Förra våren spelade Martina Svensson slutspel med Örebro, samma lag hon nu ställs mot i kvarten. FOTO: Hannes Feldin

Martina laddar för slutspelet: ”SM-guld är drömmen”

På lördag kastar volleybollens SM-slutspel igång. Dagen efter kliver Lindesberg Volley in i hetluften, något man gör hemma mot rivalen Örebro. Inför kvartsfinalserien berättar Martina Svensson om sina slutspelstankar och om hur långt hennes lag drömmer.

Elitserien är till ända och det har blivit dags för SM-slutspelet att ta vid. Efter 26 långa grundserieomgångar är man i Lindesberg Volley laddade för allvaret.

– Ja verkligen. Det är det här som man har sett fram emot genom hela grundserien och det är det här som vi har jobbat för. Det ska bli riktigt roligt!, strålar Martina Svensson.

Hennes lag har fortfarande några dagar kvar att fila på slutspelsformen. Först på söndag inleds kvartsfinalserien för Linde och laget ägnar veckan åt relativt hård träning. Martina förklarar att det är ett sätt att förbereda sig inför slutspelet, men att man framåt helgen kommer att minska i träningsintensitet.

20-åringen går nu in till sitt andra SM-slutspel. Förra året fanns Martina med i Örebro Volleys trupp, men då tog äventyret slut i tre raka matcher mot Hylte/Halmstad. Utifrån den erfarenheten vet hon vad som skiljer en slutspelsmatch från en grundseriematch.

– Jag tänker att man blir extra taggad. Man slår på en extra växel och det är väl det som är skillnaden, förklarar Martina och utvecklar sig.

– Det är ju nu det gäller och det är vinna eller försvinna. Man måste verkligen prestera i de här matcherna.

”Vi är i toppform just nu”

När Martina nu slutspelsdebuterar för Linde väntar ett återseende med hennes gamla klubb. Tack vare sin tredjeplats i grundserien fick Linde chansen att välja som trea och valet föll på Örebro. Det innebär en laddad kvartsfinalserie, något som Martina ser fram emot.

– De är ju ett bra lag, de har blivit bättre och bättre genom hela säsongen. Så vi måste fortsätta att vara tuffa i de avgörande lägena och spela vårat eget spel bra. Sen blir det riktigt roligt med derbyn. Vi hoppas ju på en stor publik, det blir alltid en speciell känsla då.

Hon är dock inte ensam om att ha kopplingar till båda lagen. I Örebro återfinns tränaren Oskar Jönsson Vikterlöf och passaren Josephine Tegenfalk, en duo med ett förflutet i just Linde.

Kvartsfinalserien avgörs i bäst av fem matcher, där det första mötet spelas nu på söndag i Arenan. På förhand vet Martina vad som talar för hennes lag.

– Vi har blivit bättre och bättre och vi är i toppform just nu. Det är dags att vi utnyttjar det.

Slipper de långa bortaresorna

Att ställas mot en derbyrival har flera fördelar. Bortsett från mycket publik har Linde även korta bortaresor att vänta.

– Ja gud ja, det är jätteskönt. Då kan man lägga en helt annan tid för träning också nu när man slipper resa. Det är skönt att börja så här och få de längre resorna senare i slutspelet, konstaterar Martina.

Och just det svaret vittnar även om vart Linde har siktet fastställs. För kvartsfinalserien mot Örebro är nämligen bara ett stopp på vägen fram mot större matcher. Målet är tydligt och Martina gör ingen hemlighet av det är final som gäller.

– Vi försöker att hålla oss i nuet, men sen har vi vårat mål och det är ju att vara i finalen. Det är det som vi siktar på och dit som vi vill ta oss. Sen så måste vi vara här och nu för att göra vårat jobb och nå det målet, berättar hon.

– SM-guld är det som är drömmen och målet. Det är vad vi jobbar för.

Publicerad 18 mars 2015 klockan 16:40

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 09:58