Snart ska publiken slippa välja mellan vem av Max Lalander och Albin Järlstam de ska se. FOTO: Hannes Feldin

Löven och LIF träffades för samarbete: ”Måste hitta bra lösningar för båda”

Efter LindeNytts uppmärksammade artikel om matchkrockarna – nu har Lindlöven och LIF Lindesberg öppnat för samarbete. Representanter från båda klubbarna möttes förra veckan, ett möte som var positivt och som båda idrotterna nu hoppas dra nytta av.

Under hösten har LIF Lindesberg spelat sex hemmamatcher i Allsvenskan. Tre av dessa har startat samtidigt eller bara någon timme före Lindlövens hemmafighter, tre krockar som tvingat Lindepubliken att välja liveidrott. LindeNytt skrev i slutet av oktober en artikel om problemet, något som väckte en stor diskussion.

– Annars är det lätt att inte tänka på att det blir en krock någon gång. Men i samband med en nyhet som skrivits och tre krockar har folk verkligen fått under lupp att det här inte är så bra, säger LIF:s klubbchef Anders Nyman.

Klubbarna har även tagit till sig av stadsbornas och publikens önskemål. Förra veckan stämde man därför träff, där Lindlövens ordförande Perry Liljesvahn och tränare Jussi Salo mötte upp LIF:s klubbchef Nyman. Mötet upplevdes från båda lägren som mycket positivt.

– Vi satt ner och tittade över dels det kortsiktiga, med de kommande eventuella krockarna. Hur vi kan arbeta runt det och hur vi ska göra för att få det bra som möjligt, berättar Nyman och fortsätter.

– Sen tittade vi även på det långsiktiga, vad vi kan göra med schemaläggningen inför en hel säsong. Det är ju lite svårare, men det som saknats tidigare är en dialog. Får man bara igång det kommer man ganska långt.

Just dialogen var något som båda klubbarna påpekade i den tidigare artikeln. Såväl Löven som LIF medgav då att man inte diskuterat tillräckligt väl, något som Anders Nyman ger sin syn på.

– Jag skulle inte vilja kalla dialogen för dålig. Det är snarare så att det inte funnits någon dialog. Nu är jag själv så pass ny att jag inte varit inblandad tidigare, men jag uppfattar det som att man aldrig pratat med varandra och aldrig tänkt de här tankarna. Inte förrän det blev en krock.

Planerar för en gemensam sportlördag

Nu ska dock krockarna vara ett minne blott. Från och med nu kommer Lindlöven och LIF Lindesberg att diskutera sig fram till hur klubbarnas A-herrar ska lägga sina matcher. Det börjar redan till våren, där Löven kliver in i AllEttan Södra. Spelschemat har precis släppts och Lindlöven presenterade sina matcher under gårdagens presskonferens.

– Jag tycker att det självklart är bra att vi kan samarbeta. Lindesberg är ingen jättestor stad, så vi måste så klart hitta bra lösningar för båda klubbarna. Det är inte optimalt att spela matcher samtidigt, kommenterar Lindlövens tränare Jussi Salo som fanns med på veckans möte.

Med det nya schemat för AllEttan har dessutom en passande möjlighet öppnat upp sig. Lindlöven har lyckats lägga sin hemmamatch mot Nybro till lördagen den 18:e februari, samma dag som LIF Lindesberg möter Skånela.

Tanken från klubbarna är att Löven spelar 16.00 och LIF tidigare på eftermiddagen, med andra ord en riktig sportlördag. Diskussioner förs kring upplägget och det kan bli aktuellt med biljettpaket som ger publiken inträde till båda matcherna. Planerna är inte hundraprocentiga, men mycket tyder på att arrangemanget ska bli möjligt.

– Lindepubliken som går på matcher är intresserade av sport. Några är säkert handbollsfanatiker och andra hockeyfanatiker, sen finns det många som är ganska blandade. De går på vad som passar dem bäst. Det är den gruppen som vi vill hitta och vara tillgängliga för från båda sidor, både handbollen och hockeyn, resonerar Anders Nyman som öppnar för ett samarbete även inom andra frågor än bara matchplanering.

– Jag har aldrig varit med om en situation där man förlorat på att ha en dialog och ett samarbete. Sen är vi ändå konkurrenter på ett visst sätt, men i det stora måste vi kunna samarbeta. Det är ingen som förlorar på det, vare sig vi, Lindlöven eller publiken.

Publicerad 20 december 2016 klockan 14:10


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-17 02:50