Med 36 räddningar stod Mattias Pettersson för en fenomenal insats borta mot Piteå. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Hemvändaren matchhjälte när Löven pressade fram avgörande match

Lindlöven tog chansen och vann bortamötet med Piteå. Stora hjältar blev hemvändaren Filip Bergmark med sitt avgörande 1-0-mål och målvakten Mattias Pettersson, som stoppade 36 avslut. Segern innebär att Löven nu spelar en tredje och avgörande playoffmatch imorgon.

Det var med kniven mot strupen som Lindlöven klev ut till lördagens bortamöte med Piteå. Inför det andra playoffmötet hade Löven en lång bussresa i benen, men det märktes inte av i matchupptakten. Redan efter en minuts spel fick laget chansen i spel fem mot fyra och då small det. Hemvändaren Filip Bergmark tryckte in 0-1 för Löven, ett inledande mål som vägde mycket tungt.

– Det är klart att det är viktigt att göra det första målet. Det är så pass tighta matcher och det bjuds inte på någonting, säger Mattias Pettersson.

Burväktaren hade även han en hel del att göra i inledningen av matchen. De bästa chanserna hade dock Löven, inte minst via ett öppet mål för Jesper Stråle. I periodens slutskede satte sedan Piteå in en hård offensiv press, men Lindlöven redde ut det och ledningen stod sig till andra.

Även där öppnade gästerna starkt och man hade tidigt ett numerärt överläge. Efterhand lyckades dock Piteå äta sig in alltmer, något som ledde fram till dubbla Lövenutvisningar. Där klev Pettersson fram i målet och levererade storspel. För trots klara 12-3 i avslut till Piteås fördel höll målvakten tätt och ställningen var intakt inför tredje.

”Tredje perioden ett mentalt krig”

Väl tillbaka för de avslutade 20 minuterna var Max Lalander tidigt igenom med en chans för Lindlöven. Bortsett från det var det Piteå som tidigt satte sin prägel på perioden, med en press som tvingade Pettersson till nya parader. Spelmässigt var det dock tätt och matchen utvecklade sig alltmer till ett ställningskrig.

Men precis som i andra grinade utvisningarna Löven i ansiktet. Först visades Henrik Warman ut och kort därefter David Berg. Men Lindlöven härdade ut genom de båda numerära underlägena, mycket tack vare en fantastisk Pettersson. Målvakten höll även tätt hela vägen och med segersiffrorna 0-1 utjämnade Löven i matchserien.

– Tredje perioden var ett mentalt krig. Det handlade om hur vi skulle försvara, speciellt när vi fick utvisningar emot oss i slutet, konstaterar Jussi Salo.

”Han är en vinnande målvakt”

Löventränaren är självklart mycket nöjd sättet som hans lag presterade på. Just att man lyckades samla sig efter torsdagens nederlag är något som imponerar på Jussi.

– Jag tycker att hela gänget gjorde en jätteinsats. Vi täckte skott, krigade och gjorde det fantastiskt. Framförallt framför målet med andrapuckarna.

En som var drivande i det defensiva spelet var Mattias Pettersson. Målvakten svarade, som så många gånger förr, för en superinsats och noterades för 36 räddningar.

– Han är en vinnande målvakt. Idag gav han oss chansen att vinna och han var riktigt bra, berömmer Jussi samtidigt som huvudpersonen fyller i.

– Det är alltid skönt när man kan vara med och hjälpa laget att vinna. Jag tycker att vi gjorde det försvarsmässigt mycket bättre idag. Vi släpper inte till så mycket chanser, utan håller dem utanför, resonerar Mattias.

I och med vinsten kvitterar nu Lindlöven matchserien till 1-1. Därmed tvingar laget fram en tredje och direkt avgörande match, som spelas imorgon i Piteå med nedsläpp 16.00. Med denna seger i ryggen är Mattias laddad för nästa omgång.

– Det ska bli skoj. Nu står det ”0-0” igen och det är en ny match och nya förutsättningar. Vi ska bara gå ut och kriga och göra jobbet, så ska vi se till att vinna även imorgon.

Matchfakta Piteå-Lindlöven:
Resultat: 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
Publik: 621
Skott: 36-17
Mål Lindlöven: 0-1 Filip Bergmark (Berg, Stråle)

Publicerad 20 februari 2016 klockan 18:09


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-12 12:14