Snart ska publiken slippa välja mellan vem av Max Lalander och Albin Järlstam de ska se. FOTO: Hannes Feldin

Löven och LIF träffades för samarbete: ”Måste hitta bra lösningar för båda”

Efter LindeNytts uppmärksammade artikel om matchkrockarna – nu har Lindlöven och LIF Lindesberg öppnat för samarbete. Representanter från båda klubbarna möttes förra veckan, ett möte som var positivt och som båda idrotterna nu hoppas dra nytta av.

Under hösten har LIF Lindesberg spelat sex hemmamatcher i Allsvenskan. Tre av dessa har startat samtidigt eller bara någon timme före Lindlövens hemmafighter, tre krockar som tvingat Lindepubliken att välja liveidrott. LindeNytt skrev i slutet av oktober en artikel om problemet, något som väckte en stor diskussion.

– Annars är det lätt att inte tänka på att det blir en krock någon gång. Men i samband med en nyhet som skrivits och tre krockar har folk verkligen fått under lupp att det här inte är så bra, säger LIF:s klubbchef Anders Nyman.

Klubbarna har även tagit till sig av stadsbornas och publikens önskemål. Förra veckan stämde man därför träff, där Lindlövens ordförande Perry Liljesvahn och tränare Jussi Salo mötte upp LIF:s klubbchef Nyman. Mötet upplevdes från båda lägren som mycket positivt.

– Vi satt ner och tittade över dels det kortsiktiga, med de kommande eventuella krockarna. Hur vi kan arbeta runt det och hur vi ska göra för att få det bra som möjligt, berättar Nyman och fortsätter.

– Sen tittade vi även på det långsiktiga, vad vi kan göra med schemaläggningen inför en hel säsong. Det är ju lite svårare, men det som saknats tidigare är en dialog. Får man bara igång det kommer man ganska långt.

Just dialogen var något som båda klubbarna påpekade i den tidigare artikeln. Såväl Löven som LIF medgav då att man inte diskuterat tillräckligt väl, något som Anders Nyman ger sin syn på.

– Jag skulle inte vilja kalla dialogen för dålig. Det är snarare så att det inte funnits någon dialog. Nu är jag själv så pass ny att jag inte varit inblandad tidigare, men jag uppfattar det som att man aldrig pratat med varandra och aldrig tänkt de här tankarna. Inte förrän det blev en krock.

Planerar för en gemensam sportlördag

Nu ska dock krockarna vara ett minne blott. Från och med nu kommer Lindlöven och LIF Lindesberg att diskutera sig fram till hur klubbarnas A-herrar ska lägga sina matcher. Det börjar redan till våren, där Löven kliver in i AllEttan Södra. Spelschemat har precis släppts och Lindlöven presenterade sina matcher under gårdagens presskonferens.

– Jag tycker att det självklart är bra att vi kan samarbeta. Lindesberg är ingen jättestor stad, så vi måste så klart hitta bra lösningar för båda klubbarna. Det är inte optimalt att spela matcher samtidigt, kommenterar Lindlövens tränare Jussi Salo som fanns med på veckans möte.

Med det nya schemat för AllEttan har dessutom en passande möjlighet öppnat upp sig. Lindlöven har lyckats lägga sin hemmamatch mot Nybro till lördagen den 18:e februari, samma dag som LIF Lindesberg möter Skånela.

Tanken från klubbarna är att Löven spelar 16.00 och LIF tidigare på eftermiddagen, med andra ord en riktig sportlördag. Diskussioner förs kring upplägget och det kan bli aktuellt med biljettpaket som ger publiken inträde till båda matcherna. Planerna är inte hundraprocentiga, men mycket tyder på att arrangemanget ska bli möjligt.

– Lindepubliken som går på matcher är intresserade av sport. Några är säkert handbollsfanatiker och andra hockeyfanatiker, sen finns det många som är ganska blandade. De går på vad som passar dem bäst. Det är den gruppen som vi vill hitta och vara tillgängliga för från båda sidor, både handbollen och hockeyn, resonerar Anders Nyman som öppnar för ett samarbete även inom andra frågor än bara matchplanering.

– Jag har aldrig varit med om en situation där man förlorat på att ha en dialog och ett samarbete. Sen är vi ändå konkurrenter på ett visst sätt, men i det stora måste vi kunna samarbeta. Det är ingen som förlorar på det, vare sig vi, Lindlöven eller publiken.

Publicerad 20 december 2016 klockan 14:10


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Söndagens volleyboll är framflyttad

Ännu en volleybollmatch inom Elitserien flyttas. I början av året var det hemmaderbyt mot Örebro som flyttades på grund av spelare som testat sig positivt mot covid-19 och även nu på söndag, när Hylte Halmstad planerades att gästa Lindesberg, så ställer nya positiva coronatest till det.

15 januari 2022 klockan 22:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Johan Pettersson säkrar första målet för WSK under fredagskvällen. Foto: Timmy Lundegård

Publikfri hemmamatch slutade med förlust

Dörrarna var låsta när fredagens match mot Per-Ols skulle spelas, istället fick man följa matchen på Facebook. Efter ett beslut från WSK Lindesbergs styrelse, vill man testa att spela ett fåtal hemmamatcher utan publik i ett försök att minska Coronasmittan.
– Vi känner som förening att vi måste vara med och stävja det här med Corona som är i samhället, säger Magnus Lissmats.

14 januari 2022 klockan 23:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollderby flyttas efter coronasmitta

Onsdagens elitseriemöte i volleyboll mellan Lindesberg och Örebro ställs in med kort varsel efter att en av ...

WSK gästas av Allsvenskt motstånd

Fyra lag återstår i innebandyns Distriktsmästerskap. Ett av lagen är WSK Lindesberg som på onsdag tar emot Lillån IBK, ...

bildspel Tuff match på Annandagen

Årets sista handbollsmatch slutade med säsongens tolfte förlust. Det tidigare Elitserielaget OV Helsingborg visade i början av må...

Foto: Hasse Persson

Setseger mot tabellfyran

Efter två raka segrar så blev det inga nya poäng för Linde Volley när Sollentuna gästade arenan. Första setet slutade däremot mycket positivt för hemmalaget, där man efter en jämn kamp om poängen fick med sig en inledande setseger mot tabellfyran. Sollentuna ökade sina växlar och kunde därifrån få med sig samtliga tre poäng.

19 december 2021 klockan 15:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

LIF tillbaka som jumbo efter bortaförlust

Med halva Allsvenskan färdigspelad så blev det ett snabbt returmöte mot Kungälv. LIF Lindesberg stod denna gång som gäster men med en mindre trupp där både Max Broman och Joakim Bååk saknades, blev det förlust efter en svagare andra halvlek. En ny poänglös match gör dessutom att LIF återvänder till tabellens bottenplacering.

19 december 2021 klockan 14:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel IFK Lindesbergs 11-åriga pojkar är ett lag på frammarsch
IFK Lindesbergs lag med pojkar födda 2010 har redan från starten varit en stor trupp, och med sina 26 spelare är de nu det största pojklaget i fö...
14 december 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Tabelltvåan blev för tunga för LIF
LIF Lindesberg visade en stark kämparvilja på hemmaplan när tabelltvåan Kungälv gästade Lindesberg. Förutom en nära full trupp fanns även ...
12 december 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley klättrar i tabellen efter ny seger
Senaste mötet mot RIG slutade med säsongens första seger för Linde Volley. Under lördagen gästade laget Falköping för ett snabbt returmöte, d...
11 december 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

WSK föll med flaggan i topp

Fredagens match i Lindbackahallen var en kamp mellan seriens topplag WSK och Arboga. Förutom tre poäng stod även positionen som tabelletta på spel när de båda lagen tog plats i Lindbackahallen. Efter en tuff inledning med ett tremålsunderläge, kunde en tunn WSK-trupp gå mot ledningen för att senare snubbla på mållinjen.

10 december 2021 klockan 22:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tränare "Preben" låter positiv inför söndagens hemmamatch mot Kungälv. Foto: Hasse Persson

LIF-tränaren är segersugen på hemmaplan

Det spelas mycket handboll på söndag. Juniormatcher, parahandboll och en match för Lif Blå visas upp i arenan där en Allsvensk match mot Kungälv avslutar dagen. Tabelltvåan kommer med tre raka segrar i bagaget, där LIFs relativt nya tränare ”Preben” låter positiv till att det gröna segertåget når sin slutstation.

10 december 2021 klockan 19:01 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Klart för padelspel hos Lindesbergs Fastigheter

I slutet av mars kunde LindeNytt berätta att två nya padelhallar planerades längs industrirakan i Lindesberg...

Tråkig inledning gav förlust

Säsongens första seger är avklarad men ett tuffare motstånd väntade under tisdagen. LIF tog en långresa till det tidigare ...

Travskolan tog kampen mot prostatacancern

Varje år uppmärksammas Mustaschkampen, en insamling för att bekämpa landets vanligaste cancerform, prostatacancer. ...

Annons

Guld och brons blev resultatet av helgens lag-SM i judo. Foto: Frövi Judo

Guldbragd av Frövi Judos damer: SM-guld för femte året i rad

Frövi Judos damlag gjorde något helt unikt, när de i helgen försvarade sitt SM-guld för femte året i rad. Dessutom gick de igenom hela mästerskapet obesegrade, utan att förlora en enda individuell match. Herrarna fick också med sig en peng av ädel valör, när de tog hem ett brons efter flera otroligt jämna matcher.
– Tjejerna var grymma, de vann för femte året i rad, säger Björn Nyberg.

6 december 2021 klockan 12:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde Volley stod för storseger på hemmaplan

Det blev tionde gången gillt! Efter nio raka förluster blev det en tresetsseger i Elitseriens bottenmöte mot g...

WSK utmanar om serieledningen!

Tillberga var nästa motstånd för WSK Lindesberg som kom till Västerås med fem raka segrar. Tabellnian kommer från seger mot ...

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg

Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än ...

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom...

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora...

Förlust mot Linköping trots en setseger

Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där ...

Guld till Värmland-Örebros flicklag efter ett otroligt fint genomfört mästerskap. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en dag med tuffa och bitvis otroligt jämna matcher stod Värmland-Örebros lag som segrare på flicksidan och som bronsmedaljörer bland pojkarna. Dessutom fick mästerskapet en extra stjärnglans då flera av Sveriges största namn inom judon fanns på plats under dagen.

27 november 2021 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Femte raka segern för WSK Lindesberg!
Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger, där man ännu står ...
26 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Seger direkt med nya tränaren?
Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. Laget kommer från en...
26 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

”Preben” är ny tränare för LIF Lindesberg!
Carlsson tar över efter Karlsson. Under lördagen stod det klart att Martin Carlsson, mest känd som ”Preben”, kommer att ta över som huvudträ...
21 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-11-20

2021-11-20

2021-11-19

2021-11-19

2021-11-15

2021-11-15

2021-11-14

2021-11-14

2021-11-13

2021-11-10

2021-11-08

2021-11-07

2021-11-03

2021-10-31

2022-01-24 01:23