Kristians strategi för att rädda bollar är att vänta ut motståndarna. FOTO: Privat

Målvaktslöftet uttagen till elitpojklägret

Kristian Zetterlund har den här våren tagit klivet in i IFK Lindesbergs A-lag. Nu kommer nästa framgång för 15-åringen. Målvakten är en av de som tagits ut till elitpojklägret i Halmstad, något som innebär spel inför mängder av scouter.

– Det är inte bara kul för honom, utan det är kul för hela truppen och för hela IFK. Att vi får fram en kille som tar sig till elitpojklägret. Det tycker jag är stort, berömmer IFK-tränaren Aleksander Lazarevic.

Tidigare i veckan kom beskedet att Kristian Zetterlund kommit med på elitpojklägret. Truppen är det färdiga resultatet av en lång utgallring, som började redan förra säsongen. Medan spelare efter spelare fallit ifrån har Kristian slagit sig fram steg för steg och nu är han en av endast två målvakter kvar i Örebro-distriktet.

– Jag är lite stolt över mig själv. Framförallt att jag lyckats hänga i hela vägen genom uttagningarna, säger Kristian själv om uttagningen.

Elitpojklägret arrangeras av SvFF, som varje sommar samlar de mest talangfulla 15-åringarna i hela landet. Detta år befinner man sig i Halmstad och pojklägret inleds den 28:e juni. Från söndag till fredag väntar sedan fem träningspass, tre träningsmatcher och en vardag som påminner mycket om proffslivet.

– Det kommer att vara fullt upp hela veckan. Det blir riktigt många landslagsscouter och scouter från andra länder som är där och tittar. Så lite nervös är jag väl, erkänner Kristian och utvecklar sig.

– Men det gäller att inte tappa huvudet, utan hålla koll på dig själv och hoppas att allt går bra. Ha bara fokus och tänk inte på allt runt omkring. Det enda som gäller är fullt fokus från morgon till kväll.

Har med sig handskarna på semestern

Trots sin ringa ålder är Kristian redan van vid att tala för sig. Aleksander Lazarevic beskriver honom som ”självsäker och kaxig på ett bra sätt”, något som kan vara förklaringen till varför tränaren valt att lyfta upp honom i A-truppen.

Under våren har Kristian fått spela flera matcher i både cup- och seriespel. Målvakten har gått från klarhet till klarhet och mycket av hans fina spel tackar han den målvaktsträning han börjat få inne i Örebro för. Det hårda matchandet kan vara tufft för en 15-åring, men Kristian trivs med att spela A-lagsfotboll för IFK.

– Det är skönt att vara med A-laget, då får man känna på hur det är att spela på seniornivå. Det är viktigt att lära sig och det är så som man blir bättre.

Kvar den i Örebro-trupp som reser till Halmstad finns endast två målvakter. Duon kommer troligen att få dela på träningsmatcherna, något som ger Kristian chansen att visa upp sig för scouterna. Men redan nu kan han avslöja sin målvaktsstil.

– Jag vill helst inte ligga så långt ut, så jag är ingen Neuer (tysk landslagsmålvakt). Men de bollar jag känner att ”den här hinner jag på” och ”den här är säker på” springer jag ut på. Annars försöker jag att stå rätt och vänta in skotten, inte chansa eller sticka åt något annat håll. Att vänta ut motståndaren är en baktanke jag alltid har, förklarar Kristian.

För att ladda upp för sommarens viktigaste dagar har 15-åringen gjort som alla fotbollsproffsen; åkt på solsemester. För tillfället är han på Gran Canaria med familjen, men någon vila från fotbollen blir det inte.

– Jag har med mig målvaktshandskarna hit så jag håller igång. Man kan ju inte komma till Halmstad helt grön, skrattar Kristian.

Publicerad 18 juni 2015 klockan 20:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi var omöjlig för dagen med sju inspelade mål Foto: Hasse Persson

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kväll i Lindesberg när Allsvenskans sjunde omgång skulle spelas i Lindesberg Arena, de 50 åskådarna i publiken fick desto roligare och fick njuta av en ren hemmadominans.

24 oktober 2020 klockan 19:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Derbyseger för WSK

Efter att spräckt nollan med en färsk hemmaseger mot Kungsör så var det ett bortaderby mot Örebro som väntade för WSK-truppen, efter att spelat upp sig till en säker ledning under den andra perioden så kunde WSK gå undan med målen och utökade till en väldigt enkel derbyseger.

24 oktober 2020 klockan 18:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hemmaseger i Lindehov

Med ett segerlöst facit för säsongen gästade Surahammar Lindehov under onsdagskvällen, trots ett tidigt underläge för Lindlöven s...

Förlust efter utdragen straffläggning

Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och s...

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots ...

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Förlust efter en ljus inledning

Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kärra HF, efter en positiv inledning så kunde Kärra styra den andra halvleken och därefter skaffa ett stort försprång som avgjorde matchen.

16 oktober 2020 klockan 23:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ett av Lindlövens målförsök där Anton Toolanen drog iväg ett skott i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, tabellettan HC Dalen stod som motståndare och visade direkt kvalitet i sitt spel där smålänningarna kunde sno åt sig tre nya poäng.

15 oktober 2020 klockan 22:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny succé för parahandbollen
Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens parahandbollslag hade å...
14 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En jämn drabbning i arenan
Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens ...
12 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tre nya poäng för Lindlöven
Efter en tung förlust på hemmaplan mot Kumla i fredags så väntade vad som på förhand skulle bli tyngre uppgifter, en bortamatch mot det välkä...
12 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust mot svårslaget Sala

Ännu utan förlust men samtidigt utan vinst var WSKs inledande facit när uppladdade Sala Silverstaden stod som nästa motståndarlag, efter en jämn inledning kunde motståndarlaget utöka sin ledning inom den sista perioden där WSK fick svårt att spela ikapp.

12 oktober 2020 klockan 00:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Nära poäng för Linde Volley

Det var två jämna lag som drabbade samman i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen, Värnamo gästade arenan och trots en inledande setpoäng för Linde Volleys del så lyckades motståndarlaget vända matchen till sin fördel.

10 oktober 2020 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Bildspel från Lindehovs hockeyfredag

BILDSPEL Kumla stod för säsongens andra motstånd i Lindehov, trots fina inspel och lägen för hemmalaget slutade ...

Bortaseger för Lindlöven

Målen blev många under säsongens första bortamatch mot Malung under onsdagen men trots ett inledande underläge så kunde Lindlö...

bildspel Straffläggning avgjorde säsongspremiären

Det var heta känslor på Lindehov när Lindlöven inledde sin nya säsong inom AllEttan under söndagen. Målmä...

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Tjejkväll ska få fler flickor att idrotta

Som ett steg för att få fler unga tjejer att idrotta väljer nu LIF Lindesberg att göra en satsning som är riktad till kommunens flickor i åldern 8-12 år. På fredag bjuder man nämligen in till en exklusiv tjejkväll i arenan, där det vankas lek, idolmys och bowling.

5 oktober 2020 klockan 13:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Välförtjänt seger för LIF Lindesberg

Rimbo fick det svårt att utmana om segern under fredagskvällen när ett revanschsuget LIF Lindesberg klev in på ...

Seger efter förlängning

Det var en målrik första period för WSK som spelade sin första Division 2-match för säsongen, det inledande bortalaget IBK Kö...

bildspel Lyft för IFK Lindesberg under pandemin

Coronapandemin ställde in ett stort antal matcher och halverade tävlingssäsongen för IFK Lindesbergs herrlag. Men ...

Oavgjort efter en jämn kamp

LIF Lindesberg bjöd upp till jämn kamp mot det elitseriesatsande Amo HK. Trots en del slarv i anfallet under matchens gång visade...

Linde Volley inleder Elitserien i arenan

Ifjol blev det en 6:e plats i Elitseriens tabell men med tio nya namn och ett helt nytt lag i laguppställningen så st...

Säsongens första hemmamatch väntar

Med två tunga förluster bakom sig så gör LIF Lindesberg sin första hemmamatch för säsongen, på grund av situationen...

Arkivbild på Jesper Nilsson, LIFs stora målgörare under söndagens match mot Västerås Foto: Hasse Persson

Storförlust i Västerås

VästeråsIrsta är tillbaka i Allsvenskan efter att spelat upp sig från Division 1 och blev LIF Lindesbergs andra motståndare för säsongen. Jesper Nilsson agerade stor målgörare för LIF och spelade in hela 11 mål men trots den imponerade målsumman så räckte det inte hela vägen för seger.

20 september 2020 klockan 19:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tuff inledning för LIF
Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål mot seriens ...
12 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dags för en Allsvensk säsongsinledning
Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin första match i serien, något som ...
10 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Antalet covidfall i Lindlöven ökar – nio smittade
Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindlövens A-lagstrupp växer, och för närvarande har nio spelare och ledare testat positivt. Utöver dessa ...
7 september 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-09-06

2020-09-04

2020-08-26

2020-08-24

2020-08-21

2020-08-16

2020-08-12

2020-08-10

2020-08-03

2020-07-23

2020-07-14

2020-07-08

2020-07-07

2020-07-02

2020-10-25 12:12