 6, där ungdomarna får chansen att testa på alla möjliga sporter från fotboll till karate.
– Syftet är att de deltagande ungdomarna ska få hitta något nytt, säger fritidskonsulent Jonas Andersson.

11 augusti 2021 klockan 15:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg
Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är ...
29 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana
Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt...
27 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska...

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan
Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då ...
19 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-10

2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-09-18 18:51