Helgen innebär tre nya matcher för LIF Lindesberg och Jesper Jakobsson. FOTO: Hannes Feldin

Matchguide: LIF Lindesberg inför Bergslagens Sparbank Cup

LIF Lindesberg fortsätter att träningsspela inför den kommande säsongen. I helgen arrangerar man sin egna Bergslagens Sparbank Cup, som avgörs under tre dagar. Det innebär att LIF går matcher mot Önnered, Lilleström och Ricoh.

Förra helgen rullade LIF Lindesberg söderut för att träningsspela. Laget ställde då upp i ett cupspel i Karlskrona, där man ställdes mot starkt motstånd. Resultaten varierade och LIF kunde avslutad helgen med en vinst och två förluster.

Nu är det dags för ännu ett cupspel och denna gång står man själva som arrangör. Under helgen avgörs Bergslagens Sparbank Cup hemma i Lindesberg Arena. Fyralagscupen gästas av Elitserie-duon Önnered och Ricoh samt Lilleström från norska högstaligan.

– Vi möter bra lag igen och det är även tanken. Att vi ska spela mot bra lag och känna på hur det är på den nivån, säger Herman Arenvang inför matcherna.

Alexander Johnsson gör debut i cupen

Bergslagens Sparbank Cup är en årlig turnering och detta blir den femte upplagan i ordningen. Själva tanken är att den vid sidan av det sportsliga även ska främja handbollsintresset i Linde.

– Dels är det här en träningsturnering men sen har vi detta som en uppstart varje år. En chans för publiken att komma och se de nya spelarna och för oss att visa upp oss, förklarade Sébastien Ehnevid tidigare i veckan.

LIF-målvakten skadade sig i den avslutande matchen i Karlskrona och står över helgens cup. Igår presenterades dock Alexander Johnsson som ny målvakt för LIF. 24-åringen, som gått klubblös under sommaren, är spelklar redan nu och kommer att få speltid i cupen.

– Det var länge sen han spelade handboll nu och han kommer att behöva lite tid att spela in sig. Men vi tycker det är skönt att vi kunde lösa värvningen nu med helgens cup framför oss, berättade Herman Arenvang under gårdagskvällen.

Spelar öppningsmatchen ikväll

Tränaren formerar en namnkunnig trupp till helgens tre matcher. Vid sidan av Ehnevid dras Richard Eriksson med en vadskada och vilar, men i övrigt finns samtliga med. Spelschemat är intensivt med en match per dag och laget kommer att rotera mycket.

– Vi försöker att spela en så bra handboll som möjligt, både som lag och som individ. Nu får vi se vart vi står. Det är alltid spännande att se vad som funkar, vad som inte funkar och vad vi behöver bli bättre på, säger Arenvang.

För LIF:s del kliver man in i cupen omgående. Laget spelar öppningsmatchen ikväll mot Önnered, ett motstånd som Arenvang känner till.

– De har alltid varit är ett tungt och tufft lag med ett bra skolat anfallsspel. Tidigare har de varit rätt så storvuxna, så vi får använda vår speed mot dem.

Vad: Bergslagens Sparbank Cup med fyra deltagande lag

Var: Lindesberg Arena, Lindesberg

När: Från fredag till söndag

Spelschemat: 22/8 18.00 LIF-Önnered, 23/8 16.00 LIF-Lilleström, 24/8 14.00 LIF-Ricoh

Nyckeln till vinst: Att klara av att hålla spelet jämnt matcherna igenom och minimera misstagen.

Truppen: Sébastien Ehnevid och Richard Eriksson missar cupen på grund av sina skadeproblem. I övrigt är hela LIF-truppen tillgänglig för spel och gårdagens nyförvärv Alexander Johnsson gör debut i målet. Laget väntas rotera mycket med tanke på det intensiva spelschemat.

Tipset: Precis som förra helgens cup väntar ställs LIF mot riktiga kvalitetslag. Mot Önnered ska laget dock ha goda chanser, medan Ricoh och Lilleström är mer svårscoutade. En vinst, två förluster och två poäng blir LIF:s skörd.

Publicerad 22 augusti 2014 klockan 11:45

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 00:15