I förra veckans Idol sågades Martin Almgrens framträdande längs med fotknölarna av Alexander Bard, något som idolen själv lägger ytterst lite vikt vid då han var fullt medveten om att Boyband-genren inte är hans starka sida. Ikväll ska hits från 90-talet tolkas och Martin tänker bjuda publiken på 110% Martin Almgren.
Martin Almgren börjar att ha samlat på sig ett gäng veckor i Idol nu, och även om han tycker att det är grymt och väldigt roligt, slår hemlängtan till lite då och då.
– Jag har fått vara hemma två helger nu, och det är ungefär som förut, skrattar Martin, men det är inte bara en dans på rosor att vara en av Sveriges Idoler.
– Jag hade en liten dipp innan första helgen som jag fick åka hem, det var jävligt segt. Den där låten, ”Bad Day”, det var fan inte lätt, så mycket ord, efteråt kände jag mig helt lost. Men sedan har det gått bra, nu när man fått varit hemma lite grann, berättar Martin.
Och vid förra veckans Idol när Boyband/Girlband hägrade som tema, gick Martin ut på scenen och gjorde sin grej av en Westlife-dänga. Det här föll dock inte Alexander Bard på läppen, som för kvällen var på ovanligt dåligt humör…
– Ja, det var ju trevligt… Jävligt socialt kompetent kille det där. Jag vet inte ens vad det var han gnällde om? Var det mina kläder? Eller hela alltihop? Det var rätt oklart, och folk har undrat efteråt vad det var han gnällde på, säger Martin om kritiken.
Var det inte Martins forum förra veckan, så är det raka motsatsen ikväll när 90-talshits ska tolkas och Martin har valt Black Crows ”Hard to handle”.
– Nu är det back to basic, fy fan vad rart! Det är en låt som passar mig, och så ska jag spela gitarr också. Nu behöver vi bara flytta ner bandet på scenen så hade det varit perfekt. Nä, men gud vad rart det ska bli! Det är kanonlåt! Jag kommer säkert få skit för låten är ju egentligen gammal, så ja, jag får säkerligen skit ändå.
– Men förra veckan var inte min grej, men nu är det min chans och då får det bära eller brista!
Närmare 1000 personer besökte Lindesberg arena under helgen, där Frövi Judo stod värd för årets upplaga av Judofestivalen. Det var en bubblande stämning i den fullsatta arenan, där det pågick aktiviteter från morgon till kväll, innan man avslutade helgen med det mycket populära gladiatorspelet.
En illavarslande väderprognos som spår stora regnmängder och låga temperaturer har fått Lindesbergs Rotaryklubb att skjuta fram årets upplaga av LindeDagen. Det nya datumet blir istället onsdagen den 27 augusti.
– Det blir nytt datum, men annars i stort sett som det är tänkt, och alla bokade platser kvarstår, säger Sven Carlsson.
INSÄNDARE/DEBATT: Det politiska kaoset i Lindesberg med partihoppande politiker och dramatiska utspel får stora rubriker, men bakom kulisserna kvarstår de grundläggande förvaltningsproblem som revisorerna identifierat.
I denna veckas FotoFredag så tänkte jag visa en samling bilder som jag har tagit under de senaste dagarna, som har varit både varma och soliga dagar ute i fält.
Inom loppet av 48 timmar har Jari Mehtäläinen lämnat SD, meddelat att han kommer sitta kvar på sina poster som politisk vilde, samt blivit Socialdemokrat. Dessutom avsattes hela socialnämnden under måndagens kommunfullmäktige.
– För min egen del så är jag ju politiskt aktiv, och det vill jag ju fortsätta vara, då måste man ju ingå i ett parti, säger han.
I januari meddelade Roger Sixtensson sin avgång som VD för FALAB/LIBO, efter en rad uppmärksammade mediala granskningar. Sedan dess har bolagets ekonomichef varit tillförordnad på posten, medan man sökt en ny VD. Under måndagen kunde man så presentera mannen som ska axla rodret, Mikael Kihlberg, som tillträder 1 september.
– Nu vänder vi blad, nu börjar ett nytt kapitel i FALAB/LIBOS historia, säger Mikael.
Som avslutning på lördagens Vårmönstring arrangerades Vårfesten på Brasseri All In. DJ Misceo, Drängarna och The Band Of Brothers stod för underhållning och härlig musik. Det blev en mycket välbesökt tillställning där stämningen var på topp från första tonen som flödade ur högtalarna. LindeNytt kan här bjuda på några ögonblick från lördagens stora fest.
REPLIK: Vår debattartikel lyfte konkreta förslag på hur skolans underskott kan minskas – utan att drabba elever, lärare eller landsbygd. Svaret från politiken bemöter inte våra argument, utan reducerar medborgarnas engagemang till något negativt som man är besviken över. Det är både oroande och ovärdigt.