Lindlövens slutforcering räckte inte – föll i Arboga

Lindlöven åkte på söndagen på en tung derbyförlust borta mot IFK Arboga. Trots en massiv press och hela 18 skott i slutperioden fick gästerna aldrig in någon kvittering. Istället kunde Fredrik Orrsten avgöra i tom målbur, vilket fastställde slutresultatet 4-2.

Med torsdagens knappa förlust mot Mariestad bakom sig siktade Lindlöven på att följa upp med ytterligare en stark prestation på söndagen. Men laget kom direkt väldigt snett in i lokalderbyt mot IFK Arboga, med två tidiga utvisningar. Lindlöven arbetade sig dock in och med tio minuter spelat slet sig Zebastian Ilestedt fri och revs ner. Laget tilldömdes straff, en straff som Joakim Olsson Fromell tyvärr inte fick i nät.

Lindlöven hade vid denna tidpunkt övertaget, men det var då som IFK Arboga slog till. En snabb omställning slutade med att Fredrik Orrsten kunde raka in 1-0 på retur. Mittperioden bjöd dock på en snabb kvittering. I spel fem mot fyra avlossade Oliver Styf skott, som Fabian Ilestedt mitt framför mål styrde in till 1-1.

De spelmässiga problemen fortsatte för Lindlöven, något som skulle straffa sig. Med halva matchen spelad återtog IFK Arboga ledningen genom ett nytt returmål. I efterspelet ådrog en upprörd Dayn Belfour sig en utvisning, där Christoffer Norgren sedan dundrade in 3-1.

”Vi ger det en chans”

Med två måls underläge och ett virrigt spel kände Daniel Eriksson sig tvingad till en time-outen. Den hjälpte laget att klara sig till periodvilan. Där samlade man sig, drog upp riktlinjerna och gick sedan ut och dominerade slutakten.

– Vi talade om att vara desperata och det gör vi mycket bättre i den tredje perioden. Innan det är vi bekväma och gör det svårare för oss och går inte rakt på mål. Vi väljer den lätta vägen istället för att välja den väg som gör ondare men som är bättre. Vi gör inte rätt för oss i första och andra perioden, menar Felix Scharnke.

Till den tredje perioden gick hemmalaget IFK ut för att försvara sin ledning. Lindlöven å sin sida visade upp den desperation som Felix talar om, något som bland annat gav Max Lalander fritt skottläge i samband med ett byte. För varje minut som gick tilltog trycket och Lindlöven kom allt närmare mål. Därför kändes det fullt logiskt när Niklas Nooni med tretton minuter på klockan knackade in 3-2, framspelad av Styf.

Direkt efter målet var Fabian Ilestedt mycket nära på ett friläge. Laget radade upp målchanser i jakten på kvittering, men fick inte någon utdelning. Istället kunde Fredrik Orrsten fastställa slutresultatet 4-2 i tom målbur med bara sekunder kvar att spela.

– Vi ger det en chans och skapar lägen för en kvittering. Men pucken vill inte in och studsar inte våran väg, vilken den kanske inte ska när vi bara gör en bra period, summerar Daniel Eriksson.

Lovar revanschsug hemma på onsdag

Lindlöven-tränaren var efter matchen mycket besviken över sitt lags insats. Enligt honom var det inställningen som fällde laget.

– Jag tycker inte att vi kommer hit och är beredda att betala priset för att vinna en hockeymatch. Attityden är fel från början, sen slår vi på det där i tredje perioden och skapar lägen för tusen mål. Men är man inte där från början så hittar man inte de där puckarna som man behöver, säger Eriksson.

En ilsken Felix Scharnke kokade över de tre onödigt tappade poängen, men såg även ljuspunkter.

– Det här är en lärdom och det får vi ta med oss. Vi måste vara med från start, matchen är 60 minuter och det går inte att spela bara i 20. Då vinner vi inga matcher i den här serien, den är för tuff helt enkelt, förklarar lagkaptenen.

På onsdag spelar Lindlöven på nytt, då laget tar emot Borlänge hemma i Lindehov. Till den matchen lovar Felix ett lag fyllt av revanschsug.

– Då jävlar kommer det förhoppningsvis att vara helt annorlunda. Vi har två träningar nu att ge allt och sen är det tre poäng som gäller!

Matchfakta IFK Arboga-Lindlöven:
Resultat: 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)
Skott: 32-42
Publik: 402
Mål Lindlöven: 1-1 Fabian Ilestedt (Styf, Hägg), 3-2 Niklas Nooni (Styf, Z Ilestedt)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Borlänge-Västerviks IK 1-3
Mariestad-Vimmerby HC 3-2
Grästorp-Surahammar 0-3
Skövde IK-Forshaga 7-4
Tranås-Kumla 6-5 str

Tabellen:
1 Västerviks IK         3     12-5     9
2 Tranås                   3     18-11     7
3 Kumla                    3     13-9     7
4 Vimmerby HC        3     13-8     6
5 Surahammar         3     9-8     6
6 Mariestad              3     8-8     5
7 Lindlöven               3     13-9     4
8 Skövde IK              3     12-11     4
9 Borlänge                3     7-9     3
10 IFK Arboga          3     7-12     3
11 Forshaga             3     10-19     0
12 Grästorp              3     4-17     0

Publicerad 28 september 2014 klockan 18:34

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 21:53