Philip Ödmark

Löven pressade topplaget Hudiksvall

På söndagskvällen gästade topplaget Hudiksvall Lindehov. Det skulle bli Lindlövens tredje raka match med poäng denna vecka efter vinsten med 6-2 mot Falun och 3-3  mot tabelltrean Enköping, förlust på straffar. Lindlöven pressade Hudiksvall, efter första perioden var ställningen 2-2 och inför sista perioden 2-3. Lindlöven tog ut målvakten och Hudiksvall kunde avgöra och göra 2-5 i öppen bur.

– Det bästa laget vann så är det, men vi pressade topplaget Hudiksvall rejält. Ska man vinna en sådan här match så måste man sätta sina chanser, tyvärr så gjorde vi inte det ikväll anser, Lindlövens ass tränare Tomas Östlund.

– Det positiva är att grabbarnas prestationer de senaste två veckorna varit bra, tyvärr så har det inte gett den poängutdelning vi hoppats på. I onsdags mot Enköping kunde vi lika gärna tagit alla tre poängen men får bara med oss en. Alla killarna kör på bra, vi får ta med oss det positiva, det är unga grabbar som har framtiden för sig, fortsätter Östlund.

Mot Hudiksvall så var kedjan med Johan Persson, Anton Magnusson och Karlskogalånet Philip Larsson Lindlövens bästa enhet. Bra var även forwardsduon Patrik Säfström och Niklas Nooni samt backparet med Moralånet Anton Netterberg och Mattias Nilsson.

Mot Hudiksvall fungerade även Lindlövens power play vilket är mycket glädjande. Det känns som vi även här har mer att ge, säger Tomas Östlund. 

Matchen mot Hudiksvall inleddes på sämsta tänkbara sätt för Lindlöven då Hudiksvall gjorde 0-1 redan efter 20 sekunder. Hudiksvall utökade ledningen efter drygt fem minuters spel då den förre Elitserie- och SHL stjärnan Magnus Nilsson kom ren från blå och gjorde inget misstag. 

Lindlövens Niklas Nooni kontrar och skjuter ett skott som går på målvaktens benskydd innan Patrik Säfström slår in returen, 1-2.

Den alltid hårt jobbande Johan Persson lyckas sedan trycka in 2-2 på ett slumpskott innan pausvilan.

I mitten på matchen gör sedan Hudiksvall  2-3 efter att Lindlöven haft möjligheten att vid ett flertal tillfället spela ut pucken. Tyvärr så blir det ett förödande misstag som Hudiksvall utnyttjar direkt.  

I den tredje perioden gör Hudiksvall även 2-4, ett oturligt mål där Lindlövens målvakt Philip Ödmark blir skadad och tvingas utgå. De första rapporterna från Lindesbergs sjukhus visar att nyckelbenet fått en rejäl smäll men att det troligtvis inte är av. Detta mål visar sig bli matchavgörande, Lindlöven lyckas inte komma tillbaka utan Hudiksvall försvarar sig bra.

– Nu väntar ett tio dagar långt matchuppehåll innan serieledande Åkers/Strängnäs väntar på bortaplan. Vi kommer köra ganska tufft den kommande veckan med både is och fys för att därefter släppa på träningen. Fokus kommer ligga försvarsspel och positionsspelet över hela banan, förhoppningsvis får vi även tillbaka två av våra skadade spelare Magnus Rehnberg och Simon Hermansson, avslutar Tomas Östlund.

Matchfakta:
Lindlöven-Hudiksvall 2-5 (2-2,0-1,0-2)
Skott 29-46 (12-11,8-13,9-22)
Utvisningar 6 min-4 min
Publik 288

00:20 HUD 0 – 1 EQ 15 SEYDLITZ, Adam, 17 ZETTERSTRÖM, Niklas,49 NILSSON, Magnus
05:26 HUD 0 – 2 EQ 49 NILSSON, Magnus 57 LARSSON, Magnus, 15 SEYDLITZ, Adam
06:50 LIN 1 – 2 EQ 59 SÄFSTRÖM, Patrik 43 NOONI, Niklas, 15 BERG, David
07:27 LIN 2 – 2 EQ 9 PERSSON, Johan 17 LARSSON, Philip, 63 RESIN, Henrik.
26:31 HUD 2 – 3 EQ 18 NILSSON, Johan 57 LARSSON, Magnus, 10 LINDSTRÖM, Jonas
53:49 HUD 2 – 4 EQ 17 ZETTERSTRÖM, Niklas 15 SEYDLITZ, Adam, 49 NILSSON, Magnus
59:23 HUD 2 – 5 EQ 10 LINDSTRÖM, Jonas

Publicerad 27 oktober 2013 klockan 18:38

Redaktion LindeNytt , 0581-155 50

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-13 01:01