Kristians strategi för att rädda bollar är att vänta ut motståndarna. FOTO: Privat

Målvaktslöftet uttagen till elitpojklägret

Kristian Zetterlund har den här våren tagit klivet in i IFK Lindesbergs A-lag. Nu kommer nästa framgång för 15-åringen. Målvakten är en av de som tagits ut till elitpojklägret i Halmstad, något som innebär spel inför mängder av scouter.

– Det är inte bara kul för honom, utan det är kul för hela truppen och för hela IFK. Att vi får fram en kille som tar sig till elitpojklägret. Det tycker jag är stort, berömmer IFK-tränaren Aleksander Lazarevic.

Tidigare i veckan kom beskedet att Kristian Zetterlund kommit med på elitpojklägret. Truppen är det färdiga resultatet av en lång utgallring, som började redan förra säsongen. Medan spelare efter spelare fallit ifrån har Kristian slagit sig fram steg för steg och nu är han en av endast två målvakter kvar i Örebro-distriktet.

– Jag är lite stolt över mig själv. Framförallt att jag lyckats hänga i hela vägen genom uttagningarna, säger Kristian själv om uttagningen.

Elitpojklägret arrangeras av SvFF, som varje sommar samlar de mest talangfulla 15-åringarna i hela landet. Detta år befinner man sig i Halmstad och pojklägret inleds den 28:e juni. Från söndag till fredag väntar sedan fem träningspass, tre träningsmatcher och en vardag som påminner mycket om proffslivet.

– Det kommer att vara fullt upp hela veckan. Det blir riktigt många landslagsscouter och scouter från andra länder som är där och tittar. Så lite nervös är jag väl, erkänner Kristian och utvecklar sig.

– Men det gäller att inte tappa huvudet, utan hålla koll på dig själv och hoppas att allt går bra. Ha bara fokus och tänk inte på allt runt omkring. Det enda som gäller är fullt fokus från morgon till kväll.

Har med sig handskarna på semestern

Trots sin ringa ålder är Kristian redan van vid att tala för sig. Aleksander Lazarevic beskriver honom som ”självsäker och kaxig på ett bra sätt”, något som kan vara förklaringen till varför tränaren valt att lyfta upp honom i A-truppen.

Under våren har Kristian fått spela flera matcher i både cup- och seriespel. Målvakten har gått från klarhet till klarhet och mycket av hans fina spel tackar han den målvaktsträning han börjat få inne i Örebro för. Det hårda matchandet kan vara tufft för en 15-åring, men Kristian trivs med att spela A-lagsfotboll för IFK.

– Det är skönt att vara med A-laget, då får man känna på hur det är att spela på seniornivå. Det är viktigt att lära sig och det är så som man blir bättre.

Kvar den i Örebro-trupp som reser till Halmstad finns endast två målvakter. Duon kommer troligen att få dela på träningsmatcherna, något som ger Kristian chansen att visa upp sig för scouterna. Men redan nu kan han avslöja sin målvaktsstil.

– Jag vill helst inte ligga så långt ut, så jag är ingen Neuer (tysk landslagsmålvakt). Men de bollar jag känner att ”den här hinner jag på” och ”den här är säker på” springer jag ut på. Annars försöker jag att stå rätt och vänta in skotten, inte chansa eller sticka åt något annat håll. Att vänta ut motståndaren är en baktanke jag alltid har, förklarar Kristian.

För att ladda upp för sommarens viktigaste dagar har 15-åringen gjort som alla fotbollsproffsen; åkt på solsemester. För tillfället är han på Gran Canaria med familjen, men någon vila från fotbollen blir det inte.

– Jag har med mig målvaktshandskarna hit så jag håller igång. Man kan ju inte komma till Halmstad helt grön, skrattar Kristian.

Publicerad 18 juni 2015 klockan 20:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm
Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans ...
20 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida Larsson blev största poänggörare med 25 poäng till laget. Tre nya poäng innebär dessutom en ny avancering i tabellen för Linde, som nu klättrat upp till en nionde plats.

14 februari 2021 klockan 17:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där Surahammar utnyttjade varje sekund i de orangefärgade boxplayspel som gavs. Något som blev Lindlövens stora förlust, där poängtavlan visade 4-0 efter sextio minuter.

14 februari 2021 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar...

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde raka trepoängare. Lindelaget är därmed ännu obesegrat i vårseriens andra mötesrunda, efter fyra matcher. Något som håller kvar Lindlöven som Vårseriens tabelletta.

10 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så blev matchen desto svårare. Det ständigt jämnspelande Gislaved fick en tidig ledning och hade aldrig tankar på att bromsa in, något som ledde till lagets första Elitserieseger i Lindesberg på närmare tio år.

30 januari 2021 klockan 16:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust i viktig hemmamatch
Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl använda time-outer f...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tråkig fredagskväll i Köping
Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det...
22 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-03-03 19:49