Snart ska publiken slippa välja mellan vem av Max Lalander och Albin Järlstam de ska se. FOTO: Hannes Feldin

Löven och LIF träffades för samarbete: ”Måste hitta bra lösningar för båda”

Efter LindeNytts uppmärksammade artikel om matchkrockarna – nu har Lindlöven och LIF Lindesberg öppnat för samarbete. Representanter från båda klubbarna möttes förra veckan, ett möte som var positivt och som båda idrotterna nu hoppas dra nytta av.

Under hösten har LIF Lindesberg spelat sex hemmamatcher i Allsvenskan. Tre av dessa har startat samtidigt eller bara någon timme före Lindlövens hemmafighter, tre krockar som tvingat Lindepubliken att välja liveidrott. LindeNytt skrev i slutet av oktober en artikel om problemet, något som väckte en stor diskussion.

– Annars är det lätt att inte tänka på att det blir en krock någon gång. Men i samband med en nyhet som skrivits och tre krockar har folk verkligen fått under lupp att det här inte är så bra, säger LIF:s klubbchef Anders Nyman.

Klubbarna har även tagit till sig av stadsbornas och publikens önskemål. Förra veckan stämde man därför träff, där Lindlövens ordförande Perry Liljesvahn och tränare Jussi Salo mötte upp LIF:s klubbchef Nyman. Mötet upplevdes från båda lägren som mycket positivt.

– Vi satt ner och tittade över dels det kortsiktiga, med de kommande eventuella krockarna. Hur vi kan arbeta runt det och hur vi ska göra för att få det bra som möjligt, berättar Nyman och fortsätter.

– Sen tittade vi även på det långsiktiga, vad vi kan göra med schemaläggningen inför en hel säsong. Det är ju lite svårare, men det som saknats tidigare är en dialog. Får man bara igång det kommer man ganska långt.

Just dialogen var något som båda klubbarna påpekade i den tidigare artikeln. Såväl Löven som LIF medgav då att man inte diskuterat tillräckligt väl, något som Anders Nyman ger sin syn på.

– Jag skulle inte vilja kalla dialogen för dålig. Det är snarare så att det inte funnits någon dialog. Nu är jag själv så pass ny att jag inte varit inblandad tidigare, men jag uppfattar det som att man aldrig pratat med varandra och aldrig tänkt de här tankarna. Inte förrän det blev en krock.

Planerar för en gemensam sportlördag

Nu ska dock krockarna vara ett minne blott. Från och med nu kommer Lindlöven och LIF Lindesberg att diskutera sig fram till hur klubbarnas A-herrar ska lägga sina matcher. Det börjar redan till våren, där Löven kliver in i AllEttan Södra. Spelschemat har precis släppts och Lindlöven presenterade sina matcher under gårdagens presskonferens.

– Jag tycker att det självklart är bra att vi kan samarbeta. Lindesberg är ingen jättestor stad, så vi måste så klart hitta bra lösningar för båda klubbarna. Det är inte optimalt att spela matcher samtidigt, kommenterar Lindlövens tränare Jussi Salo som fanns med på veckans möte.

Med det nya schemat för AllEttan har dessutom en passande möjlighet öppnat upp sig. Lindlöven har lyckats lägga sin hemmamatch mot Nybro till lördagen den 18:e februari, samma dag som LIF Lindesberg möter Skånela.

Tanken från klubbarna är att Löven spelar 16.00 och LIF tidigare på eftermiddagen, med andra ord en riktig sportlördag. Diskussioner förs kring upplägget och det kan bli aktuellt med biljettpaket som ger publiken inträde till båda matcherna. Planerna är inte hundraprocentiga, men mycket tyder på att arrangemanget ska bli möjligt.

– Lindepubliken som går på matcher är intresserade av sport. Några är säkert handbollsfanatiker och andra hockeyfanatiker, sen finns det många som är ganska blandade. De går på vad som passar dem bäst. Det är den gruppen som vi vill hitta och vara tillgängliga för från båda sidor, både handbollen och hockeyn, resonerar Anders Nyman som öppnar för ett samarbete även inom andra frågor än bara matchplanering.

– Jag har aldrig varit med om en situation där man förlorat på att ha en dialog och ett samarbete. Sen är vi ändå konkurrenter på ett visst sätt, men i det stora måste vi kunna samarbeta. Det är ingen som förlorar på det, vare sig vi, Lindlöven eller publiken.

Publicerad 20 december 2016 klockan 14:10


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till tabellen så placerar man sig ruggigt nära tabellettan, samtidigt som man har eliminerat alla risker med en placering för återkval.

5 mars 2021 klockan 22:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Jubel från bänken Foto: Hasse Persson

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, LIF Lindesbergs uppskruvade spel. Hela 23 mål spelades in i den andra halvleken, där ett lättat LIF kunde räkna in två nya poäng.
– Det här var en riktig ”måstematch” som vi bara skulle vinna, säjer Asso Eliassi.

21 februari 2021 klockan 18:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt...

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt ...

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där Surahammar utnyttjade varje sekund i de orangefärgade boxplayspel som gavs. Något som blev Lindlövens stora förlust, där poängtavlan visade 4-0 efter sextio minuter.

14 februari 2021 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar...

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

Foto: Hasse Persson

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den andra halvleken. Detta med åtta mål inför de sista tio minuterna. LIF försökte kämpa sig tillbaka men fick för mycket att hämta in. Något som lägger LIF mycket farligt till i tabellen.

5 februari 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger på bortais efter målrik drabbning
Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens gång, där Lindlöven kunde avg...
3 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds
Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång ...
31 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-30

2021-01-24

2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-03-06 00:22