AllEttan är nu nära för Lindlöven efter lagets fjärde trepoängare i följd. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Löven mot AllEttan efter fjärde raka: ”Det här var en sexpoängsmatch”

AllEttan kommer allt närmare för Lindlöven. På söndagen åkte laget till Billingehov och hämtade hem tre enormt viktiga poäng, via seger med 3-2 över Skövde. Jimmy Hellström gjorde mål för andra matchen i rad och Löven är fortsatt tabelltvåa med åtta poäng ner till strecket.

Med tre raka segrar i ryggen rullade Lindlöven på söndagen till Billingehov för toppmöte med Skövde. De formstarka gästerna från Bergslagen öppnade piggt och under de inledande tio minuterna var det Löven som kontrollerade matchbilden. Chanserna radades upp och slutligen kom även ledningsmålet, när Jimmy Hellström för andra matchen i rad hittade nätet till 0-1. Målet kom med elva minuter på klockan och efterföljdes av en tuff period för Löven.

– Efter det drog vi på oss två utvisningar under andra halvan av perioden. Där tog Skövde över matchbilden och dominerade, de hade några riktigt bra chanser i powerplay och en stolpträff. Vi hade hockeygudarna i himlen på vår sida idag, slår Jussi Salo fast.

Men även om gudarna var på lagets sida skulle Skövde få utdelningen för pressen. Med drygt fyra minuter kvar av mittperioden kom kvitteringen, något som tog lagen till vila med ställningen 1-1. I mittenakten var det sedan Lindlöven som direkt skruvade upp tempot. Felix Lundqvist återgav tidigt laget ledningen och det var stor press mot Skövdezonen.

Löven fick fast spelet i långa anfall, vårdade pucken bra och fick ytterligare utdelning. Målskytten Lundqvist agerade halvvägs in i perioden framspelare till Emil Roth, som satte 1-3 i nät. Skövde skaffade tidigt kontakt med en reducering i tredje och pressade därefter på för en kvittering. Men trots ett stundtals passivt spel kunde Lindlöven hålla motståndet undan från de klara lägena, något som gav seger med 3-2.

– Riktigt viktiga poäng! Visst är alla poäng lika värda, men det här var ändå en sexpoängsmatch. Nu fick vi lite avstånd till Skövde och till strecket också, säger tränare Salo efter vinsten.

Försprång i AllEttan-jakten: ”Måste fortfarande göra jobbet”

Tränaren såg alltså sitt lag segla vidare på framgångsvågen. Segern över Skövde innebar Lindlövens fjärde raka trepoängare, en formtopp som kommit i helt rätt läge. En annan spelare som hittat just rätt är nyförvärvet Jimmy Hellström, som gjorde mål för andra matchen i följd. Forwarden har varit en viktig injektion.

– Jo, vi visste att Jimmy är en grymt effektiv spelare. Vi har haft lite svårt med just den biten och inte varit tillräckligt effektiva. Därför är kul nu att se att det nu lossnat för Jimmy och att han levererar poängmässigt, berömmer Salo.

En annan spelare som visade vägen i Billingehov var Charlie Torstensson. Sedan målvakten gjorde comeback har han bara släppt fem puckar förbi sig på tre spelade matcher, där samtliga slutat med seger. Jussi Salo är minst sagt nöjd över att ha Torstensson tillbaka.

– Charlie var riktigt bra idag. Det syns att vi fått ordning på målvaktssidan, att det inte är så rörigt som tidigare. Det skapar en stor trygghet till hela försvarsspelet.

Bara fem omgångar återstår nu av höstserien och Lindlöven sitter i en mycket fin sits. Laget är kvar som tabelltvåa och ner till Köping på sjätteplatsen skiljer hela åtta poäng. Mycket talar för att Löven spelar AllEttan till våren, men tränare Salo är försiktig.

– Om man tittar på tabellen och tänker på det sättet ser det bra ut, men vi måste fortfarande göra jobbet. Vi tar en match i taget och nu är det hemmamatch på onsdag mot Åker. Det är det enda som vi fokuserar på nu.

Matchfakta Skövde-Lindlöven:
Resultat 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)
Publik: 912
Skott: 17-27
Mål Lindlöven: 0-1 Jimmy Hellström (Astley Rydberg), 1-2 Felix Lundqvist), 1-3 Emil Rooth (Lundqvist)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
IFK Arboga-Mariestad 1-3
Kumla-Enköping 4-1
Borlänge-Grästorp 2-1
Forshaga-Åker/Strängnäs 14-0

Tabellen från Swehockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 20 november 2016 klockan 18:23


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer...

Real News blev tävlingsdagens första vinnare bland varmbloden. Treåringen har en framgångsrik syskonskara och kan mycket väl bli att jämföras med dessa i framtiden. Foto: Timmy Lundegård

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på Fornabodas tävlingsoval i det stekheta vädret, som lockade till sig drygt 180 personer till publikplatsen. Flera fina klasshästar visade upp sig i solen, med flera kändare kusk- och tränarnamn på besök. Framåt tävlingarnas slut så uppstod däremot en olycka, vilket gav tävlingarna en tråkigare avslutande ton.

19 maj 2024 klockan 22:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Många ville ta bild med gymnasiechef Staffan Hörnberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer och vackra klänningar, när årets Idrottsgala gick av stapeln på Lindeskolan under onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Algot Eknor Grönlund, för sina framgångar inom armbrytningen.
– Det känns jättebra, jag skulle ljuga om jag sade något annat, säger han efter prisutdelningen.

15 maj 2024 klockan 22:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang
Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger
Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots ett tidigt 1-1 så hittade de gä...
10 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern
Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under ...
9 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Även om Björn Goop blev säsongspremiärens största vinnare med totalt fyra segrar, så var det Jörgen Westholm som inledde säsongen med Kurtz. Foto: Timmy Lundegård

En fin och solig lunch inleder travsäsongen

Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle summeras. Trots att Jörgen Westholm blev tränaren att inleda säsongen med två raka segrar, så var det Björn Goop som avslutade lunchen med en fyrling i de tre sista loppen. Båda kuskarna var även snabba på att berömma tävlingsovalen.
– Det ska grabbarna som sköter banan ha cred för, sade Jörgen Westholm.

2 maj 2024 klockan 18:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På torsdag är det årspremiär på Fornaboda. Årets travsäsong är rekordlång där säsongsavslutningen körs i början av september. Arkivfoto: Timmy Lundegård

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong

På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordmånga tävlingsdagar körs på Fornaboda Travbana där man strösslar säsongen med både Breeders Crown och STL Sommar med dubbla kallblodslopp. Ett väskförbud har däremot blivit uppsnackat men inför torsdag så gäller enbart restriktioner.
– Skulle det bli beslut på ett väskförbud så kommer vi att erbjuda picknickkorgar, säger Björn Andersson.

30 april 2024 klockan 17:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger

Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Ä...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna g...

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo

Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens ...

Amanda Orrbo är årets mottagare av UPP-priset. Foto: Privat

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris

Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra möjligheterna för personer med Downs syndrom. I år heter pristagaren Amanda Orrbo från Lindesberg.
– Hon blev väldigt rörd och känner sig hedrad, säger pappa Johan Orrbo.

25 mars 2024 klockan 11:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan
Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna ...
18 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan
Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan ...
17 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-03-17

2024-03-15

2024-03-14

2024-03-13

2024-03-09

2024-03-06

2024-03-05

2024-03-04

2024-03-04

2024-03-03

2024-02-29

2024-02-28

2024-02-27

2024-02-25

2024-05-24 15:40