Med 36 räddningar stod Mattias Pettersson för en fenomenal insats borta mot Piteå. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Hemvändaren matchhjälte när Löven pressade fram avgörande match

Lindlöven tog chansen och vann bortamötet med Piteå. Stora hjältar blev hemvändaren Filip Bergmark med sitt avgörande 1-0-mål och målvakten Mattias Pettersson, som stoppade 36 avslut. Segern innebär att Löven nu spelar en tredje och avgörande playoffmatch imorgon.

Det var med kniven mot strupen som Lindlöven klev ut till lördagens bortamöte med Piteå. Inför det andra playoffmötet hade Löven en lång bussresa i benen, men det märktes inte av i matchupptakten. Redan efter en minuts spel fick laget chansen i spel fem mot fyra och då small det. Hemvändaren Filip Bergmark tryckte in 0-1 för Löven, ett inledande mål som vägde mycket tungt.

– Det är klart att det är viktigt att göra det första målet. Det är så pass tighta matcher och det bjuds inte på någonting, säger Mattias Pettersson.

Burväktaren hade även han en hel del att göra i inledningen av matchen. De bästa chanserna hade dock Löven, inte minst via ett öppet mål för Jesper Stråle. I periodens slutskede satte sedan Piteå in en hård offensiv press, men Lindlöven redde ut det och ledningen stod sig till andra.

Även där öppnade gästerna starkt och man hade tidigt ett numerärt överläge. Efterhand lyckades dock Piteå äta sig in alltmer, något som ledde fram till dubbla Lövenutvisningar. Där klev Pettersson fram i målet och levererade storspel. För trots klara 12-3 i avslut till Piteås fördel höll målvakten tätt och ställningen var intakt inför tredje.

”Tredje perioden ett mentalt krig”

Väl tillbaka för de avslutade 20 minuterna var Max Lalander tidigt igenom med en chans för Lindlöven. Bortsett från det var det Piteå som tidigt satte sin prägel på perioden, med en press som tvingade Pettersson till nya parader. Spelmässigt var det dock tätt och matchen utvecklade sig alltmer till ett ställningskrig.

Men precis som i andra grinade utvisningarna Löven i ansiktet. Först visades Henrik Warman ut och kort därefter David Berg. Men Lindlöven härdade ut genom de båda numerära underlägena, mycket tack vare en fantastisk Pettersson. Målvakten höll även tätt hela vägen och med segersiffrorna 0-1 utjämnade Löven i matchserien.

– Tredje perioden var ett mentalt krig. Det handlade om hur vi skulle försvara, speciellt när vi fick utvisningar emot oss i slutet, konstaterar Jussi Salo.

”Han är en vinnande målvakt”

Löventränaren är självklart mycket nöjd sättet som hans lag presterade på. Just att man lyckades samla sig efter torsdagens nederlag är något som imponerar på Jussi.

– Jag tycker att hela gänget gjorde en jätteinsats. Vi täckte skott, krigade och gjorde det fantastiskt. Framförallt framför målet med andrapuckarna.

En som var drivande i det defensiva spelet var Mattias Pettersson. Målvakten svarade, som så många gånger förr, för en superinsats och noterades för 36 räddningar.

– Han är en vinnande målvakt. Idag gav han oss chansen att vinna och han var riktigt bra, berömmer Jussi samtidigt som huvudpersonen fyller i.

– Det är alltid skönt när man kan vara med och hjälpa laget att vinna. Jag tycker att vi gjorde det försvarsmässigt mycket bättre idag. Vi släpper inte till så mycket chanser, utan håller dem utanför, resonerar Mattias.

I och med vinsten kvitterar nu Lindlöven matchserien till 1-1. Därmed tvingar laget fram en tredje och direkt avgörande match, som spelas imorgon i Piteå med nedsläpp 16.00. Med denna seger i ryggen är Mattias laddad för nästa omgång.

– Det ska bli skoj. Nu står det ”0-0” igen och det är en ny match och nya förutsättningar. Vi ska bara gå ut och kriga och göra jobbet, så ska vi se till att vinna även imorgon.

Matchfakta Piteå-Lindlöven:
Resultat: 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
Publik: 621
Skott: 36-17
Mål Lindlöven: 0-1 Filip Bergmark (Berg, Stråle)

Publicerad 20 februari 2016 klockan 18:09


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-11 12:20